Maldiskusjon:Infoboks biografi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hvorfor er denne malen usortert?[rediger kilde]

Hvorfor fikk denne malen [[Kategori:Usorterte maler]]? Etter hva jeg kan se er den kategorisert i kategori:Infobokser. __meco 18. apr 2006 kl.11:57 (UTC)

Født, død[rediger kilde]

Jeg vil fjerne dette. Dette mener jeg helt bestemt og seriøst. Dette står først i artikkelen og hvis artikkelen bare er når han er født og sånn (to-linjers), så står det to steder. Tåpelig. Få på nettside og litt fler interessante ting. DEt kan godt jeg gjøre, men da fjerner jeg det med dødsted.

Det er ikke noe problem med de som er allerede, jeg får nok til en {{#if:}} — Marcus (Simpsons) 21. sep 2006 kl. 05:37 (UTC)

Farge[rediger kilde]

Er det en idé å endre fargen i infoboksen fra background: #ccf til background: #e0e0e0. Da er fargen mer i overnstemmelse med navigasjonsboksfargene. Teknisk må det gjøres i MediaWiki:Monobook.css (vil jeg anta):

table.infoboks tr.overskrift td {
  text-align:center;
  font-weight:bold;
  font-size:140%;
  background-color:#ccf;
  border:none;
}

nsaa 2. aug 2007 kl. 10:13 (CEST)

Maler inne i malen - virker ikke[rediger kilde]

Nå virker det ikke med maler inne i Mal:Infoboks biografi. Se f.eks. Fabian Stang, rubrikken «Født» kommer ikke frem. Samme problem kommer blant annet om man bruker {{byline}}. --Kjetil r 17. okt 2007 kl. 23:14 (CEST)

Rekkefølge[rediger kilde]

At denne malen nå har bltit brukt gjør at rekkefølgen i {{Infoboks politiker}} er snudd om på. Jeg mener den mest sentrale informajsonen i en slik infoboks er vervene. og derfor disse skal stå først. Så kan heller persondata (født, religion etc.) stå sist. Mulighet for å endre dette? Tror det også gjelder en rekke andre maler. Mvh Røed (d · en) 26. okt 2008 kl. 00:44 (CEST)

Mja, er litt usikker selv. Det er jo vanlig at artikler begynner med navn, født, død, etc... så det er ikke så langt unna å begynne med dette i infoboksene heller. Det er ikke så lettvint å bytte om på dette heller. Jeg heller til å ha en gjennomført standardisert måte å gjøre alle typer biografier på (navn, bilde, persondata, infoboks-type-spesifikke data) Stigmj 26. okt 2008 kl. 02:56 (CET)

Navn 2[rediger kilde]

Navn 2 - det som ellers blir kalt Fnavn - (fullt navn / fødselsnavn) kommer ikke opp. Gjør jeg noe feil? Mitt siste eksempel er bioen: Bertel Aa. - Mr. Hill 27. des 2008 kl. 01:55 (CET)

Jeg har også hatt samme problem, så det er vel neppe du som gjør noe feil. Mulig vi bør spørre på Brukerdiskusjon:StigmjKjetil_r 27. des 2008 kl. 02:35 (CET)
Fikset. Den het undertekst i denne malen. Jeg har nå lagt til navn2 som et alias for denne. Stigmj 27. des 2008 kl. 09:44 (CET)

Funksjonslikhet med en:Infobox Person[rediger kilde]

Hei,

er det mulig å utvide denne malen slik at den får alle funksjonene fra en:Template:Infobox Person? Jeg savner blant annet muligheten for å legge inn signaturen (bilde) til artikkelens subjekt, samt fotnoter og merknader. --Xover 9. aug 2009 kl. 22:34 (CEST)

Fotnoter/merknader kan legges i {{{endcomment}}}, men angående «signatur» så blir det et spørsmål om nøyaktig hvor den skal legges slik at det blir logisk for alle de malene som benytter denne som «modermal». Det er fullt mulig å legge inn et «signatur»-felt slik jeg har gjort i f.eks. {{Infoboks forfatter}} uten at vi legger det inn i {{Infoboks biografi}}. Stigmj 10. aug 2009 kl. 08:49 (CEST)
Vet ikke om jeg umiddelbart ser utfordringen. På enwiki er det, innbiller jeg meg, flere inforboksmaler som bruker Infobox Person som grunnmal, og som dermed arver all funksjonalitet fra den. Og der hører jo en signatur ganske naturlig hjemme, selv om det ikke er alle avledete maler der det vil være like naturlig å faktisk benytte denne (e.g. hockyspillere er det vel skjelden man er interessert i signaturen til). Er ikke noe lignende tilfelle på nowiki? Hva er problemet du ser her? Tenker du på rent praktiske implementasjonsting som kollisjon mellom parametre og formattering?
I alle fall, min målsetting er å gjenskape ekvivalenten til infoboksen fra en:Judith QuineyJudith Quiney; og der var mangelen på signatur og (i dette tilfellet) tilhørende merknader det første jeg oppdaget som ikke virket. Noen gode forslag? --Xover 10. aug 2009 kl. 09:28 (CEST)
Vel, nå har jeg lagt den inn i grunnmalen, men «problemet» er med tanke på de eventuelle undermalene hvor det eventuelt vil være en feilaktig plassering av signaturen mtp. muligheten for de 40(*4) valgfrie radene som kan komme imellom. Stigmj 10. aug 2009 kl. 11:40 (CEST)

Legge til ny parameter, fødselsnavn[rediger kilde]

Foreslår at det blir lagt til en ny parameter, fødselsnavn. I malen {{infoboks skuespiller}}, er det en parameter "fnavn". Vet ikke hvorfor parameternavnet ble forkortet. Ser uansett ingen grunn til å ikke ha det med i denne malen. Foreslår at det kommer som et eget felt først i tabellen, rett før født/fødselssted. Alternativt kan det være en del av cellen "født", slik at det vil stå «fødselsnavn<br/>fødselsdato<br/>fødested» i cellen for "født". -–Mathias-S 3. jan 2010 kl. 01:46 (CET)

Pictogram voting keep-green.svg Gjort (det tok bare to og et halvt år :)) – Danmichaelo (δ) 16. jul 2012 kl. 10:52 (CEST)

Feil i maldokumentasjon[rediger kilde]

I maldokumentasjonen står følgende:

«I henhold til Wikipedia:Stilmanual/Biografier skal ektefelle/samboer normalt bare navngis dersom vedkommende er notabel i kraft av egen innsats.»

Dette er feil, da avsnittet det viser til gjelder nålevende. Jeg synes ikke vi bør legge oss på en strengere praksis enn for eksempel Norsk biografisk leksikon, se for eksempel artikkel om Leif Welding Olsen.

