Liste over stortingsrepresentanter 1977–1981

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1977

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over stortingsrepresentanter 1977–1981 omfatter alle som ble valgt til stortingsrepresentanter for perioden 1977 til 1981, og deres fast møtende vararepresentanter.[1][2][3]

Portrett av mann i dress
Guttorm Hansen var stortingspresident i den forrige og i denne perioden.

Stortingsvalget 1977 endte med at de 155 representantplassene på Stortinget ble fordelt med 76 til Arbeiderpartiet (Ap), 41 til Høyre, 22 til Kristelig Folkeparti (KrF), 12 til Sp, 2 til Sosialistisk Venstreparti (SV) og 2 til Venstre.

Etter valget fortsatt Odvar Nordlis regjering (Ap), som ble avløst av Gro Harlem Brundtlands første regjering (Ap) i februar 1981. Guttorm Hansen fortsatte som stortingspresident i denne perioden.

Aust-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Osmund Faremo Ap
Johannes Vågsnes KrF Valgt på fellesliste Sp/KrF/V/DNF.
Astrid Gjertsen Høyre
Thor Lund Ap

Vest-Agder[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Engly Lie Ap
Tore Austad Høyre
Toralf Westermoen KrF
Odd Lien Ap
Ragnar Udjus Sp Valgt på fellesliste Sp/DNF/V.

Akershus[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Inger Louise Valle Ap Statsråd 01.10.1977-03.10.1980, Svein Gunnar Morgenlien møtte
Jo Benkow Høyre
Thor Gystad Ap
Rolf Presthus Høyre
Thor-Eirik Gulbrandsen Ap
Gerd Kirste Høyre
Helen Bøsterud Ap Statssekretær fra april 1980. Terje Granerud/Svein Gunnar Morgenlien møtte.
Carl Fredrik Lowzow Høyre
Anne-Olaug Ingeborgrud KrF
Erland Asdahl Sp

Buskerud[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Tor Oftedal Ap Riksrevisor 1978–80. Døde 5.10.1980. Aase Moløkken møtte.
Mona Røkke Høyre
Gunnar Thorleif Hvashovd Ap
Kirsti Kolle Grøndahl Ap
Hans E. Strand Høyre
Olaf Øen Ap
Hans Torgersen KrF Valgt på fellesliste KrF/V/DNF.

Finnmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Valter Gabrielsen Ap
Per A. Utsi Ap
Thor Listau Høyre
Oddrunn Pettersen Ap

Hedmark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Odvar Nordli Ap Statsminister til februar 1981. Odd Torgeir Rusten møtte.
Kjell Magne Fredheim Ap
Else Repål Ap
Ottar Landfald Sp
Sigbjørn Johnsen Ap
Christian Erlandsen Høyre
Kjell Borgen Ap
Anne-Lise Bakken Ap

Hordaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Harry Hansen Ap
Per Hysing-Dahl Høyre
Sverre L. Mo KrF
Arne Nilsen Ap Statsråd 1978–1981. Erling Løseth møtte.
Sigrid Utkilen Høyre
Margit Tøsdal Ap
Asbjørn Haugstvedt KrF
Håkon Randal Høyre
Hallvard Bakke Ap Statsråd 1977–1979. Erling Løseth/Ragnhild Holsen møtte.
Sverre Helland Sp
Arne Skauge Høyre
Aksel Fossen Ap
Hans Olav Tungesvik KrF
Inger-Lise Skarstein Høyre
Georg Johan Jakobsen Ap

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
1 Asbjørn Jordahl Ap Statsråd 1978-1979, Målfrid Longva møtte.
2 Odd Vigestad KrF
3 Oddbjørn Langlo Høyre
4 Arve Berg Ap
5 Arnold Weiberg-Aurdal Sp
6 Kjell Magne Bondevik KrF
7 Mary Eide Ap
8 Anders Talleraas Høyre
9 Hans Hammond Rossbach Venstre
10 Aslaug Fredriksen KrF

Nordland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Eivind Bolle Ap Statsråd 1977–1981. Karl Ingebrigtsen møtte.
Rolf Hellem Ap
Håkon Kyllingmark Høyre
Bjarne Mørk-Eidem Ap
Odd With KrF
Kåre Rønning Sp
Anne-Lise Steinbach Ap
Petter Thomassen Høyre
Per Karstensen Ap
Gudmund Grytøyr Ap
Karl Sverre Klevstad KrF
Hanna Kvanmo SV

