Liste over lands valuta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over lands valuta.

Land Valuta Kode (ISO 4217)
Afghanistan Afghansk afghani AFN
Albania Albansk lek ALL
Algerie Algerisk dinar DZD
De amerikanske jomfruøyene Amerikansk dollar USD
Amerikansk Samoa Amerikansk dollar USD
Andorra Euro EUR
Angola Angolansk kwanza AOA
Anguilla Østkaribisk dollar XCD
Antigua og Barbuda Østkaribisk dollar XCD
Argentina Argentinsk peso ARS
Armenia Armensk dram AMD
Aruba Arubansk florin AWG
Australia Australsk dollar AUD
Aserbajdsjan Aserbajdsjansk manat AZM
Bahamas Bahamansk dollar BSD
Bahrain Bahrainsk dinar BHD
Bangladesh Bangladeshisk taka BDT
Barbados Barbadisk dollar BBD
Belgia Euro EUR
Belize Belizisk dollar BZD
Benin CFA-franc XOF
Bermuda Bermudisk dollar BMD
Bhutan Bhutansk ngultrum BTN
Bolivia Boliviansk boliviano BOB
Bosnia og Hercegovina Konvertibilna mark BAM
Botswana Botswansk pula BWP
Brasil Brasiliansk real BRL
De britiske jomfruøyene Amerikansk dollar USD
Brunei Bruneisk dollar BND
Bulgaria Bulgarsk lev BGN
Burkina Faso CFA-franc XOF
Burundi Burundisk franc BIF
Canada Canadisk dollar CAD
Caymanøyene Caymansk dollar KYD
Chile Chilensk peso CLP
Colombia Colombiansk peso COP
Cookøyene Newzealandsk dollar NZD
Costa Rica Costaricansk colón CRC
Cuba Cubansk peso CUP
Danmark Dansk krone DKK
Dominica Østkaribisk dollar XCD
Den dominikanske republikk Dominikansk peso DOP
Ecuador Amerikansk dollar USD
Egypt Egyptisk pund EGP
Elfenbenskysten CFA-franc XAF
El Salvador Amerikansk dollar USD
Ekvatorial-Guinea CFA-franc XAF
Eritrea Eritreisk nakfa ERN
Estland Euro EUR
Etiopia Etiopisk birr ETB
Filippinene Filippinsk peso PHP
Færøyene Dansk krone DKK
Falklandsøyene Falklandsk pund FKP
Fiji Fijiansk dollar FJD
Finland Euro EUR
De forente arabiske emirater Emiratarabisk dirham AED
Frankrike Euro EUR
Fransk Guyana Euro EUR
Fransk Polynesia CFP-franc XPF
Gabon CFA-franc XAF
Gambia Gambisk dalasi GMD
Georgia Georgisk lari GEL
Ghana Ghanesisk cedi GHC
Gibraltar Gibraltarsk pund GIP
Grenada Østkaribisk dollar XCD
Grønland Dansk krone DKK
Guadeloupe Euro EUR
Guam Amerikansk dollar USD
Guatemala Guatemalansk quetzal GTQ
Guernsey Guernsey-pund GGP
Guinea Guineansk franc GNF
Guinea-Bissau CFA-franc XOF
Guyana Guyansk dollar GYD
Haiti Haitisk gourde HTG
Hellas Euro EUR
Honduras Honduransk lempira HNL
Hongkong Hongkongdollar HKD
Hviterussland Hviterussisk rubel BYR
India Indisk rupi INR
Indonesia Indonesisk rupiah IDR
Iran Iransk rial IRR
Irak Ny irakisk dinar NID
Irland Euro EUR
Island Islandsk krone ISK
Israel Israelsk shekel ILS
Italia Euro EUR
Jamaica Jamaicansk dollar JMD
Japan Japansk yen JPY
Jemen Jemenittisk rial YER
Jersey Jersey-pund JEP
Jordan Jordansk dinar JOD
Kambodsja Kambodsjansk riel KHR
Kamerun CFA-franc XAF
Kenya Kenyansk shilling KES
Kina Kinesisk renminbi RMB
Kiribati Australsk dollar AUD
Komorene Komorisk franc KMF
Kongo-Brazzaville CFA-franc XAF
Kongo-Kinshasa Kongolesisk franc CDF
Kroatia Kroatisk kuna HRK
Kuwait Kuwaitisk dinar KWD
Kypros Euro EUR
Laos Laotisk kip LAK
Latvia Latvisk lats LVL
Lesotho Lesothisk loti LSL
Libanon Libanesisk pund LBP