Jeg forsøkte å gå inn og rette teksten, men blir for komplisert for meg, ber derfor at en malkyndig går inn og endrer til følgende:

«I henhold til Wikipedia:Stilmanual/Biografier skal ektefelle/samboer av nålevende vanligvis bare navngis dersom vedkommende er notabel i kraft av egen innsats.»

Det bør ivareta at vi kan legge inn ektefelle på avdøde personer, noe som synes vanlig i biografiske leksikon, om de er kjent i kraft av egen innsats eller ei. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. jul 2012 kl. 06:49 (CEST)

Ja, det virker fornuftig. La det inn jeg. – Danmichaelo (δ) 16. jul 2012 kl. 10:24 (CEST)

Kallenavn bør inn[rediger kilde]

Det bør legges inn en linje for kallenavn, se tilsvarende for infoboks militær person. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 8. mar 2013 kl. 08:06 (CET)

Hva med linje for "Kjent for"[rediger kilde]

Infobokser gir jo en oppsummering av det mest sentrale ved «et objekt», hva med å ha en linje med hva vedkommende person er kjent for, alternativt en mer åpen linje. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 21. mar. 2014 kl. 19:09 (CET)

Overskrift med parentes[rediger kilde]

Er det mulig å justere malen slik at en eventuell parentes utelates fra navnet i tabellens overskrift, slik at man slipper å legge navn inn manuelt? --Avilena (diskusjon) 2. nov. 2015 kl. 23:00 (CET)

La inn en fiks for det, og den ser ut til å fungere. Se for eksempel Pierre Petit (fysiker). Cocu (d) 3. nov. 2015 kl. 12:57 (CET)
Perfekt! Er det mulig å gjøre det samme for commonslenken nederst også? --Avilena (diskusjon) 3. nov. 2015 kl. 17:57 (CET)
La det inn i {{Infoboks slutt}}, der parameteret kommer fra. Da fungerer det også på de aller fleste infoboksene her på no:wp, og ikke bare biografier. Cocu (d) 3. nov. 2015 kl. 18:27 (CET)

Automagisk utregning av alder?[rediger kilde]

Om en legger inn {{Infoboks biografi}} så vises det automagisk en hel del data, hva om vi i tillegg får inn beregning av alder? I artikkel om Joachim Jérôme Quiot du Passage kunne det da f.eks under linje for når han døde ligge en linje med alder, dvs. 73 år. Jeg vet at det kan legges inn manuelt med denne koden - {{dødsdato og alder|1849|01|12|1775|02|09}} - men alt vi med rimelighet kan overlate til maler bør vi gjøre, syns jeg. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 6. nov. 2015 kl. 18:07 (CET)

«religion» bør endres til «livssyn»[rediger kilde]

I samsvar med hva som brukes på norsk Wikidata bør «religion» endres til «livssyn» da det ser veldig rart ut når et ikke-religiøst livssyn er angitt på Wikidata for nettopp livssyn (P140) og dette i infoboksen da presenteres som en religion. Se Christopher Hitchens for eksempel. --Plommespiser Diskusjon• Bidrag 18. des. 2015 kl. 19:07 (CET)

Oppbygning av infoboks[rediger kilde]

Jeg tror jeg har foreslått dette for lenge siden i en eller annen diskusjonstråd på ting eller torg, men tar det igjen her hvor det kanskje hører hjemme: Kunne det være mulig at i stedet for x antall ulike infoboksmaler, at man i stedet kunne kalle frem ulike varianter ved bruk av argumenter, altså {{Infoboks|fotballspiller}} i stedet for {{Infoboks fotballspiller}}, litt på samme måte som vår {{flagg}} er oppbygd i motsetning til andre språkutgaver som har spesifikke maler en:Template:NOR o.l. Tanken er at en generell mal {{Infoboks}} ikke utløser noe annet enn f.eks. tittel= og bilde=. Deretter vil man kunne legge til en eller flere argumenter, som utløser visse punkter (som hentes fra wikidata eller overstyres lokalt), altså slik at {{Infoboks|biografi}} i tillegg til tittel og bilde utløser f.eks. født= og død= og kanskje fullt navn=, originalnavn= e.l. Så kan man evt. få en mere utfyllende infoboks ved i stedet å skrive {{Infoboks|fotballspiller}} som i tillegg til de generelle biografipunktene også utløser posisjon=, klubb1-x=, osv. Man skulle da gjerne kunne kombinere, slik at man f. eks. for George Weah kunne skrive {{Infoboks|fotballspiller|politiker}} og dermed utløse i tillegg til fotballpunktene politikerrelevante som parti= osv. Alt dette hentet fra wikidata, men med mulighet for overstyring. Jeg ser for meg at man kan ha skjulte kategorier eller hjelpesider som hinter om at artikler har wikidata-elementer som ikke utløses pga. manglende argument, som f.eks. hvis Ole Gunnar Solskjær kun har {{Infoboks|fotballspiller}}, men det begynner å dukke opp fotballtrener-relevante statements på wikidata, fanges det opp hos oss at han kanskje burde få {{Infoboks|fotballspiller|fotballtrener}}. Jeg ser for meg at veldig mange elementer kan brukes på kryss og tvers, f. eks. kan sikkert {{Infoboks|musiker}} og {{Infoboks|band}} dele de fleste punktene, men uten at sistnevnte har med de grunnleggende biografi-relevante punktene. Er noe slikt realiserbart og kan det være noe å gå videre med i det hele tatt? --Wikijens (diskusjon) 23. mar. 2016 kl. 17:13 (CET)

Jeg lagde tidligere en dag en ny tråd som omhandler hvordan vi kan bygge infoboksene på en ny måte med bruk av et hierarki av modulkonfigurasjoner som kaller forskjellige undermoduler basert på hvilken type infoboks som skal benyttes. Det bør mulig å inkludere tankene dine i det forslaget, altså at man kaller opp med en rekke "spesialiseringer" som da utløser sine felter. Stigmj (diskusjon) 23. mar. 2016 kl. 20:07 (CET)
Jeg skal ikke uttale meg om hvorvidt forslaget til wikijens er teknisk mulig, men ideen er i alle fall veldig god. Jeg støtter helt klart at vi utforsker denne modellen for å bygge opp infobokser. Mvh. Kjetil_r 23. mar. 2016 kl. 20:48 (CET)
(red.koll) Til Stigmj: Takk for henvisning – hvordan kunne du utelate meg i den lange listen over mulige interesserte :-) Jeg ser det er mange av de samme tankene du har, men at det også foregår utvikling sentralt. Lar dere om det rent tekniske, så melder jeg meg på igjen mtp. utforming, hvis det blir noe av.
Til Kjetil r: Takk for hyggelig tilbakemelding. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 23. mar. 2016 kl. 20:55 (CET)
Støttes også av meg, men er litt usikker på hvilket nivå av spesifikasjon vi bør være på i slike underlagsmaler. Blir det for mange forskjellige kan det bli vanskelig å holde styr på alle disse. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 23. mar. 2016 kl. 21:34 (CET)

