Liste over lufthavner med eponymer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over flyplasser med eponymer inneholder navn på flyplassen, beliggenheten og navnet på personen den er oppkalt etter (eponym).

Nåværende flyplasser[rediger | rediger kilde]


Lufthavn By Beliggenhet Eponym
Abraham González internasjonale lufthavn Ciudad Juarez Mexico González, AbrahamAbraham González
Abraham Lincoln Capital lufthavn Springfield Illinois, Amerikas forente stater Lincoln, AbrahamAbraham Lincoln
Aleksander den stores lufthavn Skopje Makedonia Aleksander den store, Aleksander den store
Aeroparque Jorge Newbery Buenos Aires Argentina Newbery, JorgeJorge Newbery
Afonso Pena internasjonale lufthavn Curitiba Brasil Pena, AfonsoAfonso Pena
Allama Iqbal internasjonale lufthavn Lahore Pakistan Iqbal, AllamaAllama Iqbal
Amado Nervo nasjonale lufthavn Tepic Mexico Nervo, AmadoAmado Nervo
Amílcar Cabral internasjonale lufthavn Sal (øy) Kapp Verde Cabral, AmílcarAmílcar Cabral
Amerigo Vespucci lufthavn Firenze Italia Amerigo Vespucci, Amerigo Vespucci
Arnold Palmer Regional lufthavn Latrobe Pennsylvania, Amerikas forente stater Palmer, ArnoldArnold Palmer
Atatürk internasjonale lufthavn Istanbul Tyrkia Kemal Atatürk, MustafaMustafa Kemal Atatürk
Aten internasjonale lufthavn, "Eleftherios Venizelos" Aten Hellas Venizelos, EleftheriosEleftherios Venizelos
Athens-Ben Epps lufthavn Athens Georgia, Amerikas forente stater Epps, Sr., Ben T.Ben T. Epps, Sr. (flyver)
Aurel Vlaicu internasjonale lufthavn Bukuresti Romania Vlaicu, AurelAurel Vlaicu
Austin-Bergstrom internasjonale lufthavn Austin Texas, Amerikas forente stater Bergstrom, John August EarlJohn August Earl Bergstrom, Kaptein
Austin Straubel internasjonale lufthavn Ashwaubenon Wisconsin, Amerikas forente stater Straubel, AustinAustin Straubel, Oblt.
Baltimore-Washington International Thurgood Marshall lufthavn Anne Arundel County Maryland, Amerikas forente stater Marshall, ThurgoodThurgood Marshall
Beograd Nikola Tesla lufthavn Beograd Serbia Tesla, NikolaNikola Tesla
Ben Gurion internasjonale lufthavn Tel Aviv Israel Ben-Gurion, DavidDavid Ben-Gurion
Benito Juárez internasjonale lufthavn Mexico by Mexico Juárez, BenitoBenito Juárez
Bert Mooney lufthavn Butte Montana, Amerikas forente stater Mooney, BertBert Mooney (flyver)
Biju Patnaik lufthavn Bhubaneshwar India Patnaik, BijuBiju Patnaik
Billings Logan internasjonale lufthavn Billings Montana, Amerikas forente stater Logan, DickDick Logan (lufthavnsjef)
Bob Hope lufthavn Burbank California, Amerikas forente stater Hope, BobBob Hope
Boeing Field Seattle Washington, Amerikas forente stater Boeing, William E.William E. Boeing
Bowman Field Louisville Kentucky, Amerikas forente stater Bowman, Abram H.Abram H. Bowman (lufthavn founder)
Bradley internasjonale lufthavn Windsor Locks Connecticut, Amerikas forente stater Bradley, Eugene M.Eugene M. Bradley, Lt.
