Liste over verdens største vannkraftverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Satellittfoto av Chang Jiang-elva med De tre kløfters demning til venstre, og Gezhouba-demningen til høyre. Disse utgjør verdens største vannkraftverk-utbygging.
Itaipu-demningen i Brasil produserer nærmere 95 TWh strøm årlig, tilsvarende 80 % av Norges totale vannkraftproduksjon.
Kazunogawa pumpekraftverk i Japan har en fallhøyde fra den øvre Kazunogawa-demningen til turbinene ved den nedre Kadonogawa-demningen (bildet) på drøye 780 meter. Når turbinene pumper vannet tilbake til øvre reservoar må de overvinne en av verdens høyeste pumpehøyder.

Liste over verdens største vannkraftverk er en liste som rangerer 1 084 vannkraftverk i alle verdens land etter deres installerte produksjonskapasitet, målt i megawatt (MW). Alle 438 kraftverk med en kapasitet på mer enn 600 MW tas med på denne listen, hvorav 383 antas å være satt i drift. Det er også oppgitt 635 kraftverk med mindre enn 600 MW effekt, hvorav 641 antas å være i drift. Nedenfor gjengis både eksisterende vannkraftverk og verk som er under bygging, mens planlagte verk ikke tas med. Det er trolig flere enn 50 000 vannkraftverk i verden, men de fleste meget små og det er neppe særlig fler enn 1 000 kraftverk over 100 MW. Det totale antall demninger i 2004 var 47 500, hvorav 26 278 lå i Kina.[1] Men langt fra alle demningene genererer elektrisk kraft, de fleste kinesiske gjør eksempelvis ikke det.

Verdens største vannkraftverk er De tre kløfters demning i provinsen Hubei i Kina, som ble påbegynt i desember 1994, og står ferdig med 22 500 MW kapasitet. Nedenfor dette verket bygges Gezhouba-demningen, som foreløpig har 3 115 MW effekt. Hele komplekset skal stå ferdig i 2011 og øke dagens produksjon på 97,9 TWh. Størst produksjon har likevel Itaipu-demningen på grensen mellom Brasil og Uruguay, i elven Paraná. Allerede i 2008 var 20 generatorer installert med kapasitet på 14 000 MW, og produksjonen var oppe i 94,7 TWh, nesten like mye vannkraft som Norge produserer (120 TWh).

Planlagte vannkraftverk[rediger | rediger kilde]

Vannkraft har vært bygget ut i relativt høyt tempo globalt, i perioden 195177 ble det anlagt 335 demninger årlig i verden, men bare 16 per år i Kina – og antallet globalt økte fra 5 285 til 31 388.[2] I 2010 ble det beregnet at 900 prosjekter som er under utvikling vil øke kapasiteten med 200 000 MW, og at det siste kalenderår ble tildelt 153 kontrakter om utbygging av 37 200 MW. [3] De største planlagte vannkraftprosjekter som ennå ikke er under bygging, er fem prosjekterte verk i øvre Chang Jiang (Jangtze) i Kina: Baihetan-demningen (14 000 MW), Xiluodu-demningen (12 600 MW), Wudongde-demningen (7 400 MW) og Xiangjiaba-demningen (6 400 MW). Ytterligere åtte demninger i det øvre elveleiet (21 250 MW) er prosjektert, og det diskuteres ytterligere åtte med effekt 8 980 MW – de 21 verkene som planlegges kan dermed få en samlet produksjonskapasitet på 68 630 MW dersom de realiseres, mer enn hele Norges kraftkapasitet. På den annen side er en demning i Tigersprangkløften angivelig skrinlagt etter protester.

Synlige protester vekker også Brasils planer om Belo Monte vannkraftverk, en oppdemming av en sideelv til Amasonas som vil gi kraft via tre demninger og yte 4 000 – 10 000 MW. Utbyggingen har (2011) fått de nødvendige godkjenninger, men protester både i Brasil, USA og andre land har medført en utsettelse av utbyggingen. Derimot er byggingen av den omstridte Garabi-Roncador-demningen på grensen mellom Brasil og Argentina i gang siden 2011, med en planlagt effekt på 2 600 MW og årlig kraftproduksjon på 8,5 TWh.

Et planlagt verk i India, kalt Øvre Siang vannkraftverk, er prosjektert med en effekt på 12 000 MW, mens et hittil ikke igangsatt prosjekt i Nepal, kalt Chisapani-demningen, planlegges utbygget med mellom 3 600 og 10 800 MW produksjonskapasitet. Det indisk-nepalesiske Pancheshwar-prosjektet kan bli på mer enn 10 000 MW med en inntil 315 m høy demning. Andre store prosjekter som skal igangsettes og allerede er under bygging, omfatter Turukhansk-demningen i Nedre Tunguska (Russland), Rogun-demningen i Tadsjikistan (3 600 MW), Kambarata-demningene i Kirgisistan 2 260 MW), samt flere kinesiske kraftverk i øvre Mekong. Den urealiserte Kalabagh-demningen (3 600 MW) i Pakistan har inntil videre blitt skrinlagt av politiske årsaker. Pakistan har akutt kraftmangel, men makter ikke å igangsette større prosjekter.

Mer framgang har det vært i planene for å demme opp Mekong-elva i Laos og Kambodsja, som begge prosjekterer kraftverk på om lag 2 500 MW, samt Karuma-demningen i Uganda 150 km nedenfor Victoriasjøen, som nå skal prosjekteres for 700 MW ytelse, potensielt 2/3 av landets totalproduksjon.[4] Den kinesiske Nimengbeila-utbyggingen på grensen mellom Nigeria og Kamerun på 2 600 MW har vært foreløpig lagt på is, i likhet med andre kinesiske vannkraftprosjekter i Afrika.

Fordeling på verdensdeler[rediger | rediger kilde]

Lista nedenfor omfatter samtlige igangsatte 383 vannkraftverk som har en ytelse over 600 MW, og et utvalg mindre kraftverk. Det er i alt 219 vannkraftverk over 1 000 MW i drift, og av disse er bare åtte kraftverk afrikanske og kun ett ligger i Oseania. Fordelingen av antall kraftverk i drift i de ulike størrelsesklassene er: 219 kraftverk over 1 000 MW, ytterligere 161 igangsatte kraftverk over 600 MW (totalt 379), og ytterligere 121 igangsatte kraftverk over 400 MW (totalt 498).

Fordelingen av igangsatte kraftverk med produksjonskapasitet over 1 000 MW mellom kontinentene og de fremste vannkraftlandene er slik i 2010:


Fargekodene i tabellen nedenfor bidrar til å sortere vannkraftverkene etter verdensdel.

Verdens største vannkraftverk[rediger | rediger kilde]

Tabellen nedenfor gjengir og rangerer alle verdens vannkraftverk med en produksjonskapasitet over 600 MW. I tillegg er en rekke mindre kraftverk tatt med for å vise vannkraftpotensialet i land og delstater som har mindre kraftige anlegg, særlig land i Afrika, Europa, USA, Latin-Amerika og Indonesia. Alle vannkraftverk over 200 MW er tatt med i Canada, Brasil, Colombia, Chile og Mellom-Amerika, alle over 125 MW i Afrika, Balkan, Tyskland og USA, og alle over 100 MW i Norden. Det mangler antakelig noen kraftverk mellom 400 og 600 MW for Kina og India.

Navn i kursiv angir anlegg som ennå ikke er ferdigbygd. Typiske elvekraftverk som er tilkoblet én enkelt demning oppføres gjerne i artikkelen om demningen, mens pumpekraftverk, bølgekraftverk og andre verk som nytter færre eller flere enn én demning, har selvstendig oppføring som kraftverk, tidvis med egne artikler for demningene, særlig dersom demningene støtter flere kraftverk.

Eksisterende kraftverk er rangert, mens anlegg under bygging er nummerert (første kolonne) men ikke rangert (andre kolonne). Kraftverk med mindre enn 600 MW produksjonskapasitet er verken nummerert eller rangert, fordi denne gruppen ikke er komplett.

Fargekodene som brukes for kontinentene er:

Afrika Asia Europa Nord-Amerika Sør-Amerika Oseania
A vis kraftverk under bygging, D vis kraftverk i drift ja
X vis kraftverk under 600 MW
2 0 Ny rangering - - ja ja

Ved å trykke på firkanten ved siden av ordet «Land» i femte kolonne fra venstre får man en oversikt over vannkraftverk per land.