Verv[rediger kilde]

Er det mulig å legge inn verv her, som kan brukes til å vise for eksempel at objektet har vært statsminister? Det bør vel da være forgjenger og etter følger også.--Trygve Nodeland (diskusjon) 23. apr. 2016 kl. 19:06 (CEST)

Med dagens hierarkiske oppbygning så skal man bruke avledede maler til slikt. Altså {{Infoboks person med verv}} i ditt tilfelle. Det du ønsker kunne vært mulig hvis forslaget jeg nevner i tråden ovenfor hadde blitt implementert. Stigmj (diskusjon) 23. apr. 2016 kl. 19:18 (CEST)
Takk for svar. Jeg er klar over at man kan bruke Infoboks person med verv, men den mangler igjen egenskaper som finnes i infoboks biografi. Jeg er ikke i stand til å bedømme alle virkningene av ditt forslag, men vet at jeg ville satt pris på resultatet! --Trygve Nodeland (diskusjon) 24. apr. 2016 kl. 08:05 (CEST)

Utdannelse[rediger kilde]

Parameteret utdannelse kan visst ikke legges inn manuelt - se hvilke konsekvenser det får for Anne-Sissel Skånvik. --Avilena (diskusjon) 24. sep. 2016 kl. 11:51 (CEST)

Problemet lå i referansebruken. Haros (diskusjon) 24. sep. 2016 kl. 12:31 (CEST)
Referansebruken var vel helt grei, problemet er at utdannelse ikke kommer opp i infoboksen. --Avilena (diskusjon) 24. sep. 2016 kl. 12:32 (CEST)
Det har du rett i, jeg ser nå at noen har endret på utdannelse. Tilbakestiller det nå. Det finnes ikke i Wikidataliste slik det var forsøkt brukt, og jeg fant det ikke i farten i Wikidata heller slik at jeg fikk ikke laget den metoden. Haros (diskusjon) 24. sep. 2016 kl. 12:50 (CEST)
Jeg så de røde syntaksfeilene og rettet det først, trodde det var disse du mente. Mulig sitering fungerer nå på det viset det var lagt inn. Haros (diskusjon) 24. sep. 2016 kl. 12:51 (CEST)

Redigeringsforslag 15. april 2017 (Semi-protected)[rediger kilde]

Bilden föreställer Peter Cook (till vänster) och Dudley Moore (tiil höger). Eftersom det inte finns någon förklarande bildtext, framgår det inte vem som är Peter Cook. Detta får jag tydligen inte fixa, varför någon annan anmodas göra det. (Ursäkta svenskan!) Episcophagus (diskusjon) 15. apr. 2017 kl. 15:45 (CEST)

Dette er diskusjonssiden til en infoboks. Det er vanskelig å skjønne hvor problemet med bildet ditt er, siden det ikke er her. Hvilken artikkel ligger problemet på? Telaneo (Diskusjonsside) 15. apr. 2017 kl. 15:47 (CEST)
Er vel rimelig å anta av konteksten at det dreier seg om artikkelen om Peter Cook? Hilsen Kjetil_r 15. apr. 2017 kl. 15:48 (CEST)
Der er det vel bare å endre bildet på Wikidata? Eventuelt legge til bildetekst og bildet manuelt med bildetekst= og bilde=? Telaneo (Diskusjonsside) 15. apr. 2017 kl. 15:50 (CEST)
Jeg ville normalt har lastet opp en beskåret utgave av Fil:Peter Cook Dudley Moore Good Evening 1974.JPG (der bare personen til venstre er med) for så å oppdatere Wikidata, men her er bildets lisens såpass tvilsom at jeg ikke vil stå ansvarlig for å laste det opp. Men jeg kan bruke «bildetekst= og bilde=»-tilnærmingen, skal oppdatere nå. Hilsen Kjetil_r 15. apr. 2017 kl. 15:54 (CEST)
Ser nå at Kimsaka gikk for førstnevnte variant. Helt greit det, forskjellige bidragsytere vurderer noen ganger bilder litt forskjellig. Face-smile.svg --Kjetil_r 15. apr. 2017 kl. 16:38 (CEST)
Kjempebra! Telaneo (Diskusjonsside) 15. apr. 2017 kl. 20:41 (CEST)
Tack! Ja, det hamnade fel, men det upptäckte jag först när jag skickat. Tack, och ursäkta att det är lättare för mig att skriva på svenska.Episcophagus (diskusjon) 16. apr. 2017 kl. 20:48 (CEST)
Men, när bilden ändrades och bildtexten försvann så förlorades även informationen om det nära samarbetet med Dudley Moore. Nåväl, jag bestämmer inte, men det hade varit bättre... Episcophagus (diskusjon) 16. apr. 2017 kl. 21:04 (CEST)

Fødsler 1. januar[rediger kilde]

De som kun har fødselsår på wikidata kategoriseres i Kategori:Fødsler 1. januar. --Avilena (diskusjon) 4. jun. 2017 kl. 16:37 (CEST)

Hmm... Ser ut som Wikidata faktisk oppgir at de er født 1. januar når de kun har fødselsår, så her må vi også slå opp nøyaktigheten til fødselstidspunktet før vi avgjør om vi skal kategorisere. Skal fikse det i morgen (det er mer enn en femminuttersfiks, har ikke tid her og nå). Hilsen Kjetil_r 4. jun. 2017 kl. 16:47 (CEST)
Men Marina Wandruszka havner ikke i denne kategorien ... --Avilena (diskusjon) 4. jun. 2017 kl. 16:49 (CEST)
Det er fikset nå. Merk at de feilaktige artiklene ikke forsvinner kategorien umiddelbart, de fjernes i rykk og napp etterhvert som mellomlagringen av dem går ut. Hilsen Kjetil_r 5. jun. 2017 kl. 10:44 (CEST)

Mal:Infobox comedian[rediger kilde]

Noen som gidder skrive om Mal:Infobox comedian til biografi-boks-struktur? --Avilena (diskusjon) 5. jun. 2017 kl. 21:41 (CEST)

Årstall[rediger kilde]

Går det an å få hentet inn årstall for ekteskap/samboerskap der det er lagt inn i wikidata? --Avilena (diskusjon) 5. jun. 2017 kl. 21:49 (CEST)

Oppdatering infoboks Per Reidarson[rediger kilde]

Noen med tilgang som kan flytte bildet av Per Reidarson inn i infoboks?