Brockville-Thousand Islands Regional Tackaberry lufthavn Brockville Ontario, Canada Tackaberry, GeorgeGeorge Tackaberry var eier av selskapet som la på nytt dekke og utvidet rullebanen
Bydgoszcz Ignacy Jan Paderewski lufthavn Bydgoszcz Polen Paderewski, Ignacy JanIgnacy Jan Paderewski
Carlos Ibanez Del Campo internasjonale lufthavn Punta Arenas Chile del Campo, Carlos IbáñezCarlos Ibáñez del Campo
Chan Gurney Municipal lufthavn Yankton Sør-Dakota, Amerikas forente stater Gurney, John ChandlerJohn Chandler Gurney
Chania internasjonale lufthavn «Ioannis Daskalogiannis» Khania Kreta, Hellas Daskalogiannis, IoannisIoannis Daskalogiannis, nasjonal frihetskjemper
Charles B. Wheeler Downtown lufthavn Kansas City Missouri, Amerikas forente stater Wheeler, CharlesCharles Wheeler
Charles de Gaulle internasjonale lufthavn Paris Frankrike de Gaulle, CharlesCharles de Gaulle
Charlotte/Douglas internasjonale lufthavn Charlotte Nord-Carolina, Amerikas forente stater Douglas Sr., Ben ElbertBen Elbert Douglas Sr.
Châteauroux-Déols "Marcel Dassault" lufthavn Châteauroux Frankrike Dassault, MarcelMarcel Dassault
Cheddi Jagan internasjonale lufthavn Georgetown Guyana Jagan, CheddiCheddi Jagan
Chhatrapati Shivaji internasjonale lufthavn Mumbai India Shivaji, Shivaji, Det indiske Maratharikets grunnlegger
Cleveland Hopkins internasjonale lufthavn Cleveland Ohio, Amerikas forente stater Hopkins, William R.William R. Hopkins
Copernicus lufthavn Wrocław Wrocław Polen Kopernikus, NikolausNikolaus Kopernikus
Cyril E. King Airport St. Thomas De amerikanske Jomfruøyene King, Cyril E.Cyril E. King
Dakar-Yoff-Léopold Sédar Senghor internasjonale lufthavn Dakar Senegal Senghor, Léopold SédarLéopold Sédar Senghor
Dallas Love Field Dallas Texas, Amerikas forente stater Love, Moss LeeMoss Lee Love, First Lieutenant
Dauphin (Lt. Col W.G. (Billy) Barker VC lufthavn) Dauphin Manitoba, Canada Barker, William GeorgeWilliam George Barker
Devi Ahilyabai Holkar internasjonale lufthavn Indore India Holkar, AhilyabaiAhilyabai Holkar
Don Miguel Hidalgo y Costilla internasjonale lufthavn Guadalajara Mexico Hidalgo, MiguelMiguel Hidalgo
Dr. Babasaheb Ambedkar internasjonale lufthavn Nagpur India Dr. Babasaheb Ambedkar ***
Dronning Alia internasjonale lufthavn Amman Jordan al Hussein, AliaAlia al Hussein
Dronning Beatrix internasjonale lufthavn Oranjestad Aruba Beatrix av Nederland, Beatrix av Nederland
Eatonia (Elvie Smith) Municipal lufthavn Eatonia Saskatchewan, Canada Smith, ElvieElvie Smith, tidl. formann og daglig leder av Pratt & Whitney Canada
Edmonton City Centre (Blatchford Field) lufthavn Edmonton Alberta, Canada Blatchford, Kenneth AlexanderKenneth Alexander Blatchford
Eduardo Gomes internasjonale lufthavn Manaus Brasil Gomes, EduardoEduardo Gomes
Eppley Airfield Omaha Nebraska, Amerikas forente stater Eppley, Eugene C.Eugene C. Eppley
Eugenio María de Hostos lufthavn Mayagüez Puerto Rico de Hostos, Eugenio MaríaEugenio María de Hostos
Federico Fellini internasjonale lufthavn Rimini Italia Fellini, FedericoFederico Fellini
Fernando Luis Ribas Dominicci lufthavn San Juan Puerto Rico Ribas-Dominicci, Fernando LuisFernando Luis Ribas-Dominicci, major
Forbes Field Topeka Kansas, Amerikas forente stater Forbes, DanielDaniel Forbes
