Liste over land etter forventa levealder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Verdenskart som viser forventet levealder

Dette er ei liste over land etter forventa levealder, basert på CIAs The World Factbooks estimater for 2005. Flere ikke-selvstendige enheter er inkludert på lista.

Rang (stater) Rang (enheter) Enhet Forventa levealder Informasjonsdato
1 1 Andorra Andorra 83,51 est. 2006
2 Macao Macao (Folkerepublikken Kina) 82,19 est. 2006
2 3 San Marino San Marino 81,71 est. 2006
3 4 Singapore Singapore 81,71 est. 2006
5 Hongkong Hongkong (Folkerepublikken Kina) 81,59 est. 2006
4 6 Japan Japan 81,15 est. 2005
5 7 Sverige Sverige 80,4 est. 2005
6 8 Australia Australia 80,39 est. 2005
7 9 Sveits Sveits 80,39 est. 2005
10 Guernsey Guernsey (Storbritannia) 80,3 est. 2005
8 11 Island Island 80,19 est. 2005
9 12 Canada Canada 80,1 est. 2005
13 Caymanøyene Caymanøyene 79,95 est. 2005
10 14 Italia Italia 79,68 est. 2005
11 16 Frankrike Frankrike (i Europa) 79,6 est. 2005
12 17 Monaco Monaco 79,57 est. 2005
13 18 Liechtenstein Liechtenstein 79,55 est. 2005
14 19 Spania Spania 79,52 est. 2005
15 20 Norge Norge 79,4 est. 2005
16 21 Israel Israel 79,32 est. 2005
22 Jersey Jersey (Storbritannia) 79,24 est. 2005
23 Færøyene Færøyene (Danmark) 79,21 est. 2005
24 Aruba Aruba (Nederland) 79,14 est. 2005
17 25 Hellas Hellas 79,09 est. 2005
26 Martinique Martinique (Frankrike) 79,04 est. 2005
18 28 Østerrike Østerrike 78,92 est. 2005
29 De amerikanske Jomfruøyene De amerikanske Jomfruøyene (USA) 78,91 est. 2005
19 30 Malta Malta 78,86 est. 2005
20 31 Nederland Nederland 78,81 est. 2005
21 32 Luxembourg Luxembourg 78,74 est. 2005
33 Montserrat Montserrat (Storbritannia) 78,71 est. 2005
22 34 New Zealand New Zealand 78,66 est. 2005
23 35 Tyskland Tyskland 78,65 est. 2005
24 36 Belgia Belgia 78,62 est. 2005
37 Saint-Pierre og Miquelon Saint-Pierre og Miquelon (Frankrike) 78,46 est. 2005
38 Guam Guam (USA) 78,4 est. 2005
25 39 Storbritannia Storbritannia 78,38 est. 2005
26 40 Finland Finland 78,35 est. 2005
41 Man Man (Storbritannia) 78,34 est. 2005
EU EU 78,3 est. juli 2005
42 Puerto Rico Puerto Rico (USA) 78,29 est. 2005
27 43 Jordan Jordan 78,24 est. 2005
44 Guadeloupe Guadeloupe (Frankrike) 77,9 est. 2005
28 45 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 77,83 est. 2005
46 Bermuda Bermuda (Storbritannia) 77,79 est. 2005
47 St. Helena St. Helena (Storbritannia) 77,76 est. 2005
29 48 USA USA 77,71 est. 2005
30 49 Kypros Kypros 77,65 est. 2005
31 50 Danmark Danmark 77,62 est. 2005
32 51 Irland Irland 77,56 est. 2005
33 52 Portugal Portugal 77,53 est. 2005
34 53 Republikken Kina Republikken Kina 77,26 est. 2005
35 54 Albania Albania 77,24 est. 2005
36 55 Cuba Cuba 77,23 est. 2005
56 Anguilla Anguilla (Storbritannia) 77,11 est. 2005
57 Fransk Guyana Fransk Guyana (Frankrike) 77,09 est. 2005
37 58 Kuwait Kuwait 77,03 est. 2005
38 59 Sør-Korea Sør-Korea 76,85 est. 2005
39 60 Costa Rica Costa Rica 76,84 est. 2005
40 61 Chile Chile 76,58 est. 2005
41 62 Libya Libya 76,5 est. 2005
63 De britiske Jomfruøyene De britiske Jomfruøyene 76,49 est. 2005
42 64 Ecuador Ecuador 76,21 est. 2005
43 65 Slovenia Slovenia 76,14 est. 2005
44 66 Uruguay Uruguay 76,13 est. 2005
45 67 Tsjekkia Tsjekkia 76,02 est. 2005
46 68 Argentina Argentina 75,91 est. 2005
69 Fransk Polynesia Fransk Polynesia (Frankrike) 75,9 est. 2005
70 Nord-Marianene Nord-Marianene 75,88 est. 2005
47 71 Georgia Georgia 75,88 est. 2005
72 Amerikansk Samoa Amerikansk Samoa (USA) 75,84 est. 2005
