Liste over verdens største varmekraftverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Rybnik kraftverk i Polen produserer kraft ved hjelp av brunkull og slipper ut nesten 9 millioner tonn CO2 årlig.

Liste over verdens største varmekraftverk er en liste som rangerer varmekraftverk, eller såkalte termiske kraftverk, i alle verdens land etter deres installerte effekt målt i megawatt (MW). Listen inkluderer termiske kraftverk over 800 MW, uavhengig av fossilt brensel, det vil si både kullkraftverk, oljekraftverk og gasskraftverk. I listen oppgis det ikke nærmere hva slags kull eller annet brensel som benyttes, dette og andre detaljer oppgis i artikkelen om hvert enkelt kraftverk. Formelle definisjoner vil ofte bare regne dampturbin-drift som «varmekraftverk», men her inkluderes alle typer kraftverk med kull, olje eller gass som brenselkilde, uavhengig av turbinertype eller andre teknologivalg.

For en oversikt over mindre varmekraftverk, samt kraftverk som bruker de respektive brenseltyper, se:

Listen omfatter både tradisjonelle varmekraftverk og såkalte kraftvarmeverk som benytter kogenerasjon med økt virkningsgrad. Anlegg av typen kjernekraftverk og geotermisk kraftverk inkluderes ikke her, selv om også disse benytter dampprinsippet som karakteriserer varmekraftverk.

Verdens største varmekraftverk[rediger | rediger kilde]

Her oppgis alle kjente, termiske kraftverk som bruker fossilt brensel og som har en effekt over 800 MW. Navn i kursiv angir anlegg som ennå ikke er ferdigbygd. Eksisterende kraftverk er rangert, mens anlegg under bygging er nummerert (første kolonne) men ikke rangert (andre kolonne).

Fargekodene som brukes for kontinentene er:

Afrika Asia Europa Nord-Amerika Sør-Amerika Oseania
Velg hvordan du vil se tabellen
Vis A kraftverk under anlegg, D kraftverk i drift, ja N nedlagte kraftverk
Vis X kraftverk under 800 MW
2 0 Ny rangering - - ja ja

Ved å trykke på firkanten ved siden av ordet «Land» i femte kolonne fra venstre får man en oversikt over varmekraftverk per land.

Rang Navn Kapasitet
(MW)
Land Påbegynt
(år)
Ferdig
(år)
Produksjon
(år, TWh)
Brensel, type
1 1 Shenhua / Guohua Taishan kullkraftverk[1][2] 7000 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 2003 Utbygges kull Designet for 9000 MW
2 2 Guodian Beilun kullkraftverk[3] 5000 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina kull
3 2 CPIC Waigaoqiao kullkraftverk[4][5] 5000 Kina, Shanghai Folkerepublikken Kina 2001 11,40 kull, superkritisk
4 4 Huaneng Yingkou kullkraftverk[6] 4840 Kina, Liaoning Folkerepublikken Kina 2007 6,51 kull, superkritisk Utvides fra 1840 MW
5 3 Kawagoe gasskraftverk[7] 4802 Japan Japan LNG
6 4 Surgut 2 kraftverk 4800 Russland Russland 1985 34,9 olje
7 Medupi kraftverk 4800 Sør-Afrika Sør-Afrika 2011 kull
8 5 Huadian Zouxian-Haimen kullkraftverk[8] 4540 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina kull
9 6 Huadian Zouxian kullkraftverk[9][10][5] 4400 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1982 1985, 2007 kull
7 6 Kashima oljekraftverk[11] 4400 Japan Japan olje
8 7 Al-Shuaibah kraftverk (Shoaiba) 4323 Saudi-Arabia Saudi-Arabia olje
9 8 Bełchatów kraftverk 4320 Polen Polen 25,4 brunkull, lignitt
10 9 Az Zour kraftverk 4314 Kuwait Kuwait olje
11 10 Neurath kraftverk 4288 Tyskland Tyskland 1972 1976, 2010 16,00 kull, steinkull, utvides fra 2100 MW
12 11 Ghazlan kraftverk 4256 Saudi-Arabia Saudi-Arabia olje
13 12 Huaneng Yuhuan kullkraftverk[6] 4200 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 2007, 2010 12,29 kull
14 13 Mailiao kraftverk 4200 Taiwan Republikken Kina kull
15 14 Tatan gasskraftverk 4200 Taiwan Republikken Kina naturgass
10 9 Taiwan Huayang Houshi kullkraftverk[12] 4200 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina kull Utvidet fra 3.600 MW
16 15 Majuba kullkraftverk[13] 4110 Sør-Afrika Sør-Afrika 1996 2001 23,0 kull
11 10 Castle Peak kullkraftverk[14] 4108 Kina, Hongkong Folkerepublikken Kina kull
12 11 Hekinan kraftverk[15] 4100 Japan Japan 2002 kull
