Liste over stortingsrepresentanter 1931–1933

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1931 til 1933. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 150 representanter, fordelt med 47 til Det norske Arbeiderparti, 41 til Høyre, 33 til Venstre, 25 til Bondepartiet, 3 til Det Frisinnede Venstre og 1 til Arbeiderdemokratene


Antall representanter totalt 150

Landkretser[rediger | rediger kilde]

Østfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johannes Olaf Bergersen Det norske Arbeiderparti
Peder Ludvik Kolstad Bondepartiet
Johan Undrum Høyre
Peter Olai Thorvik Det norske Arbeiderparti
Andreas Maastad Bondepartiet
August Thorvald Svendsen Det norske Arbeiderparti


Akershus fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Knut Monssen Nordanger Det norske Arbeiderparti
Finn Blakstad Høyre
Harald Halvorsen Det norske Arbeiderparti
Harald Gram Høyre
Jon Sundby Bondepartiet
Thorleif Høilund Det norske Arbeiderparti
Alf Staver Høyre


Oslo[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Carl Joachim Hambro Høyre
Alfred Martin Madsen Det norske Arbeiderparti
Johan Henrik Andresen Høyre
Olaf Johansen Det norske Arbeiderparti
Arthur Henry Eugen Nordlie Høyre
Magnus Nilssen Det norske Arbeiderparti
Julie Augusta Georgine Stang Høyre

Hedmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Oscar Wilhelm Nilssen Det norske Arbeiderparti
Arne Adolf Løfsgaard Bondepartiet
Olav Jørgen Sæter Det norske Arbeiderparti
Knut Torstensen Sjøli Det norske Arbeiderparti
Peter Thorvald Gaustad Høyre
Olav Østby-Deglum Bondepartiet
Kristian Lian Det norske Arbeiderparti Døde oktober 1931, Karsten Fonstad møtte deretter

Oppland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Ørud Bondepartiet
Johannes Andreassen Bøe Det norske Arbeiderparti
Hans Olsen Skurdal Bondepartiet
Lars Magnus Moen Det norske Arbeiderparti
Alf Mjøen Arbeiderdemokratene
Erik Andreas Knutsen Strand Bondepartiet

Buskerud fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Christopher Hornsrud Det norske Arbeiderparti
Jon Reinholdt Aas Høyre
Nils Andreas Steen Det norske Arbeiderparti
Harald Saue Bondepartiet
Ivar Engebretsen Tufte Høyre


Vestfold fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Nils Jacob Schjerven Høyre
Svend Foyn Bruun Høyre
Johan Mathiassen Det norske Arbeiderparti
Nils Magnus Nilsen Tvedten Venstre


Telemark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Neri Valen Venstre
Olav Martinius Knutsen Steinnes Det norske Arbeiderparti
Olav Sannes Venstre
Olav Aslakson Versto Det norske Arbeiderparti
Jens Hundseid Bondepartiet


Aust-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Torjus Værland Venstre
Torvald Haavardstad Det norske Arbeiderparti
Jacob Maurice Ørbæk Høyre
Halvor Rolvsson Olstad Bondepartiet


Vest-Agder fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Gunnuf Jakobsen Eiesland Venstre
Gabriel Endresen Moseid Bondepartiet
Nils Salveson Belland Venstre
Berner August Berntsen Skeibrok Høyre


Rogaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Hans Jørgensen Aarstad Venstre
Nils Martinsen Kverneland Bondepartiet
Karl Korneliussen Kleppe Venstre
Torkell Vinje Høyre
Otto Georg Jahn Reimers Bondepartiet


Hordaland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Monsen Mjelde Venstre
Olav Jensen Myklebust Venstre
Jakob Nilsson Vik Bondepartiet
Wilhelm Mohr Høyre
Kornelius Olai Bergsvik Det norske Arbeiderparti
Jon Jørundson Mannsåker Venstre
Mons Andreas Andersen Kårbø Venstre
Andreas Johan Rasmusson Garnes Bondepartiet

Sogn og Fjordane fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Jakob Mathias Antonson Lothe Venstre
Gjert Andreasson Hegrenæs Bondepartiet
Jens Hermundson Kvale Venstre
Peder Thorsen Hovland Bondepartiet
Paul Johan Hansen Takle Høyre

Møre fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ole Rasmus Knutsen Flem Venstre
Rasmus Olsen Langeland Bondepartiet
Olav Eysteinson Fjærli Venstre
Johan Martin Jakobsen Strand Venstre
Lars Sverkeson Romundstad Bondepartiet
Olav Berntsen Oksvik Det norske Arbeiderparti
Ole N. Strømme Venstre