Ektefelle[rediger kilde]

Er det gjort noen endringer i malen som gjør at ektefelle ikke kommer med fra wd lenger? Se f.eks. Johanne Regine Reimers, begge hennes ektefeller er lagt inn på wd, men ingen kommer med i infoboksen. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 31. okt. 2017 kl. 12:49 (CET)

Ser ut som de ikke lenger blir med dersom de har en «til»-dato på Wikidata. Hilsen Kjetil_r 31. okt. 2017 kl. 13:00 (CET)
Ok, men det bør endres. Takk for svar. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 31. okt. 2017 kl. 14:36 (CET)
Endringen skjedde her. @Danmichaelo: kan vi prøve å tenke ut en bedre løsning? For eksempel sjekke dødsdato, hvis personen har vært død i minst X år så tar vi med oppløste ekteskap likevel? Hilsen Kjetil_r 31. okt. 2017 kl. 14:44 (CET)
En annen mulighet er å ha fra og til informasjonen med, noe ala (1980-), (1980-2003). Haros (diskusjon) 31. okt. 2017 kl. 16:32 (CET)
Hm.. Bakgrunnen for endringen min var denne. Her er ikke engang dato/årstall for bruddet kjent, kun at ekteskapet er oppløst, så hvordan presentere det..? Logikken blir fort komplisert, men jeg var også inne på tanken om noe med "vise hvis død i mer enn X år" og "vise parentesprefiks hvis årstall finnes". – Danmichaelo (δ) 31. okt. 2017 kl. 16:43 (CET)
Ok, dette løser ihvertfall de to eksemplene vi har til nå (viser avsluttede ekteskap med årstall, skjuler avsluttede ekteskap uten årstall). Det er sikkert ikke enden på visa, men bedre enn det var før. – Danmichaelo (δ) 31. okt. 2017 kl. 22:13 (CET)
Ser bra ut, takk skal du ha! Hilsen Kjetil_r 31. okt. 2017 kl. 22:27 (CET)

Det er vel noe feil med henting av årstall her, se screenshot av Quisling [1]. Ping Danmichaelo. Hilsen Kjetil_r 1. nov. 2017 kl. 08:54 (CET)

Fiksa, takk for tips! – Danmichaelo (δ) 1. nov. 2017 kl. 15:51 (CET)
Takk! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 1. nov. 2017 kl. 10:55 (CET)

Er det mulig å sortere ektefellelista også? Slik at nyeste ekteskap kommer først. Jeg har sjekka med Raphaël Poirée og Magne Bleness, og akkurat nå følger den bare lista det er satt opp på i Wikidata. Mvh Torstein (diskusjon) 20. nov. 2017 kl. 19:04 (CET)

Endret "yrke" til "beskjeftigelse"[rediger kilde]

Jeg endret parameteren yrke til beskjeftigelse i infoboksen (diff), fordi det er dette feltet heter på Wikidata. Diskusjonen på Wikipedia:Tinget/Arkiv/2017-34#Infoboks_biografi_-_Yrke gikk også i retning av at «beskjeftigelse» var bedre enn «yrke» (slik jeg tolker den).

Etter endringen i infoboksen har man det problemet at manuelt overstyrte felt må endres fra | yrke = til | beskjeftigelse = i alle artikler hvor det gjøres for at dette skal fungere. Etter min mening er fordelene med den nye betegnelsen større enn ulempene ved at dette må rettes opp, så derfor gjorde jeg infoboksendringen før jeg fikk dette rettet opp. Jeg laget en sak på dugnadskontoret for en slik retting, har vi noen botførere her som kan ta tak i dette? Hilsen Kjetil_r 6. jan. 2018 kl. 13:46 (CET)

Slektninger[rediger kilde]

Kan vi legge inn parametret "Slektninger" et sted under resten av familien i infoboksen? Det behøver ikke å hentes inn fra wikidata, men det kunne være fint med muligheten for å legge det inn manuelt. Orf3us (diskusjon) 7. feb. 2018 kl. 10:22 (CET)

Parti[rediger kilde]

Nsaa: Jeg ser at du har lagt inn mulighet for å overstyre parti lokalt. Hvordan gjør man det? Jeg har prøvd å bruke parti=uten, men det fungerer ikke når jeg bruker forhåndsvisning av f.eks. artikkelen Tryggve Gran.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 12:31 (CEST)

Jeg fikk det ikke til. Det nærmeste jeg kom var |parti=&nbsp;, men klarte ikke kode det slik at Parti forsvant. Her må nok noen med litt bedre kode-evner inn og fikse det. Nsaa (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 12:37 (CEST)
Ok, takk! --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 12:40 (CEST)
Forsøk nå med {{Infoboks sportsbiografi|parti=uten}}. Nsaa (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 12:49 (CEST)
Ser at parti ikke står der nå, selv om det er lagt inn på wd og det ikke er brukt {{Infoboks sportsbiografi|parti=uten}}. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 13:14 (CEST)
Måtte sette tilbake. Fikk det ikke til. Noen med gode kodekunnskaper fikser det sikkert på ett to tre. @Stigmj:/@Jeblad:/@Danmichaelo:/@Kjetil r:? Nsaa (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 13:43 (CEST)
Riktig form når Modul:WikidataListe brukes er parti=uten. Riktig form når {{#statements}} brukes er parti=. Slik det står nå er hummer og kanari. — Jeblad 21. mai 2018 kl. 13:47 (CEST)
Riktig form når Modul:WikidataListe brukes er parti=uten. Riktig form når {{#statements}} brukes er parti=. Hvis det ikke fungerer slik, så er noe gjort galt, eller så er noe feil i en mellomliggende mal. [Nope, dette er den gamle feilen hvor Modul:WikidataListe ikke respekterer fremførte oppføringer ved gjenbruk i andre maler.] — Jeblad 21. mai 2018 kl. 13:47 (CEST)
Denne feilen vil det nok ta tid å fikse, skal sette det på blokka. — Jeblad 21. mai 2018 kl. 15:11 (CEST)
I dette tilfellet var det bare at WikidataListe ikke ble brukt i malen: [2]. @Nsaa: Koden din hadde fungert hvis du hadde brukt mw:Help:Extension:ParserFunctions##ifeq i stedet, men la inn WikidataListe i stedet. – Danmichaelo (δ) 21. mai 2018 kl. 16:20 (CEST)
Mener helt bestemt at jeg sjekket alle maler før jeg testet med endringer i modulen… Nåja, modulen må uansett endres for å få den konsistent med hvordan default parametre fungerer. — Jeblad 21. mai 2018 kl. 18:07 (CEST)
Den har forbedringspotensiale :) – Danmichaelo (δ) 21. mai 2018 kl. 18:20 (CEST)

Takk for løsning. Kan noe tilsvarende gjøres for feltet «medlem av»? Forsøkte i artikkelen om Bernhard av Nederland, men uten å lykkes. – Ordensherre (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 16:52 (CEST)

Fiksa. Tok også feltene samboer, gravlagt og religion/livssyn. – Danmichaelo (δ) 21. mai 2018 kl. 18:19 (CEST)
Mange takk! – Ordensherre (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 18:36 (CEST)
Flott! Nsaa (diskusjon) 21. mai 2018 kl. 19:58 (CEST)

Dødssted[rediger kilde]