19 18 Ekibastus kraftverk 4000 Kasakhstan Kasakhstan 9,43 kull
14 12 Hadong kraftverk[16] 4000 Sør-Korea Sør-Korea 1997 2010 25,00 kull
20 19 Poryong kraftverk 4000 Sør-Korea Sør-Korea 1995 2000 27,8 kull, LNG
21 14 Taean kraftverk[17] 4000 Sør-Korea Sør-Korea kull
22 Tata Mundra kullkraftverk 4000 India, Gujarat India 2010 2013 kull, superkritisk, under bygging
22 21 Chita kraftverk[7] 3966 Japan Japan LNG, olje
23 18 Nanticoke kullkraftverk[18] 3964 Canada, On Canada 1972 1978 10,35 kull, stenges i 2014
24 23 Ligang kullkraftverk[19] 3960 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 1990 2006 kull
22 Reliance Krishnapatnam kullkraftverk (UMPP)[20] 3960 India, Andhra Pradesh India 2010 2017 kull, superkritisk, under bygging
23 Reliance Tilaiya kullkraftverk[21] 3960 India, Jharkhand India 2009 2017 kull, superkritisk, under bygging
24 Reliance Sasan kullkraftverk (UMPP)[22] 3960 India, Madhya Pradesh India 2009 2013 kull, superkritisk, under bygging
25 Martin County kraftverk (Martin) 3950 USA, Fl USA kull, naturgass (2.136 MW), olje (1.727 MW)
26 24 Drax kraftverk 3870 Storbritannia Storbritannia kull
nr nr Niederaussem kraftverk 3864 Tyskland Tyskland kull
nr nr Kendal kraftverk[13] 3840 Sør-Afrika Sør-Afrika 1982 1993 kull
nr nr Hirono kraftverk[7] 3800 Japan Japan kull (600), olje (3.200 MW)
nr nr Lamma kraftverk 3796 Kina, Hongkong Folkerepublikken Kina kull, naturgass
nr nr Yatagan kullkraftverk 3780 Tyrkia Tyrkia kull
nr nr Gibson kraftverk 3750 USA, In USA kull
nr nr Lethabo kraftverk[13] 3700 Sør-Afrika Sør-Afrika 1980 1990 21,6 kull
nr nr Matimba kraftverk[13] 3690 Sør-Afrika Sør-Afrika 1981 24,0 kull
nr nr Bang Pakong kraftverk[23] 3675 Thailand Thailand naturgass, olje
nr nr Ratchaburi kraftverk 3645 Thailand Thailand 1995 2000 naturgass, olje
nr nr Kostroma gasskraftverk 3600 Russland Russland naturgass
nr nr Zaporizjzja kraftverk 3600 Ukraina Ukraina 1977 kull, naturgass, olje
nr nr Vuglegorsk kraftverk 3600 Ukraina Ukraina 1977 kull, naturgass, olje
nr nr Anegasaki kraftverk[7] 3600 Japan Japan naturgass, olje
nr nr Sodegaura kraftverk[7] 3600 Japan Japan LNG
nr 31 Taiwan Huayang Houshi kullkraftverk[12] 3600 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina kull
nr 31 Shenhua Luneng Suizhong kullkraftverk (I-III)[5] 3600 Kina, Liaoning Folkerepublikken Kina 2000 2010 8,32 kull, superkritisk. Utvides 1.200 > 1.600 > 3.600 MW
nr nr Datang Tuoketuo kullkraftverk[24] 3600 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 1995 2005 23,3 kull
nr nr Duvha kraftverk[13] 3600 Sør-Afrika Sør-Afrika 1975 1984 22,8 kull
nr 36 W. A. Parish kraftverk[25] 3565 USA, Tx USA kull, naturgass
nr nr Futtsu kraftverk[7] 3520 Japan Japan LNG
nr nr Tutuka kraftverk[13] 3510 Sør-Afrika Sør-Afrika 1985 1990 8,9 kull
nr 38 Bowen kraftverk[26] 3499 USA, Ga USA kull
nr nr Matla kraftverk[13] 3450 Sør-Afrika Sør-Afrika 1974 1983 25,2 kull
45 40 Datang Panshan kullkraftverk[27] 3400 Kina, Tianjin Folkerepublikken Kina 1998 2002, 2008 7,80 steinkull, superkritisk
nr nr Shenhua Ninghai kullkraftverk 3400 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina kull
nr nr Suralaya kullkraftverk[28] 3400 Indonesia Indonesia 1980 1997 24,0 kull
nr nr Al-Qurayyah kraftverk 3389 Saudi-Arabia Saudi-Arabia olje
nr nr Didcot kraftverk 3372 Storbritannia Storbritannia 1997 kull, naturgass
nr nr Samchonpo kraftverk 3372 Sør-Korea Sør-Korea 23,7 kull, olje
nr nr Reftinsk kraftverk 3300 Russland Russland kull
nr nr Taichung kraftverk 3300 Taiwan Republikken Kina kull
nr Barh kullkraftverk 3300 India, Bihar India 2007 kull, superkritisk, under bygging
nr nr Surgut 1 kraftverk 3280 Russland Russland 1968 1983 olje
nr nr Monroe kraftverk 3280 USA, Mi USA 1974 kull
nr nr Vindhyachal kraftverk 3260 India, Madhya Pradesh India 1987 2007 kull
nr nr Panxian kullkraftverk 3200 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 1995 2007 kull
nr nr Cordemais kraftverk 3185 Frankrike Frankrike 1970 1984 kull, olje
nr nr Dalate kullkraftverk 3180 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 1995 2007 10,7 kull