Rang Navn Ytelse
(MW)
Land Påbegynt
(år)
Ferdig
(år)
Produksjon
(år, TWh)
Vassdrag, reservoar
1 1 De tre kløfters demning 22500 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 1994 2003, 2009 85,00 Chang Jiang
2 2 Itaipu-demningen 14000 Brasil, Paraguay Brasil Paraguay 1984 1991 93,40 Paraná
3 Baihetan-demningen[5] 12600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 2020 Chang Jiang
4 Xiluodu-demningen[6][7][8] 12600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2006 2015 57,12 Chang Jiang
5 Turukhansk-demningen 12000 Russland Russland 2009 2020 Nedre Tunguska
6 3 Guri-demningen (Simon Bolivar) 10300 Venezuela Venezuela 1963 1978, 1986 87,00 Orinoco-Caroní
7 4 Tucurui-demningen (I-II) 8370 Brasil Brasil 1984, 1998 1976, 2007 21,00 Tocantins
8 Wudongde-demningen 7400 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 2015 Chang Jiang
9 5 Grand Coulee 6809 USA, Wa USA 1942, 1980 22,60 Columbia
10 6 Sajano Sjusjenskaja-demningen 6400 Russland Russland 1968 1983 23,60 Jenisej
11 Xiangjiaba-demningen[9][10] 6400 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2006 2015 30,75 Chang Jiang
12 7 Longtan-demningen 6300 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina 2001 2009, 2012 18,70 Perlefloden-Hongshui He
13 8 Krasnojarsk-demningen 6000 Russland Russland 1967 1972 23,60 Jenisej
14 Nuozhadudemningen 5850 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2006 2017 23,78 Mekong (Lanchang)
15 9 Robert-Bourassa vannkraftverk[11] 5616 Canada, Qb Canada 1978 1981 65,00 La Grande
16 10 Churchill Falls[11] 5428 Canada, Qb Canada 1971 35,00 Churchill
17 Jinping-demningen (Jinping 2)[12] 4800 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2007 2014 Yalong Jiang
18 Øvre Salween-demningen[13] 4540 Myanmar Myanmar 2007 2012 29,27 Salween
19 11 Bratsk-demningen 4515 Russland Russland 1967 22,60 Angara
20 12 Inguri-demningen 4500 Georgia Georgia 1988 3,80 Inguri
21 Corpus Posadas-demningen 4500 Argentina Argentina 1982 2015 Paraná
22 14 Pãulo Afonso IV-demningen 4280 Brasil Brasil 1973 1955, 1979 São Francisco Utvides fra 3.409 MW
23 15 Laxiwa-demningen 4200 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina 2006 2010 Huang He
Maji-demningen[14] 4200 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2015 Salween Planstadium
Songta-demningen[14] 4200 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2015 Salween Planstadium
24 15 Xiaowandemningen[15] 4200 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2002 2012 18,99 Mekong (Lanchang)
25 Liangjiaren-demningen[16] 4000 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2009 2015 Chang Jiang
26 16 Ust Ilimsk-demningen 3840 Russland Russland 1977 21,70 Angara
27 Jinping-demningen (Jinping 1)[17] 3600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2005 2014 Yalong Jiang
28 17 Rogun-demningen 3600 Tadsjikistan Tadsjikistan 1976 Utvides 13,30 Vakhsj
29 Ta Sarng-demningen[18] 3600 Myanmar Myanmar 2004 23,01 Salween
30 18 Tarbela-demningen 3478 Pakistan Pakistan 1976 13,00 Indus
31 19 Ilha Solteira-demningen 3400 Brasil Brasil 1965 1973, 1978 Paraná
32 20 Pubugou-demningen («Dadu Falls»)[19] 3300 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2004 2010 1,46 Chang-Dadu He
33 20 Ertan-demningen[20][21] 3300 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 1991 1999 17,00 Yalong Jiang
34 GDF Suez Jirau-demningen[22][23] 3300 Brasil Brasil 2007 2012 Amasonas-Madeira[24]
35 Pati-demningen[25] 3300 Argentina Argentina 2005 Utbygges 18,60 Paraná
36 22 Yaciretá-demningen 3200 Argentina, Paraguay Argentina Paraguay 1998 19,00 Paraná
37 23 Xingó-demningen 3162 Brasil Brasil 1987 1997 São Francisco
38 24 Macagua-demningen 3154 Venezuela Venezuela 1959 1996, 2002 Orinoco-Caroní
39 Santo Antonio-demningen[26] 3150 Brasil Brasil 2007 2012 Amasonas-Madeira[27]
40 25 Nurek-demningen 3000 Tadsjikistan Tadsjikistan 1961 1980 11,20 Vakhsj
41 25 Goupitan-demningen 3000 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 2003 2011 Chang-Wujiang
42 Nedre Churchill vannkraftverk[28] 3000 Canada, NL Canada 2009 2015 16,7 Churchill
43 Chapetón-demningen 3000 Argentina Argentina Utbygges Paraná
44 Guanyinyan-demningen[29][30] 3000 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2009 2015 Chang Jiang
45 Corpus Christi-demningen (Corpus) 3000 Argentina, Paraguay Argentina Paraguay Utbygges Paraná
46 26 Bogutsjansk-demningen (Bogutsjan) 2997 Russland Russland 1971, 1980 1992, 2012 Angara
47 28 Datang Sanmenxia-demningen[31] 2870 Kina, Henan / Shanxi Folkerepublikken Kina 1975 Huang He Utvides fra 400 MW
48 Lianghekou-demningen[32] 2800 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 2015 Yalong Jiang
49 29 La Grande 4 vannkraftverk[11] 2779 Canada, Qb Canada 1984 1986 La Grande
50 30 W. A. C. Bennett-demningen[33] (Gordon Shrum) 2730 Canada, BC Canada 1967 13,00 Peace
Lenggu-demningen 2718 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Yalong Jiang Planstadium
51 31 Gezhouba-demningen 2715 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 1970 1988 14,10 Chang Jiang Utvides til 3.115 MW
52 32 Kannagawa vannkraftverk 2700 Japan Japan 1993 2005, 2016 Shinano (pumpeverk)
53 Dagangshan-demningen 2600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2008[34] 2014 Chang-Dadu He
54 33 Volgograd-demningen (Volzjskaja) 2592,5 Russland Russland 1960 11,10 Volga
55 34 Manic-5 (Daniel Johnson)[11] 2592 Canada, Qb Canada 1971 Manicouagan
56 Gotvand-demningen (Øvre) 2500 Iran Iran 2015 Karun
57 34 Niagara vannkraftverk (Robert Moses) 2500 USA, NY, Canada, On USA Canada 1954 Variabel St. Lawrence
58 34 Chief Joseph-demningen 2500 USA, Wa USA 1949 1960 Columbia
59 37 Chicoasen-demningen (M. M. Torres) 2430 Mexico Mexico 1981, 2005 6,68 Grijalva
60 37 La Grande 3 vannkraftverk[11] 2418 Canada, Qb Canada 1982 1984 La Grande
61 39 Atatürkdemningen 2400 Tyrkia Tyrkia 1983 1990 8,90 Eufrat
62 39 GPSP Guangzhou vannkraftverk[31] (Guangzhu I-II) 2400 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 1962, 1993 2000 Perlefloden-Liuxihe (pumpeverk)
63 39 CSPG Huizhou vannkraftverk[31] 2400 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 2007 2011 4,20 Perlefloden (pumpeverk)
Hongping vannkraftverk 2400 Kina, Jiangxi Folkerepublikken Kina Utbygges Xijiang
64 39 Bakun-demningen 2400 Malaysia Malaysia 1996 2010 Rajang, Sarawak
65 38 Son La-demningen 2400 Vietnam Vietnam 2005 2012 Da
66 38 Jinganqiao-demningen[35] (Jinanqiao) 2400 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2006 2010 11,88 Chang Jiang
67 38 Guandidemningen («Crown Dam»)[36] 2400 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2007 2012 Yalong Jiang
68 Liyuan-demningen[37] 2400 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008[38] Chang Jiang
Lushui-demningen[14] 2400 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2015 Salween Planstadium
69 45 Kujbysjev-demningen (Samara, Zjigulevskaja) 2335 Russland Russland 1950 1955 8,80 Volga
70 46 Jernporten (Djerdap I-II) 2280 Romania, Serbia Romania
Serbia
1962 1970, 1987 11,30 Donau
71 48 Dnjestr-demningen 2268 Ukraina Ukraina 1983 2008 Dnjestr (pumpeverk)
72 Kambaratinsk-demningen 2260 Kirgisistan Kirgisistan 2006 Utbygges 9,00 Naryn
73 Changheba-demningen[39][35] 2200 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 2015 Chang-Dadu He
Gushui-demningen 2200 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang) Planstadium
74 49 John Day-demningen 2160 USA, Or USA 1969 Columbia
75 49 Caruachi-demningen 2160 Venezuela Venezuela 1998 2006 12,10 Orinoco-Caroní
76 Tocoma-demningen[40] 2160 Venezuela Venezuela 2004 2014 Caroní
77 51 La Grande 2 vannkraftverk[11] (La Grande 2A) 2106 Canada, Qb Canada 1991 1992 La Grande
78 52 Aswan-demningen 2100 Egypt Egypt 1960 1971 11,00 Nilen
79 52 Bath County vannkraftverk[41] 2100 USA, Va USA 1985 Jackson (pumpeverk 2923 MW)
80 52 Shahid-Abbaspur-demningen (Karun 1) 2100 Iran Iran 1976, 2004 Karun
81 Ludila-demningen[42] 2100 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 2015 Chang Jiang
82 55 Itumbiara-demningen 2082 Brasil Brasil 1974 1981 Paranaíba
83 56 Cahora Bassa-demningen 2075 Mosambik Mosambik 1975 Cahora Bassa
84 57 Dalles-Demningen 2038 USA, Or USA 1981 Columbia
85 58 Bureja-demningen 2010 Russland Russland 1983 2003, 2009 Bureja
86 59 Lijiaxia-demningen[43] 2000 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina 1991 2000 Huang He
Cihaxia-demningen 2000 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Huang He Planstadium
87 59 Ahaidemningen[44] 2000 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2006 9,00 Chang Jiang
Lumadeng-demningen[14] 2000 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2020 Salween Planstadium
88 Shuangjiangkou-demningen[35] 2000 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2007 Utbygges Chang-Dadu He
89 59 Subansiri-demningen (Nedre) 2000 India, Arunachal Pradesh India 2005 2012 Subansiri-Kamla (Brahmaputra)
90 59 Tehri-demningen 2000 India, Uttarakhand India 1986 2006, 2012 6,50 Ganges-Bhagirathi
91 59 Masjid-e-Soleiman-demningen (Karun 2) 2000 Iran Iran 1993 2002, 2007 Karun
92 59 Karun 3-demningen (Karun 3) 2000 Iran Iran 1994 2005 4,10 Karun
93 59 Karun 4-demningen (Karun 4) 2000 Iran Iran 1993 2010 Karun
94 59 Drakensberg vannkraftverk[45] 2000 Sør-Afrika Sør-Afrika 1974 1981 Vaal-Tugela (5 pumpeverk)
95 59 Hooverdammen 2000 USA, Nv USA 1936 Colorado
96 68 Revelstoke-demningen[33] 1980 Canada, BC Canada 1984 Columbia
97 69 Okutataragi vannkraftverk 1932 Japan Japan 1975, 2003 Kako-Tataragi (pumpeverk)
98 70 Koyna-demningen 1920 India, Maharashtra India 1963 Koyna
99 70 Hoa Binh-demningen 1920 Vietnam Vietnam 1979 1994 Da
100 72 Beauharnois-demningen[11] 1903 Canada, Qb Canada 1932 St. Lawrence
Huangdeng-demningen 1900 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang)
101 73 Salto Grande-demningen 1890 Argentina, Uruguay Argentina Uruguay 1975 1982 3,60 Uruguay
102 74 Ludington vannkraftverk 1872 USA, Mi USA 1973 Pere Marquette (pumpeverk)
Mengdigou-demningen 1840 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Yalong Jiang Planstadium
103 75 Xiaolangdi-demningen (Wanjiazhai 2) 1836 Kina, Henan Folkerepublikken Kina 2001 Huang He
104 76 Porto Primavera-demningen (Sérgio Motta) 1815 Brasil Brasil 1994 2003 Paraná
105 77 Mica-demningen[33] 1805 Canada, BC Canada 1972 Columbia
106 78 Dinorwig vannkraftverk[46] 1800 Storbritannia Storbritannia 1984 Snowdonia (pumpeverk)
107 78 Grand-Maison vannkraftverk 1800 Frankrike Frankrike 1987 Eau d'Olle (pumpeverk)
109 78 Karakaya-demningen 1800 Tyrkia Tyrkia 1986 Eufrat
110 Jixi vannkraftverk 1800 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2013 Chang Jiang (pumpeverk)
110 Longkaikou-demningen 1800 Kina Folkerepublikken Kina Chang Jiang
Fengning vannkraftverk 1800 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina (pumpeverk) Planstadium
111 78 Baishan vannkraftverk[31] (Beishan) 1800 Kina, Jilin Folkerepublikken Kina 1975 1986, 2006 Songhua Utvidet fra 300 MW
Wendeng vannkraftverk 1800 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina (pumpeverk) Planstadium
Yabiluo-demningen[14] 1800 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2015 Salween Planstadium
