Liste over land etter BNP

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Verdenskart over BNP (nominell og PPP). Tallene er fra CIA World Factbook for 2005.
De ti største økonomiene i verden ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).

Denne artikkelen inneholder en liste over land i verden sortert etter deres bruttonasjonalprodukt (BNP), markedsverdien av alle endelige varer og tjenester fra en stat i et gitt år. BNP vises i amerikanske dollar ($) og er estimert beregnet på markedet eller offentlige offisielle valutakurser. Flere økonomier som ikke anses å være land (verden, EU, Eurosonen, og noen avhengige territorier) er inkludert i listen fordi de vises i kildene. Disse økonomiene er ikke rangert på listene, men er oppført. Den første listen inneholder data for 2010 for medlemmer i Det internasjonale pengefondet. Den andre listen viser Verdensbankens estimater for 2009, og den tredje listen inneholder estimater fra CIA World Factbook for 2010.

Siden 1978 har Japan vært verdens nest største økonomi etter USAs økonomi som lenge har vært overlegent størst. I løpet av årene etter Finanskrisen 2007–2010 mistet Japan sin posisjon til Kina, og Japan meldte denne endringen i plasseringene i februar 2011.[1]


Det internasjonale pengefondet (IMF) sin liste for 2013[2] Verdensbanken sin liste for 2009[3] CIA World Factbook sin liste for 2010[4]
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 3&507&61963429&61 963 429[5]
EUDen europeiske union 3&507&16106896&16 106 896[5]
3&500&1&1 USA USA 16 799 700
3&500&2&2 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 9 181 400
3&500&3&3 Japan Japan 3&506&5390897&5 390 897
3&500&4&4 Tyskland Tyskland 3&506&3305898&3 305 898
3&500&5&5 Frankrike Frankrike 3&506&2555439&2 555 439
3&500&6&6 Storbritannia Storbritannia 3&506&2258565&2 258 565
3&500&7&7 Italia Italia 3&506&2036687&2 036 687
3&500&8&8 Brasil Brasil 2 242 900
3&500&9&9 Canada Canada 3&506&1563664&1 563 664
3&501&10&10 Russland Russland 2 118 000
3&501&11&11 India India 1 870 700
3&501&12&12 Spania Spania 3&506&1374779&1 374 779
3&501&13&13 Australia Australia 3&506&1219722&1 219 722
3&501&14&14 Mexico Mexico 3&506&1004042&1 004 042
3&501&15&15 Sør-Korea Sør-Korea 3&505&986256&986 256
3&501&16&16 Nederland Nederland 3&505&770312&770 312
3&501&17&17 Tyrkia Tyrkia 3&505&729051&729 051
3&501&18&18 Indonesia Indonesia 3&505&695059&695 059
3&501&19&19 Sveits Sveits 3&505&522435&522 435
3&501&20&20 Belgia Belgia 3&505&461331&461 331
3&501&21&21 Sverige Sverige 3&505&444585&444 585
3&501&22&22 Polen Polen 3&505&438884&438 884
3&501&23&23 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 3&505&434440&434 440
3&501&24&24 Republikken Kina Republikken Kina (Taiwan) 3&505&426984&426 984
3&501&25&25 Norge Norge 3&505&413511&413 511
3&501&26&26 Østerrike Østerrike 3&505&366259&366 259
3&501&27&27 Sør-Afrika Sør-Afrika 350 800
3&501&28&28 Argentina Argentina 3&505&351015&351 015
3&501&29&29 Iran Iran 3&505&337901&337 901
3&501&30&30 Thailand Thailand 3&505&312605&312 605
3&501&31&31 Hellas Hellas 3&505&305005&305 005
3&501&32&32 Danmark Danmark 3&505&304555&304 555
3&501&33&33 Venezuela Venezuela 3&505&285214&285 214
3&501&34&34 Colombia Colombia 3&505&283109&283 109
3&501&35&35 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 3&505&239650&239 650