nr nr Riyadh-9 kraftverk (A-F) 3135 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 1995 2008 naturgass, olje
nr nr Shin Nagoya kraftverk (7-8) 3058 Japan Japan 1999, 2008 LNG
nr nr Xunchang-1 gasskraftverk[29] 3048 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 naturgass
nr nr Xunchang-2 gasskraftverk[29] 3048 Kina, Sichuan Folkerepublikken Kina 2009 naturgass
nr nr Jänschwalde kraftverk 3000 Tyskland Tyskland 1981 1988 kull (lignitt)
nr nr Syrdarja kraftverk 3000 Usbekistan Usbekistan 1981 naturgass, olje
nr nr Baoji kullkraftverk[30] 3000 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull
50 47 Gujiao kullkraftverk[31] 3000 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull, utvides fra 600 MW
nr nr Loy Yang kraftverk (A-B) 3000 Australia Australia 1987 kull (lignitt)
nr nr Kriel kraftverk[13] 3000 Sør-Afrika Sør-Afrika 1979 17,5 kull
nr nr Sør-Bangkok kraftverk[23] 2990 Thailand Thailand 2008 naturgass, olje
nr nr Shentou kullkraftverk[32][24] 2970 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina 5,7 kull
nr nr John E. Amos kraftverk 2933 USA, WV USA 1973 kull
nr nr Al Taweelah kraftverk (1-2) 2890 FAE, Abu Dhabi De forente arabiske emirater 2001, 2009 naturgass, olje
nr nr Chiba kraftverk 2880 Japan Japan 2000 LNG
487 479 Guodian Tongling kullkraftverk[2] 2850 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 1999 kull, steinkull Utvides fra 875 MW
nr nr James H. Miller kullkraftverk 2824 USA, Al USA 1978 1991 23,0 kull
nr nr Kryvorozje kraftverk 2820 Ukraina Ukraina 1955 1966 kull
nr nr Rjazan kraftverk 2800 Russland Russland 1970 1981 kull, naturgass, olje
nr Yokohama gasskraftverk 2800 Japan Japan 1998 LNG
nr Higasi Niigata kraftverk 2790 Japan Japan 2006 LNG
nr Guanghope Shajiao kraftverk[33] 2780 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 1996 kull
nr Eems gasskraftverk 2767 Nederland Nederland 1970 1996 naturgass
nr Black Point kraftverk 2728 Kina, Hongkong Folkerepublikken Kina 1993 2006 naturgass, olje
nr Kozienice kraftverk 2720 Polen Polen 1979 8,33 kull
nr Collins kraftverk 2700 USA, Il USA 1979 naturgass, olje
nr Toyama Shinko kraftverk 2700 Japan Japan 1970 1981 kull, olje
James M. Barry kraftverk[34] 2657 USA, Al USA kull, naturgass
nr Chalk Point kraftverk 2647 USA, Md USA kull, naturgass
nr Grain oljekraftverk 2640 Storbritannia Storbritannia 1984 olje
nr Brindisi Sud kraftverk 2640 Italia Italia 1993 kull, olje
nr nr Torrevaldaliga Nord oljekraftverk (Valdaliga) 2640 Italia Italia 1968 olje
nr nr Porto Tolle oljekraftverk 2640 Italia Italia 1984 olje
nr nr Huaneng Luohuang kullkraftverk[6] 2640 Kina, Chongqing Folkerepublikken Kina 2009 11,38 kull
nr nr Eraring kraftverk 2640 Australia Australia 1984 kull
nr nr Bayswater kraftverk 2640 Australia Australia 1986 kull
nr nr Mae Moh kraftverk 2625 Thailand Thailand 1978 1995 kull (lignitt)
nr nr Rockport kraftverk 2600 USA, In USA 1989 kull
nr nr Gavin kraftverk 2600 USA, Oh USA 1975 kull
nr nr Cumberland kraftverk 2600 USA, Tn USA 1973 kull, naturgass
nr nr Ramagundam kraftverk (STPS) 2600 India, Andhra Pradesh India 1983 2005 kull
nr nr Orot Rabin kraftverk 2590 Israel Israel 1981 1996 kull
nr nr Boxberg kraftverk 2570 Tyskland Tyskland 2000, 2011 kull (lignitt)
nr nr Paiton kraftverk (1 + 2) 2560 Indonesia Indonesia 2000 kull
nr nr Roxboro kraftverk 2558 USA, NC USA kull
nr nr Paradise kullkraftverk 2558 USA, Ky USA 1963 1970 kull
nr nr Himeji Daini gasskraftverk[7] 2550 Japan Japan LNG
77 76 Huaneng Dezhou kullkraftverk[6] 2550 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1989 2003 14,50 kull
nr nr Zouxian kullkraftverk[30][35] 2540 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina kull
nr nr Kuchurgan kraftverk 2520 Moldova Moldova kull, naturgass, olje
80 78 Shenhua Guohua Huanghua varmekraftverk 2520 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 2009 6,60 kull
nr nr Dingzhou varmekraftverk 2520 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 2009 6,41 kull