Sør-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Nygaardsvold Det norske Arbeiderparti
Simon Olsen Leinum Venstre
Johan Olaus Asmundvaag Høyre
Martin Halvorsen Handberg Bondepartiet
Johan Falkberget Det norske Arbeiderparti
Anders Nilsen Næsset Venstre

Nord-Trøndelag fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Larsen Kirkeby-Garstad Bondepartiet
Albert Johnsen Moen Det norske Arbeiderparti
Anders Arnson Todal Venstre
Ole Henriksen Langhammer Bondepartiet
Johan Wiik Det norske Arbeiderparti

Nordland fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Jæger Caroliussen Venstre
Eilert Hagerup Prytz Pedersen Præsteng Høyre
Andreas Johan Hagerup Hansen Moan Det norske Arbeiderparti
Nils Kristian Nilsen Mjaavatn Bondepartiet
Anton Olai Normann Ingebrigtsen Djupvik Venstre
Andreas Angel Hansen Holdø Høyre
Cornelius Lind Enge Det norske Arbeiderparti
Arnt Gurnerius Holm Det Frisinnede Venstre


Troms fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Pedersen Tønder Det norske Arbeiderparti
Mikal Schjelderup Pedersen Laberg Høyre
Lorents Vilhelm Dass Hansen Venstre
Wilhelm Aldor Ingebrigtsen Det norske Arbeiderparti
Matias Johan Torheim Bondepartiet


Finnmark fylke[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Kristian Herman Berg Det norske Arbeiderparti
Carl Rebek Olsen Høyre
Johan Martin Mjøen Venstre

Bykretser[rediger | rediger kilde]

Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Drøbak[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Wilhelm Blakstad Høyre
Arne Magnussen Det norske Arbeiderparti
Harald Bakke Høyre
Johan Edvind Pettersen Det norske Arbeiderparti

Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Gjøvik (kjøpstedene i Hedmark og Oppland fylker)[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Erling Bühring-Dehli Høyre
Fredrik Monsen Det norske Arbeiderparti
Johan Alfred Svendsen Høyre

Hønefoss, Drammen, Kongsberg[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Sven Adolf Svensen Høyre
Torgeir Olavson Vraa Det norske Arbeiderparti Suppl.: Andreas Nygaard
Johan Martinius Antonsen Dokka Venstre

Notodden, Skien, Porsgrunn, Brevik, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Halvor Løvold Høyre
Ola Solberg Det norske Arbeiderparti
Carl Hartmann Venstre
Erling Amandus Johansen Høyre
Saamund Olsen Bergland Det norske Arbeiderparti

Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Odd Nerdrum Høyre
Anton Marius Jenssen Det norske Arbeiderparti
Christian Blom Høyre
Trygve Rynning Høyre

Kristiansand, Mandal, Flekkefjord, Stavanger, Haugesund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Lauritz Kristian Nilssen Rygh Venstre
John Norem Høyre
Børge Olsen-Hagen Det norske Arbeiderparti
Carl Magne Rønnevig Venstre
Andreas Kjær Høyre
Ole Johan Olsen Det norske Arbeiderparti
Rudolf Peersen Venstre

Bergen[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Johan Samuelsen Det norske Arbeiderparti
Johan Ludwig Mowinckel Venstre
Henrik Ameln Høyre
Einar Greve Det Frisinnede Venstre
Gunnar Olai Olsen Bakke Det norske Arbeiderparti


Ålesund, Molde, Kristiansund[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Anton L. Alvestad Det norske Arbeiderparti
Torgeir Anderssen-Rysst Venstre
Endre Magnus Witzøe Høyre

Trondheim, Levanger[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Ivar Lykke Høyre
Sverre Støstad Det norske Arbeiderparti
Olav Bergersen Høyre
Rudolf Ræder Det Frisinnede Venstre
Signe Swensson Høyre

Bodø, Narvik, Tromsø, Hammerfest, Vardø, Vadsø[rediger | rediger kilde]

Navn parti Kommentarer/Supleanter
Jon Andrå Det norske Arbeiderparti
Olaf Fjalstad Høyre
Jens Isak Kobro Venstre
Julius Bastian Olsen Det norske Arbeiderparti

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste[død lenke]

kildevilkår[død lenke] "(En del av) De data som er benyttet i denne publikasjonen er hentet fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes Politikerarkiv. NSD er ikke ansvarlig for hverken analysen av dataene, eller for de tolkninger som her er gjort."