73 De nederlandske Antillene De nederlandske Antillene (Nederland) 75,83 est. 2005
48 74 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 75,46 est. 2005
49 75 Panama Panama 75,25 est. 2005
50 76 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 75,24 est. 2005
51 77 Mexico Mexico 75,19 est. 2005
52 78 Paraguay Paraguay 74,89 est. 2005
53 79 Tunisia Tunisia 74,89 est. 2005
54 80 Brunei Brunei 74,8 est. 2005
55 81 Polen Polen 74,74 est. 2005
56 82 Serbia og Montenegro Serbia og Montenegro 74,73 est. 2005
57 83 Dominica Dominica 74,65 est. 2005
84 Turks- og Caicosøyene Turks- og Caicosøyene (Storbritannia) 74,51 est. 2005
58 85 Slovakia Slovakia 74,5 est. 2005
59 86 Kroatia Kroatia 74,45 est. 2005
60 87 Venezuela Venezuela 74,31 est. 2005
61 88 Bahrain Bahrain 74,23 est. 2005
89 Ny-Caledonia Ny-Caledonia (Frankrike) 74,04 est. 2005
62 90 Litauen Litauen 73,97 est. 2005
63 91 Réunion Réunion (Frankrike) 73,95 est. 2005
64 92 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 73,73 est. 2005
65 93 Qatar Qatar 73,67 est. 2005
66 95 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 73,62 est. 2005
67 96 Jamaica Jamaica 73,33 est. 2005
68 97 Sri Lanka Sri Lanka 73,17 est. 2005
69 98 Oman Oman 73,13 est. 2005
99 Palestina Vestbredden 73,08 est. 2005
70 100 Algerie Algerie 73 est. 2005
71 101 Salomonøyene Salomonøyene 72,66 est. 2005
72 102 Libanon Libanon 72,63 est. 2005
73 103 Barbados Barbados 72,59 est. 2005
74 104 Ungarn Ungarn 72,4 est. 2005
75 105 Mauritius Mauritius 72,38 est. 2005
76 106 Tyrkia Tyrkia 72,36 est. 2005
77 107 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina (fastlandet) 72,27 est. 2005
78 108 Malaysia Malaysia 72,24 est. 2005
79 109 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 72,15 est. 2005
80 110 Bulgaria Bulgaria 72,03 est. 2005
81 111 Thailand Thailand 71,95 est. 2005
82 112 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 71,9 est. 2005
83 113 Seychellene Seychellene 71,8 est. 2005
114 Palestina Palestina 71,79 est. 2005
84 115 Estland Estland 71,77 est. 2005
85 116 Colombia Colombia 71,72 est. 2005
86 117 Brasil Brasil 71,69 est. 2005
87 118 Armenia Armenia 71,55 est. 2005
88 119 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 71,44 est. 2005
89 120 Nord-Korea Nord-Korea 71,37 est. 2005
90 121 Romania Romania 71,35 est. 2005
91 122 El Salvador El Salvador 71,22 est. 2005
92 123 Latvia Latvia 71,05 est. 2005
93 124 Egypt Egypt 71 est. 2005
94 125 Samoa Samoa 70,72 est. 2005
95 126 Marokko Marokko 70,66 est. 2005
96 127 Vietnam Vietnam 70,61 est. 2005
97 128 Kapp Verde Kapp Verde 70,45 est. 2005
98 129 Nicaragua Nicaragua 70,33 est. 2005
99 130 Palau Palau 70,14 est. 2005
100 131 Syria Syria 70,03 est. 2005
101 132 Marshalløyene Marshalløyene 70,01 est. 2005
102 133 Iran Iran 69,96 est. 2005
103 134 Filippinene Filippinene 69,91 est. 2005
104 135 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 69,75 est. 2005
105 136 Ukraina Ukraina 69,68 est. 2005
137 Grønland Grønland (Danmark) 69,65 est. 2005
106 138 Indonesia Indonesia 69,57 est. 2005
107 139 Fiji Fiji 69,53 est. 2005
108 140 Peru Peru 69,53 est. 2005
109 141 Tonga Tonga 69,53 est. 2005
110 142 Honduras Honduras 69,3 est. 2005
111 143 Guatemala Guatemala 69,06 est. 2005
112 144 Surinam Surinam 68,96 est. 2005
113 145 Hviterussland Hviterussland 68,72 est. 2005
114 146 Irak Irak 68,7 est. 2005
115 147 Belize Belize 68,44 est. 2005
116 148 Kirgisistan Kirgisistan 68,16 est. 2005
117 149 Tuvalu Tuvalu 68,01 est. 2005