nr nr Bruce Mansfield kraftverk 2505 USA, Pa USA 1980 kull
nr nr Westfalen kraftverk 2470 Tyskland Tyskland 1969, 2012 kull, olje (utvides fra 670 MW)
nr nr Mystic kraftverk (8-9) 2457 USA, Ma USA 2003 naturgass, dieselolje
nr nr W. H. Sammis kraftverk 2456 USA, Oh USA 1959 1971 kull
nr nr J. M. Stuart kraftverk 2441 USA, Oh USA kull
nr nr Sultan Salahuddin Abdul Aziz kraftverk 2420 Malaysia Malaysia 1988 2000 kull, naturgass, olje
nr nr Cottam kraftverk 2400 Storbritannia Storbritannia kull
nr nr Longannet kraftverk 2400 Storbritannia Storbritannia 1971 kull
nr Porcheville oljekraftverk 2400 Frankrike Frankrike 1982 olje
Emfesz gasskraftverk 2400 Ungarn Ungarn 2009 2013 naturgass
nr nr Lukoml kraftverk 2400 Hviterussland Hviterussland 1965 1972 naturgass, olje
nr nr Perm gasskraftverk (SDPP) 2400 Russland Russland 1980 1990 14,25 naturgass
53 49 Zainsk kondensatkraftverk[36] 2400 Russland Russland naturgass, olje
nr nr Karmanovo kraftverk 2400 Russland Russland 1962 1973 naturgass, olje
nr nr Irklin gasskraftverk 2400 Russland Russland 10,2 naturgass
nr nr Stavropol gasskraftverk 2400 Russland Russland naturgass
nr nr Konakovo GRES gasskraftverk 2400 Russland Russland 1960 1969 naturgass, olje
nr nr Zmivska kraftverk 2400 Ukraina Ukraina 1969 kull, naturgass, olje
nr nr Dangjin kraftverk[37] 2400 Sør-Korea Sør-Korea 1994 2001 kull
nr nr Hancheng kullkraftverk[30] 2400 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull
nr nr Huaneng Tongchuan kraftverk[30][38] 2400 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina 2007 kull
nr nr Jinjie kullkraftverk 2400 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina 2007 11,37 kull
nr nr Zhangjiakou kullkraftverk[24] 2400 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 1991 2001 kull
nr nr Huaneng Yangluo kullkraftverk[39] 2400 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 2009 kull
nr nr Wushashan kullkraftverk[24] 2400 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Aserbajdsjanskaja gasskraftverk 2400 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 1991 naturgass
63 49 Doha Vest kraftverk 2400 Kuwait Kuwait 1984 naturgass, olje
nr nr Lakeview kraftverk (nedlagt) 2400 Canada, On Canada kull
nr nr Martin Lake kullkraftverk 2391 USA, Tx USA 1979 kull
nr nr Narva kraftverk 2380 Estland Estland olje
nr nr Chandrapur kraftverk 2340 India, Maharashtra India 1983 1997 kull
nr nr Phu-My gasskraftverk (2-4) 2335 Vietnam Vietnam 1995 2004 naturgass
nr nr Kahalgaon kraftverk 2330 India, Bihar India 1992 2009 kull
nr nr Crystal River kraftverk 2310[40] USA, Fl USA 1984 kull, kjernekraft
nr nr Turceni kraftverk 2310 Romania Romania 1979 7,70 kull
nr nr Bursjtynska kraftverk 2300 Ukraina Ukraina 1971 kull
nr nr Rutenburg kraftverk 2300 Israel Israel 1989 2001 kull
nr nr Sanhe kraftverk 2300 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 2000, 2009 kull
nr nr Pulau Seraya kraftverk 2300 Singapore Singapore 2002 naturgass, olje
nr nr Jim Bridger kraftverk 2300 USA, Wy USA 1979 kull
nr nr Shin-Oita gasskraftverk[7] 2295 Japan Japan LNG
nr nr Weisweiler kraftverk 2293 Tyskland Tyskland 1955 1974 kull, naturgass
nr nr Navajo kraftverk 2280 USA, Az USA kull
nr nr Frimmersdorf kraftverk 2265 Tyskland Tyskland 1959 1970 21,0 kull (lignitt)
nr nr Tanjung Jati kraftverk (A-B) 2240 Malaysia Malaysia 2006 kull
nr nr Simmering kraftverk[41] 2239 Østerrike Østerrike 1977 1992 naturgass, olje, biomasse
nr nr Ghent kraftverk 2224 USA, Ky USA 1974 1984 kull
nr nr Voerde-West kraftverk 2220 Tyskland Tyskland 1970 1985 kull
nr nr Hsinta kraftverk 2210 Taiwan Republikken Kina 1999 naturgass, olje (1 blokk)
nr nr Oswego kraftverk 2204 USA, NY USA 1979 naturgass, olje
nr nr Huaneng Yimin kullkraftverk[39] 2200 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina kull
nr nr Nishi Nagoya oljekraftverk 2190 Japan Japan 1975 olje
nr nr Sundance kraftverk 2181 Canada, Ab Canada kull
nr nr Rheinhafen-Karlsruhe kraftverk 2172 Tyskland Tyskland 1955, 2012 kull, naturgass, utvides fra 1260 MW