3&501&36&36 Finland Finland 3&505&231982&231 982
Hongkong Hongkong 3&505&226485&226 485
3&501&37&37 Portugal Portugal 3&505&223700&223 700
3&501&38&38 Malaysia Malaysia 3&505&218950&218 950
3&501&39&39 Singapore Singapore 3&505&217377&217 377
3&501&40&40 Egypt Egypt 3&505&216830&216 830
3&501&41&41 Nigeria Nigeria 3&505&206664&206 664
3&501&42&42 Irland Irland 3&505&204144&204 144
3&501&43&43 Israel Israel 3&505&201254&201 254
3&501&44&44 Chile Chile 3&505&199183&199 183
3&501&45&45 Tsjekkia Tsjekkia 3&505&195232&195 232
3&501&46&46 Filippinene Filippinene 3&505&189061&189 061
3&501&47&47 Pakistan Pakistan 3&505&164792&164 792
3&501&48&48 Algerie Algerie 3&505&158969&158 969
3&501&49&49 Romania Romania 3&505&158393&158 393
3&501&50&50 Peru Peru 3&505&153549&153 549
3&501&51&51 New Zealand New Zealand 3&505&138003&138 003
3&501&52&52 Ukraina Ukraina 3&505&136561&136 561
3&501&53&53 Ungarn Ungarn 3&505&132276&132 276
3&501&54&54 Kasakhstan Kasakhstan 3&505&129757&129 757
3&501&55&55 Qatar Qatar 3&505&126518&126 518
3&501&56&56 Kuwait Kuwait 3&505&117316&117 316
3&501&57&57 Bangladesh Bangladesh 3&505&105402&105 402
3&501&58&58 Vietnam Vietnam 3&505&101987&101 987
3&501&59&59 Marokko Marokko 3&504&91702&91 702
3&501&60&60 Slovakia Slovakia 3&504&86262&86 262
3&501&61&61 Angola Angola 3&504&85808&85 808
3&501&62&62 Irak Irak 3&504&84136&84 136
3&501&63&63 Libya Libya 3&504&77912&77 912
3&501&64&64 Sudan Sudan 3&504&65930&65 930
3&501&65&65 Ecuador Ecuador 3&504&61489&61 489
3&501&66&66 Kroatia Kroatia 3&504&59917&59 917
3&501&67&67 Syria Syria 3&504&59633&59 633
3&501&68&68 Oman Oman 3&504&53782&53 782
3&501&69&69 Hviterussland Hviterussland 3&504&52887&52 887
3&501&70&70 Luxembourg Luxembourg 3&504&52433&52 433
3&501&71&71 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 3&504&52166&52 166
3&501&72&72 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 3&504&50874&50 874
3&501&73&73 Sri Lanka Sri Lanka 3&504&48241&48 241
3&501&74&74 Slovenia Slovenia 3&504&46442&46 442
3&501&75&75 Bulgaria Bulgaria 3&504&44843&44 843
3&501&76&76 Tunisia Tunisia 3&504&43863&43 863
3&501&77&77 Guatemala Guatemala 3&504&40773&40 773
3&501&78&78 Uruguay Uruguay 3&504&40714&40 714
3&501&79&79 Libanon Libanon 3&504&39149&39 149
3&501&80&80 Serbia Serbia 3&504&38921&38 921
3&501&81&81 Usbekistan Usbekistan 3&504&37724&37 724
3&501&82&82 Litauen Litauen 3&504&35734&35 734
3&501&83&83 Burma Burma 3&504&35646&35 646
3&501&84&84 Costa Rica Costa Rica 3&504&35019&35 019
3&501&85&85 Kenya Kenya 3&504&32417&32 417
3&501&86&86 Etiopia Etiopia 3&504&30941&30 941
3&501&87&87 Jemen Jemen 3&504&30023&30 023
3&501&88&88 Panama Panama 3&504&27199&27 199
3&501&89&89 Jordan Jordan 3&504&27129&27 129
3&501&90&90 Latvia Latvia 3&504&23385&23 385
3&501&91&91 Kypros Kypros 3&504&22752&22 752
3&501&92&92 Tanzania Tanzania 3&504&22434&22 434
3&501&93&93 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 3&504&22384&22 384
3&501&94&94 Kamerun Kamerun 3&504&21882&21 882
3&501&95&95 El Salvador El Salvador 3&504&21796&21 796
3&501&96&96 Bahrain Bahrain 3&504&21733&21 733
3&501&97&97 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 3&504&21195&21 195
3&501&98&98 Estland Estland 3&504&19220&19 220
3&501&99&99 Bolivia Bolivia 3&504&19182&19 182