Francis S. Gabreski lufthavn Westhampton Beach New York, Amerikas forente stater Gabreski, Francis S.Francis S. Gabreski
Franz Josef Strauss internasjonale lufthavn München Tyskland Strauß, Franz JosefFranz Josef Strauß
Galeão - Antônio Carlos Jobim internasjonale lufthavn Rio de Janeiro Brasil Jobim, Antônio CarlosAntônio Carlos Jobim
Galileo Galilei lufthavn Pisa Italia Galileo Galilei, Galileo Galilei
Gdansk Lech Walesa lufthavn Gdańsk Polen Lech Walesa ***
General Abelardo L. Rodríguez internasjonale lufthavn Tijuana Mexico Rodríguez, Abelardo L.Abelardo L. Rodríguez
General Bernardo O'Higgins lufthavn Chillán Chile O'Higgins, BernardoBernardo O'Higgins
General Francisco Javier Mina internasjonale lufthavn Tampico Mexico Mina, Francisco JavierFrancisco Javier Mina
General Guadalupe Victoria internasjonale lufthavn Durango Mexico Victoria, GuadalupeGuadalupe Victoria
General Heriberto Jara internasjonale lufthavn Veracruz Mexico Corona, Heriberto JaraHeriberto Jara Corona
General José María Yáñez internasjonale lufthavn Guaymas Mexico Yáñez, José MaríaJosé María Yáñez
General Juan N. Álvarez internasjonale lufthavn Acapulco Mexico Álvarez, JuanJuan Álvarez
General Lucio Blanco internasjonale lufthavn Reynosa Mexico Blanco, LucioLucio Blanco
General Mariano Escobedo internasjonale lufthavn Apodaca Mexico Escobedo, MarianoMariano Escobedo
General Mariano Matamoros lufthavn Cuernavaca Mexico Matamoros, MarianoMariano Matamoros
General Mitchell internasjonale lufthavn Milwaukee Wisconsin, Amerikas forente stater Mitchell, BillyBilly Mitchell
General Urquiza lufthavn Paraná Argentina de Urquiza, Justo JoséJusto José de Urquiza
Generalissimo Francisco de Miranda Airbase Caracas Venezuela de Miranda, FranciscoFrancisco de Miranda
George Best Belfast City lufthavn Belfast Nord-Irland Best, GeorgeGeorge Best
George Bush Intercontinental lufthavn Houston Texas, Amerikas forente stater Bush, George H. W.George H. W. Bush
Gerald R. Ford internasjonale lufthavn Grand Rapids Michigan, Amerikas forente stater Ford, Gerald R.Gerald R. Ford
Giuseppe Verdi lufthavn Parma Italia Verdi, GiuseppeGiuseppe Verdi
Grantley Adams internasjonale lufthavn Bridgetown Barbados Adams, Grantley HerbertGrantley Herbert Adams
Guglielmo Marconi lufthavn Bologna Italia Marconi, GuglielmoGuglielmo Marconi
Hamilton/John C. Munro internasjonale lufthavn Hamilton Ontario, Canada Munro, JohnJohn Munro
Hartsfield-Jackson Atlanta internasjonale lufthavn Atlanta Georgia, Amerikas forente stater Hartsfield, William B.William B. Hartsfield og Maynard Jackson
Hearst (René Fontaine) Municipal lufthavn Hearst Ontario, Canada Fontaine, RenéRené Fontaine
Hector internasjonale lufthavn Fargo Nord-Dakota, Amerikas forente stater Hector, MartinMartin Hector (grunneier)
Henri Coanda internasjonale lufthavn Bukuresti Romania Coanda, HenriHenri Coanda
Heraklion internasjonale lufthavn, "Nikos Kazantzakis" Heraklion Hellas Kazantzakis, NikosNikos Kazantzakis
Houari Boumedienne lufthavn Alger Algerie Boumedienne, HouariHouari Boumedienne
Ibn Batouta internasjonale lufthavn Tanger Marokko Ibn Battuta, Ibn Battuta
Imam Khomeini internasjonale lufthavn Teheran Iran Khomeini, RuhollahRuhollah Khomeini
Indiana County-Jimmy Stewart lufthavn Indiana Pennsylvania, Amerikas forente stater Stewart, JamesJames Stewart