Antar beskrivelsen av dette er feil ... --GAD (diskusjon) 31. mai 2018 kl. 11:42 (CEST)

Den var nok feil! — Jeblad 31. mai 2018 kl. 12:03 (CEST)

Visning av ukjent føde/dødssted[rediger kilde]

Når WD har registrert verdien Ukjent for føde- eller dødssted vises ukjent verdi i våre biografibokser. Se for eksempel Karl Schmid. Selv om det i og for seg er korrekt ser det litt krøkkete ut. Kan vi ikke like godt droppe linja i disse tilfellene? Kimsaka (diskusjon) 7. sep. 2018 kl. 15:18 (CEST)

Enig i at vi bør droppe det. Se også Bruker:Kjetil r/sandkasso: ingen verdi brukes også i infoboksen, vi må gjøre det samme her.
Infoboksen vår bruker nå {{#statements:P20}} til å hente føde- og dødssted. Så vidt jeg vet må vi skrive vår egen Lua-kode om vi vil rense bort ingen verdi og ukjent verdi, så det er ingen femminuttersfiks. Men det skal vel ikke være enormt vanskelig heller. Hilsen Kjetil_r 7. sep. 2018 kl. 15:39 (CEST)
@Kimsaka, Kjetil r: dette er det vel enighet om!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 22. aug. 2019 kl. 08:02 (CEST)
Ja, det er vel på tide å gjøre dette. Kanskje jeg ser på det i løpet av helgen. Hilsen Kjetil_r 22. aug. 2019 kl. 08:57 (CEST)

Bruk av språk - ta ut henting fra Wikidata?[rediger kilde]

Jeg er skeptisk til at vi bruker talte eller skrevne språk (P1412) (og for den saks skyld morsmål (P103)) i en autogenerert, generell infoboks. For de aller fleste som får denne infoboksen er språk opplagt, se for eksempel Johannes Berg (1863): Det overrasker ingen at en norsk stortingsrepresentant på tyvetallet har «Språk: norsk», det virker veldig overflødig. Infoboksen er i alle hovedsak ment for de viktigste opplysningene, og «Språk: norsk» er ikke det.

Jeg kan tenke meg situasjoner hvor språk er viktig (forfattere, personer fra Østerrike-Ungarn, og sikkert en del til), men jeg foreslår at dette heller legges inn manuelt for slike, eventuelt som en del av en mer spesialisert infoboks. Hilsen Kjetil_r 16. apr. 2019 kl. 21:14 (CEST)

Helt enig. --Avilena (diskusjon) 16. apr. 2019 kl. 21:23 (CEST)
Enig Mvh Pmt (diskusjon) 16. apr. 2019 kl. 21:44 (CEST)
Tror det riktige ville være å legge inn unntak, men det er lett å si og vanskelig å gjøre. Det jeg tror er greia her er at det finnes en nokså stor gruppe egenskaper og malparametre som er underforstått når visse andre egenskaper og malparametre er i bruk. Hvis en person er norsk (statsborger, nasjonalitet, etnisitet,…?) så er det underforstått at personen har norsk som morsmål, og at anførsel av morsmål da kan utelates. Hvis det er oppgitt at personen har noe annet enn norsk som morsmål så bør dette oppgis. Dette holder kun der det er klare sammenhenger mellom språk og land. Er det opplagt at en engelskmann har engelsk som morsmål? Han kan være walisisk.
Det er noe tilsvarende for andre egenskaper, uten at jeg har en komplett liste. En slik er der en person innehar en posisjon som forutsetter vise andre egenskaper. En biskop i den katolske kirke er katolikk, og en primas i den norske kirke er lutheraner. Hvis de ikke er det så bør det nok opplyses. Litt mer kilent er når noen oppføringer i beskjeftigelse (P106) inkluderer andre i et slags hierarki, og derfor kan utelates. En stemmeskuespiller eller filmskuespiller er også en skuespiller, men kanskje kun når dette er sagt eksplisitt. — Jeblad 16. apr. 2019 kl. 22:45 (CEST)
Også enig med Kjetil her.
Forøvrig er det for Berg oppgitt som referanse at den opplysningen er importert fra Wikipedia på norsk. Jeg kan ikke se at det er grunnlag i vår artikkel for den påstanden, utover at man implisitt antar at alle norske kan norsk. Jeg ser Arnulf Øverland (Q571691) og Ivar Aasen (Q106812) har bedre referanse, men allikevel. Haros (diskusjon) 17. apr. 2019 kl. 04:16 (CEST)

Da var disse tatt ut ([3]). Vi hadde før endringen 3 498 sider i Kategori:Artikler hvor morsmål hentes fra Wikidata, og 31 291 sider i Kategori:Artikler hvor språk hentes fra Wikidata. Hilsen Kjetil_r 23. apr. 2019 kl. 20:05 (CEST)

Dette betyr at et ikke ubetydelig antall artikler nå står uten morsmål, hvor det ikke er gitt at morsmål er norsk. — Jeblad 23. apr. 2019 kl. 22:02 (CEST)
Er enig med Jeblad. Det er ikke nødvendigvis en-til-en sammenheng mellom statsborgerskap, morsmål og talte/skrevne språk.  – Desoda [D] [B] 22. aug. 2019 kl. 00:14 (CEST)
Vil presisere at jeg mener det riktige er å definere en unntaksliste, og at fjerning av alle disse oppføringene ikke er korrekt løsning. — Jeblad 22. aug. 2019 kl. 00:32 (CEST)

Endring av språk[rediger kilde]

Kan ikke se motivasjonen for denne [4] endringen. Det var ikke dette som ble diskutert, men bruk av raden for språk når dette var norsk. — Jeblad 27. des. 2019 kl. 12:49 (CET)

Jeg er generelt skeptisk til automatisk henting av språk, ikke bare for norsk. At Helmut Kohl får «språk: tysk» og at Paolo Maldini får «språk: italiensk» i infoboksen gir liten merverdi til leserne, og fører bare til at de mer vesentlige tingene i infoboksen drukner. Det at man kan hente noe automatisk fra Wikidata betyr ikke at man hente noe automatisk fra Wikidata. Dette gjelder egentlig mer generelt, og jeg synes faktisk at man begynner å komme dit at nok data automatisk hentes fra Wikidata i en generell infoboks, og at vi heller kan vurdere å kutte noe tilbake på dette. Men denne diskusjonen bør nok heller tas mer generelt, og ikke i kontekst av språk alene. Mvh. Kjetil_r 27. des. 2019 kl. 13:02 (CET)
Signerer Kjetil_r. Wikidata er en svært viktig ressurs, men må som alt annet brukes med måte, «for lite og for mye skjemmer alt», som min mormor pleide å si... Ulf Larsen (diskusjon) 27. des. 2019 kl. 13:42 (CET)

Bruk av P39[rediger kilde]

Parameteren P39 bør kanskje legges inn som en mulighet i denne infoboksen den er allerede i bruk på en underboks militær person Andber08 (diskusjon) 21. mai 2019 kl. 11:50 (CEST)

Det har vært diskutert om verv eller stilling (P39) og det var ikke alle som var helt enige, så derfor har den ikke blitt med. Jeg mener at den SKAL inn. Mvh Pmt (diskusjon) 21. mai 2019 kl. 14:10 (CEST)

Redigeringsforslag 24. juni 2019 (Semi-protected)[rediger kilde]

Endring av infoboks.