3&502&100&100 Ghana Ghana 3&504&18058&18 058
3&502&101&101 Paraguay Paraguay 3&504&17168&17 168
3&502&102&102 Uganda Uganda 3&504&17121&17 121
3&502&103&103 Afghanistan Afghanistan 3&504&16631&16 631
3&502&104&104 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 3&504&16202&16 202
3&502&105&105 Zambia Zambia 3&504&15691&15 691
3&502&106&106 Honduras Honduras 3&504&15340&15 340
3&502&107&107 Nepal Nepal 3&504&15108&15 108
3&502&108&108 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 3&504&14547&14 547
3&502&109&109 Jamaica Jamaica 3&504&13737&13 737
3&502&110&110 Island Island 3&504&12767&12 767
3&502&111&111 Senegal Senegal 3&504&12657&12 657
3&502&112&112 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 3&504&12600&12 600
3&502&113&113 Gabon Gabon 3&504&12563&12 563
3&502&114&114 Botswana Botswana 3&504&12501&12 501
3&502&115&115 Brunei Brunei 3&504&11963&11 963
3&502&116&116 Republikken Kongo Republikken Kongo 3&504&11884&11 884
3&502&117&117 Albania Albania 3&504&11578&11 578
3&502&118&118 Namibia Namibia 3&504&11451&11 451
3&502&119&119 Kambodsja Kambodsja 3&504&11360&11 360
3&502&120&120 Georgia Georgia 3&504&11234&11 234
3&502&121&121 Mosambik Mosambik 3&504&10212&10 212
3&502&122&122 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 3&503&9580&9 580
3&502&123&123 Mauritius Mauritius 3&503&9427&9 427
3&502&124&124 Mali Mali 3&503&9077&9 077
3&502&125&125 Armenia Armenia 3&503&8830&8 830
3&502&126&126 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 3&503&8809&8 809
3&502&127&127 Burkina Faso Burkina Faso 3&503&8672&8 672
3&502&128&128 Madagaskar Madagaskar 3&503&8330&8 330
3&502&129&129 Malta Malta 3&503&7801&7 801
3&502&130&130 Tsjad Tsjad 3&503&7592&7 592
3&502&131&131 Bahamas Bahamas 3&503&7538&7 538
3&502&132&132 Haiti Haiti 3&503&6495&6 495
3&502&133&133 Benin Benin 3&503&6494&6 494
3&502&134&134 Nicaragua Nicaragua 3&503&6375&6 375
3&502&135&135 Laos Laos 3&503&6341&6 341
3&502&136&136 Mongolia Mongolia 3&503&5807&5 807
3&502&137&137 Kosovo Kosovo 3&503&5728&5 728
3&502&138&138 Rwanda Rwanda 3&503&5693&5 693
3&502&139&139 Niger Niger 3&503&5603&5 603
3&502&140&140 Tadsjikistan Tadsjikistan 3&503&5578&5 578
3&502&141&141 Zimbabwe Zimbabwe 3&503&5574&5 574
3&502&142&142 Moldova Moldova 3&503&5357&5 357
3&502&143&143 Malawi Malawi 3&503&5035&5 035
3&502&144&144 Kirgisistan Kirgisistan 3&503&4444&4 444
3&502&145&145 Guinea Guinea 3&503&4344&4 344
3&502&146&146 Barbados Barbados 3&503&3963&3 963
3&502&147&147 Montenegro Montenegro 3&503&3884&3 884
3&502&148&148 Mauritania Mauritania 3&503&3486&3 486
3&502&149&149 Surinam Surinam 3&503&3297&3 297
3&502&150&150 Swaziland Swaziland 3&503&3165&3 165
3&502&151&151 Fiji Fiji 3&503&3154&3 154
3&502&152&152 Togo Togo 3&503&3074&3 074
3&502&153&153 Eritrea Eritrea 3&503&2254&2 254
3&502&154&154 Guyana Guyana 3&503&2197&2 197
3&502&155&155 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 3&503&2113&2 113
3&502&156&156 Sierra Leone Sierra Leone 3&503&1901&1 901
3&502&157&157 Lesotho Lesotho 3&503&1799&1 799
3&502&158&158 Kapp Verde Kapp Verde 3&503&1573&1 573
3&502&159&159 Burundi Burundi 3&503&1469&1 469
3&502&160&160 Maldivene Maldivene 3&503&1433&1 433
3&502&161&161 Belize Belize 3&503&1431&1 431
3&502&162&162 Bhutan Bhutan 3&503&1397&1 397