112 78 Tianhuangping vannkraftverk[21] 1800 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 1998 2001 Daxi (pumpeverk)
113 Garabi-Roncador-demningen 1800 Argentina Argentina Utbygges Uruguay
114 84 Inga-demningen 1775 D. R. Kongo Den demokratiske republikken Kongo c.1975 1982 3,10 Kongo
115 85 Cortes-La Muela vannkraftverk 1762 Spania Spania 1989, 2012 Valencia (pumpeverk) Utvides fra 910 MW
116 86 Datang Bengshui-demningen[31] (Pengshui) 1750 Kina, Chonqing Folkerepublikken Kina 2003 2008 Chang-Wujiang
117 86 Jinghong-demningen 1750 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2003 2010 8,06 Mekong (Lanchang)
118 88 São-Simão-demningen[47] 1710 Brasil Brasil 1973 1979 Paranaíba
119 89 El Infiernillo-demningen 1705 Mexico Mexico 1966 Balsas
120 90 Paute-Mazar-demningen[48] (Daniel Palacios) 1700 Ecuador Ecuador 1980 1992 Rio Paute-Upano (Amasonas)
121 Itati-Itacora-demningen 1700 Argentina Argentina Utbygges Limay (Patagonia)
122 91 Foz do Areia-demningen[47] (Bento Munhoz da Rocha Neto) 1674 Brasil Brasil 1975 1980 Iguaçu (utbygging til 2511 MW planlagt)
123 92 Srisailam vannkraftverk 1670 India, Andhra Pradesh India 1953 1983, 2003 Krishna (pumpeverk)
124 93 Mingtan vannkraftverk 1620 Taiwan Republikken Kina 1994 Sol-måne-sjøen, Shuili (pumpeverk)
125 94 Kazunogawa vannkraftverk 1600 Japan Japan 1993 2000 Kazunogawa (pumpeverk)
Datengxia-demningen 1600 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina Perlefloden-Xijiang Planstadium
126 95 Shuibuya-demningen 1600 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 2002 2008 Qingjiang
Bingzhongluo-demningen[14] 1600 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2020 Salween Planstadium
127 Houziyan-demningen[35] 1600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang-Dadu He
128 95 Sir Adam Beck vannkraftverk (I-II) 1600 Canada, On Canada 1917, 1950 1930, 1958 Variabel St. Lawrence
129 97 Jupiá-demningen[47] (E. Souza Dias) 1551 Brasil Brasil 1961 1955, 1974 Paraná
130 98 Raccoon Mountain vannkraftverk[49] 1532 USA, Tn USA 1970 1978 Tennessee (pumpeverk 1652 MW)
131 99 Nathpa Jhakri vannkraftverk 1530 India, Himachal Pradesh India 2004 7,00 Satluj
132 100 Buendía-demningen 1515 Spania Spania 1955 Tajo
132 100 Dnjepr-demningen (DneproGES I-II) 1500 Ukraina Ukraina 1927, 1944, 1972 1939, 1947, 1980 Dnepr (Dnepr 5)
133 Bakhtiari-demningen 1500 Iran Iran 2000 2016 Dez-Bakhtiari
134 100 Okumino vannkraftverk 1500 Japan Japan 1995 Ibi (pumpeverk)
135 Liyang vannkraftverk 1500 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2017 (pumpeverk)
136 100 Gongbaixia-demningen (Gongboxia) 1500 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina 2006 Huang He
Maerdang-demningen 1500 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Huang He Planstadium
Yangfanggou-demningen 1500 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Yalong Jiang Planstadium
137 100 Manwan-demningen[43] 1500 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 1986 1996 7,81 Mekong (Lanchang)
Bijiang-demningen[14] 1500 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2015 Salween Planstadium
138 Xianju vannkraftverk 1500 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 2013 (pumpeverk)
139 100 Tumut 3 vannkraftverk 1500 Australia Australia 1974 Tumut River
140 100 Itaparica-demningen[47] 1500 Brasil Brasil 1965 1975 São Francisco
141 106 Pyramid Lake vannkraftverk (Castaic) 1495 USA, Ca USA 1973 1984, 2007 Piru Creek (pumpeverk)
142 107 Kvilldal kraftverk 1480 Norge Norge 1986 3,00 Sandsavatnet
143 108 Ghazi Barotha-demningen[50] 1450 Pakistan Pakistan 1995 2004 Indus
144 108 Itá-demningen[47] 1450 Brasil Brasil 1980 2001 Uruguay
145 110 Marimbondo-demningen[47] 1440 Brasil Brasil 1971 1977 Rio Grande
146 111 La Grande 1 vannkraftverk[11] 1436 Canada, Qb Canada 1992 1995 La Grande
147 112 Salto Santiago-demningen[47] 1420 Brasil Brasil 1976 1980 Iguaçu
148 113 Jose Oriol vannkraftverk 1410 Spania Spania 1970 Caseres
149 114 Tsjeboksary-demningen 1404 Russland Russland 1968 1988 2,10 Volga
150 115 FSPG Shuikou-demningen[43] (Suikou) 1400 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina 1987 1996 4,95 Minjiang
Yangeng-demningen 1400 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Yalong Jiang Planstadium
Miaowei-demningen 1400 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang)
151 115 Piedra del Águila-demningen[51] 1400 Argentina Argentina 1994 Limay (Patagonia)
152 117 Água Vermelha-demningen[47] 1396 Brasil Brasil 1973 1979 Rio Grande
153 118 Saratov-demningen 1360 Russland Russland 1956 1971 Volga
154 119 Dachaoshan-demningen[43] 1350 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 1996 2003 7,02 Mekong (Lanchang)
155 120 Limestone-demningen[52] 1340 Canada, Mb Canada 1990 Nelson
156 Ingula vannkraftverk 1333 Sør-Afrika Sør-Afrika 2012 Drakensberg (pumpeverk)
157 121 Keban-demningen 1330 Tyrkia Tyrkia 1965 1975, 1982 Eufrat
158 121 Zeja-demningen (Zeya) 1330 Russland Russland 1956 1972, 1980 Amur
159 123 Tasjlyk vannkraftverk (Tasjlysk) 1325 Ukraina Ukraina 1996 2007 Søndre Bug (pumpeverk)
160 124 CSPG Tiansheng Qiao 2 vannkraftverk (Tianshengqiao 2) 1320 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina Perlefloden-Hongshui He (Anlong)
161 124 Kariba-demningen 1320 Zambia, Zimbabwe Zambia Zimbabwe 1955 1959 Zambezi
162 126 Glen Canyon-dammen 1300 USA, Az USA 1956 1966 Colorado
163 126 Rocky Reach-demningen 1300 USA, Wa USA 1956 1969 Columbia
164 128 Okawachi vannkraftverk 1280 Japan Japan 1993 Kanzaki (pumpeverk)
165 128 Shin-Takasegawa vannkraftverk 1280 Japan Japan 1981 Fudōsawa (pumpeverk)
Qingyuan vannkraftverk 1280 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina (pumpeverk)
166 128 Longyangxia-demningen[43] 1280 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina 1976 1989 Huang He
167 131 Corumbá-demningen 1275 Brasil Brasil 1986 1997, 2006 Corumbá
168 131 Serra da Mesa-demningen 1275 Brasil Brasil 1984 1998 Tocantins
169 133 Grande Dixence vannkraftverk (Bieudron) 1269 Sveits Sveits 1965,1998,2008 1,50 Dixence-Rhône
169 133 Segredo-demningen[47] 1260 Brasil Brasil 1986 1992, 1995 Iguaçu
170 134 Manic-3 (René Lévesque)[11] 1244 Canada, Qb Canada 1970 1976 Manicouagan
171 135 Geheyan-demningen 1240 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 1987 1994 Qingjiang
172 135 Salto Caxias-demningen[47] 1240 Brasil Brasil 1995 1999 Iguaçu
173 135 San Carlos vannkraftverk[53] 1240 Colombia Colombia 1978 1984 Magdalena
174 138 Liujiaxia-demningen[43] 1225 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina 1994 Huang He
175 138 Luiz Gonzaga-demningen 1225 Brasil Brasil 1979 1988 Sáo Francisco
176 138 Tiansheng Qiao vannkraftverk[21][54] (Tianshengqiao 1) 1225 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 1991 2000 Perlefloden-Hongshui He (Anlong)
177 141 SGCC Bailianhe vannkraftverk 1224 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 2004 2009 Chang-Hanjiang (pumpeverk)
178 141 Wanjiazhai-demningen (Wanjiazhai 1) 1224 Kina, I.M. / Shanxi Folkerepublikken Kina 1994 2000 Huang He Utvidet fra 1.080 MW
179 143 Kettle-demningen[52] (Kettle Rapids) 1220 Canada, Mb Canada 1974 Nelson
180 144 Furnas-demningen[47] 1216 Brasil Brasil 1963 1974 Rio Grande
181 145 Mount Elbert vannkraftverk[55] 1212 USA, Co USA 1981 Twin Lakes (pumpeverk) Nominelt 230 MW
182 146 Bhakra-demningen (Bhakra-Nangal) 1209 India, Punjab India 1948 1963, 1968 Sutlej
183 147 Okuyoshino vannkraftverk 1206 Japan Japan 1979 Yoshino (pumpeverk)
184 148 Nizjnekamsk vannkraftverk[56] 1205 Russland Russland 1979 1987 Volga-Kama
185 149 Zagorsk vannkraftverk 1200 Russland Russland 1989, 1998 1994, 2000 Zagorsk (pumpeverk)
186 149 Ilisu-demningen 1200 Tyrkia Tyrkia 2006 bygges 3,60 Tigris
187 149 Toktogul-demningen 1200 Kirgisistan Kirgisistan 1961 1976 4,10 Naryn
188 149 Matanoagawa vannkraftverk 1200 Japan Japan 1986 1999 Doyo (pumpeverk)
189 149 Shintoyone-demningen (Shin-Toyone) 1200 Japan Japan 1973 Tenryu (pumpeverk)
190 149 Tamahara vannkraftverk 1200 Japan Japan 1986 Tone (pumpeverk)
191 Xianyou vannkraftverk 1200 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina 2012 (pumpeverk)
192 149 Yantan-demningen[21] 1200 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina 1990 1997 Perlefloden-Hongshui He Utvides til 1.810 MW
193 149 SGCC Baoquan vannkraftverk (Bouquan-dammen)[57] 1200 Kina, Henan Folkerepublikken Kina 2009 2,64 reservoar (Donggou Baoquan Wenyuhe, Henan) (pumpeverk)
Huanggou vannkraftverk 1200 Kina, Heilongjiang Folkerepublikken Kina Utbygges (pumpeverk)
194 149 Heimifeng vannkraftverk 1200 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 2009 (pumpeverk)
195 149 Wuqiangxi-demningen[21] 1200 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1986 1996 5,40 Chang-Yuan
196 149 Huheaote vannkraftverk[31] (Hohhot) 1200 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 2010 Huang He (pumpeverk)
197 149 Pushihe vannkraftverk[31] 1200 Kina, Liaoning Folkerepublikken Kina 2010 Yalu (pumpeverk)
Yangxu-demningen 1200 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Huang He Planstadium
198 149 SGCC Xilongchi vannkraftverk[31] 1200 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina 2008 Huang He (pumpeverk)
Yingliangbao-demningen 1200 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang-Dadu He Planstadium
Tuoba-demningen 1200 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang)
199 149 ZTEPG Tongbai vannkraftverk[31] (Tongbo) 1200 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 2006 (pumpeverk)
200 149 Htamanti-demningen[58] 1200 Myanmar Myanmar 2006 6,69 Irrawaddy-Chindwin
201 149 Sardar Sarovar-demningen 1200 India, Gujarat India 1979 Narmada (pumpeverk)
202 149 Helms vannkraftverk 1200 USA, Ca USA 1984 California (pumpeverk)
203 149 Blenheim-Gilboa vannkraftverk (George L. Ingalls) 1200 USA, NY USA 1973 Schoharie Creek (pumpeverk)
204 149 El Chocon-demningen 1200 Argentina Argentina 1972 1977,1995 2,70 Limay (Patagonia)
Cerros Colorados-demningene[59] (Planicie Banderita) 1200 Argentina Argentina 1969 1978 2,70 Neuquén
205 166 Emborcação-demningen[47] (Theodomiro Sampaio) 1192 Brasil Brasil 1977 1983 Paranaíba
206 167 Alberto Lleras-demningen[48][53] (Guavio) 1189 Colombia Colombia 1981 1989, 1994 Rio Guavio
207 168 Chiotas vannkraftverk 1184 Italia Italia 1981 Lago del Chiotas (pumpeverk)
208 169 Bersimis 1-demningen[11] 1178 Canada, Qb Canada 1956 Bersimis
209 170 Mantaro-demningen (Mantaro-Tablachaca) 1156 Peru Peru 1973 1980 Mantaro
210 171 Merowe-demningen 1150 Sudan Sudan 2004 2009 Nilen
211 172 Siah Bisheh vannkraftverk 1140 Iran Iran 1996 2011 Chalus (pumpeverk)
212 172 Machadinho vannkraftverk 1140 Brasil Brasil 1996 2002 Pelotas
213 174 Wujiangdu-demningen[60][43][35] 1130 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 1979, 2004 Chang-Wujiang
214 175 Manic-2 (Jean-Lesage)[11] 1123 Canada, Qb Canada 1961 1967 Manicouagan
215 176 Sima kraftverk 1120 Norge Norge 1980 2,70 Bjoreio, Sima, Osa
216 176 Shatuo-demningen[35] 1120 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 2012 Chang-Wujiang
217 178 Coo-Trois-Ponts vannkraftverk 1100 Belgia Belgia 1969 1978 Amblève (pumpeverk)
