Liste over norske fjorder (alfabetisk)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sorterbar liste over norske fjorder

Se også kategorien Fjorder i Norge og Liste over norske fjorder (geografisk plassering)

Navn Lengde (km) Største dybde (m) Beliggenhet (fylke e.l.) Merknad
Altafjorden 30 488 Finnmark
Aurlandsfjorden 29 Sogn og Fjordane
Balsfjorden 49 Troms
Bindalsfjorden 66 724 Nordland
Bjørnafjorden 30 583 Hordaland
Boknafjorden 94 719 Rogaland
Bunnefjorden 18,5 150 Oslo, Akershus
Byfjorden (Hordaland) 16 Hordaland
Byfjorden (Rogaland) 10,5 Rogaland
Bøfjorden 3,5 Møre og Romsdal
Eidangerfjorden 6 Telemark
Erfjorden 12 Rogaland
Fensfjorden 30 583 Hordaland
Finnøyfjorden 14 Rogaland
Fisterfjorden 11 Rogaland
Fognafjorden 8 Rogaland
Foldafjorden 71 Nord-Trøndelag
Foldfjorden 10 Møre og Romsdal
Frafjord 6 Rogaland
Frierfjorden Telemark
Førdefjorden 40 Sogn og Fjordane
Fættenfjorden 1,9 Nord-Trøndelag
Gandsfjorden 12 Rogaland
Gardssundfjorden 10 Rogaland
Geirangerfjorden 15 Møre og Romsdal
Grindafjorden 10 Rogaland
Hardangerfjorden 183 861 Hordaland
Hemnfjorden 25 410 Sør-Trøndelag
Herdlefjorden Hordaland
Hervikfjorden Rogaland
Hidlefjorden 13 Rogaland
Hjeltefjorden Hordaland
Hjørundfjorden 33 441 Møre og Romsdal
Hylsfjorden Rogaland
Høgsfjorden Rogaland
Høyangsfjorden 8 Sogn og Fjordane
Håsteinsfjorden 10 Rogaland
Iddefjorden Østfold
Idsefjorden 12 Rogaland
Indre Oslofjord 42 Akershus, Buskerud, Oslo
Jelsafjorden 10 Rogaland
Jøsenfjorden 24 664 Rogaland
Kvitsøyfjorden 9 Rogaland
Kvænangen 117 Troms
Laksefjorden 92 327 Finnmark
Langangsfjorden 6 Telemark
Lofjorden Nord-Trøndelag
Lyngenfjorden 93 Troms
Lysakerfjorden 3 Oslo, Akershus
Lysefjorden (Forsand) 42 500 Rogaland
Lysefjorden (Hordaland) 6 Hordaland
Malangen Troms
Malnesfjorden Nordland
Mefjorden Flere steder
Melfjorden (Sortland) Nordland
Melfjorden (Rødøy) Nordland
Midtgulen 5,5 Sogn og Fjordane
Namsfjorden 42 Nord-Trøndelag
Norddalsfjorden (Flora) 17 Sogn og Fjordane
Norddalsfjorden (Sunnmøre) 16 Møre og Romsdal
Nordgulen 8,5 Sogn og Fjordane
Nordfjord 106 565 Sogn og Fjordane
Nærøyfjorden 17 Sogn og Fjordane
Ofotfjorden 82 554 Nordland
Ombofjorden 5,5 Rogaland
Orkdalsfjorden 11 Sør-Trøndelag
Ormerfjorden 4 Telemark
Oslofjorden 118 Vestfold, Østfold, Buskerud, Akershus, Oslo
Osterfjorden 27 639 Hordaland
Porsangerfjorden 123 Finnmark
Ranafjorden 67 540 Nordland
Romsdalsfjorden 94 Møre og Romsdal
Sagfjorden 26 621 Nordland
Sandefjordsfjorden 9 Vestfold
Sandeidsfjorden 9 370 Rogaland
Sandsfjorden (Suldal) 25 Rogaland
Saudafjorden 18 Rogaland
Sjona 30 634 Nordland
Skjoldafjorden 15 Rogaland
Skudenesfjorden 15 Rogaland
Sognefjorden 204 1308 Sogn og Fjordane
Stavfjorden (Sunnfjord) 18 Sogn og Fjordane
Stjørdalsfjorden 11 Nord-Trøndelag
Storfjorden (Sunnmøre) 86 679 Møre og Romsdal
Storfjorden (Svalbard) 132 Svalbard
Strindfjorden Sør-Trøndelag
Sunndalsfjorden 17 Møre og Romsdal
Sørfjorden (Hardanger) 38 Hordaland
Sørfolda 36 573 Nordland
Sørgulenfjorden 4 Sogn og Fjordane
Talgjefjorden 13
Tanafjorden 70 Finnmark
Tingvollfjorden 35 Møre og Romsdal
Tjongsfjorden 17 Nordland
Tomrefjorden 9 Møre og Romsdal
Topdalsfjorden 9 Vest-Agder
Tosen 32 552 Nordland
Trondheimsfjorden 126 617 Trøndelag
Tysfjorden 62 897 Nordland
Tyssefjorden 4 Rogaland
Ullsfjorden 110 Troms
Varangerfjorden 95 Finnmark
Vatsfjorden 5 Rogaland
Vefsnfjorden 50 Nordland
Vestfjorden (Nordland) 200 700 Nordland Egentlig havområde, ikke fjord
Vestfjorden (Nordkapp) 6,5 Finnmark
Vestre Ombofjorden 6 Rogaland
Vetlefjorden Sogn og Fjordane
Vindafjorden 18 Rogaland
Vindspollen Sogn og Fjordane
Vinjefjorden 19,5 224 Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal
Voldafjorden 18 697 Møre og Romsdal
Værangfjorden
Ytre Oslofjord 60 Vestfold, Østfold, Buskerud, Akershus
Økstrafjorden 6 Rogaland
Åfjorden (Åfjord) 14 Sør-Trøndelag
Åkrafjorden 32 650 Hordaland
Åmøyfjorden 4 Rogaland
Årdalsfjorden (Rogaland) 10 Rogaland
Årdalsfjorden (Årdal) 16 Sogn og Fjordane
Åsenfjorden 15 50 Nord-Trøndelag


Lengste fjorder i Norge (kun fastlandet)[rediger | rediger kilde]

Navn Lengde
(km)

Sognefjorden (Solund–Skjolden) 204
Hardangerfjorden (Bømlo–Odda) 179
Trondheimsfjorden (Agdenes–Steinkjer) 126
Porsangerfjorden (Sværholtklubben–Brennelv) 123
Storfjorden (med Geirangerfjorden) (Hareidlandet–Geiranger) 110
Nordfjord (Husevågøy–Loen) 106
Oslofjorden (Færder–Oslo) 100

Lengste fjorder på Svalbard[rediger | rediger kilde]

Navn Lengde
(km)

Storfjorden 132
Wijdefjorden 108
Isfjorden 107
Van Mijenfjorden 83
Woodfjorden 64
Wahlenbergfjorden 46

Se også[rediger | rediger kilde]