3&502&163&163 Djibouti Djibouti 3&503&1139&1 139
3&502&164&164 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 3&503&1099&1 099
3&502&165&165 Gambia Gambia 3&503&1040&1 040
3&502&166&166 Saint Lucia Saint Lucia 3&503&1000&1 000
3&502&167&167 Liberia Liberia 3&502&977&977
3&502&168&168 Seychellene Seychellene 3&502&919&919
3&502&169&169 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 3&502&825&825
3&502&170&170 Vanuatu Vanuatu 3&502&721&721
3&502&171&171 Salomonøyene Salomonøyene 3&502&674&674
3&502&172&172 Grenada Grenada 3&502&645&645
3&502&173&173 Øst-Timor Øst-Timor 3&502&616&616
3&502&174&174 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 3&502&583&583
3&502&175&175 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 3&502&562&562
3&502&176&176 Komorene Komorene 3&502&557&557
3&502&177&177 Samoa Samoa 3&502&550&550
3&502&178&178 Dominica Dominica 3&502&375&375
3&502&179&179 Tonga Tonga 3&502&301&301
3&502&180&180 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 3&502&187&187
3&502&181&181 Kiribati Kiribati 3&502&152&152
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 3&507&58133309&58 133 309
3&500&1&1 USA USA 3&507&14119000&14 119 000
 Eurosymbolet Eurosonen 3&507&12455979&12 455 979[6]
3&500&2&2 Japan Japan 3&506&5068996&5 068 996
3&500&3&3 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 3&506&4985461&4 985 461[7]
3&500&4&4 Tyskland Tyskland 3&506&3330032&3 330 032
3&500&5&5 Frankrike Frankrike 3&506&2649390&2 649 390[8]
3&500&6&6 Storbritannia Storbritannia 3&506&2174530&2 174 530
3&500&7&7 Italia Italia 2,112,780
3&500&8&8 Brasil Brasil 1,573,409
3&500&9&9 Spania Spania 1,460,250
3&501&10&10 Canada Canada 1,336,068
3&501&11&11 India India 1,310,171
3&501&12&12 Russland Russland 1,231,893
3&501&13&13 Australia Australia 924,843
3&501&14&14 Mexico Mexico 874,902
3&501&15&15 Sør-Korea Sør-Korea 832,512
3&501&16&16 Nederland Nederland 792,128
3&501&17&17 Tyrkia Tyrkia 617,099
3&501&18&18 Indonesia Indonesia 540,277
3&501&19&19 Sveits Sveits 500,260
3&501&20&20 Belgia Belgia 468,522
3&501&21&21 Polen Polen 430,079
3&501&22&22 Sverige Sverige 406,072
3&501&23&23 Østerrike Østerrike 384,908
3&501&24&24 Norge Norge 381,766
3&501&25&25 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 369,179
3&501&26&26 Iran Iran 331,015
3&501&27&27 Hellas Hellas 329,924
3&501&28&28 Venezuela Venezuela 326,498
3&501&29&29 Danmark Danmark 309,596
3&501&30&30 Argentina Argentina 308,741
3&501&31&31 Sør-Afrika Sør-Afrika 285,983
3&501&32&32 Thailand Thailand 263,856
3&501&33&33 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 261,348
3&501&34&34 Finland Finland 237,512
3&501&35&35 Colombia Colombia 230,844
3&501&36&36 Portugal Portugal 227,676
3&501&37&37 Irland Irland 227,193
HongkongHongkong 215,355
3&501&38&38 Israel Israel 194,790
3&501&39&39 Malaysia Malaysia 191,601
3&501&40&40 Tsjekkia Tsjekkia 190,274
3&501&41&41 Egypt Egypt 188,334
3&501&42&42 Singapore Singapore 182,232
3&501&43&43 Nigeria Nigeria 168,994
3&501&44&44 Pakistan Pakistan 166,545
3&501&45&45 Chile Chile 163,670
3&501&46&46 Romania Romania 161,110
3&501&47&47 Filippinene Filippinene 160,476
3&501&48&48 Kuwait Kuwait 148,024
3&501&49&49 Algerie Algerie 140,577
3&501&50&50 Ungarn Ungarn 128,964
3&501&51&51 Peru Peru 126,734