118 150 Russland Russland 67,1 est. 2005
119 151 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 66,99 est. 2005
120 152 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 66,73 est. 2005
121 153 Kasakhstan Kasakhstan 66,55 est. 2005
122 154 Øst-Timor Øst-Timor 65,9 est. 2005
123 155 Bahamas Bahamas 65,54 est. 2005
124 156 Bolivia Bolivia 65,5 est. 2005
125 157 Guyana Guyana 65,5 est. 2005
126 158 Moldova Moldova 65,18 est. 2005
127 159 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 64,93 est. 2005
128 160 Tadsjikistan Tadsjikistan 64,56 est. 2005
129 161 Grenada Grenada 64,53 est. 2005
130 162 Mongolia Mongolia 64,52 est. 2005
131 163 India India 64,35 est. 2005
132 164 Usbekistan Usbekistan 64,19 est. 2005
133 165 Maldivene Maldivene 64,06 est. 2005
134 166 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 63,35 est. 2005
135 167 Pakistan Pakistan 63 est. 2005
136 168 Nauru Nauru 62,73 est. 2005
137 169 Vanuatu Vanuatu 62,49 est. 2005
138 170 Bangladesh Bangladesh 62,08 est. 2005
139 171 Komorene Komorene 61,96 est. 2005
140 172 Jemen Jemen 61,75 est. 2005
141 173 Kiribati Kiribati 61,71 est. 2005
174 Mayotte Mayotte (Frankrike) 61,39 est. 2005
142 175 Turkmenistan Turkmenistan 61,39 est. 2005
143 176 Burma Burma 60,7 est. 2005
144 177 Nepal Nepal 59,8 est. 2005
145 178 Kambodsja Kambodsja 58,92 est. 2005
146 179 Senegal Senegal 58,9 est. 2005
147 180 Sudan Sudan 58,54 est. 2005
148 181 Eritrea Eritrea 58,47 est. 2005
149 182 Ghana Ghana 58,47 est. 2005
150 183 Togo Togo 57,01 est. 2005
151 184 Madagaskar Madagaskar 56,95 est. 2005
152 185 Laos Laos 55,08 est. 2005
153 186 Gabon Gabon 55,02 est. 2005
154 187 Bhutan Bhutan 54,39 est. 2005
155 188 Gambia Gambia 53,75 est. 2005
156 189 Haiti Haiti 52,92 est. 2005
157 190 Mauritania Mauritania 52,73 est. 2005
158 191 Benin Benin 52,66 est. 2005
159 192 Republikken Kongo Republikken Kongo 52,26 est. 2005
160 193 Uganda Uganda 51,59 est. 2005
161 194 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 51,1 est. 2005
162 195 Kamerun Kamerun 50,89 est. 2005
163 196 Burundi Burundi 50,29 est. 2005
164 197 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 49,7 est. 2005
165 198 Guinea Guinea 49,36 est. 2005
166 199 Etiopia Etiopia 48,83 est. 2005
167 200 Mali Mali 48,64 est. 2005
168 201 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 48,62 est. 2005
169 202 Burkina Faso Burkina Faso 48,45 est. 2005
170 203 Somalia Somalia 48,09 est. 2005
171 204 Kenya Kenya 47,99 est. 2005
172 205 Tsjad Tsjad 47,18 est. 2005
173 206 Rwanda Rwanda 46,96 est. 2005
174 207 Nigeria Nigeria 46,74 est. 2005
175 208 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 46,61 est. 2005
176 209 Tanzania Tanzania 45,24 est. 2005
177 210 Namibia Namibia 43,93 est. 2005
178 211 Niger Niger 43,5 est. 2005
179 212 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 43,39 est. 2005
180 213 Sør-Afrika Sør-Afrika 43,27 est. 2005
181 214 Djibouti Djibouti 43,1 est. 2005
182 215 Afghanistan Afghanistan 42,9 est. 2005
183 216 Malawi Malawi 41,43 est. 2005
184 217 Mosambik Mosambik 40,32 est. 2005
185 218 Sierra Leone Sierra Leone 39,87 est. 2005
186 219 Zambia Zambia 39,7 est. 2005
187 220 Zimbabwe Zimbabwe 39,13 est. 2005
188 221 Liberia Liberia 38,89 est. 2005
189 222 Angola Angola 38,43 est. 2005
190 223 Lesotho Lesotho 34,47 est. 2005
191 224 Botswana Botswana 33,87 est. 2005
192 225 Swaziland Swaziland 33,22 est. 2005

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]