Under barn mangler Gustav Henriksen og Else Skjønsberg i tillegg til Rein Henriksen og Hans Christian Henriksen

81.167.180.109 24. jun. 2019 kl. 22:16 (CEST)

Hvilken artikkel er det snakk om ? --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 24. jun. 2019 kl. 22:23 (CEST)
Det er åpenbart artikkelen Gustav Henriksen det er snakk om. Men dette er besvart ved WP:FAMILIE: Wikipedia er ikke et sted for fullstendige slektsopplysninger. Mvh M O Haugen (diskusjon) 24. jun. 2019 kl. 22:59 (CEST)

Antall barn[rediger kilde]

Det finnes en verdi antall barn (P1971). Det kan virke naturlig å nevne hvor mange barn en person har fått, men uten å nevne deres navn. Ofte vil de ikke være notable og dermed vil det ikke la seg forsvare å opprette et element på WD, heller. Noen barn vil imidlertid kunne være notable, slik at også kombinasjonen av notable barn og antall barn hadde vært ønskelig i infoboksen. --Trygve Nodeland (diskusjon) 6. sep. 2019 kl. 08:48 (CEST)

@Trygve W Nodeland: Ser dette ble tatt opp på Torget i oktober men uten å komme frem til noe konsensus. Hva med å legge antallet først, om det finnes? F.eks. Barn 3; Navn, Navn? Det kan indikere at vedkommende har flere barn enn navngitt (om det er oppdatert og korrekt.)  – Desoda [D] [B] 27. des. 2019 kl. 14:00 (CET)
Jeg synes det virker som en god løsning. Da får vi vite hvor mange barn vedkommende har, alle blir «nevnt», men bare den som vi har artikkel om, nevnt ved navn. --Trygve Nodeland (diskusjon) 27. des. 2019 kl. 15:40 (CET)
Tror ikke det er lurt å gjemme bort en slik diskusjon når den først har vært på Torget. Tror nok det må være litt tydeligere hva som menes, kommer antallet i tillegg til de som er oppgitt eller er det totalen? — Jeblad 27. des. 2019 kl. 19:34 (CET)
@Jeblad: Det må vel bli totalen ellers må malen begynne å regne, regner jeg med. Face-smile.svg  – Desoda [D] [B] 28. des. 2019 kl. 02:18 (CET)
@Desoda: Ved opplistinger så leser vi uklarheter som «og». Det gjør at vi leser «Barn 3; Navn, Navn» som «3 barn og navn, navn…» og fordi «og» på norsk ofte blir til en «eller» blir dette en sum hvor det er tre barn i tillegg til de opplistede. Skal denne uklarheten unngås så må det skrives ut «Navn, navn. I alt 3 barn.» Jeg mener imidlertid at det er bedre norsk å skrive «Navn, navn, og ett barn». Dermed er vi tilbake til det jeg skrev i tråden #barn i infoboks. — Jeblad 28. des. 2019 kl. 04:00 (CET)
@Jeblad: Hva med «3; Derav Navn, Navn» / «Bl.a»? Eller vi kan la Barn være og opprette Antall barn?  – Desoda [D] [B] 28. des. 2019 kl. 16:38 (CET)
Jeg tror ikke formatering er nok til å gjøre dette forståelig, det må ha en forklaring. — Jeblad 28. des. 2019 kl. 17:01 (CET)

Utmerkelse -> Utmerkelser[rediger kilde]

@Asav: Hei, ser at du har endret utmerkelse -> utmerkelser i malen. Dette blir et problem med de som ønsker eller allerede bruker parameteren lokalt, og henter den fra infoboks biografi. Vi må da legge inn | utmerkelser = {{{utmerkelse|{{{utmerkelser|}}} }}} i alle de infoboksene som benytter denne parameteren, slik at den ikke går tapt. Ønsker ikke å gi noen skylden eller noe sånt, bare gjøre deg oppmerksom på at vi også må endre de infoboksene som arver fra infoboks biografi. - Premeditated (diskusjon) 7. sep. 2019 kl. 19:43 (CEST)

Trengs denne posten egentlig i de andre infoboksene? Arver de ikke | utmerkelser fra infoboks biografi? Asav (diskusjon) 8. sep. 2019 kl. 11:39 (CEST)
Jo, men det er flere infobokser som benytter lokale parametere, og mangler utmerkelse (P166). Som for eksempel Max Manus (har fikset den infoboksen, derfor er utmerkelser synlig). - Premeditated (diskusjon) 8. sep. 2019 kl. 12:47 (CEST)
Pictogram voting keep-green.svg Gjort - Premeditated (diskusjon) 21. sep. 2019 kl. 11:38 (CEST)

Ref-er på gravsted[rediger kilde]

Klarer noen å fikse det slik at ref-er på feltet gravsted blir vist? Kimsaka (diskusjon) 8. jan. 2020 kl. 15:51 (CET)

Skjult og meningsløs referanse[rediger kilde]

Hos Jacques de Molay er det noe rart med referanse nr 1. Den vises ikke i infoboksen og er i tillegg meningsløs. --Avilena (diskusjon) 29. feb. 2020 kl. 12:04 (CET)

Hvorfor den ikke vises i infoboksen er et mysterium, men når det kommer en slik Qnnnn-verdi er det bare å gå til Wikidata og legge inn en passende etikett i det elementet. Jeg brukte den franske tittelen også på norsk ettersom jeg ikke kjenner til om boken er utgitt på norsk. Haros (diskusjon) 29. feb. 2020 kl. 12:19 (CET)
Det kan se ut som om det er noe med fødselsdatoen som skaper den oppførselen. Det finnes ingen dato, bare tidligste og seneste verdi. Noe vi ikke har håndtert, men antagelig ikke hadde oppdaget om det ikke var for dette. Haros (diskusjon) 29. feb. 2020 kl. 12:41 (CET)
Vil vi håndtere novalue og somevalue, og hvordan vil vi i tilfelle at de skal vises? Det er flere slike tilfeller. Kanskje best å spørre i nettsamfunnet? Det som er opplagt for meg er kanskje ikke det for resten av folket. — Jeblad 29. feb. 2020 kl. 13:38 (CET)

Referanser beholdes med lokalt parameter[rediger kilde]