3&501&52&52 New Zealand New Zealand 125,160
3&501&53&53 Ukraina Ukraina 113,545
3&501&54&54 Kasakhstan Kasakhstan 109,115
3&501&55&55 Vietnam Vietnam 91,854
3&501&56&56 Marokko Marokko 90,859
3&501&57&57 Bangladesh Bangladesh 89,378
3&501&58&58 Slovakia Slovakia 87,642
3&501&59&59 Qatar Qatar 71,041
3&501&60&60 Angola Angola 69,067
3&501&61&61 Irak Irak 65,837
3&501&62&62 Kroatia Kroatia 63,034
3&501&63&63 Libya Libya 62,360
3&501&64&64 Oman Oman 60,299
3&501&65&65 Ecuador Ecuador 57,249
3&501&66&66 Sudan Sudan 54,677
3&501&67&67 Luxembourg Luxembourg 52,449
3&501&68&68 Syria Syria 52,177
3&501&69&69 Hviterussland Hviterussland 48,984
3&501&70&70 Slovenia Slovenia 48,477
3&501&71&71 Bulgaria Bulgaria 47,100
3&501&72&72 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 46,598
3&501&73&73 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 43,019
3&501&74&74 Serbia Serbia 42,594
3&501&75&75 Sri Lanka Sri Lanka 41,979
3&501&76&76 Tunisia Tunisia 39,561
3&501&77&77 Litauen Litauen 37,206
3&501&78&78 Guatemala Guatemala 36,788
3&501&79&79 Uruguay Uruguay 36,093
3&501&80&80 Libanon Libanon 34,450
3&501&81&81 Usbekistan Usbekistan 32,817
3&501&82&82 Kenya Kenya 30,200
3&501&83&83 Costa Rica Costa Rica 29,225
3&501&84&84 Etiopia Etiopia 28,537
3&501&85&85 Jemen Jemen 26,365
3&501&86&86 Latvia Latvia 26,195
3&501&87&87 Kypros Kypros 24,910
3&501&88&88 Panama Panama 24,711
3&501&89&89 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 23,042
3&501&90&90 Jordan Jordan 22,788
3&501&91&91 El Salvador El Salvador 22,174
3&501&92&92 Bahrain Bahrain 21,903
3&501&93&93 Kamerun Kamerun 21,837
3&501&94&94 Tanzania Tanzania 21,623
3&501&95&95 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 21,097
3&501&96&96 Turkmenistan Turkmenistan 19,947
3&501&97&97 Estland Estland 19,084
Macao Macao 18,599
3&501&98&98 Bolivia Bolivia 17,340
3&501&99&99 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 17,122
3&502&100&100 Uganda Uganda 15,736
3&502&101&101 Ghana Ghana 15,619
3&502&102&102 Paraguay Paraguay 15,015
3&502&103&103 Jamaica Jamaica 14,681
3&502&104&104 Honduras Honduras 14,632
3&502&105&105 Senegal Senegal 13,059
3&502&106&106 Zambia Zambia 12,748
3&502&107&107 Nepal Nepal 12,531
3&502&108&108 Island Island 12,133
3&502&109&109 Albania Albania 11,834
3&502&110&110 Botswana Botswana 11,630
 Kanaløyene 11,515
3&502&111&111 Gabon Gabon 11,602
3&502&112&112 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 10,779
3&502&113&113 Georgia Georgia 10,737
3&502&114&114 Afghanistan Afghanistan 10,624
3&502&115&115 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 10,413
3&502&116&116 Kambodsja Kambodsja 10,028
3&502&117&117 Mosambik Mosambik 9,790
3&502&118&118 Namibia Namibia 9,419
3&502&119&119 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 9,221
3&502&120&120 Madagaskar Madagaskar 9,052
3&502&121&121 Mali Mali 8,996
3&502&122&122 Armenia Armenia 8,714
3&502&123&123 Republikken Kongo Republikken Kongo 8,695
3&502&124&124 Mauritius Mauritius 8,599
3&502&125&125 Burkina Faso Burkina Faso 8,141
3&502&126&126 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 7,893
3&502&127&127 Malta Malta 7,449
3&502&128&128 Bahamas Bahamas 7,234
3&502&129&129 Monaco Monaco 6,919
3&502&130&130 Haiti Haiti 6,693
3&502&131&131 Tsjad Tsjad 6,680