Indira Gandhi internasjonale lufthavn Delhi India Gandhi, IndiraIndira Gandhi
Inuvik (Mike Zubko) lufthavn Inuvik Nordvestterritoriene, Canada Zubko, MikeMike Zubko, medgrunnlegger av Northern Air Transport Association og eier av Aklavik Flying Services
Jack Edwards lufthavn Gulf Shores Alabama, Amerikas forente stater Edwards, JackJack Edwards
Jackson-Evers internasjonale lufthavn Jackson Mississippi, Amerikas forente stater Evers, MedgarMedgar Evers
Jacqueline Cochran Regional lufthavn Thermal California, Amerikas forente stater Cochran, JacquelineJacqueline Cochran
James M. Cox Dayton internasjonale lufthavn Dayton Ohio, Amerikas forente stater Cox, James M.James M. Cox
Jijel Ferhat Abbas lufthavn Jijel Algerie Abbas, FerhatFerhat Abbas
Jinnah internasjonale lufthavn Karachi Pakistan Jinnah, Muhammad AliMuhammad Ali Jinnah
Johan Adolf Pengel internasjonale lufthavn Paramaribo Surinam Pengel, Johan AdolfJohan Adolf Pengel, Surinams statsminister fra 1963 til 1969
Johannes Paul II internasjonale lufthavn Kraków-Balice Kraków Polen Johannes Paul II, Johannes Paul II
John F. Kennedy internasjonale lufthavn New York New York, Amerikas forente stater Kennedy, John F.John F. Kennedy
John F. Kennedy Memorial lufthavn Ashland Wisconsin, Amerikas forente stater Kennedy, John F.John F. Kennedy
John Murtha Johnstown-Cambria County lufthavn Johnstown Pennsylvania, Amerikas forente stater Murtha, JohnJohn Murtha
John Wayne lufthavn Santa Ana California, Amerikas forente stater Wayne, JohnJohn Wayne
Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn Nairobi Kenya Kenyatta, JomoJomo Kenyatta
Jorge Chávez internasjonale lufthavn Lima / Callao Peru Chávez Dartnell, JorgeJorge Chávez Dartnell, Peruansk-fransk flypionér
José Joaquín de Olmedo internasjonale lufthavn Guayaquil Ecuador de Olmedo, José JoaquínJosé Joaquín de Olmedo
José Martí internasjonale lufthavn Havanna Cuba Martí, JoséJosé Martí
Juan Manuel Gálvez internasjonale lufthavn Roatán Honduras Gálvez, Juan ManuelJuan Manuel Gálvez
Juan Santamaría internasjonale lufthavn San José Costa Rica Santamaría, JuanJuan Santamaría
Karl Stefan Memorial lufthavn Norfolk Nebraska, Amerikas forente stater Stefan, KarlKarl Stefan
Kingsford Smith internasjonale lufthavn Sydney Australia Kingsford Smith, CharlesCharles Kingsford Smith
Kingston/Norman Rogers lufthavn Kingston Ontario, Canada McLeod Rogers, NormanNorman McLeod Rogers
Kong Abdulaziz internasjonale lufthavn Jeddah Saudi-Arabia Ibn Saud av Saudi-Arabia, Ibn Saud av Saudi-Arabia
Kong Fahd internasjonale lufthavn Dammam Saudi-Arabia Fahd av Saudi-Arabia
Kong Khalid internasjonale lufthavn Riyadh Saudi-Arabia Khalid av Saudi-Arabia
Korfu internasjonale lufthavn, "Ioannis Kapodistrias" Korfu Hellas Capodistria, JohnJohn Capodistria
Kotoka internasjonale lufthavn Accra Ghana Kotoka, Emmanuel KwasiEmmanuel Kwasi Kotoka, oberst
LaGuardia lufthavn New York New York, Amerikas forente stater LaGuardia, Fiorello H.Fiorello H. LaGuardia
Lambert-St. Louis internasjonale lufthavn St. Louis Missouri, Amerikas forente stater Lambert, Albert BondAlbert Bond Lambert
Lawrence J. Timmerman lufthavn Milwaukee Wisconsin, Amerikas forente stater Timmerman, Lawrence J.Lawrence J. Timmerman, (fylkesinspektør)
Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn Roma Italia da Vinci, LeonardoLeonardo da Vinci