Oppland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Liv Andersen Ap
Rolf Furuseth Ap
Ola O. Røssum Sp
Kristine Rusten Ap
Harald U. Lied Høyre
Åge Hovengen Ap
Olav Djupvik KrF

Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
1 Trygve Bratteli Ap
2 Kåre Willoch Høyre
3 Reiulf Steen Ap Statsråd okt 1979–feb 1981. Ivar Ødegaard møtte.
4 Wenche Lowzow Høyre
5 Gro Harlem Brundtland Ap Statsråd 1977- okt 1979; statsminister feb-okt 1981. Sissel Rønbeck/Ivar Ødegaard møtte
6 Jan P. Syse Høyre
7 Eli Kristiansen KrF Valgt på fellesliste KrF/DNF/Sp.
8 Thorbjørn Berntsen Ap
9 Lars Roar Langslet Høyre
10 Haldis Havrøy Ap
11 Paul Thyness Høyre
12 Stein Ørnhøi SV
13 Knut Frydenlund Ap Utenriksminister 1977–1981. Ivar Ødegaard/Ingrid Eide møtte.
14 Karin Hafstad Høyre
15 Einar Førde Ap Statsråd okt 1979–okt 1981. Jan Berg møtte.

Rogaland[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Gunnar Berge Ap
Kristin Lønningdal Høyre
Jakob Aano KrF
Geirmund Ihle Ap
Claus Egil Feyling Høyre
Knut Haus KrF
Gunn Vigdis Olsen-Hagen Ap
Ole Gabriel Ueland Sp
Marit Løvvig Høyre
Hans Frette Ap

Sogn og Fjordane[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Kåre Øvregard Ap
Per J. Husabø KrF
Lars Lefdal Høyre
Ambjørg Sælthun Sp
Oddleif Fagerheim Ap

Telemark[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Finn Kristensen Ap Statsråd fra feb 1981. Dagfinn Øksenholt møtte.
Turid Dørumsgaard Varsi Ap
Torstein Tynning Høyre
Kjell Bohlin Ap
Jørgen Sønstebø KrF
Egil Bergsland Ap

Troms[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Asbjørn Sjøthun Ap
Arnljot Norwich Høyre
Kirsten Myklevoll Ap Statsråd jan 1978-okt 1979. Lyder Nilssen møtte.
Per Aas KrF
Rolf Nilssen Ap
Margit Hansen-Krone Høyre

Nord-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Guttorm Hansen Ap
Inger Lise Gjørv Ap
Johan J. Jakobsen Sp
Gunnar Vada Høyre Valgt på fellesliste Høyre/KrF.
Johnny Stenberg Ap
Reidar Due Sp

Sør-Trøndelag[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Liv Aasen Ap
Hermund Eian Høyre
Roald Åsmund Bye Ap
Jens P. Flå KrF Valgt på fellesliste KrF/V/DNF.
Kjell Helland Ap
Johan Syrstad Sp
Gunvor Schnitler Høyre
Rolf Fjeldvær Ap
Jostein Berntsen Ap
Odd Einar Dørum Venstre Valgt på fellesliste KrF/V/DNF.

Vestfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Astrid Murberg Martinsen Ap
Odd Vattekar Høyre
Petter Furberg Ap
Thor Knudsen Høyre
Alf Martin Bjørnø Ap
Åge Ramberg KrF
Karen Sogn Høyre

Østfold[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Kommentarer/Suppleanter
Ingvar Bakken Ap
Arvid Johanson Ap Statsråd okt 1980-okt 1981. Jan Eilert Bjørnstad møtte.
Svenn Stray Høyre
Liv Stubberud Ap
Lars Korvald KrF
Thorbjørn Kultorp Ap
Georg Apenes Høyre
Tom Thoresen Ap

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Innvalgte fra 1945 -». Stortinget (norsk). 10. juni 2008. Besøkt 6. januar 2020. 
  2. ^ Torp, Olaf Chr. (1978). Stortinget i navn og tall 1977–1981. Universitetsforlaget. ISBN 8200051900. 
  3. ^ Torp, Olaf Chr. (1982). Stortinget i navn og tall 1981–1985. Universitetsforlaget. ISBN 8200059987.  Har oppsummerende referat om hvem som møtte fra hvert valgdistrikt i forrige periode.