3&502&132&132 Benin Benin 6,656
3&502&133&133 Nicaragua Nicaragua 6,297
Bermuda Bermuda 6,093
3&502&134&134 Laos Laos 5,939
3&502&135&135 Moldova Moldova 5,405
3&502&136&136 Niger Niger 5,384
3&502&137&137 Kosovo Kosovo 5,352
3&502&138&138 Rwanda Rwanda 5,064
3&502&139&139 Liechtenstein Liechtenstein 5,028
3&502&140&140 Tadsjikistan Tadsjikistan 4,978
3&502&141&141 Malawi Malawi 4,975
3&502&142&142 Kirgisistan Kirgisistan 4,578
3&502&143&143 Mongolia Mongolia 4,202
3&502&144&144 Guinea Guinea 4,103
3&502&145&145 Montenegro Montenegro 4,086
Man Man 4,076
3&502&146&146 Andorra Andorra 3,712
3&502&147&147 Barbados Barbados 3,682
3&502&148&148 Fiji Fiji 3,034
3&502&149&149 Surinam Surinam 3,033
3&502&150&150 Mauritania Mauritania 3,031
3&502&151&151 Swaziland Swaziland 2,936
3&502&152&152 Togo Togo 2,855
Færøyene Færøyene 2,198
3&502&153&153 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 2,006
3&502&154&154 Sierra Leone Sierra Leone 1,942
3&502&155&155 San Marino San Marino 1,900
Grønland Grønland 1,740
3&502&156&156 Eritrea Eritrea 1,654
3&502&157&157 Lesotho Lesotho 1,602
3&502&158&158 Kapp Verde Kapp Verde 1,549
3&502&159&159 Belize Belize 1,359
3&502&160&160 Maldivene Maldivene 1,356
3&502&161&161 Burundi Burundi 1,325
3&502&162&162 Bhutan Bhutan 1,277
3&502&163&163 Guyana Guyana 1,159
3&502&164&164 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 1,132
3&502&165&165 Djibouti Djibouti 1,049
3&502&166&166 Saint Lucia Saint Lucia 946
3&502&167&167 Liberia Liberia 876
3&502&168&168 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 837
3&502&169&169 Seychellene Seychellene 764
3&502&170&170 Gambia Gambia 733
3&502&171&171 Salomonøyene Salomonøyene 658
3&502&172&172 Vanuatu Vanuatu 653
3&502&173&173 Grenada Grenada 627
3&502&174&174 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 583
3&502&175&175 Øst-Timor Øst-Timor 558
3&502&176&176 Komorene Komorene 549
3&502&177&177 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 545
3&502&178&178 Samoa Samoa 496
3&502&179&179 Dominica Dominica 378
3&502&180&180 Tonga Tonga 311
3&502&181&181 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 257
3&502&182&182 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 193
3&502&183&183 Palau Palau 191
3&502&184&184 Marshalløyene Marshalløyene 153
3&502&185&185 Kiribati Kiribati 130
Nr Stat BNP (millioner US$)
 Verden 62,220,000
EU Den europeiske union 15,900,000
3&500&1&1 USA USA 14,620,000
2 Folkerepublikken Kina Folkerepublikken Kina 5,745,000
3 Japan Japan 5,391,000
4 Tyskland Tyskland 3,306,000
5 Frankrike Frankrike 2,555,000
6 Storbritannia Storbritannia 2,259,000
7 Italia Italia 2,037,000
8 Brasil Brasil 2,024,000
9 Canada Canada 1,564,000
10 Russland Russland 1,477,000
11 India India 1,430,000
12 Spania Spania 1,375,000
13 Australia Australia 1,220,000
14 Mexico Mexico 1,004,000
15 Sør-Korea Sør-Korea 986,300
16 Nederland Nederland 770,300
17 Tyrkia Tyrkia 729,100
18 Indonesia Indonesia 695,100
19 Sveits Sveits 522,400
20 Belgia Belgia 461,300
21 Sverige Sverige 444,600
22 Polen Polen 438,900
23 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 434,400
24 Republikken Kina Republikken Kina (Taiwan) 427,000
25 Norge Norge 413,500
26 Østerrike Østerrike 366,300
27 Sør-Afrika Sør-Afrika 354,400
28 Argentina Argentina 351,000