72 68 TETs-26 (Moskva-26) 2160 Russland Russland 1975 1979, 1988 naturgass, olje (mazut)
nr nr Jeffrey kraftverk 2160 USA, Ks USA 1978 1983 kull
nr nr Belews Creek kraftverk 2160 USA, NC USA 1975 kull
nr nr Turów kraftverk 2160 Polen Polen 1962 1971 kull
nr nr Altamira gasskraftverk[42] 2158 Mexico Mexico 1976, 2006 naturgass
nr nr Dabhol kraftverk 2150 India, Maharashtra India 1999 2007 naturgass, olje
nr nr Lennox kraftverk 2140 Canada, On Canada 1976 naturgass, olje
nr nr Ninemile Point kraftverk 2140 USA, La USA 1951 1973 naturgass, olje
77 73 McIntosh kraftverk[26] 2112 USA, Ga USA kull (163 MW), naturgass, olje
nr nr El-Kureimat kraftverk 2104 Egypt Egypt 1998 2008 naturgass, olje
nr nr Peterhead kraftverk 2102 Storbritannia Storbritannia 1980, 2000 naturgass, olje
nr nr Neurath kraftverk 2100 Tyskland Tyskland 1976 kull (lignitt)
nr nr Kirisji gasskraftverk 2100 Russland Russland 1965 naturgass
nr nr Kainan oljekraftverk[7] 2100 Japan Japan olje
nr nr Tuxpan kraftverk[42] (Baja California) 2100 Mexico Mexico 1991 1996 naturgass, olje
nr nr Tuxpan gasskraftverk[43] (Veracruz) 2100 Mexico Mexico 2003, 2006 naturgass, olje
nr nr Petacalco kraftverk 2100 Mexico Mexico 1994 kull, olje
nr nr Arnot kraftverk[13] 2100 Sør-Afrika Sør-Afrika 1975 kull
nr nr Manjung kullkraftverk 2100 Malaysia Malaysia 2003 kull
nr nr Yokosuka oljekraftverk 2100 Japan Japan 1955 1970 olje
nr nr Tachibana-wan kraftverk[7] 2100 Japan Japan 2000 kull
nr nr Yangcheng kullkraftverk 2100 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina 2002 kull
nr nr Colstrip kraftverk 2094 USA, Mt USA 1975 1986 kull
nr nr Daniel kraftverk (Plant Daniel) 2090 USA, Ms USA kull, naturgass, olje
nr nr Troitsk kullkraftverk 2059 Russland Russland kull
nr nr Scholven kraftverk 2056 Tyskland Tyskland 1968 1975 kull, olje
nr nr Littlebrook oljekraftverk 2055 Storbritannia Storbritannia 1984 olje
nr nr Harrison kraftverk 2052 USA, WV USA 1974 kull
nr nr Singrauli kraftverk 2050 India, Uttar Pradesh India 1987 kull
nr nr Lambton kraftverk 2050 Canada, On Canada kull
nr nr Tavazzano kraftverk 2030 Italia Italia 1947 1992 naturgass, olje
nr nr Wang Noi kraftverk[23] 2028 Thailand Thailand 1995 2008 naturgass, olje
nr nr E. C. Gaston kraftverk 2013 USA, Al USA kull
nr nr Homer City kraftverk 2012 USA, Pa USA 1969 1977 kull
nr nr Staudinger kraftverk 2000 Tyskland Tyskland 1962 1992 kull, naturgass
nr nr Ratcliffe-on-Soar kraftverk 2000 Storbritannia Storbritannia 1970 kull
nr nr Fawley oljekraftverk 2000 Storbritannia Storbritannia 1971 olje
nr nr Shinchi kraftverk 2000 Japan Japan kull
nr nr Haramachi kraftverk[7] 2000 Japan Japan kull
nr nr Matsuura kraftverk[7] 2000 Japan Japan 2000 kull
nr nr Higashi Ogishima gasskraftverk 2000 Japan Japan 1991 LNG
nr nr Sakaiko gasskraftverk[7] 2000 Japan Japan LNG
nr nr Hsiehho oljekraftverk 2000 Taiwan Republikken Kina 1975 1985 olje
nr nr Taizhou kullkraftverk 2000 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2008 kull
nr nr Weifang kullkraftverk[44] 2000 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1994 kull
nr nr Shentou-2 kullkraftverk 2000 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina 1992 2005 kull
nr nr Liddell kraftverk 2000 Australia Australia 1973 kull
nr nr Rihand kraftverk 2000 India, Uttar Pradesh India 1989 kull
nr nr Hendrina kraftverk[13] 2000 Sør-Afrika Sør-Afrika 1977 11,7 kull
nr nr Ravenswood kraftverk (Big Allis) 2000[45] USA,NY USA 1965 naturgass, olje
Planta Centro kraftverk 2000 Venezuela Venezuela 1979 1985 naturgass, fyringsolje
Marshall kraftverk 1996 USA, NC USA kull
Fiddlers Ferry kraftverk 1990 Storbritannia Storbritannia 1973 kull
nr nr Le Havre kraftverk 1990 Frankrike Frankrike 1968 1983 kull, olje
nr nr Monticello kullkraftverk 1980 USA, Tx USA 1978 kull
nr nr West Burton kraftverk 1972 Storbritannia Storbritannia 1968 kull
nr nr Eggborough kraftverk 1960 Storbritannia Storbritannia 1969 kull
nr nr Changshu kraftverk[33] 1950 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2003 kull