Liberia Liberisk dollar LRD
Libya Libysk dinar LYD
Liechtenstein Sveitsisk franc CHF
Litauen Litauisk litas LTL
Luxemburg Euro EUR
Madagaskar Ariary MGA
Makedonia Makedonsk denar MKD
Malawi Malawisk kwacha MWK
Malaysia Ringgit MYR
Maldivene Maldivisk rufiyaa MVR
Mali CFA-franc XOF
Malta Euro EUR
Man Man-pund IMP
Marokko Marokkansk dirham MAD
Marshalløyene Amerikansk dollar USD
Martinique Euro EUR
Mauritania Mauritansk ouguiya MRO
Mauritius Mauritisk rupi MUR
Mayotte Euro EUR
Mexico Meksikansk peso MXN
Mikronesiaføderasjonen Amerikansk dollar USD
Moldavia Moldovsk leu MDL
Monaco Euro EUR
Mongolia Mongolsk tugrik MNT
Mosambik Mosambikisk metical MZM
Montenegro Euro EUR
Myanmar Myanmarsk kyat MMK
Namibia Namibisk dollar NAD
Nauru Australsk dollar AUD
Nederland Euro EUR
De nederlandske Antillene Antilliansk gylden ANG
Nepal Nepalsk rupi NPR
New Zealand Newzealandsk dollar NZD
Nicaragua Nicaraguansk cordoba NIO
Niger CFA-franc XOF
Nigeria Nigeriansk naira NGN
Nord-Korea Nordkoreansk won KPW
Norge Norsk krone NOK
Oman Omansk rial OMR
Pakistan Pakistansk rupi PKR
Palau Amerikansk dollar USD
Panama Panamansk balboa PAB
Papua Ny-Guinea Papuansk kina PGK
Paraguay Paraguayansk guarani PYG
Peru Peruansk nuevo sol PEN
Pitcairnøyene Newzealandsk dollar NZD
Polen Polsk złoty PLN
Portugal Euro EUR
Puerto Rico Amerikansk dollar USD
Qatar Qatarsk riyal QAR
Romania Rumensk leu ROL
Russland Russisk rubel RUB
Rwanda Rwandisk franc RWF
Saint Helena Sankthelensk pund SHP
Saint Kitts og Nevis Østkaribisk dollar XCD
Saint Lucia Østkaribisk dollar XCD
Saint-Pierre-et-Miquelon Euro EUR
Saint Vincent og Grenadinene Østkaribisk dollar XCD
Salomonøyene Salomonsk dollar SBD
Samoa Samoansk tala WST
San Marino Euro EUR
São Tomé og Príncipe Saotomesisk dobra STD
Saudi-Arabia Saudiarabisk riyal SAR
Senegal CFA-franc XOF
Den sentralafrikanske republikk CFA-franc XAF
Serbia Serbisk dinar CSD
Sierra Leone Sierraleonsk leone SLL
Singapore Singaporsk dollar SGD
Slovakia Euro EUR
Slovenia Euro EUR
Spania Euro EUR
Sri Lanka Srilankisk rupi LKR
Storbritannia Britisk pund GBP
Sudan Sudansk pund SDG
Surinam Surinamsk dollar SRD
Sveits Sveitsisk franc CHF
Sverige Svensk krone SEK
Swaziland Swazilandsk lilangeni SZL
Syria Syrisk pund SYP
Sør-Afrika Sørafrikansk rand ZAR
Sør-Korea Sørkoreansk won KRW
Taiwan Taiwansk dollar TWD
Tanzania Tanzaniansk shilling TZS
Thailand Thailandsk baht THB
Togo CFA-franc XOF
Tonga Tongansk paanga TOP
Trinidad og Tobago Trinidadisk dollar TTD
Tsjad CFA-franc XAF
Tsjekkia Tsjekkisk koruna CZK
Tunisia Tunisisk dinar TND
Tyrkia Tyrkisk lira TRY
Turkmenistan Turkmensk manat TMM
Turks- og Caicosøyene Amerikansk dollar USD
Tuvalu Australsk dollar AUD
Tyskland Euro EUR
Uganda Ugandisk shilling UGX
Ukraina Ukrainsk hryvnia UAH
Ungarn Ungarsk forint HUF
Uruguay Uruguayansk peso UYU
USA Amerikansk dollar USD
Usbekistan Usbekisk sum UZS
Vanuatu Vanuatisk vatu VUV
Venezuela Venezuelansk bolivar VEB
Vietnam Vietnamesisk dong VND
Wallis og Futuna CFP-franc XPF
Zambia Zambisk kwacha ZMW
Zimbabwe Zimbabwisk dollar ZWD
Østerrike Euro EUR
Øst-Timor Østtimoresisk centavo, amerikansk dollar USD