Libreville Leon Mba internasjonale lufthavn Libreville Gabon M'ba, LéonLéon M'ba
Lic. Adolfo López Mateos internasjonale lufthavn Toluca Mexico Mateos, Adolfo LópezAdolfo López Mateos
Lic. Gustavo Díaz Ordaz internasjonale lufthavn Puerto Vallarta Mexico Ordaz, Gustavo DíazGustavo Díaz Ordaz
Lic. Miguel de la Madrid lufthavn Colima Mexico de la Madrid, MiguelMiguel de la Madrid
Liverpool John Lennon lufthavn Liverpool England Lennon, JohnJohn Lennon
Ljubljana Jože Pučnik lufthavn Ljubljana Slovenia Pučnik, JožeJože Pučnik
Łódź Władysław Reymont lufthavn Łódź Polen Reymont, WładysławWładysław Reymont
Logan internasjonale lufthavn Boston Massachusetts, Amerikas forente stater Logan, Edward LawrenceEdward Lawrence Logan
Lokpriya Gopinath Bordoloi internasjonale lufthavn Guwahati Assam, India Bordoloi, GopinathGopinath Bordoloi
Louis Armstrong New Orleans internasjonale lufthavn New Orleans Louisiana, Amerikas forente stater Armstrong, LouisLouis Armstrong
Lubbock Preston Smith internasjonale lufthavn Lubbock Texas, Amerikas forente stater Smith, PrestonPreston Smith
Luis Muñoz Marín internasjonale lufthavn San Juan Puerto Rico Marín, Luis MuñozLuis Muñoz Marín
M'Vengue El Hadj Omar Bongo Ondimba internasjonale lufthavn Frankrikeville Gabon Bongo, OmarOmar Bongo
Marco Polo internasjonale lufthavn Venezia Italia Marco Polo, Marco Polo
Manas internasjonale lufthavn Bisjkek Kirgisistan Manas, Manas, en kirgisisk episk helt
Mariscal Sucre internasjonale lufthavn Quito Ecuador de Sucre, Antonio JoséAntonio José de Sucre
Martin State lufthavn Essex Maryland, Amerikas forente stater Martin, Glenn L.Glenn L. Martin
McCarran internasjonale lufthavn Paradise Nevada, Amerikas forente stater McCarran, PatPat McCarran
McClellan-Palomar lufthavn Carlsbad California, Amerikas forente stater McClellan, GeraldGerald McClellan, (flyver)
McGhee Tyson lufthavn Knoxville Tennessee, Amerikas forente stater Tyson, McGheeMcGhee Tyson, (flyver)
Merrill Field Anchorage Alaska, Amerikas forente stater Merrill, RusselRussel Merrill
Ministro Pistarini internasjonale lufthavn Buenos Aires Argentina Pistarini, JuanJuan Pistarini
Mihail Kogălniceanu internasjonale lufthavn Constanţa Romania Kogălniceanu, MihailMihail Kogălniceanu
Mohamed Boudiaf internasjonale lufthavn Constantine Algerie Boudiaf, MuhammadMuhammad Boudiaf
Mohammed V internasjonale lufthavn Casablanca Marokko Mohammed V av Marokko, Mohammed V av Marokko
Montgomery Field San Diego California, Amerikas forente stater Montgomery, John J.John J. Montgomery
Montréal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn Montreal Quebec, Canada Trudeau, PierrePierre Trudeau
Moose Jaw/Air Vice Marshal C.M. McEwen lufthavn Moose Jaw Saskatchewan, Canada McEwen, C. M.C. M. McEwen, Visemarskalk i Flyvåpenet, og kommandør av No. 6 Group RCAF
Murtala Mohammed internasjonale lufthavn Lagos Nigeria Mohammed, MurtalaMurtala Mohammed
Mytilene internasjonale lufthavn, «Odysseas Elytis» Lesbos Hellas Elytis, OdysseasOdysseas Elytis
Netaji Subhash Chandra Bose internasjonale lufthavn Kolkata India Bose, Subhash ChandraSubhash Chandra Bose
Nikos Kazantzakis internasjonale lufthavn Heraklion Hellas Kazantzakis, NikosNikos Kazantzakis
Ninoy Aquino internasjonale lufthavn Manila Filippinene Aquino Jr., BenignoBenigno Aquino Jr.