29 Iran Iran 337,900
30 Thailand Thailand 312,600
31 Danmark Danmark 305,600
32 Hellas Hellas 302,000
33 Venezuela Venezuela 285,200
34 Colombia Colombia 283,100
35 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 239,700
36 Finland Finland 232,000
37 Portugal Portugal 223,700
Hongkong Hongkong 226,500
38 Malaysia Malaysia 219,000
39 Singapore Singapore 217,400
40 Egypt Egypt 216,800
41 Nigeria Nigeria 206,700
42 Irland Irland 204,100
43 Israel Israel 201,300
44 Chile Chile 199,200
45 Tsjekkia Tsjekkia 195,200
46 Filippinene Filippinene 189,100
47 Pakistan Pakistan 174,800
48 Algerie Algerie 159,000
49 Romania Romania 158,400
50 Peru Peru 153,500
51 New Zealand New Zealand 138,000
52 Ukraina Ukraina 136,600
53 Ungarn Ungarn 132,300
54 Kasakhstan Kasakhstan 129,800
55 Qatar Qatar 126,500
56 Kuwait Kuwait 117,300
57 Bangladesh Bangladesh 105,400
58 Vietnam Vietnam 102,000
59 Marokko Marokko 91,700
60 Slovakia Slovakia 86,260
61 Angola Angola 85,810
62 Irak Irak 84,140
63 Libya Libya 77,910
64 Sudan Sudan 65,930
65 Ecuador Ecuador 61,490
66 Kroatia Kroatia 59,920
67 Syria Syria 59,630
68 Cuba Cuba 57,490
69 Oman Oman 53,780
70 Hviterussland Hviterussland 52,890
71 Luxembourg Luxembourg 52,430
72 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 52,170
73 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 50,870
74 Sri Lanka Sri Lanka 48,240
75 Slovenia Slovenia 46,440
76 Bulgaria Bulgaria 44,840
77 Tunisia Tunisia 43,860
78 Guatemala Guatemala 40,770
79 Uruguay Uruguay 40,710
80 Libanon Libanon 39,150
81 Serbia Serbia 38,920[9]
82 Usbekistan Usbekistan 37,720
83 Litauen Litauen 35,730
84 Burma Burma 35,650
85 Costa Rica Costa Rica 35,020
86 Kenya Kenya 32,420
87 Etiopia Etiopia 30,940
88 Jemen Jemen 30,020
89 Nord-Korea Nord-Korea 28,000
90 Turkmenistan Turkmenistan 27,960
91 Panama Panama 27,200
92 Jordan Jordan 27,130
93 Latvia Latvia 23,390
94 Kypros Kypros 22,750
95 Tanzania Tanzania 22,430
96 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 22,380
Macao Macao 22,100
97 Kamerun Kamerun 21,880
98 El Salvador El Salvador 21,800
99 Bahrain Bahrain 21,730
100 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 21,200
101 Estland Estland 19,220
102 Bolivia Bolivia 19,180
103 Ghana Ghana 18,060
104 Paraguay Paraguay 17,170
105 Uganda Uganda 17,120
106 Afghanistan Afghanistan 16,630
107 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 16,200
108 Zambia Zambia 15,690
109 Honduras Honduras 15,340
110 Nepal Nepal 15,110
111 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 14,550
112 Jamaica Jamaica 13,740
113 Island Island 12,770
114 Senegal Senegal 12,660
115 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 12,600
116 Gabon Gabon 12,560
117 Botswana Botswana 12,500
118 Brunei Brunei 11,960
119 Republikken Kongo Republikken Kongo 11,880
120 Albania Albania 11,580
121 Namibia Namibia 11,450
122 Kambodsja Kambodsja 11,360
123 Georgia Georgia 11,230
124 Mosambik Mosambik 10,210
125 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 9,580
126 Mauritius Mauritius 9,427
127 Mali Mali 9,077
128 Armenia Armenia 8,830
129 Burkina Faso Burkina Faso 8,672
130 Madagaskar Madagaskar 8,330
131 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 8,809
132 Malta Malta 7,801
133 Tsjad Tsjad 7,592
134 Bahamas Bahamas 7,538