218 178 Vianden vannkraftverk 1100 Luxemburg Luxemburg 1925 1964, 1976 Our (pumpeverk)
219 Motyginsk-demningen 1100 Russland Russland 2020 Angara
220 Tingzikou-demningen[61] 1100 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 2014 3,20 Chang-Jialing
Kala-demningen 1080 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Yalong Jiang Planstadium
221 180 Malpaso-demningen 1080 Mexico Mexico 1969 1977 4,22 Grijalva
222 180 Northfield Mountain vannkraftverk 1080 USA, Ma USA 1964 1973 Connecticut (pumpeverk)
223 182 Salto Osório-demningen[47] 1078 Brasil Brasil 1970 1975 Iguaçu
224 183 Nam Theun II vannkraftverk 1075 Laos Laos 2010 Nam Theun
225 184 Muddy Run vannkraftverk 1071 USA, Pa USA 1968, 2010 Susquehanna, PA (pumpeverk)
226 185 Oberhasli vannkraftverk (Grimsel 2) 1070 Sveits Sveits 1981 Grimselsee (pumpeverk)
227 186 Bad Creek vannkraftverk 1065 USA, SC USA 1991 Keowee-Bad Creek (pumpeverk 1360 MW)
228 187 Manic-5-PA[11] 1064 Canada, Qb Canada Manicouagan
229 188 Goldisthal vannkraftverk[62] 1060 Tyskland Tyskland 1997 2004 Saale (pumpeverk)
230 189 Estreito-demningen[47] (Estreito II) 1050 Brasil Brasil 1955 1961 Rio Grande
231 189 Sobradinho-demningen[47] 1050 Brasil Brasil 1973 1982 São Francisco
232 189 Markersbach vannkraftverk 1050 Tyskland Tyskland 1970 1981 Erzgebirge (pumpeverk)
233 189 Bonneville-demningen 1050 USA, Or USA 1974 1981 Columbia
234 189 Imaichi vannkraftverk 1050 Japan Japan 1988 Tone-Ta-gawa (pumpeverk)
235 194 Lago Delio-demningen 1040 Italia Italia 1971 Lago Delio (pumpeverk)
236 194 GQP Guangzhao-demningen[35] 1040 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 2004 2008 Perlefloden-Hongshui He-Beipanjiang
237 196 Wanapum-demningen 1039 USA, Wa USA 1959 1963 Columbia
238 197 Sharavathi vannkraftverk[63] 1035 India, Karnataka India 2007 Sharavathi
239 198 Outardes 3 vannkraftverk[11] 1026 Canada, Qb Canada 1969 Outardes
240 199 Boundary-demningen 1024 USA, Wa USA 1967 Columbia
241 200 Akosombodemningen (Volta) 1020 Ghana Ghana 1961 1972 5,00 Volta
242 200 Piastro Edolo vannkraftverk 1020 Italia Italia 1982 1987 Lago della Piastra, Oglio (pumpeverk)
243 200 Votkinsk vannkraftverk 1020 Russland Russland 1955 1963 Kama
244 200 Jishixia-demningen[64] 1020 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina 2005 2010 Huang He
245 200 Tala vannkraftverk 1020 Bhutan Bhutan
246 200 Alicura-demningen[65] 1020 Argentina Argentina 1987 Limay, Patagonia
247 206 Fengman vannkraftverk[31] 1010 Kina, Jilin Folkerepublikken Kina 1937 1953 1,89 Songhua
248 206 Long Spruce-demningen[52] 1010 Canada, Mb Canada 1979 Nelson
249 208 Cirata-demningen 1008 Indonesia Indonesia 1984 1988 1,40 Citarum, Java
250 209 Okukiyotsu vannkraftverk (Okky I) 1000 Japan Japan 1996 Shinano-Uone (pumpeverk)
251 209 Shimogo vannkraftverk 1000 Japan Japan 1991 Agano (pumpeverk)
252 209 Xiangshuijian vannkraftverk 1000 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2011 (pumpeverk)
253 209 CPIC Sanbanxi-demningen 1000 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 2002 2006 Chang-Qingshui
254 209 SGCC Zhanghewan vannkraftverk[31] 1000 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 2008 Gantao (pumpeverk)
255 209 SGCC Yixing-demningen[31] 1000 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2002 2006 Huai He (pumpeverk)
256 209 Silin-demningen[35] 1000 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina Chang-Wujiang
257 209 SGCC Tai'an vannkraftverk[31] 1000 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 2007 (pumpeverk)
Saige-demningen[14] 1000 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2015 Salween Planstadium
Yansangshu-demningen[14] 1000 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2015 Salween Planstadium
258 209 Yangyang vannkraftverk 1000 Sør-Korea Sør-Korea 2006 Namdae (pumpeverk)
259 209 Karcham Wangtoo vannkraftverk[66] (Baspa II) 1000 India, Himachal Pradesh India 2007 2011 Satluj
260 209 Kruonis vannkraftverk 1000 Litauen Litauen 1992 1998 Nemunas (pumpeverk)
261 209 Rio Grande vannkraftverk[67] 1000 Argentina Argentina 1970 1986 Grande (pumpeverk)
262 209 Tsjirkej-demningen 1000 Russland Russland 1963 1976 Sulak, Dagestan
263 209 Mosul-demningen 1000 Irak Irak 1986 Tigris
264 209 Mangla-demningen 1000 Pakistan Pakistan 1962 1977, 1994 6,15 Jhelum
265 209 Sterkfontein vannkraftverk 1000 Sør-Afrika Sør-Afrika Drakensberg
266 209 Gotvand-demningen (Nedre) 1000 Iran Iran 1997 2012 Karun
267 209 Presenzano vannkraftverk (Domenico Cimarosa) 1000 Italia Italia 1992 Volturno (pumpeverk)
268 Indrasagar-demningen 1000 India, Madhya Pradesh India Utbygges Narmada
269 Øvre Cisokan vannkraftverk 1000 Indonesia Indonesia Utbygges
270 209 Minghu vannkraftverk 1000 Taiwan Republikken Kina 1985 Sol-måne-sjøen (pumpeverk)
271 209 Chivor-demningen (La Esmeralda)[53] 1000 Colombia Colombia 1969 1977 0,94 Batá
272 227 Hotzenwald kraftverk (Wehr) 992 Tyskland Tyskland 1975 Wehra
Wunonglong-demningen 990 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang)
273 228 Dehar vannkraftverk 990 India, Rajasthan India 1983 Beas, Sutlej
274 229 McNary-demningen 980 USA, Or USA Columbia
275 230 Harsprånget vannkraftverk[68] 977 Sverige Sverige 1952 Luleälven
276 231 Tonstad kraftverk 960 Norge Norge 1968 3,60 Sira
277 232 Aguamilpa-demningen (A. Solidaridad) 960 Mexico Mexico 1994 Río Grande de Santiago
278 233 Priest Rapids-demningen 955 USA, Wa USA Columbia
279 234 SGCC Zhexi vannkraftverk[31] 950 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Zi
280 234 Murray 1 vannkraftverk 950 Australia Australia 1967 Murray
281 236 Little Goose-demningen 932 USA, Wa USA Snake River
282 236 Lower Granite-demningen 932 USA, Wa USA Snake River
283 236 Lower Monumental-demningen 932 USA, Wa USA Snake River
284 239 Montézic vannkraftverk 920 Frankrike Frankrike 1983 (pumpeverk)
285 239 Shipshaw-demningen 920 Canada, Qb Canada 1943 Saguenay
286 241 Luiz Eduardo Magalhães vannkraftverk (Lajeado) 903 Brasil Brasil 1998 2002 Tocantins
287 242 Shiobara vannkraftverk 900 Japan Japan 1994 Naka-Sabi
288 242 Kafue-demningen 900 Zambia Zambia Kafue (Zambesi)
289 242 Kolyma vannkraftverk 900 Russland Russland 1981 1996 Kolyma
290 242 Danjiangkou-demningen[43] 900 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 1970 Chang-Hanjiang-Dan
Dahuaqiao-demningen 900 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang)
291 242 La Angostura vannkraftverk (Belisario Domínguez) 900 Mexico Mexico 1978 3,30 Grijalva
293 247 Henry Borden vannkraftverk (Billings) 889 Brasil Brasil 1926 1960 Paraná-Tietê-Rio Pinheiros
294 248 Sainte-Marguerite vannkraftverk 884 Canada, Qb Canada 2003 Sainte-Marguerite
295 249 Dongjing-demningen 880 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 2007 2011 Perlefloden-Beipanjiang
295 249 Campos Novos vannkraftverk 880 Brasil Brasil 2001 2006 Uruguay-Canoas
296 250 Laforge 1-demningen[11] 878 Canada, Qb Canada 1994 La Grande
297 251 Nagjhari vannkraftverk[63] 870 India, Karnataka India 2011 Kalinadi (Kali Hydrel)
298 252 Pļaviņas vannkraftverk 869 Latvia Latvia 1960 1965 1,50 Daugava
303 257 Bersimis 2-demningen[11] 869 Canada, Qb Canada 1959 Bersimis
299 253 Foz do Chapeco-demningen 868 Brasil Brasil 2007 2010 Uruguay
300 254 Almendra-demningen 857 Spania Spania 1964 1970 Tormes
301 255 Chute-des-Passes-demningen 854 Canada Canada Péribonka
302 256 Rocky Mountain vannkraftverk 848 USA, Ga USA 1995 Floyd County (pumpeverk)
304 258 Chamera-demningen (Chamera I) 840 India, Himachal Pradesh India 1994, 2003 Ravi
305 259 Wells-demningen[69] 840 USA, Wa USA Columbia
Tuokou-demningen 830 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Yuan
306 260 Kalinadi I vannkraftverk[70] 825 India, Karnataka India Kalinadi
307 261 Ankang vannkraftverk[43] 816 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina 1978 1984, 1989 Chang-Hanjiang
308 262 Kaprun vannkraftverk (Limberg I-II)[71] 813 Østerrike Østerrike 1948 1955, 2012 0,74 Salzach-Kapruner Ache (pumpeverk)
309 263 Villarino vannkraftverk 810 Spania Spania 1970 1977 Duero (pumpeverk)
310 263 Aldeadávila-demningen 810 Spania Spania 1962 1986 Duero (pumpeverk)
311 265 Três Irmãos-demningen 808 Brasil Brasil 1990 1999 Paraná-Tietê
312 266 Kurpsai-demningen (Kürp-Say) 800 Kirgisistan Kirgisistan 1976, 1982 2,63 Naryn
313 267 Chaira vannkraftverk 800 Bulgaria Bulgaria 1974 1977, 1999 Maritsa
314 267 Tabaqah-demningen (Tabqa) 800 Syria Syria 1968 1973 Eufrat
315 267 Revin vannkraftverk 800 Frankrike Frankrike 1976 Meuse (pumpeverk)
316 267 Lotru-Ciunget vannkraftverk 800 Romania Romania 1975 1,20 Olt
317 267 Yecheon vannkraftverk 800 Sør-Korea Sør-Korea 2011 (pumpeverk)
318 267 Shisan Ling vannkraftverk (Shisanling)[21] 800 Kina, Beijing Folkerepublikken Kina 1975 1997 (pumpeverk) Utvides
195 149 Fengtan-demningen 800 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1970 1978 2,04 Chang-Yuan-You
319 267 Luding-demningen[35] 800 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Dadu He
Jinchuan-demningen 800 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Dadu He
320 Nedre Salween-demningen[72] 792 Myanmar Myanmar 2007 2012 5,42 Salween
321 273 Seven Mile-demningen 790 Canada, BC Canada 1979 Columbia-Pend d'Oreille
322 274 Oahe-demningen 786 USA, SD USA Missouri
132 275 Entrepeñas-demningen 782 Spania Spania 1956 Tajo
323 275 Okuyahagi II vannkraftverk (Tominaga) 780 Japan Japan 1981 Yahagi
324 275 Nagarjuna Sagar-demningen 780 India, Andhra Pradesh India 1967, 1985 Krishna
325 275 Idukki-demningen (Idduki) 780 India, Kerala India Periyar
326 275 Edward C. Hyatt vannkraftverk 780 USA, Ca USA 1968 Feather (pumpeverk)
327 279 Gouzhouba vannkraftverk[43] 774 Kina Folkerepublikken Kina 1981 1985 Chang Jiang (øvre)
327 280 Gongzui-demningen 770 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang Jiang-Dadu He
328 281 Supung-demningen (Shuifeng) 765 Kina,
Liaoning, Nord-Korea
Folkerepublikken Kina Nord-Korea 1937, 1944 1941, 1955 Yalu
328 280 Outardes 4 vannkraftverk[11] 763 Canada, Qb Canada 1972 Outardes
329 281 Zipingpu-demningen[73][35] 760 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2001 2006 3,42 Min
330 281 Kainji-demningen 760 Nigeria Nigeria Niger
331 283 Carillon-demningen[11] 753 Canada, On, Qb Canada 1959 1963 Ottawa
332 284 Super-Bissorte vannkraftverk 750 Frankrike Frankrike 1935 1978, 1983 Durance (pumpeverk)
333 284 Dlouhé stráně vannkraftverk 750 Tsjekkia Tsjekkia 1978 1996 Morava (pumpeverk)
334 284 Bukhtarma-demningen[74] (Bukhtaminskaja) 750 Kasakhstan Kasakhstan 1965 2,60 Irtysj
335 284 Gongguoqiao-demningen 750 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 Mekong (Lanchang) Utvides til 900 MW
336 Fengyi-demningen[35] 750 Kina, Sichuan? Folkerepublikken Kina Jialing
337 284 Saguling-demningen 750 Indonesia Indonesia 1987 2,2 Citarum, Java
338 284 El Cajón-demningen 750 Mexico Mexico 2003 2007 Río Grande de Santiago
339 290 Saurdal kraftverk 740 Norge Norge 1986 1,38 Blåsjø
340 290 Yali-demningen 740 Vietnam Vietnam 1993 2001 3,68 Mekong-Se San
341 292 Čierny Váh vannkraftverk 735 Slovakia Slovakia 1982 Váh (pumpeverk)
342 293 Manapouri vannkraftverk 730 New Zealand New Zealand 1969 4,80 Fiordland nasjonalpark
343 293 Rottau vannkraftverk 730 Østerrike Østerrike Drava-Malta (pumpeverk)