nr nr Lumut gasskraftverk 1950 Malaysia Malaysia 2002 naturgass
nr nr R. M. Schafer kraftverk 1943 USA, In USA kull
nr nr Kingsnorth kraftverk 1940 Storbritannia Storbritannia 1973 kull, olje
nr nr Ferrybridge kraftverk 1935 Storbritannia Storbritannia 1968 kull
nr nr Kerman kraftverk 1932 Iran Iran 1998 2008 naturgass, olje
nr nr Taichung-2 kraftverk 1930 Taiwan Republikken Kina kull
nr nr Kasjira kullkraftverk 1910 Russland Russland 1922 2008 6,5 kull
nr nr Wansley kraftverk 1904 USA, Ga USA 1978 kull
nr nr Atsumi kraftverk[7] 1900 Japan Japan olje
nr nr Liyujiang kullkraftverk 1900 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 2003 kull
nr nr Tunghsiao kraftverk 1894 Taiwan Republikken Kina 1975 2000 LNG, olje
nr nr Conesville kraftverk 1891 USA, Oh USA 1959 1978 kull
nr nr Ramin kraftverk 1890 Iran Iran 1970 2002 naturgass, olje
nr nr Rush Island kraftverk 1890 USA, Mo USA 1977 9,4 kull
nr nr Sabine gasskraftverk 1890 USA, Tx USA 1962 1979 naturgass
nr nr AES Alamitos kraftverk 1882 USA, Ca USA 1956 1966 naturgass, olje
nr nr Cardinal kraftverk 1880 USA, Oh USA 1967 1977 kull
nr nr Hines kraftverk 1880 USA, Fl USA 1995 2007 naturgass, olje
nr nr Teesside gasskraftverk 1875 Storbritannia Storbritannia naturgass
nr nr Petersburg kraftverk 1873 USA, In USA kull
nr nr Keystone kraftverk 1872 USA, Pa USA kull
nr nr Lippendorf kraftverk 1867 Tyskland Tyskland kull
nr nr Tasjkent gasskraftverk 1860 Usbekistan Usbekistan naturgass
nr nr Shaanxi Pucheng kraftverk[30] 1860 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull
nr nr Senoko kraftverk 1848 Singapore Singapore 2000 naturgass
nr nr Shenzhen Mawan kraftverk[30][46] 1840 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina kull
nr nr Big Bend kraftverk 1822 USA, Fl USA 1970 1985 kull
nr nr Baldwin kraftverk 1806 USA, Il USA 1975 kull
nr nr Elektrenai kraftverk 1800 Litauen Litauen kull, naturgass, olje
nr nr Polaniec kraftverk 1800 Polen Polen 1983 6,28 kull
nr nr Trypilska kraftverk 1800 Ukraina Ukraina 1972 kull, naturgass, olje
nr nr Ladyžinska kraftverk 1800 Ukraina Ukraina 1971 kull
TETs-21 (Moskva-21) 1800 Russland Russland naturgass
nr nr Novotsjerkassk kraftverk 1800 Russland Russland 1965 1972 kull, naturgass, olje
nr nr Ulsan kraftverk 1800 Sør-Korea Sør-Korea 1970 1981 naturgass, olje
nr nr Pusan gasskraftverk 1800 Sør-Korea Sør-Korea 1995 2004 LNG
115 106 Seoincheon kraftverk[47] 1800 Sør-Korea Sør-Korea LNG
nr nr Gobo oljekraftverk[7] 1800 Japan Japan olje
nr nr Nanko gasskraftverk[7] 1800 Japan Japan LNG
nr nr Shin-Kokura gasskraftverk[7] 1800 Japan Japan LNG
173 168 Jingmen kraftverk 1800 Kina, Hubei Folkerepublikken Kina 1979 2007 steinkull, olje
174 168 Huaneng Taichang kullkraftverk[6] (Taicang) 1800 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2009 10,82 kull
175 168 Shaanxi Weihe kraftverk[30] 1800 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull
175 168 Shiheng kullkraftverk (fase I-III)[10] 1800 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1998 kull
175 168 Pingshi kullkraftverk[2] 1800 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina Utvidelse kull
nr nr Intermountain kullkraftverk 1800 USA, Ut USA 1987 kull
nr nr Dunamenti kraftverk 1782 Ungarn Ungarn 1976 naturgass, olje
nr nr Ras Laffan kraftverk (A-B) 1781 Qatar Qatar 1996, 2008 naturgass
nr nr Rybnik kraftverk 1775 Polen Polen 1978 9,00 kull
nr nr Prydinprovska kraftverk 1765 Ukraina Ukraina 1955 1966 kull
nr nr Shahid Salimi kraftverk (Neka) 1760 Iran Iran 1981 naturgass, olje
nr nr Cross kraftverk 1760 USA, SC USA 1984 2007 kull
nr nr Shawnee kraftverk 1750 USA, Ky USA 1956 kull
nr nr Harllee Branch kraftverk 1746 USA, Ga USA 1969 kull
nr nr Rossano Calabro gasskraftverk 1736 Italia Italia 1990 1997 naturgass
nr nr J. H. Campbell kraftverk 1731 USA, Mi USA 1962 1980 kull
nr nr Hatfields's Ferry kraftverk 1728 USA, Pa USA 1971 kull, olje
nr nr Starobeshivska kraftverk 1725 Ukraina Ukraina 1958 1967 kull
nr nr Rovinari kraftverk 1720 Romania Romania 1979 kull, naturgass, olje