Niš Konstantin den store lufthavn Niš Serbia Konstantin den store, Konstantin den store
Nnamdi Azikiwe internasjonale lufthavn Abuja Nigeria Azikiwe, Benjamin NnamdiBenjamin Nnamdi Azikiwe, Nigerias første president 1963 - 1966.
Norman Y. Mineta San José internasjonale lufthavn San Jose California, Amerikas forente stater Mineta, Norman Y.Norman Y. Mineta
North Battleford (Cameron McIntosh) lufthavn North Battleford Saskatchewan, Canada McIntosh, CameronCameron McIntosh, eier og redaktør for «the North Battleford News»
North Bay/Jack Garland lufthavn North Bay Ontario, Canada Garland, JackJack Garland
O'Hare internasjonale lufthavn Chicago Illinois, Amerikas forente stater O'Hare, EdwardEdward O'Hare
OR Tambo internasjonale lufthavn Johannesburg Sør-Afrika Tambo, OliverOliver Tambo
Ottawa Macdonald-Cartier internasjonale lufthavn Ottawa Ontario, Canada Macdonald, John A.John A. Macdonald og George-Étienne Cartier
Owen Sound/Billy Bishop Regional lufthavn Owen Sound Ontario, Canada Bishop, BillyBilly Bishop
Pangborn Memorial lufthavn Wenatchee Washington, Amerikas forente stater Pangborn, ClydeClyde Pangborn
Pease internasjonale lufthavn Portsmouth New Hampshire, Amerikas forente stater Pease Jr., HarlHarl Pease Jr.
Philip S. W. Goldson internasjonale lufthavn Belize City Belize Goldson, PhillipPhillip Goldson
President Juscelino Kubitschek internasjonale lufthavn Brasília Brasil Kubitschek, JuscelinoJuscelino Kubitschek
Prinsesse Juliana internasjonale lufthavn Sint Maarten Nederlandske antiller Juliana av Nederland, Juliana av Nederland
Québec/Jean Lesage internasjonale lufthavn Québec by Québec, Canada Lesage, JeanJean Lesage
Rafael Hernández lufthavn Aguadilla Puerto Rico Marín, Rafael HernándezRafael Hernández Marín
Rafik Hariri internasjonale lufthavn Beirut Libanon Hariri, RafikRafik Hariri
Rajiv Gandhi internasjonale lufthavn Hyderabad India Gandhi, RajivRajiv Gandhi
Reina Sofía lufthavn Tenerife Kanariøyene Sofia av Spania, DronningDronning Sofia av Spania
Rick Husband Amarillo internasjonale lufthavn Amarillo Texas, Amerikas forente stater Husband, RickRick Husband
Tirana internasjonale lufthavn Nënë Tereza Tirana Albania Moder Teresa, Moder Teresa
Ronald Reagan Washington nasjonale lufthavn Arlington Virginia, Amerikas forente stater Reagan, RonaldRonald Reagan
Rosecrans Memorial lufthavn Saint Joseph Missouri, Amerikas forente stater Rosecrans, Guy WallaceGuy Wallace Rosecrans, Sersjant fra WW I
Saint-Exupéry internasjonale lufthavn Lyon Frankrike de Saint-Exupéry, AntoineAntoine de Saint-Exupéry
Santos Dumont Regional lufthavn Rio de Janeiro Brasil Santos-Dumont, AlbertoAlberto Santos-Dumont