344 293 Serre Ponçon-demningen 720 Frankrike Frankrike Durance
345 293 Si Nakharin vannkraftverk (Srinagarind) 720 Thailand Thailand 1980, 1991 Mae Klong (pumpeverk)
346 293 Gabčíkovo-demningen 720 Slovakia Slovakia 1992 1989, 1995 2,70 Donau
Zhengtouba-demningen 720 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Dadu He
347 298 Gongzhui vannkraftverk[43][35] 718 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 1971 Chang-Dadu He
348 298 Yeywa-demningen[75] 718 Myanmar Myanmar 2000 2010 Irrawaddy-Myitwge Oppgis også til 790 MW
349 300 Barra Grande-demningen 708 Brasil Brasil 2001 2006 Uruguay-Canoas
350 301 Andaquí-demningen[48][53] 705 Colombia Colombia 1997 Utbygges Japurá-Caquetá
351 302 Waldeck vannkraftverk (I-II) 704 Tyskland Tyskland 1932 1975, 2010 (pumpeverk)
352 303 Shulbinsk-demningen[76] (Sjulbinsk) 702 Kasakhstan Kasakhstan 1976 1994 Irtysj
353 303 Dnestrovsk vannkraftverk (Dniestr) 702 Ukraina Ukraina 1993 1983, 1996 Dnestr
354 305 Sancheong vannkraftverk[77] 700 Sør-Korea Sør-Korea 2001 (pumpeverk)
355 305 Baozhusi vannkraftverk[43] 700 Kina Folkerepublikken Kina 1995 Bailong
Karuma vannkraftverk 700 Uganda Uganda Prosjekteres Nilen
356 305 Peace Canyon-demningen 700 Canada, BC Canada 1980 Peace
357 305 Altinkayademningen 700 Tyrkia Tyrkia 1988 Kızılırmak
358 309 Shasta-demningen 697 USA, Ca USA Shasta County
359 310 Dongfeng-demningen[35] 695 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina Chang-Wujiang
360 311 JKPDC Baglihar-demningen 690 India, Jammu & Kashmir India 2008 Chenab
361 311 Salal vannkraftverk 690 India, Himachal Pradesh India 1987, 1994 Chenab
362 311 Ralco vannkraftverk 690 Chile Chile 2004 Biobío
363 311 Kárahnjúkar-demningen[78] 690 Island Island 2002 2009 Jökulsá á Dal
364 315 Lubuge-demningen 688 Kina, Guangxi / Yunnan Folkerepublikken Kina Perlefloden-Beipan
365 316 Zarnowiec vannkraftverk 680 Polen Polen 1983 Zarnowiecsjøen (pumpeverk)
366 317 Aurland kraftverk 675 Norge Norge 1973 2,00 Aurlandselva
367 317 Numappara vannkraftverk (Miyama) 675 Japan Japan Naka (pumpeverk)
368 319 Mactaquac-demningen 672 Canada Canada 1968 Saint John
369 319 Birecikdemningen 672 Tyrkia Tyrkia 1988 1994 Eufrat
370 321 Sanktuda 1 vannkraftverk 671 Tadsjikistan Tadsjikistan 1987 2009 Vakhsj
371 322 Derinerdemningen 670 Tyrkia Tyrkia Çoruh
372 323 Irkutsk vannkraftverk 662 Russland Russland 1950 1958 Angara
373 323 Xin'anjiang-demningen 662 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 1960 1977 Xin'An
374 325 Haditha-demningen 660 Irak Irak 1978 1986 Eufrat
375 325 Porce III-demningen[48][53] (Porce III) 660 Colombia Colombia 2010 Medellín-Porce
376 325 El Palmar-demningen 660 Brasil, Uruguay Brasil Uruguay 1983 Negro
377 328 Viljuj-demningen[79] (1-2) 648 Russland Russland 1962 1976 2,71 Lena-Viljuj
378 329 Valdivia-demningen[48][53] (Nechi) 645 Colombia Colombia 1984 Porce-Nechi
379 Angu-demningen[35] 640 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang-Dadu He
Laoyingyan-demningen 640 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang-Dadu He Planstadium
380 Shenxigou-demningen[35] 640 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang-Dadu He
380 330 Longtoushi-demningen[35] 640 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2010 Chang-Dadu He
381 331 Alto Lindoso-demningen 630 Portugal Portugal 1992 Minho
382 331 Tishrin-demningen[43] 630 Syria Syria 1991 1999 1,60 Eufrat
383 331 Changzhou-demningen 630 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina Perlefloden-Xijiang
385 331 Wilson-demningen 630 USA, Al USA 1933 Tennessee
386 333 Krementsjuk vannkraftverk 625 Ukraina Ukraina 1959 1,50 Dnepr (Dnepr 3)
387 334 Rock Island-demningen 624 USA, Wa USA 1933 Columbia
388 335 Azumi vannkraftverk 623 Japan Japan 1969 Azusa (pumpeverk)
389 336 Maggia vannkraftverk 620 Sveits Sveits (pumpeverk)
390 336 Tsjarvak vannkraftverk 620 Usbekistan Usbekistan
391 338 Capivara-demningen 619 Brasil Brasil 1975 Paranapanema
392 339 Ohashi-demningen 615 Japan Japan
393 339 Hongawa vannkraftverk (Honkawa) 615 Japan Japan 1969, 1984 Seto, Shikoku (pumpeverk)
394 341 Bajina Basta vannkraftverk 614 Serbia Serbia 1966 1982 0,19 Drina (pumpeverk)
395 341 Garrison-demningen 614 USA, ND USA Mercer County
396 343 Jocassee vannkraftverk 610 USA, SC USA 1975 Keowee (pumpeverk 730 MW)
397 344 Gilgel Gibe vannkraftverk (1 + 2) 604 Etiopia Etiopia 1998 2002 0,86 Omo
398 345 Kijev vannkraftverk 603 Ukraina Ukraina 1964 1968 Dnepr (pumpeverk)
399 345 Ice Harbor-demningen 603 USA, Or, Wa USA 1955 1961 Snake River
399 347 Lac d'Emosson-demningen 600 Sveits Sveits 1925 1974 Barberine
400 347 Komani vannkraftverk 600 Albania Albania Drin
401 347 Kurejka vannkraftverk 600 Russland Russland 1985 1994 Jenisej
402 347 Baipaza-demningen 600 Tadsjikistan Tadsjikistan 1986 Vakhsj
403 347 Nabara-demningen 600 Japan Japan Nabara
404 347 Okukiyotsu II vannkraftverk (Okky II) 600 Japan Japan Shinano-Uone (pumpeverk)
405 347 Omarugawa vannkraftverk 600 Japan Japan 2008 Omarugawa
406 347 Cheongsong vannkraftverk[80] 600 Sør-Korea Sør-Korea 2006 (pumpeverk)
407 347 Samrangjin vannkraftverk[81] 600 Sør-Korea Sør-Korea 1985 (pumpeverk)
408 347 Muju vannkraftverk[82] 600 Sør-Korea Sør-Korea 1988 1996 (pumpeverk)
409 347 Langyashan vannkraftverk 600 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2007 (pumpeverk)
Guangpo-demningen[14] 600 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2020 Salween Planstadium
410 347 Letan-demningen 600 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina Perlefloden-Hongshui He
410 347 Hongjiadu-demningen[35] 600 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina Chang-Wujiang
411 347 Suofengying-demningen[35] 600 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina Chang-Wujiang
413 347 Tongjiezi-demningen[35] 600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang-Dadu He
414 347 Mianhuatan-demningen 600 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina 2001
Yinpan-demningen 600 Kina, Chongqing Folkerepublikken Kina Chang-Wujiang
Huangjinping-demningen[35] 600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Dadu He
415 Tongzilin-demningen[83][35] 600 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Utbygges Yalong Jiang
Mengsong-demningen 600 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang) Planstadium
112 78 Tankeng-demningen 600 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 2003 2008 Oujiang (Ou) (pumpeverk)
416 347 Pergau-demningen (Sultan Ismail Petra) 600 Malaysia Malaysia 2003 Kelantan, Malaya
Hutgyi-demningen[84] 600 Myanmar Myanmar 2009 2013 3,82 Salween Planlagt til 1.200 MW
417 347 Shweli-demningen[85] (Ruili) 600 Myanmar Myanmar 2006 2011 4,03 Irrawaddy-Shweli
418 Shwesarye-demningen[86] 600 Myanmar Myanmar Irrawaddy-Chindwin
419 NTPC Loharinag Pala vannkraftverk 600 India, Uttarakhand India 2007 2011 Ganges-Bhaghirathi (Stanset)[87]
420 347 Øvre Indravati vannkraftverk[88] 600 India, Orissa India 1998 Indravati
421 347 Thein-demningen (Ranjit Sagar) 600 India India 2000 Ravi
422 347 Shiroro-demningen 600 Nigeria Nigeria Kaduna
423 347 Bracebridge vannkraftverk 600 Canada, Qb Canada 1894 Muskoka
424 347 El Cajón-demningen 600 Honduras Honduras 1986, 1995 Río Comayagua
425 347 El Caracol-demningen (Ingeniero Carlos Ramiréz Ulloa) 600 Mexico Mexico 1987 0,80 Balsas
Stornorrfors kraftverk 591 Sverige Sverige 1958 1962, 1986 2,29 Umeälven
Brownlee-demningen 585 USA, Id USA Snake River
Bear Swamp vannkraftverk 585 USA, Ma USA Berkshire County (pumpeverk)
Fairfield vannkraftverk 576 USA, SC USA Fairfield County (pumpeverk)
San Fiorano vannkraftverk 568 Italia Italia 1968 1973 Oglio
Okutadami vannkraftverk 560 Japan Japan Agano
Guatapé vannkraftverk[53] 560 Colombia Colombia Rio Magdalena-Guatapé
Kundah vannkraftverk (Kundah I)[89] 555 India, Tamil Nadu India
Kama vannkraftverk (Perm) 552 Russland Russland 1954 1956 Kama
Lianhua-demningen 550 Kina, Heilongjiang Folkerepublikken Kina
Murray 2 vannkraftverk 550 Australia Australia 1969 Murray
Roselend-demningen (Roselend La Bathie) 546 Frankrike Frankrike 1955 1960 Savoie
Oymapinardemningen 540 Tyrkia Tyrkia 1984 1,62 Manavgat, Taurus
Baise-demningen 540 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina 2000 2006 You (Youjiang)
Yinzidu-demningen[35] 540 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina Chang-Wujiang
Jebba-demningen 540 Nigeria Nigeria Niger
Benmore-demningen 540 New Zealand New Zealand 1965 2,20 Waitaki
Betania-demningen[53] 540 Colombia Colombia 1987 Rio Magdalena-Yaguará
Bhumipol-demningen (Bhumibol) 535 Thailand Thailand 1964, 1996 Ping
Galleto vannkraftverk 530 Italia Italia Nera
Cachoeira-Dourada-demningen 528 Brasil Brasil 1958 1994 Goiás
Toulnustouc vannkraftverk[11] 526 Canada Canada 2001 2005 2,70 Toulnustouc
Libby-demningen 525 USA, Mt USA Lincoln County
Outardes 2 vannkraftverk[11] 523 Canada, Qb Canada 1978 Outardes
Dez-demningen 520 Iran Iran 1992 2001 Karkheh-Dez
Karkheh-demningen 520 Iran Iran 1959 1963, 2003 Karkheh
Nizjnij Novgorod vannkraftverk (Gorkij) 520 Russland Russland 1955 2,00 Volga
Mawlaik-demningen[90] 520 Myanmar Myanmar Irrawaddy-Chindwin
NHDC Omkareshwar-demningen 520 India, Madhya Pradesh India 2007 Narmada
Capandademningen 520 Angola Angola Kwanza
Hasan Ugurlu-demningen 516 Tyrkia Tyrkia 1972 1982 Yeslirmak
Pankou-demningen 513 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Hanjiang-Duhe-Guandu
Berkedemningen 510 Tyrkia Tyrkia 2001 Ceyhan
Huanglongtan-demningen 510 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 1969 1974, 2006 Chang-Hanjiang-Duhe-Guandu
Balimela vannkraftverk[91] (Machkund II) 510 India, Orissa India 1971 1975 Sileru
Teesta V-demningen (Teesta V) 510 India, Sikkim India 2008 2,50 Teesta
Noxon Rapids-demningen 510 USA, Mt USA Sanders County
Nova Ponte-demningen 510 Brasil Brasil 1987 1995 Paranaíba
Conowingo-demningen 507 USA, Md USA Harford County
Fierza vannkraftverk 500 Albania Albania Drin
Pehuenche vannkraftverk 500 Chile Chile 1991 Maule
Rana kraftverk 500 Norge Norge Ranelva m.fl.
Porabka Zar vannkraftverk 500 Polen Polen 1979 (pumpeverk)
TIWAG Silz vannkraftverk (Längenthal)[92] 500 Østerrike Østerrike 1981 0,70 Inn-Ötztal-Nederbach (pumpeverk)
Jiangpinghe-demningen[35] 500 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 2005 2011 Loushui
Dongjiang-demningen 500 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1978 1992 Lishui-Lei
Wan'an-demningen 500 Kina, Jiangxi Folkerepublikken Kina Chang-Gan
Caojie-demningen[35] 500 Kina, Sichuan? Folkerepublikken Kina 2006 Jialing
Theun Hinboun (1-2) 500 Laos Laos 1995, 2010 1998, 2012 Nam Theun, utvides fra 220 MW
Sirikit-demningen 500 Thailand Thailand 1974, 1995 Nan
Teesta VI-demningen (Teesta VI)[93] 500 India, Sikkim India 2,50 Teesta
Wivenhoe vannkraftverk 500 Australia Australia 1986 Brisbane (pumpeverk)
Guadalupe vannkraftverk[53] 495 Colombia Colombia Porce
Big Bend-demningen 494 USA, SD USA Buffalo County
Zakučac vannkraftverk 486 Kroatia Kroatia Cetina
Le Cheylas vannkraftverk 485 Frankrike Frankrike 1980 (pumpeverk)
Kurusj-demningen 480 Russland Russland 1951, 1986 Dagestan
Seimareh-demningen 480 Iran Iran 1997 2009 0,85 Karkheh-Seimareh