nr nr Dolna Odra kraftverk 1720 Polen Polen 1977 4,52 kull
nr nr Callide kraftverk (A-C) 1720 Australia Australia 1965 1989, 2001 kull
nr nr Manatee oljekraftverk 1720 USA, Fl USA 1977, 2005 olje
nr nr Mill Creek kraftverk 1719 USA, Ky USA 1974 1984 kull
nr nr Muskogee kraftverk (4-6) 1716 USA, Ok USA 1976 1984 kull, naturgass
nr nr Conemaugh kraftverk 1711 USA, Pa USA 1971 kull
nr nr Prunéřov kraftverk (I-II) 1710 Tsjekkia Tsjekkia 1982 brunkull
205 202 Laramie River kullkraftverk 1710 USA, Wy USA 1970 1972 kull
nr nr San Juan kraftverk 1708 USA, NM USA 1982 kull
Limestone kullkraftverk 1706 USA, Tx USA 1980 1986 kull
nr nr Kingston kullkraftverk 1700 USA, Tn USA 1955 kull
nr nr Connah's Quay kraftverk 1700 Storbritannia, Wales Storbritannia 1996 naturgass, kull (180 MW)
nr nr Zhenjiang kraftverk[33] 1695 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2005 kull
nr nr Fayette kraftverk (Sam Seymour) 1690 USA, Tx USA kull
nr nr Gersteinwerk kraftverk 1680 Tyskland Tyskland kull, naturgass
nr nr Dimo Ditsjev kullkraftverk[48] 1680 Bulgaria Bulgaria 1970 1995 brunkull
nr nr Gladstone kraftverk 1680 Australia Australia kull
nr nr Raichur kraftverk 1680 India, Karnataka India 1985 2003 kull
nr nr J. Robert Welsh kraftverk 1674 USA, Tx USA 1982 kull
nr nr Martin's Creek kraftverk 1670 USA, Pa USA 1954 1976 naturgass, olje
nr nr Belle River kraftverk 1664 USA, Mi USA 1984 kull, naturgass, olje
nr nr Patnow kraftverk 1660 Polen Polen 1967 2008 kull (lignitt)
nr nr Staythorpe gasskraftverk 1650 Storbritannia Storbritannia 2010 naturgass
nr nr Tomato-atsuma kraftverk[7] 1650 Japan Japan kull
nr nr Midlothian gasskraftverk 1650 USA, Tx USA 2002 naturgass
nr nr Hamburg-Moorburg kraftverk 1640 Tyskland Tyskland 2011 kull
nr nr Mitchell kraftverk 1633 USA, WV USA 1971 kull
nr nr Anpara kraftverk 1630 India, Uttar Pradesh India kull
nr nr Nakoso kraftverk 1625 Japan Japan 1966 1983 kull, olje
nr nr Montour kraftverk 1624 USA, Pa USA 1969 1977 kull
Ricardo Zuloaga kraftverk (Tacoa) 1624 Venezuela Venezuela 1956 1981 naturgass, fyringsolje
nr nr Ormond Beach kraftverk 1612 USA, Ca USA 1973 naturgass, olje
nr nr Eesti oljekraftverk 1610 Estland Estland 1973 olje (oljeskifer)
nr nr Brayton Point kraftverk 1601 USA, Ma USA 1969 kull, naturgass, olje
nr nr Schwarze Pumpe kraftverk 1600 Tyskland Tyskland 1998 kull
nr nr Arcos de la Frontera kraftverk 1600 Spania Spania 2005 naturgass, dieselolje
nr nr Berezov kraftverk 1600 Russland Russland 1991 kull (lignitt)
nr nr Nizjnevartov gasskraftverk 1600 Russland Russland 1990 2004 naturgass
nr nr Pukchang kraftverk 1600 Nord-Korea Nord-Korea 1961 1984 kull, reell effekt trolig 500-1.600 MW
nr nr Hazelwood kraftverk 1600 Australia Australia 1971 kull
nr nr Camden kraftverk[13] 1600 Sør-Afrika Sør-Afrika 1969 kull
nr nr Yonghungdo kraftverk 1600 Sør-Korea Sør-Korea kull
nr nr Mount Storm kraftverk 1600 USA, WV USA 1973 kull
nr nr Widows Creek kraftverk 1600 USA, Al USA 1965 kull
nr nr Independence kraftverk 1600 USA, Ar USA 1984 kull
nr nr Maritsa Iztok 2 1596 Bulgaria Bulgaria 1962 1995, 2002 brunkull, lignitt
nr nr Mohave kraftverk (nedlagt) 1580 USA, Nv USA 1971 kull
nr nr La Cygne kraftverk 1575 USA, Ks USA 1977 kull
nr nr Muskingum River kraftverk 1566 USA, Oh USA 1953 1968 kull
143 138 Killingholme gasskraftverk (A+B) 1565 Storbritannia Storbritannia 1988 1993 naturgass
nr nr Kairo Nord kraftverk (1-2) 1559 Egypt Egypt 2000 2005 naturgass, olje
nr nr Brunner Island kraftverk 1559 USA, Pa USA 1969 kull
nr nr Douhe kraftverk[24] 1550 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 1973 1987 10,0 kull
nr nr St. Clair kraftverk 1547 USA, Mi USA 1954 1969 kull
nr nr Tula kraftverk[42] (Francisco Pérez Ríos) 1546 Mexico Mexico 1991]
nr nr Jaworzno kraftverk (II-III) 1545 Polen Polen 1977 1998 kull
nr nr Powerton kraftverk (5-6) 1538 USA, Il USA 1975 kull, naturgass
nr nr Torrevaldaliga Sud kraftverk 1532 Italia Italia 1973 naturgass, olje
nr nr Muskingum River kraftverk 1529 USA, Oh USA kull
nr nr Mannheim kraftverk (GKM) 1521 Tyskland Tyskland 1954 1993 kull, naturgass, olje