For Riad Sattouf prøvde jeg å overskrive beskjeftigelse for å rydde opp litt, men måtte la være å gjøre det fordi referansene beholdes i referanselista selv om de ikke vises i infoboksen. --Avilena (diskusjon) 12. mai 2020 kl. 21:30 (CEST)

Dette kommer også til syne på artikkelen Emmanuelle Charpentier, opprettet i dag av Bruker:Sam Vimes. Utmerkelser er overstyrt lokalt (Wd har listet opp 39 utmerkelser), men referansene til utmerkelsene på Wikidata vises i referanselista. - 4ing (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 10:45 (CEST)
@4ing: Hvis man "purger" siden skal det være løst nå. Har også lagt inn vedlikehold kategorier som jeg trenger hjelp med å opprette. Eksempel: Kategori:Artikler hvor beskjeftigelse er spesifisert lokalt -Premeditated (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 16:07 (CEST)
Det er fint Premeditated. Jeg hadde tenkt finne en løsning som også bevarte vedlikeholds-kategoriene som sammenligner det som kommer fra Wikidata med det som kommer i infoboksen. Det skal vi nok også klare få til, fx. med å lage listen fra Wikidata, men uten å ta med referanser. Men nå haster det jo ikke like mye. Haros (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 16:55 (CEST)
Ja, det er ikke så lett ettersom lokale verdier ofte inneholder forskjellige formateringsmaler ({{hlist}}, {{Formatnum}}, osv) som kan gi mange false positive. Samt noen bruker omdirigerings infobokser (mal:Infoboks vitenskapsmann) som roter til verdier. Noen bruker html tagger som <br> de må fjernes i en evt. sammenligning. Men hvis du har tid til å løse alle de problemene er det bare å endre modulen :) - Premeditated (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 17:11 (CEST)
Slik testing vil aldri bli perfekt, men kan være god nok til at det er nyttig. Og det er nok ikke i slike situasjoner det er nyttigst uansett. Men formateringsmalene er allerede ekspandert før de sendes til modulen tror jeg. Haros (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 17:32 (CEST)
Da laget jeg en løsning som gjør at kategoriene hvor det sammenlignes lokalt innhold og innhold på Wikidata som før. Haros (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 23:45 (CEST)

Like referanser vises forskjellig[rediger kilde]

For Tim Kunes vises referansene i infoboksen forskjellig selv om de på wikidata er tilsynelatende like. Referanse nr. 2 er forsåvidt ikke mer informativ enn nr. 1. --Avilena (diskusjon) 22. aug. 2020 kl. 18:52 (CEST)

Stusset jeg også... Optimalt burde den vist «identifikator-lenken» gitt under Eliteprospects.com spiller-ID (P2481) på Wikidata, som vi får ut i artikkelen via {{Sportslenker}}. Mvh. lil2mas (diskusjon) 23. aug. 2020 kl. 00:19 (CEST)

Manglende lenker i infoboks[rediger kilde]

Ett annet spørsmål, som også relaterer til artikkelen Tim Kunes, er hvorfor det ikke lenger lenkes til sport og klubb(er) vist i infoboksen? :·/ Dette fungerte helt fint tidligere... @Jeblad: kan du hjelpe her? Antar det har noe med Modul:WikidataListe å gjøre... Mvh. lil2mas (diskusjon) 23. aug. 2020 kl. 00:19 (CEST)

For det første funker ikke ping når det ikke signeres (med tilder) i samme redigering. For det andre har Jeblad visstnok forlatt nowiki. Dugnad 24. aug. 2020 kl. 18:45 (CEST)
Jeg la inn lenking på klubb og idrettsgren. Hvis det oppdages uheldige virkninger, si ifra så skal jeg se om det er mulig å løse problemene. Haros (diskusjon) 24. aug. 2020 kl. 19:51 (CEST)

For mange ref-er på språk[rediger kilde]

Et eller annet sted mangler begrensning for antall ref-er som vises for språk. Eksempel: Michelle Paver. Kimsaka (diskusjon) 1. okt. 2020 kl. 13:26 (CEST)

Kanskje Premeditated kan trylle med dette også? M håpefull hilsen, --M O Haugen (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 14:07 (CEST)
@Orland, Kimsaka: Abrakadabra maks 4 stk. - Premeditated (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 16:33 (CEST)
Toppers! Kimsaka (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 16:38 (CEST)
Premeditated Glimrende - ettersom du er så godt i gang, kunne du kanskje i samme slengen lage en modul basert på de metodene du har på nn-wiki for å formatere referansene bedre enn de er nå. Egen modul, slik at de både kan tas i bruk i wd, wikidataliste, datoer og nye steder som vi måtte ha behov for. Haros (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 17:46 (CEST)
Det er mulig. Den nn-versjonen har stoppet litt opp i påvente av framgangen til Wikidata Bridge. - Premeditated (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 20:37 (CEST)

Ref på ektefelle[rediger kilde]

Henter ikke malen referanse for ektefelle? Eksempel: Hallvard Holmen. Kimsaka (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 12:37 (CEST)

@Kimsaka: Simsalabim - Premeditated (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 13:40 (CEST)
Topp! Synd verden er virtuell for tida, ellers skulle jeg spandert en halvliter på deg! Kimsaka (diskusjon) 3. okt. 2020 kl. 13:46 (CEST)

Våpenskjold[rediger kilde]

Malen lager nå (rød) lenke om våpenskjold er oppgitt med "ingen verdi" på wikidata - det bør den ikke gjøre. Se f.eks Vilhelm IX av Aquitaine. --Avilena (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 22:47 (CEST)

Gad vite hvorfor man legger bilde av våpenskjold inn uten verdi. Orf3us (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 23:07 (CEST)

Mangler ref-visning på gravsted[rediger kilde]

Ser ikke ut som om ref-er på gravsted hentes? Eksempel: Johanne Bruhn. Kimsaka (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 11:37 (CEST)

Pictogram voting keep-green.svg Utført: La inn ["P119"] = "gravsted" under «useReferences» i Modul:WikidataListe. ;o) Mvh. lil2mas (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 15:13 (CEST)
Finfint! Takk! Kimsaka (diskusjon) 8. okt. 2020 kl. 15:15 (CEST)

Relevant diskusjon på Torget[rediger kilde]

Wikipedia:Torget#Nasjonalitet_i_infoboks_biografi. --Vennlig hilsen Erik d.y. 8. okt. 2020 kl. 17:48 (CEST)

Alders-LUA-nøtt[rediger kilde]

Nå beregnes alder i antall år der vi har registrert eksakt føde- og dødsdato, - men ikke der vi bare kjenner måneden vedkommende ble født/døde i. For de fleste burde vel også det kunne fikses? Med mindre personen er født/død i samme måned skulle det vel være enkelt å finne alder i antall år? Fins det noen LUA-kompetente som knekker den nøtta? Eksempel: Cecil Frances Alexander. Kimsaka (diskusjon) 10. okt. 2020 kl. 10:47 (CEST)