Shawan-demningen[35] 480 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang Jiang-Dadu He
Uri-demningen (I-II) 480 India, Jammu & Kashmir India 1989 1997 Jhelum
Dworshak-demningen 480 USA, Id USA Snake River
Dalešice vannkraftverk 480 Tsjekkia Tsjekkia 1975 1978 Jihlava
Eastmain 1 vannkraftverk 480 Canada, Qb Canada 2007 2,70 La Grande
Peixoto-demningen (Mascarenhas de Moraes) 478 Brasil Brasil 1957 1974 Rio Grande
Grand Rapids-demningen 472 Canada, Mb Canada 1960 1968 Saskatchewan
Jaguara-demningen 472 Brasil Brasil 1966 1971 Rio Grande
Yanguoxia vannkraftverk 471 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina Huang He
Brisay-demningen 469 Canada, Qb Canada 1980 1993 La Grande
Kisenyama-demningen 466 Japan Japan 1970 Yodo (pumpeverk)
Itapebi-demningen 465 Brasil Brasil 1999 2003 Rio Jequitinhonha
Jilintai-demningen 460 Kina, Xinjiang Folkerepublikken Kina 2001 2005 Kashgar
Numazawanuma vannkraftverk 460 Japan Japan 1952 Tadami (pumpeverk)
Tana Beles-demningen (Øvre Beles) 460 Etiopia Etiopia 1998 2010 1,62 Nilen
Fionnay vannkraftverk (Gr. Dixence, Mauvoisin) 459 Sveits Sveits 0,60 Dixence-Rhône (321 + 138 MW)
Peixe Angical-demningen (Sérgio Motta) 459 Brasil Brasil 2003 2006 Tocantins
Novosibirsk-demningen[94] 455 Russland Russland 1950 1961 1,69 Ob, ved Katun
Uglitsjdemningen 454 Russland Russland 1939 1,00 Volga
Yards Creek vannkraftverk 453 USA, NJ USA Warren County (pumpeverk)
Messaure kraftverk 452 Sverige Sverige Luleälven
Sallente vannkraftverk (Estany Gento) 451 Spania Spania 1985 Lleida (pumpeverk)
Seneca vannkraftverk 451 USA, Pa USA 1969 Allegheny (pumpeverk)
Kops II vannkraftverk 450 Østerrike Østerrike 2004 2009 Kopssjøen, Ill (pumpeverk)
Tasj Kumyr-demningen 450 Kirgisistan Kirgisistan 1989 1987 1,56 Naryn
Zangmu-demningen[95] 450 Kina, Tibet Folkerepublikken Kina 2009 2015 Brahmaputra (Yarlung Tsangpo)
Gelantan-demningen 450 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Lixian
Rudbar-demningen (Lorestan) 450 Iran Iran 2012 0,99 Dez-Rudbar
Cambambe vannkraftverk 450 Angola Angola Kwanza
Pouget vannkraftverk 445 Frankrike Frankrike 1982
Clyde-demningen 445 New Zealand New Zealand 1992 2,10 Clutha
Ust Khantajka-demningen[96] 441 Russland Russland 1963 1975 2,00 Jenisej-Khantajka
Porjus kraftverk (Porjus Nya) 440 Sverige Sverige 1910 1915 1,23 Luleälven
Letsi kraftverk 440 Sverige Sverige Luleälven
Ben Cruachan vannkraftverk 440 Storbritannia Storbritannia 1960 1966 Loch Awe (pumpeverk)
Kajiwa-demningen 440 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Utbygges Muli
Shitouzhai-demningen[14] 440 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2020 Salween Planstadium
Miranda-demningen 438 Brasil Brasil 1990 1998 Paranaíba-Rio Araguari
Kremasta-demningen 437 Hellas Hellas 1961 1966 Akhelóos
Kaniv-demningen 434 Ukraina Ukraina 1968 1975 0,97 Dnepr (Dnepr 2)
Gordon vannkraftverk (Gordon River) 432 Australia Australia 1978 1988 Gordon River
Grosio vannkraftverk 431 Italia Italia 1956 1960, 2002 Sondrio
Tokke kraftverk 430 Norge Norge 1962 2,14 Skiensvassdraget
Caplinja vannkraftverk 430 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Neretva
Panjia Kou vannkraftverk[21] (Pan Jia Kou, Panjiakou)) 430 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 1991 1992 0,35 Luan He (pumpeverk)
Des Joachims vannkraftverk (Deep River)[97] 429 Canada, On Canada 1951 Ottawa
Hungry Horse-demningen 428 USA, Mt USA Flathead County
Gianelli-demningen (San Luis) 424 USA, Ca USA 1960 1968 Merced County (pumpeverk)
Huites-demningen (Luis Donaldo Colosio) 422 Mexico Mexico 1996 0,87 Río Fuerte
Thisavros vannkraftverk 420 Hellas Hellas 1983 1997 Nestos (pumpeverk)
Longkou-demningen 420 Kina, I.M. / Shanxi Folkerepublikken Kina Huang He
Zhelin-demningen 420 Kina, Jiangxi Folkerepublikken Kina Xijiang]
Maoergai-demningen 420 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Heishui
Lidi-demningen 420 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Mekong (Lanchang)
Hartwell Lake-demningen 420 USA, Ga USA Hart County
Peñitas-demningen 420 Mexico Mexico 1,97 Grijalva
Safe Harbor-demningen 417 USA, Pa USA Lancaster County
Volta Grande-demningen 416 Brasil Brasil 1970 1974 Rio Grande
Dahua vannkraftverk[43] 412 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina 1980
Nendaz vannkraftverk (Gr. Dixence) 408 Sveits Sveits 0,30 Dixence-Rhône
Taum Sauk vannkraftverk 408 USA, Mo USA 1960 1963, 1999 Black (pumpeverk)
Palmiet vannkraftverk 406 Sør-Afrika Sør-Afrika 1983 1988 Gordon's Bay (pumpeverk)
Pingban-demningen 405 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina Perlefloden-Nanpan
Ranganadi-demningen (Ranganadi I) 405 India, Assam India 1965 Nedre Subansiri distrikt
Wheeler-demningen 404 USA, Al USA Lawrence County
Riga vannkraftverk 402 Latvia Latvia 1970 1974 0,64 Daugava
Mingatsjevir vannkraftverk (Mingetsjevir) 402 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 1953, 2000 1,40 Kura
Irganaj-demningen 400 Russland Russland 1987 1998, 2001 Sulak-Koisu, Dagestan
Cheongpyeong vannkraftverk 400 Sør-Korea Sør-Korea 1980 (pumpeverk)
Sakuma-demningen 400 Japan Japan Tenryū
Fugong-demningen[14] 400 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2020 Salween Planstadium
Maheshwar-demningen 400 India, Madhya Pradesh India 1978 2010 Narmada
Kadamparai vannkraftverk 400 India, Tamil Nadu India 1989 Coimbatore (pumpeverk)
Koteshwar-demningen 400 India, Uttarakhand India Ganges-Bhagirathi
Purulia vannkraftverk (Purlia) 400 India, Vest-Bengal India 2007 Ayodhya Hills (pumpeverk) Planlagt 900 MW
Kenyir-demningen (Sultan Mahmud) 400 Malaysia Malaysia 1978 1988 1,60 Kenyir River, Terengganu, Malaya
Dukan-demningen (Dokan) 400 Irak Irak 1954 1959 Tigris-Lille Zab
Tekeze-demningen 400 Etiopia Etiopia 2002 2010 0,98 Tekeze
Bighorn-demningen 400 Canada Canada 1972 1,50 North Saskatchewan
Moxotó-demningen (Apolõnio Sales) (Pãulo Afonso V) 400 Brasil Brasil 1971 1977 São Francisco
Quimbo-demningen 400 Colombia Colombia 2011 Río Magdalena
Colbun vannkraftverk 400 Chile Chile 1985
Génissiat-demningen (Gnissat-Seyssel) 396 Frankrike Frankrike 1948 Ain
Pong-demningen (Maharana Pratap Sagar) 396 India, Himachal Pradesh India 1978 1975, 1983 Beas
Mieldemningen[53] (Miel I) 396 Colombia Colombia 2002 La Miel
Três Marias-demningen (Bernardo Mascarenhas) 396 Brasil Brasil 1956 1969 Sáo Francisco
Porce II vannkraftverk[53] (Porce II) 392 Colombia Colombia Porce
Hells Canyon-demningen 391 USA, Or USA Snake River
Dulhasti-demningen (Dul Hasti) 390 India, Jammu & Kashmir India Chenab
Tagokura vannkraftverk 385 Japan Japan 1961, 2006 Tadami (pumpeverk)
Song Loulou vannkraftverk[98] 384 Kamerun Kamerun 2000 2005 Sanaga
Sjamkir vannkraftverk 380 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 1983 Shamkir (Sjamkir)
Futang-demningen[35] 380 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Min
Polyphyton-demningen 375 Hellas Hellas 1975 Aliakmon
Belmeken vannkraftverk 375 Bulgaria Bulgaria 1988 Maritsa
Wuxijiang-demningen[99] 372 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1998 2,35 Wuxijiang
Mapragg vannkraftverk (Sarganserland) 370 Sveits Sveits 1977 Mapragg (pumpeverk)
Arenaldemningen 370 Costa Rica Costa Rica 1974 1982 Arenalsjøen
Miranda Douro-demningen 367 Portugal Portugal 1960 1995 Vila Real
Alto Anchicaya-demningen[53] 365 Colombia Colombia 1973 Anchicayá
Monteynard-demningen 364 Frankrike Frankrike 1962 Isere
Kapshagaj-demningen 364 Kasakhstan Kasakhstan 1965 1970 0,92 Ili
Orlikdemningen 364 Tsjekkia Tsjekkia 1978 1962 Vltava
Strom Thurmond-demningen 362 USA, SC USA 1946 1954 0,70 McCormick County
Tyin kraftverk 360 Norge Norge 2004 1,40 Tyin
L'Aigle-demningen 360 Frankrike Frankrike 1946 Cantal
Häusling vannkraftverk (Zillergründl)[100] 360 Østerrike Østerrike 1974 1988 0,18 Ziller (pumpeverk)
Tajo de la Encantada vannkraftverk 360 Spania Spania 1977 Málaga (pumpeverk)
Mratinje-demningen 360 Montenegro Montenegro 0,80 Piva
Xiajiang-demningen 360 Kina, Jiangxi Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Gan
Banduo-demningen 360 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Utbygges Huang He
Magat-demningen (SN Power) 360 Filippinene Filippinene 1984 0,92 Cagayan-Magat
Kamojang vannkraftverk 360 Indonesia Indonesia
Maraetai vannkraftverk (A-B) 360 New Zealand New Zealand 1952, 1971 0,86 Waikato
Gariepdemningen 360 Sør-Afrika Sør-Afrika 1971 Oranje
Ross-demningen 360 USA, Wa USA WhatcomCounty
Irapé-demningen 360 Brasil Brasil 2002 2006 Rio Jequitinhonha
Ffestiniog vannkraftverk 356 Storbritannia Storbritannia 1963 Afon Dwyryd (pumpeverk)
Lizhou-demningen 355 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Muli
Donzère-Mondragon vannkraftverk (André Blondel) 354 Frankrike Frankrike 1952 2,10 Drôme
Temascal-demningen 354 Mexico Mexico 1,54
Dnepro-Dzerzjinsk-demningen 352 Ukraina Ukraina 1964 1,40 Dnepr (Dnepr 4)
Altenworth vannkraftverk[101] 351 Østerrike Østerrike 1976 1,95 Donau
Miel II-demningen[53] (Miel 2) 351 Colombia Colombia 1993 La Miel
Shereyk vannkraftverk 350 Sudan Sudan Nilen
McCormick vannkraftverk 350 Canada, Qb Canada Manicouagan
Cowans Ford-demningen 350 USA, NC USA Lincoln County
Ikehara vannkraftverk 350 Japan Japan 1964 Kitayamagawa (pumpeverk)
Abitibi Canyon vannkraftverk 349 Canada, On Canada 1936 Abitibi River
Smith Mountain-demningen 348 USA, Va USA 1965 1980 Smith Mountain Lake (pumpeverk 238 MW)
Rybinskdemningen 346 Russland Russland 1948 1950 0,64 Volga
Mayrhofen vannkraftverk (Eberlaste)[102] 345 Østerrike Østerrike 1965 1977 0,67 Ziller-Zemm (pumpeverk)
Shaping-demningen 345 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Dadu He
San Roque-demningen 345 Filippinene Filippinene 2003 Agno
Urrá vannkraftverk[53] (Alto Sinú) 344 Colombia Colombia Sinú
Ligga kraftverk 343 Sverige Sverige Luleälven
Na Hang-demningen (Tuyen Quang, Dai Thi) 342 Vietnam Vietnam 2002 2008 1,20 Da
Takane-demningen (Takane I) 340 Japan Japan 1969 Hida (pumpeverk)
Gibidum-demningen 340 Sveits Sveits 1964 1967 Aletschbreen
Linthal vannkraftverk 340 Sveits Sveits (pumpeverk) Planlagt 1.000 MW i 2015
Aguayo vannkraftverk 340 Spania Spania 1983 Cantabria (pumpeverk)
Bull Shoals-demningen 340 USA, Ar USA Marion County
Pournari-demningen 339 Hellas Hellas 1981 1998 Epuris
Round Butte-demningen 338 USA, Or USA 1960 1964 Columbia-Descutes
Aimorés-demningen 336 Brasil Brasil 2004 Rio Doce
Râul Mare-demningen 335 Romania Romania 1980 1988 0,65 Râul Mare
Kurobe-demningen (Kurobegawa) 335 Japan Japan 1963 Kurobe
Brokke kraftverk 330 Norge Norge 1965 1,40 Otra
(Bad) Säckingen vannkraftverk 330 Tyskland Tyskland 1968 Rhinen, (pumpeverk)
Jiangbian-demningen[103] 330 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2011 Jiulong
Se San 4 vannkraftverk 330 Vietnam Vietnam 2010 Mekong-Se San
Holen kraftverk 328 Norge Norge 1981 0,89 Otra
Vietas kraftverk 325 Sverige Sverige Luleälven
Daxia vannkraftverk 324 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina Huang He
Cabin Creek vannkraftverk 324 USA, Co USA 1964 1967 Rocky Mountains (pumpeverk)
Majna-demningen 321 Russland Russland 1979 1985 Sibir
Ritsem kraftverk 320 Sverige Sverige Luleälven
Kastraki-demningen 320 Hellas Hellas 1969 Aitolia, Akarnania