Sardar Vallabhbhai Patel internasjonale lufthavn Ahmedabad India Patel, Sardar VallabhbhaiSardar Vallabhbhai Patel
Sarnia (Chris Hadfield) lufthavn Sarnia, Ontario Ontario, Canada Hadfield, ChrisChris Hadfield
Saskatoon/John G. Diefenbaker internasjonale lufthavn Saskatoon Saskatchewan, Canada Diefenbaker, JohnJohn Diefenbaker
Sawyer internasjonale lufthavn Gwinn Michigan, Amerikas forente stater Sawyer, Kenneth IngallsKenneth Ingalls Sawyer, vegsjef
Sikorsky Memorial lufthavn Stratford Connecticut, Amerikas forente stater Sikorsky, IgorIgor Sikorsky
Caracas/Simón Bolívar internasjonale lufthavn Maiquetía Venezuela Bolívar, SimónSimón Bolívar
Sir Seewoosagur Ramgoolam internasjonale lufthavn Port Louis Mauritius Ramgoolam, SeewoosagurSeewoosagur Ramgoolam
Sir Seretse Khama internasjonale lufthavn Gaborone Botswana Khama, SeretseSeretse Khama, Botswanas første president
Sitka Rocky Gutierrez lufthavn Sitka Alaska, Amerikas forente stater Gutierrez, RockyRocky Gutierrez (tidligere borgermester)
Soekarno-Hatta internasjonale lufthavn Jakarta Indonesia Sukarno, Sukarno og Mohammad Hatta
Sv. Apostol Pavle lufthavn Ohrid Makedonia Sv. Apostol Pavle ***
Stewart internasjonale lufthavn Newburgh New York, Amerikas forente stater Stewart, LachlanLachlan Stewart, en ane av en landdonor
Sultan Abdul Aziz Shah/Subang internasjonale lufthavn Kuala Lumpur/Subang Malaysia Aziz, Salahuddin AbdulSalahuddin Abdul Aziz, sultan av Selangor
Sultan Abdul Halim lufthavn Alor Star Malaysia Abdul Halim, Abdul Halim, sultan av Kedah
Sultan Ahmad Shah lufthavn Kuantan Malaysia Ahmad Shah, Ahmad Shah, sultan av Pahang ***
Sultan Azlan Shah lufthavn Ipoh Malaysia Azlan Shah, Azlan Shah, sultan av Perak
Sultan Iskandarmuda lufthavn Banda Aceh Indonesia Muda, IskandarIskandar Muda, sultanen av Aceh
Sultan Ismail Petra lufthavn Kota Bharu Malaysia Petra, IsmaelIsmael Petra, sultan av Kelantan
Sultan Mahmud lufthavn Kuala Terengganu Malaysia Mahmud Al-Muktafi Billah, sultan av Terengganu ***
Sultan Ismail internasjonale lufthavn Johor Baharu Malaysia Iskandar, Iskandar, sultan av Johor
Syracuse Hancock internasjonale lufthavn Syracuse New York, Amerikas forente stater Hancock, Clarence E.Clarence E. Hancock
Ted Stevens Anchorage internasjonale lufthavn Anchorage Alaska, Amerikas forente stater Stevens, TedTed Stevens
Tegel internasjonale lufthavn Otto Lilienthal Berlin Tyskland Lilienthal, OttoOtto Lilienthal
Tenzing-Hillary lufthavn Lukla Nepal Tenzing Norgay og Sir Edmund Hillary
Terre Haute internasjonale lufthavn – Hulman Field Terre Haute Indiana, Amerikas forente stater Hulman Jr., Anton "Tony"Anton "Tony" Hulman Jr.