Det ville være fint å ha. --Vennlig hilsen Erik d.y. 4. jan. 2021 kl. 18:17 (CET)

Endret feltet nasjonalitet[rediger kilde]

Se Wikipedia:Torget#Nasjonalitet_i_infoboks_biografi. --Vennlig hilsen Erik d.y. 15. okt. 2020 kl. 20:18 (CEST)

Ektefelle: Ingen ?[rediger kilde]

Bør vi gjengi det om WD har registrert verdi Ingen for Ektefelle? Eksempel: Susan Lindauer. Undrer om det ikke er bedre at feltet ikke vises i infoboksen i slike tilfeller ... Kimsaka (diskusjon) 17. okt. 2020 kl. 13:01 (CEST)

Ser at Susan Lindauer fortsatt er ledig? Er det bare jeg som syns dette oppsettet har et anstrøk av Tinder-for-de-som-ønsker-notabel-partner...? Kimsaka (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 09:51 (CET)
Nei, - det er er merkelig oppsett. Jeg forstår ikke hvorfor ektefelle overhodet skal med når det ingen ektefelle er, men hvis det skal, bør feltet ikke være synlig i infoboksen. Hvem kan kan fikse dét? Orf3us (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 09:56 (CET)
Når noen tar fatt i dette, kanskje Ektefelle: ukjent også kan fjernes fra boksen - eksempel Jo Jorgensen. Kimsaka (diskusjon) 26. des. 2020 kl. 14:24 (CET)

Wikidata - oppdatering av veiledningen[rediger kilde]

Veiledningen er ikke oppdatert ihht at opplysninger som regel hentes fra Wikidata. Jeg la inn en liten presisering, trengs antakelig mer. --Vennlig hilsen Erik d.y. 20. okt. 2020 kl. 22:02 (CEST)

Nasjonalitet[rediger kilde]

Jeg la til følgende veiledning:

«I henhold til diskusjon på Torget (Wikipedia:Torget#Nasjonalitet_i_infoboks_biografi oktober 2020) er nasjonalitet normalt personens statsborgerskap eller tilsvarende tilhørighet til stat/land.»

Se også relatert diskusjon Wikipedia:Torget#Sammenblanding_av_etnisitet_og_land (oktober 2020). --Vennlig hilsen Erik d.y. 24. okt. 2020 kl. 11:59 (CEST)

Formatering av referanser[rediger kilde]

Referanser fra wikidata presenteres både med url og tittel, se referansen på utmerkelser i artikkelen Zinken Hopp. I Mal:infoboks tunnel er dette lagt inn på en annen måte slik at det er som det bør være, se Halsnøytunnelen. Jeg pinger @Kjetil r:. Mvh. M14 (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 09:03 (CET)

Har også vært en diskusjon i fbm Saeb Erekat, sa ref til arabiskspråklig nyhetskanal. --Vennlig hilsen Erik d.y. 16. nov. 2020 kl. 11:41 (CET)
Ja, referansene i Mal:infoboks tunnel kommer fra Modul:Wd, jeg vil tippe fra linje 1957 og utover. Det burde være mulig å tilpasse denne koden til modulen som Mal:Infoboks biografi bruker også, uten at jeg har noen mer konkret formening om hvor vanskelig det vil være. Hilsen Kjetil_r 17. nov. 2020 kl. 08:58 (CET)

Mangler fødselsår-kategori[rediger kilde]

Artikler som bruker {{Fødselsdato og alder}} manuelt i infoboksen havner ikke i noen fødselsår-kategori. Litt usikker på om det gjelder selve denne hovedmalen, men det gjelder i alle fall underklasser som infoboks forfatter, sportsbiografi mm. --Avilena (diskusjon) 6. des. 2020 kl. 18:55 (CET)

@Avilena: Om jeg har skjønt dette riktig er forutsetningen for at fødselsår-/dødsårkategorier automatisk skal komme på plass at malen faktisk henter dette fra Wikidata. Enkleste måten å fikse det på er å slette det som ligger lokalt, ta en forhåndsvisning og sjekke om de samme kommer fra WD. I så fall er det bare å lagre - og vips er kategoriene på plass. (Skulle det være diff mellom det som ligger lokalt og det som ligger på WD er det jo en god mulighet til evt. feilretting eller suplering - og få det hele riktig både her og på WD) Kimsaka (diskusjon) 31. des. 2020 kl. 08:16 (CET)
@Kimsaka: Jeg vet hvordan jeg fikser det. Men det var nok ikke slik før. Jeg tror ikke fødselskategorien forsvant den gangen du gjorde denne endringen. --Avilena (diskusjon) 31. des. 2020 kl. 11:52 (CET)
Hmmm. Jeg frykter kategorien forsvant da også - at jeg var for sløv til å oppdage det. Det var jo litt rot i boksen på den siden, med fødedatomal og fødested plassert på samme linja... Rydda der nå, håper jeg! Jeg mener bestemt å huske at den automatiske opprettinga av kategoriene var en nyvinning som kom med datohentinga fra WD, men noe kan jo ha blitt endret etter det uten at jeg fikk det med meg. Kimsaka (diskusjon) 31. des. 2020 kl. 12:29 (CET)
Du finner flere eksempler her --Avilena (diskusjon) 31. des. 2020 kl. 12:41 (CET)
Jeg vil anslå at det er minst 600 biografier som mangler fødselsår-kategori fordi de bruker {{fødselsdato og alder}}, og jeg er temmelig sikker på at kategorien kom automatisk tidligere i og med at fødselskategorien er fjernet. --Avilena (diskusjon) 8. feb. 2021 kl. 16:58 (CET)
Det ser ut til å fungere for infoboks syklist - sammenligne for eksempel Thor Hushovd og Lasse Kjus.--Avilena (diskusjon) 8. feb. 2021 kl. 17:09 (CET)
Grunnen til at det fungerte på infoboks syklist er at født-parameteren ikke lenger fungerte i denne infoboksen og det ble hentet fra wikidata uansett hva du la inn. Jeg har fikset infoboks syklist slik at dette nå fungerer, og da vil jeg anta at dette problemet dukker opp der også. Løsningen er nok å fjerne født-parameteren på artiklene der wikidata er korrekt. Tholme (diskusjon) 10. mar. 2021 kl. 17:16 (CET)

Slagord[rediger kilde]

Det ville ha vært en god ide å eventuelt kunne lagt inn et slagord Dette usignerte innlegget ble skrevet av Gustav Haugen (diskusjon · bidrag) 31. des. 2020 kl. 01:10 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Feil med embede[rediger kilde]

Artikler i Kategori:Artikler hvor embede forskjellig fra Wikidata har |embede= synlig i infoboksen.--Avilena (diskusjon) 10. mar. 2021 kl. 18:15 (CET)

Fikset i {{Infoboks person med verv}}. Tholme (diskusjon) 10. mar. 2021 kl. 21:02 (CET)