Mainskaja-demningen 320 Russland Russland 1979 1987 Jenisej
Zelentsjukskaja vannkraftverk 320 Russland Russland 1995 1999, 2010 Karatsjaj-Tsjerkessia
Xunyang-demningen 320 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Hanjiang
Øvre Kolab vannkraftverk[104] 320 India, Orissa India Kolab
Roxburgh-demningen 320 New Zealand New Zealand 1956 1962 0,86 Clutha
Fort Randall-demningen 320 USA, SD USA Charles Mix County
Porto Colombia-demningen 320 Brasil Brasil 1970 1974 Rio Grande
Laforge 2-demningen[11] 319 Canada, Qb Canada 1996 La Grande
Visegrad vannkraftverk 315 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 1989 Drina
Sfikia vannkraftverk 315 Hellas Hellas 1986 (pumpeverk)
Okuyahagi I vannkraftverk (Yahagi) 315 Japan Japan 1981 Yahagi (pumpeverk)
Ust-Kamenogorsk-demningen (AES) 315 Kasakhstan Kasakhstan 1,58 Irtysj
Colgate-demningen 315 USA, Ca USA Yuba County
Skjomen kraftverk 313 Norge Norge 1973 1,26 Tjårdavatnet m.fl
La Guaca vannkraftverk[53] 311 Colombia Colombia Bogotá
La Tasajera vannkraftverk[53] 311 Colombia Colombia Grande
Chahanwusu vannkraftverk 309 Kina, Xinjiang Folkerepublikken Kina Kaidu
Hirakud-demningen (Burla + Chipilma)[105] 307 India, Rajasthan India 1948 1956, 1990 Mahanadi
Trenchedemningen 302 Canada, Qb Canada 1955 Outardes-Saint-Maurice
Aurland III kraftverk 300 Norge Norge 1979 0,73 Aurlandselva
Nedre Vinstra kraftverk 300 Norge Norge 1958 1,10 Olstappen
Vinje kraftverk 300 Norge Norge 1964 1,02 Skiensvassdraget
Foyers vannkraftverk 300 Storbritannia Storbritannia 1970 1974 Loch Ness-Foyers (pumpeverk)
Borçkademningen 300 Tyrkia Tyrkia 1985 2007 1,04 Çoruh
Gökçekayademningen 300 Tyrkia Tyrkia 1967 1972 0,56 Çoruh
120 Jinshuitan-demningen 300 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 1981 1988 Oujiang (Ou)
Jiangya-demningen[43] 300 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1995 1999 0,76 Lishui-Loushui
Shaxikou-demningen 300 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina 1991 Xiqi (Xixi)
Bikoudemningen 300 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina 1969 1976 Chang-Jialing-Bailong
Datang Jiangkou-demningen 300 Kina, Chongqing Folkerepublikken Kina 1999 2006 Wulong fylke Utvides til 600 MW
Jiudianxia-demningen 300 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina 1969 1976 Huang He-Tao
Datang Wenshan vannkraftverk 300 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina
Vajiralongkorn-demningen 300 Thailand Thailand 1979 1984 Khwae Noi
GMR Badrinath vannkraftverk 300 India, Uttarakhand India 2014 Alaknanda
Kajbar vannkraftverk 300 Sudan Sudan Nilen
New Melones-demningen 300 USA, Ca USA Tuolumne County
Richard B. Russell-demningen 300 USA, Ga USA Elbert County (pumpeverk)
Mossyrock-demningen 300 USA, Wa USA Lewis County
Chixoy-demningen 300 Guatemala Guatemala 1975 1986 Alta Verapaz
Edwin Fabrega vannkraftverk 300 Panama Panama 1983, 1994 1,45 Changuinola
La Tuque-demningen 294 Canada, Qb Canada 1940 1955 Outardes-Saint-Maurice
Greifenstein vannkraftverk[106] 293 Østerrike Østerrike 1984 1,72 Donau
Xinfengjiang-demningen 293 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 1958 1962 Perlefloden-Dongjiang-Xinfeng
Waneta-demningen 293 Canada, BC Canada 1950 1966 Columbia-Pend d'Oreille Plan: 728 MW
Turlough Hill vannkraftverk 292 Irland Irland 1968 1974 (reservoar, pumpeverk)
Zimapan-demningen 292 Mexico Mexico 1989 1996 Hidalgo
Aura kraftverk 290 Norge Norge 1953 1,62 Aursjøen
Jostedal kraftverk 290 Norge Norge 1990 0,87 Jostedøla
Almatti-demningen[63] 290 India, Karnataka India 2002 2005 Krishna
Mazegawa vannkraftverk (Mazegawa I) 288 Japan Japan 1974 1969, 1976 Maze (pumpeverk)
Madushan-demningen 288 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Red
Salina vannkraftverk 288 USA, Ok USA 1965 1971 Lake Hudson (pumpeverk)
Aschach vannkraftverk[107] 287 Østerrike Østerrike 1964 1,65 Donau
Carters vannkraftverk 286 USA, Ga USA Murray County (pumpeverk)
La Coche vannkraftverk 285 Frankrike Frankrike 1976 (pumpeverk)
Kangyang-demningen 285 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Huang He
Salvajina-demningen[53] 285 Colombia Colombia 1975 Cauca
Chastang-demningen 282 Frankrike Frankrike 1958, 2001 Correze
Nes kraftverk 280 Norge Norge 1967 1,33 Hallingdalsvassdraget
Jinwo-demningen 280 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Tianwanhe
Muli Shawan-demningen 280 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Muli
Paunglaung-demningen[108] 280 Myanmar Myanmar 1996 2005 Irrawaddy-Paunglaung
Rodund II vannkraftverk (Latschau)[109] 276 Østerrike Østerrike 1975 0,47 Ill (pumpeverk)
Devil Canyon-demningen 276 USA, Ca USA San Bernardino County
Chuhe-demningen 276 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina Chang-Hanjiang
Trängslet kraftverk 275 Sverige Sverige 1960 Dalälven (brutto 300 MW)
Porsi kraftverk 275 Sverige Sverige Luleälven
Kilforsen kraftverk 275 Sverige Sverige Ångermanälven
Rapel vannkraftverk 275 Chile Chile 1968 Cachapoal, Tinguiririca
Qingtongxia-demningen 272 Kina, Ningxia Folkerepublikken Kina Huang He
Skagen kraftverk 270 Norge Norge 1959 1,44 Luster
Aguieira vannkraftverk 270 Portugal Portugal 1982 (pumpeverk)
Linjintan-demningen 270 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Chang-Yuan
Chukha vannkraftverk 270 Bhutan Bhutan
Allal el Fassi vannkraftverk 270 Marokko Marokko 1994 Fez
Wolf Creek-demningen 270 USA, Ky USA Russell County
Paraiso vannkraftverk[53] 270 Colombia Colombia Bogotá
Arimine vannkraftverk (Arimine I) 265 Japan Japan 1969 Joganji (pumpeverk)
Cabinet Gorge-demningen 265 USA, Id USA Bonner County
Matre kraftverk 264 Norge Norge 1962 1,30 Storavatnet
Promissao-demningen 264 Brasil Brasil 1975 Paraná
Vouglans-demningen 262 Frankrike Frankrike 1967 1972 Ain Jura
Alqueva-demningen 260 Portugal Portugal 1995 2006 Guadiana (pumpeverk)
Vau-i-Dejës-demningen 260 Albania Albania Drin
Taipingyi-demningen 260 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Min
Wawushan-demningen 260 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2003 2007 Chang Jiang-Dadu He
N'Seke-demningen 260 D. R. Kongo Den demokratiske republikken Kongo Lualaba
Pichi Picún Leufú-demningen 260 Argentina Argentina 1991 1999 1,08 Limay (Patagonia)
Agua del Toro-demningen 260 Argentina Argentina 1982 Diamante (Patagonia)
Innertkirchen vannkraftverk (I-II) 259 Sveits Sveits 1940 1942, 2007 Susten-Gadmental, Bern (205 + 54 MW)
Angat-demningen 256 Filippinene Filippinene 1967 Angat
Palangui IV vannkraftverk 255 Filippinene Filippinene 1986 Palangui
Nipawin vannkraftverk 255 Canada, Sk Canada 1986
Davis-demningen 255 USA, Az USA Mohave County
Collierville vannkraftverk 253 USA, Ca USA Claveras County
Gaobazhou-demningen 252 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina Qingiang
E. B. Campbell vannkraftverk 252 Canada, Sk Canada 1966
Mauranger kraftverk 250 Norge Norge 1970 1974 1,15 Mysevatn
Borgund kraftverk 250 Norge Norge 1971 1978 1,16 Øljusjøen
TIWAG Kühtai vannkraftverk (Finstertal)[110] 250 Østerrike Østerrike 1981 Finstertalbach (pumpeverk)
Valeira-demningen 250 Portugal Portugal 1977 Braganca
Shiroyama vannkraftverk 250 Japan Japan 1960 1965 Sagami (pumpeverk)
Nierji-demningen 250 Kina, Heilongjiang Folkerepublikken Kina 2001 2006 Nen
Rengali vannkraftverk[111] 250 India, Orissa India Brahmani
Ghatgar vannkraftverk (Ghatghar) 250 India, Maharashtra India 1998 2008 (pumpeverk) Planlagt 400 MW
Roseires-demningen 250 Sudan Sudan 1966 Blå Nilen
Bujagali vannkraftverk 250 Uganda Uganda 1999 2011 Nilen
Yellowtail-demningen 250 USA, Mt USA Big Horn County
Colegio vannkraftverk[53] 250 Colombia Colombia Bogotá
Balbina-demningen 250 Brasil Brasil 1981 1989 Amazonas
Niulangaou-demningen 248 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Guan
Kops I vannkraftverk[112] 247 Østerrike Østerrike 1961 1969 Ill (pumpeverk)
Beaumont-demningen 246 Canada, Qb Canada 1959 Saint-Maurice
Krångede kraftverk 245 Sverige Sverige 1933 1936 Indalsälven
Vrutok vannkraftverk 245 Makedonia Republikken Makedonia (reservoar)
Midono vannkraftverk 245 Japan Japan 1970 Azusa (pumpeverk)
São Salvador-demningen 244 Brasil Brasil 2006 2009 Tocantins
Daguangba-demningen 242 Kina, Hainan Folkerepublikken Kina 1995
La Rance tidevannskraftverk 240 Frankrike Frankrike 1963 1966 0,60 Rance (tidevann)
Hongrin vannkraftverk 240 Sveits Sveits 1970 (pumpeverk) Planlegges til 420 MW
Ybbs-Persenberg vannkraftverk[113] 240 Østerrike Østerrike 1957 1959, 1995 1.36 Donau
Velebit vannkraftverk 240 Kroatia Kroatia 1984 (pumpeverk)
Sestrimo vannkraftverk 240 Bulgaria Bulgaria 1972 Maritsa-Kriva
Shamaldy-Sai-demningen 240 Kirgisistan Kirgisistan 1990 1996 0,90 Naryn
Siguoxia vannkraftverk 240 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina Huang He
Miaojiaba vannkraftverk 240 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina Chang-Jialing-Bailong
Lingjintang-demningen 240 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Chang-Juanshui Jiang
Wanmipo-demningen 240 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1970 1978 Chang-Yuan-You
Ji'niu-demningen 240 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Geshiza
Qiaoqi-demningen 240 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Chang-Dadu He-Baoxinghe
Renzonghai-demningen 240 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Tianwanhe
Xiaotiandu-demningen 240 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Wasigou
Yele-demningen 240 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2000 2006 0,65 Chang-Dadu He-Nanyahe
Shangtongba-demningen 240 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Muli
Guanzhou-demningen 240 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina Xiaojinchuan
Longjiang-demningen 240 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Longjiang
Longma-demningen 240 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2003 2007 Lixian
Malutang-demningen 240 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2004 2009 Lô - Panlong
Yagisawa-demningen 240 Japan Japan 1965 Tone (pumpeverk)
Taping-demningen[114] (Tarpein I, Daying) 240 Myanmar Myanmar 2008 2010 Irrawaddy-Taping
Tokaanu-demningen 240 New Zealand New Zealand 1973 North Island
Gerusoppa vannkraftverk (Gersoppa)[63] 240 India, Karnataka India Sharavathi
Warsak-demningen 240 Pakistan Pakistan 1960, 1981 Kabul
Al Wahda vannkraftverk 240 Marokko Marokko 1998 Sidi Kacem
Vanderkloofdemningen 240 Sør-Afrika Sør-Afrika 1973 1977 Oranje
Ruacana vannkraftverk 240 Namibia Namibia Kunene
Lewiston Niagara vannkraftverk 240 USA, NY USA 1961 Niagara County (pumpeverk)
Pickwick Landing-demningen 240 USA, Tn USA Hardin County
Swift 1-demningen 240 USA, Wa USA Skamania County
Agua Prieta-demningen 240 Mexico Mexico 1993 Jalisco
Capim Branco I-demningen 240 Brasil Brasil 2003 2006 Rio Araguari
Varahi vannkraftverk[63][115] 239 India, Karnataka India 2011 Varahi Utvides til 469 MW
Fontana-demningen 238 USA, NC USA Swain County
Kulekhani-demningen 237 Nepal Nepal 1980 1990
Bolarque vannkraftverk 236 Spania Spania 1954 1973 (pumpeverk)
Xijin-demningen 234 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina Yu
Changuinola vannkraftverk[116] 233 Panama Panama 2006 2011 Changuinola
Lünersee vannkraftverk[117] 232 Østerrike Østerrike 1954 1958 0,37 Ill-Alvier