T.F. Green lufthavn Warwick Rhode Island, Amerikas forente stater Green, Theodore F.Theodore F. Green
Toronto Pearson internasjonale lufthavn Toronto Ontario, Canada Pearson, Lester B.Lester B. Pearson
Touat Cheikh Sidi Mohamed Belkebir lufthavn Adrar Algerie "Touat" "Cheikh" "Sidi" Mohamed Belkebir ***
Toussaint Louverture internasjonale lufthavn Port-au-Prince Haiti L'Ouverture, ToussaintToussaint L'Ouverture
Traian Vuia internasjonale lufthavn Timişoara Romania Vuia, TraianTraian Vuia
Trent Lott internasjonale lufthavn Pascagoula Mississippi, Amerikas forente stater Lott, TrentTrent Lott
Tribhuvan internasjonale lufthavn Katmandu Nepal Kong Tribhuvan Bir Bikram Shah Dev ***
Tweed New Haven Regional lufthavn New Haven Connecticut, Amerikas forente stater Tweed, John H.John H. Tweed
VC Bird internasjonale lufthavn Antigua Antigua og Barbuda Bird, VereVere Bird
Venustiano Carranza internasjonale lufthavn Monclova Mexico Venustiano Carranza
Vincenzo Florio lufthavn Trapani Italia Florio, VincenzoVincenzo Florio
W. A. Mozart lufthavn Salzburg Østerrike Mozart, Wolfgang AmadeusWolfgang Amadeus Mozart
Warszawa Frédéric Chopin lufthavn Warszawa Polen Chopin, FrédéricFrédéric Chopin
Washington Dulles internasjonale lufthavn Chantilly Virginia, Amerikas forente stater Dulles, John FosterJohn Foster Dulles
Will Rogers World lufthavn Oklahoma City Oklahoma, Amerikas forente stater Rogers, WillWill Rogers
William P. Hobby lufthavn Houston Texas, Amerikas forente stater Hobby, William P.William P. Hobby
William R. Fairchild internasjonale lufthavn Port Angeles Washington, Amerikas forente stater Fairchild, William R.William R. Fairchild, lufthavn supervisor
William T. Piper Memorial lufthavn Lock Haven Pennsylvania, Amerikas forente stater Piper, William T.William T. Piper
Windhoek Hosea Kutako internasjonale lufthavn Windhoek Namibia Kutako, HoseaHosea Kutako, Høvding som ledet kampen for namibisk selvstendighet
Winnipeg James Armstrong Richardson internasjonale lufthavn Winnipeg Canada Richardson, James ArmstrongJames Armstrong Richardson
W. K. Kellogg Regional lufthavn Battle Creek Michigan, Amerikas forente stater Kellogg, Will KeithWill Keith Kellogg
Yasir Arafat internasjonale lufthavn Rafah Gaza Arafat, YasirYasir Arafat
Yeager lufthavn Charleston Vest-Virginia, Amerikas forente stater Yeager, ChuckChuck Yeager

Militære flyplasser[rediger | rediger kilde]


Flybase By Beliggenhet Eponym
Eielson Air Force Base Fairbanks Alaska Carl Ben Eielson

Tidligere navn og navn på stengte lufthavner[rediger | rediger kilde]

Bagdad internasjonale lufthavn, Bagdad, Irak 
tidligere Saddam internasjonale lufthavn, oppkalt etter Saddam Hussein
Bole internasjonale lufthavn, Addis Abeba, Etiopia 
tidligere Haile Selassie I internasjonale lufthavn, oppkalt etter Haile Selassie I av Etiopia
José Joaquín de Olmedo internasjonale lufthavn, Guayaquil, Ecuador 
tidligere Simón Bolívar internasjonale lufthavn, oppkalt etter Simón Bolívar
Kai Tak lufthavn, Hongkong, Folkerepublikken Kina 
stengt, oppkalt etter to plutokrater Ho Kai og Au Tak
Kimberley lufthavn, Kimberley, Sør-Afrika 
tidligere B. J. Vorster lufthavn, oppkalt etter B.J. Vorster
Meigs Field, Chicago, Illinois, Amerikas forente stater 
stengt, oppkalt etter Merrill C. Meigs
OR Tambo internasjonale lufthavn, Johannesburg, Sør-Afrika 
tidligere Jan Smuts internasjonale lufthavn, oppkalt etter Jan Smuts
Taiwan Taoyuan internasjonale lufthavn, Taipei, Taiwan 
tidligere Chiang Kai-shek internasjonale lufthavn, oppkalt etter Chiang Kai-shek

Se også[rediger | rediger kilde]