Palestina Vestbredden og Gazastripen 6,641
135 Haiti Haiti 6,495
136 Benin Benin 6,494
137 Nicaragua Nicaragua 6,375
138 Laos Laos 6,341
Fransk Polynesia Fransk Polynesia 6,100
139 Mongolia Mongolia 5,807
140 Rwanda Rwanda 5,693
141 Niger Niger 5,603
142 Tadsjikistan Tadsjikistan 5,578
143 Zimbabwe Zimbabwe 5,574
144 Moldova Moldova 5,357
Jersey Jersey 5,100
145 Malawi Malawi 5,053
146 Liechtenstein Liechtenstein 4,603
147 Kirgisistan Kirgisistan 4,444
148 Guinea Guinea 4,344
149 Barbados Barbados 3,963
150 Montenegro Montenegro 3,884
151 Mauritania Mauritania 3,486
Ny-Caledonia Ny-Caledonia 3,300
152 Surinam Surinam 3,297
Kosovo Kosovo 3,237
153 Swaziland Swaziland 3,165
154 Fiji Fiji 3,154
155 Togo Togo 3,074
Guam Guam 2,773
Guernsey Guernsey 2,742
Man Man 2,719
Færøyene Færøyene 2,450
156 Somalia Somalia 2,372
Aruba Aruba 2,258
157 Eritrea Eritrea 2,254
158 Sierra Leone Sierra Leone 2,254
Caymanøyene Caymanøyene 2,250
159 Guyana Guyana 2,197
160 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 2,113
Grønland Grønland 2,030
161 Lesotho Lesotho 1,799
162 Kapp Verde Kapp Verde 1,573
163 Maldivene Maldivene 1,433
164 Burundi Burundi 1,431
165 Bhutan Bhutan 1,397
166 Belize Belize 1,336
167 Djibouti Djibouti 1,139
Gibraltar Gibraltar 1,106
168 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 1,099
De britiske Jomfruøyene De britiske jomfruøyene 1,095
169 San Marino San Marino 1,048
170 Gambia Gambia 1,040
171 Saint Lucia Saint Lucia 1,000
172 Liberia Liberia 977
173 Seychellene Seychellene 919
174 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 825
175 Vanuatu Vanuatu 721
176 Salomonøyene Salomonøyene 674
177 Grenada Grenada 645
Nord-Marianene Nord-Marianene 633.4
178 Øst-Timor Øst-Timor 616
179 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 583
180 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 562
181 Komorene Komorene 557
182 Samoa Samoa 550
Amerikansk Samoa Amerikansk Samoa 462.2
183 Dominica Dominica 375
184 Tonga Tonga 301
185 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 238.1
186 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 187
Cookøyene Cookøyene 183.2
Anguilla Anguilla 175.4
187 Palau Palau 164
188 Marshalløyene Marshalløyene 161.7
189 Kiribati Kiribati 152
Falklandsøyene Falklandsøyene 105.1
190 Tuvalu Tuvalu 14.94
Niue Niue 10.01

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NRK (14.02.2011) Dagsrevyen: Kina nest største økonomi. Nett-tv. Besøkt 14. februar 2011
  2. ^ International Monetary Fund, World Economic Outlook Database, oktober 2013 BNP etter land. Data fra 2010.
  3. ^ The World Bank: World Development Indicators database (27. september 2010). «Brutto nasjonalprodukt (2009)». World Bank. Besøkt 1. januar 2011. 
  4. ^ Field listing - GDP (official exchange rate), CIA World Factbook
  5. ^ a b International Monetary Fund (oktober 2010). «Nominal 2010 GDP for the world and the Den europeiske union.». World economic outlook database. Besøkt 1. januar 2010. 
  6. ^ Eurosonen bestod i 2009 av 16 av de 27 medlemmene i EU. Dette inkluderer Belgia, Kypros, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania og Østerrike.
  7. ^ Ikke inkludert Taiwan, Hongkong eller Macao.
  8. ^ Empirien inkluderer fransk oversjøisk territorium.
  9. ^ Ikke inkludert Kosovo