Rosshag vannkraftverk (Sclegeis)[118] 231 Østerrike Østerrike 1965 1972 0,31 Ziller-Zemm (pumpeverk)
Honghua-demningen 231 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina Yu
Aoosdemningen (Pigai Aoos) 230 Hellas Hellas 1986 1991 Aoos
Xiaoxia vannkraftverk 230 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina Huang He
Rocher-de-Grand-Mere-demningen 230 Canada, Qb Canada 2004 Outardes-Saint-Maurice
Mount Elbert vannkraftverk[119] 230 USA, Co USA 1981 0,31 Colorado (pumpeverk)
Premadio vannkraftverk 226 Italia Italia 1956, 2003 Sondrio
Seitevare kraftverk 225 Sverige Sverige Luleälven
Riddes vannkraftverk (Mauvoisin) 225 Sveits Sveits 0,60 Rhône
Balesar-demningen 225 Spania Spania 1956 1963 Rio Mino, Lugo
Hongjiang-demningen 225 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Chang-Yuan
Ruanjiang vannkraftverk[21] 225 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Utbygges
Huangfeng-demningen 225 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Utbygges Huang He
Jishixia-demningen 225 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Huang He
Gitaru vannkraftverk 225 Kenya Kenya
Walter Bouldin-demningen 225 USA, Al USA Elmore County
Gjumush vannkraftverk (Argel) 224 Armenia Armenia Kasakh
Kelsey-demningen 224 Canada, Mb Canada 1960 1972 Nelson
Los Reyunos-demningen 224 Argentina Argentina 1980 1984 0,35 Diamante (Patagonia)
Harrsele kraftverk 223 Sverige Sverige Umeälven
Hengren-demningen 223 Kina, Liaoning Folkerepublikken Kina Liao He-Hun He
Tysso II kraftverk 220 Norge Norge 1967 0,89 Tyssedal
Olidan kraftverk (Trollhättan) 220 Sverige Sverige 1909 1914 1,26 Göta älv
Witznau vannkraftverk (Schluchsee 2) 220 Tyskland Tyskland 1943 Rhinen (pumpeverk)
Erzhausen vannkraftverk 220 Tyskland Tyskland 1964 (pumpeverk)
Miatli-demningen 220 Russland Russland 1970 1986 0,69 Sulak, Dagestan
Bapanxia vannkraftverk 220 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina Huang He
Son Ba Ha vannkraftverk[120] 220 Vietnam Vietnam
Igarapava-demningen 220 Brasil Brasil 1995 1999 Rio Grande
Bort-les-Orgues-demningen 216 Frankrike Frankrike 1942 1952 Correze
Dubrovnik vannkraftverk 216 Kroatia Kroatia Trebišnjica
Oksla kraftverk 215 Norge Norge 1980 1,03 Tyssedal, Ringedalsdammen
Vamma kraftverk 215 Norge Norge 1907 1915 1,28 Glomma
Wallace-demningen 213 USA, Ga USA Hancock County (pumpeverk)
Serra do Fãcao-demningen 212 Brasil Brasil 2007 2010 Rio São Marcos, Goiás
Martin-demningen 211 USA, Al USA Elmore County
Lysebotn kraftverk 210 Norge Norge 1953, 1964 1,19 Lysebotn
Hrauneyjafoss-demningen 210 Island Island 1977 1981 Tungná
Wallsee vannkraftverk[121] 210 Østerrike Østerrike 1968 1,32 Donau
Baix le Logis-Neuf vannkraftverk (Pouzin) 210 Frankrike Frankrike 1957 1961 1,20 Drôme
Moralets-Llauset vannkraftverk 210 Spania Spania 1985 Lleida-Huesca (pumpeverk)
Bemposta-demningen 210 Portugal Portugal 1965 Braganca
Salakovac vannkraftverk 210 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 1977 1982 Neretva
Golovnaja-demningen 210 Tadsjikistan Tadsjikistan 1963 Vakhsj
Balambano-demningen 210 Indonesia Indonesia 2000 Larona, Sulawesi
Musi vannkraftverk 210 Indonesia Indonesia 2000 2006 0,47 Sør-Sumatra
Dhauliganga-demningen 210 India, Uttarakhand India 2000 2005 1,13 Kali-Dhauliganga
Victoriademningen 210 Sri Lanka Sri Lanka 1978 1985 Mahaweli Ganga
Taabodemningen 210 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 1979 Bandama
Angostura vannkraftverk 210 Costa Rica Costa Rica 2000 Rio Reventazon
Capim Branco II-demningen 210 Brasil Brasil 2004 2007 Rio Araguari
Acaraydemningen 210 Paraguay Paraguay Paraná
Osage-demningen 208 USA, Mo USA Miller County
Kerr-demningen 208 USA, Mt USA Lake County
John H. Kerr-demningen 208 USA, Va USA Mecklenburg County
Mukerian vannkraftverk 207 India, Punjab India 1989 Beas
J. S. Eastwood vannkraftverk 207 USA, Ca USA California (pumpeverk)
Saluda-demningen 207 USA, SC USA 1937 1930 0,25 Lexington County
Gorge-demningen 207 USA, Wa USA Whatcom County
Nore I kraftverk 206 Norge Norge 1928 1,14 Numedalslågen
Trebinje vannkraftverk 206 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 1965 1967 Trebišnjica
Baspa II-demningen (Baspa II) 206 India, Himachal Pradesh India 2003 Satluj
Edea vannkraftverk 204 Kamerun Kamerun Sanaga
Paugandemningen 204 Canada, Qb Canada 1956 Gatineau
Rapide-Blanc-demningen 204 Canada, Qb Canada 1935 1955 Outardes-Saint-Maurice
Arapuni vannkraftverk 203 New Zealand New Zealand 1929, 1946 Waikato
Obruk-demningen[122] 202 Tyrkia Tyrkia 2009 0,52 Kızılırmak
Sinanjiang-demningen 201 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina Red
Mår kraftverk 200 Norge Norge 1945 1948 1,15 Skiensvassdraget
Solhom kraftverk 200 Norge Norge 1970 1974 0,71 Kvina
Solina vannkraftverk 200 Polen Polen 1968, 2003 Bieszczady (pumpeverk)
Rodund I vannkraftverk 200 Østerrike Østerrike Ill
Fengshuba-demningen 200 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 1974 Longchuan fylke, Heyuan
Hongshi-demningen 200 Kina, Jilin Folkerepublikken Kina Songhua
Kopili-demningen 200 India, Assam India 1976 1997 Kopili
Kidatudemningen 200 Tanzania Tanzania 1976 Rufiji
Kiyira vannkraftverk (Kiira) 200 Uganda Uganda 2000 2004 Nilen
Manantali-demningen 200 Mali Mali 1997 2002 Senegal
Shawningan 2 vannkraftverk 200 Canada, Qb Canada 1911 1929, 1988 Outardes-Saint-Maurice
Table Rock-demningen 200 USA, Mo USA Taney County
Las Playas-demningen[53] 200 Colombia Colombia Bogotá
Folsom-demningen 199 USA, Ca USA Sacramento County
Kentucky-demningen 197 USA, Ky USA Marshall County
Dafutan-demningen 195 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Chang Jiang-Yuan
Larona-demningen 195 Indonesia Indonesia 1977 Larona, Sulawesi
Shawningan 3 vannkraftverk 194 Canada, Qb Canada 1948 1949 Outardes-Saint-Maurice
Ķegums vannkraftverk 192 Latvia Latvia 1940, 1976 1969, 1979 0,52 Daugava
Pocinho-demningen 192 Portugal Portugal 1983 Guarda
Karkamis-demningen 192 Tyrkia Tyrkia 2000 Eufrat
Bailongtan-demningen 192 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina Perlefloden-Hongshui He
Sidney A. Murray vannkraftverk 192 USA, La USA Concordia County
Taipingwan-demningen 191 Kina, Liaoning Folkerepublikken Kina Yalu
Kykkelsrud Fossumfoss kraftverk 190 Norge Norge 1963 1,14 Glomma
Castro vannkraftverk 190 Spania Spania 1952 1977 Zamora
Zhiganglaka-demningen 190 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Huang He
Oxbow-demningen 190 USA, Or USA Baker County
Coteau Creek vannkraftverk 189 Canada, Sk Canada 1968
Melk vannkraftverk[123] 187 Østerrike Østerrike 1982 1,18 Donau
Bourg-les-Valence vannkraftverk 186 Frankrike Frankrike 1968 1,10 Drôme
Amerti-Neshi-demningen 186 Etiopia Etiopia Utbygges Neshi
Jenpeg-demningen 186 Canada, Mb Canada 1972 1979 Nelson
Harry Truman vannkraftverk 186 USA, Mo USA Benton County (pumpeverk)
Såheim kraftverk 185 Norge Norge 1915 1,02 Skiensvassdraget
Avče vannkraftverk 185 Slovenia Slovenia 2005 2010 Soca (pumpeverk)
Sudirman-demningen (Mrica) 185 Indonesia Indonesia 1982 1989 Serayu, Java
Fort Peck-demningen 185 USA, Mt USA McCone County
Agus VI vannkraftverk (Maria Cristina) 184 Filippinene Filippinene 1983 Agus
Manic-1[11] 184 Canada, Qb Canada 1966 Manicouagan
Otter Rapids vannkraftverk 182 Canada, On Canada 1951 Abitibi River
Usta kraftverk 180 Norge Norge 1965 0,78 Usta
Freudenau vannkraftverk[124] 180 Østerrike Østerrike 1998 1,05 Donau
Carrapatelo-demningen 180 Portugal Portugal 1972 Viseu
Picote-demningen 180 Portugal Portugal 1958 Braganca
Jablanica vannkraftverk 180 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 1968 Neretva
Baihe-demningen 180 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina Utbygges Chang-Hanjiang
Tongwan-demningen 180 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina Chang-Yuan
Xihe-demningen 180 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina Chang-Hanjiang
Yunnan Dehong Nongling vannkraftverk[125] 180 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2006 Ruili
Liuku-demningen[14] 180 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2008 2013 Salween Planstadium
Agus II vannkraftverk 180 Filippinene Filippinene 1979 Agus
Casecnan-demningen 180 Filippinene Filippinene 2001 Casecnan
GMR Bajoli-demningen 180 India, Himachal Pradesh India 2016 Ravi
Chashma-demningen 180 Pakistan Pakistan 19200167 Indus
Kihansidemningen 180 Tanzania Tanzania 1995 2000 Kihansi
Nalubaale vannkraftverk (Owen Falls) 180 Uganda Uganda 1948 1954, 1969 Nilen
15. september-demningen 180 El Salvador El Salvador 1984 0,61 Lempa
Ottensheim vannkraftverk[126] 179 Østerrike Østerrike 1973 1,14 Donau
E.ON Hjälta kraftverk 178 Sverige Sverige 1952 1,00 Ångermanälven
Imatra vannkraftverk[127] 178 Finland Finland 1922 1928, 1952 Vuoksa
Kakhovka vannkraftverk 177 Ukraina Ukraina 1956 1,40 Dnepr (Dnepr 1)
Lay-demningen 177 USA, Al USA Chilton County
Gaston-demningen 177 USA, NC USA Halifax County
Tunnsjødal kraftverk 176 Norge Norge 1962 0,82 Namsen
Kossoudemningen 176 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 1973 1979 Bandama
Palisades-demningen 176 USA, Id USA Bonneville County
Cerron Grande-demningen 176 El Salvador El Salvador 1976 Lempa
Nea kraftverk 175 Norge Norge 1960 0,68 Neavassdraget
Siso kraftverk 175 Norge Norge 0,91 Sisovatnet
Kundah II vannkraftverk 175 India, Tamil Nadu India 1960 1988 Bhavani
Barletts Ferry-demningen 175 USA, Al USA Lee County
Stewartville-demningen 174 Canada, On Canada 1946 1969 Madawaska
Big Creek 3-demningen 174 USA, Ca USA Fresno County
Morrow Point-demningen 173 USA, Co USA Montrose County
Barrett Chute-demningen 172 Canada, On Canada 1938 1968 Madawaska
Don Pedro-demningen 171 USA, Ca USA Tuolumne County
Sjamb vannkraftverk 170 Armenia Armenia Vorotan
Ozluce-demningen 170 Tyrkia Tyrkia 1985 1999 Eufrat-Murat, Bingol
Arrow Lakes vannkraftverk 170 Canada, BC Canada 2002 Columbia
Mitchell-demningen 170 USA, Al USA Coosa County
Jaguas vannkraftverk[53] 170 Colombia Colombia Nare, Guatapé
Abwinden-Asten vannkraftverk[128] 168 Østerrike Østerrike 1979 1,03 Donau
Watts Bar vannkraftverk 167 USA, Tn USA Rhea County
Buyodemningen 165 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 1980 Sassandra
Dion R. Holm-demningen 165 USA, Ca USA Tuolumne County
Pine Flat-demningen 165 USA, Ca USA Fresno County
Decew Falls vannkraftverk (I-II) 164 Canada, On Canada 1904 1947 St. Lawrence
Messochora-demningen 162 Hellas Hellas 1996 2001, 2010 Acheloos
Jaybird-demningen 162 USA, Ca USA El Dorado County
Mayfield-demningen 162 USA, Wa USA Lewis County
Røldal kraftverk 161 Norge Norge 1966 0,79 Valldalsvatnet
Hol I kraftverk 160 Norge Norge 1956 0,71 Hallingdalsvassdraget
Hylen kraftverk 160 Norge Norge 1980 1986 0,58 Suldalslågen
Sällsjö kraftverk 160 Sverige Sverige 1967 0,35 Indalsälven, Åre kommun
Wloclawek-demningen 160 Polen Polen 1970 Wisla (Vistula)
Tsimljansk-demningen[129] 160 Russland Russland 1949 1955 Don
Fomo vannkraftverk 160 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2008 (pumpeverk)
Nina-demningen 160 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Huang He
Da Nhim-demningen 160 Vietnam Vietnam 1964 Ninh Thuan
Dardanelle-demningen 160 USA, Ar USA Pope County
Alfalf