nr nr Balti oljekraftverk (Pribaltiski) 1520 Estland Estland 1966 olje (oljeskifer)
nr nr Comanche kraftverk 1516 USA, Co USA 1975, 2009 kull Utvides fra 700 MW
145 145 Ballylumford kraftverk 1510 Storbritannia Storbritannia 1965 1975 naturgass, olje
nr nr Emile-Huchet kraftverk 1510 Frankrike Frankrike 1951 1981 kull
nr nr Trombay kraftverk 1510 India, Maharashtra India 1965 1993 kull, naturgass, olje
nr nr Nicola Tesla A kraftverk 1502 Serbia Serbia 1970 1979 kull
nr nr Sant Adrià de Besòs kraftverk 1500 Spania Spania 1976, 2002 naturgass, olje
nr nr El Nubaria kraftverk 1500 Egypt Egypt 2006 naturgass, olje
nr nr Al Shuweiat kraftverk (Shuweiat) 1500 FAE, Abu Dhabi De forente arabiske emirater 2004 naturgass, olje
nr nr Agios Dimitrios kraftverk 1500 Hellas Hellas 1984 1997 kull (lignitt)
nr nr Tsjerepets kraftverk 1500 Russland Russland 1953 1966 kull
nr nr Berjosov kraftverk 1500 Russland Russland kull
nr nr Kawasaki CC kraftverk 1500 Japan Japan 2009 LNG
nr nr San Lorenzo kraftverk (Sta Rita) 1500 Filippinene Filippinene 2000 naturgass
nr nr Ca Mau kraftverk 1500 Vietnam Vietnam 2002 2008 10,0 naturgass, olje
nr nr Northport kraftverk 1500 USA, NY USA 1977 naturgass, oljeCRL
nr nr Moss Landing gasskraftverk 1500 USA, Ca USA 1950 1968 naturgass
Midland gasskraftverk 1500 USA, Mi USA 1984 1991 naturgass
nr nr Verkhnij Tagil kraftverk 1497 Russland Russland 1956 kull, naturgass
238 236 Opole kraftverk[49] 1492 Polen Polen 7,9 brunkull, lignitt
nr nr Morgantown kraftverk 1492 USA, Md USA 1971 kull, olje
nr nr Yates kraftverk 1487 USA, Ga USA kull
nr nr Johnsonville kullkraftverk 1485 USA, Tn USA kull
nr nr Ostiglia kraftverk 1482 Italia Italia 1960 1974 naturgass, olje
nr nr Eddystone kraftverk 1480 USA, Pa USA 1960 1976 kull, naturgass, olje
nr nr Asnæs kraftverk 1472 Danmark Danmark kull, olje
nr nr Kurakhovskaja kraftverk 1471 Ukraina Ukraina 1975 kull
nr nr Barking Reach kraftverk 1470 Storbritannia Storbritannia naturgass
nr nr Dubai Smelter kraftverk (2) 1470 FAE, Dubai De forente arabiske emirater 1985 2008 naturgass
nr nr Wanakbori kraftverk 1470 India, Gujarat India 1988 kull
nr nr Neyveli II kraftverk 1470 India, Tamil Nadu India 1986 1993 kull (lignitt)
nr nr Tarong kraftverk 1470 Australia Australia kull
nr nr Paiton PLN kraftverk 1460 Indonesia Indonesia kull
nr nr Aberthaw kraftverk 1455 Storbritannia Storbritannia 1979 kull (antrasitt), biomasse
nr nr Goi gasskraftverk 1455 Japan Japan 1968 LNG
nr nr Yallourn kraftverk 1450 Australia Australia 1973 1982 kull (lignitt)
nr nr Eshkol kraftverk 1449 Israel Israel 1958 1974 olje, naturgass
nr nr Shirvan-2 kraftverk 1449 Iran Iran 2006 2010 naturgass, dieselolje
nr nr Hunter kullkraftverk 1444 USA, Ut USA 1976 1983 kull
nr nr Orba kraftverk 1442 India, Uttar Pradesh India kull
nr nr Himeji Daiichi gasskraftverk[7] 1442 Japan Japan LNG
nr nr Afsin Elbistan kullkraftverk 1440 Tyrkia Tyrkia 2006 kull (lignitt)
nr nr Tuas CC kraftverk 1440 Singapore Singapore 2005 naturgass
nr nr Zawia kraftverk 1440 Libya Libya 2000 2008 naturgass, olje
nr nr Huntly kraftverk 1435 New Zealand New Zealand kull, naturgass
nr nr BLCP kraftverk 1434 Thailand Thailand 2007 kull
Walter C. Beckjord kraftverk 1433 USA, Oh USA kull (1221 MW), olje (106 MW)
nr nr Seminole kraftverk 1430 USA, Fl USA 1988 kull
nr nr Lugansk kraftverk 1425 Ukraina Ukraina 1957 1965 kull, naturgass, olje
177 171 TETs-23 (Moskva-23) 1420 Russland Russland 1962 1966, 1982 naturgass, olje
nr nr Gorgas kraftverk 1417 USA, Al USA kull
nr nr Huaneng Nantong kullkraftverk[50] 1404 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 1990, 1999 8,35 kull
nr nr Handley gasskraftverk 1404 USA, Tx USA 1948 1977 naturgass
nr nr Muskingum River kraftverk 1400 USA, Oh USA kull
nr nr Stanwell kraftverk 1400 Australia Australia kull
nr nr As Pontes kraftverk 1400 Spania Spania 1979 kull
nr nr Izmir gasskraftverk 1400 Tyrkia Tyrkia 2003 naturgass
nr nr Gebze gasskraftverk 1400 Tyrkia Tyrkia 2002 naturgass
175 173 Al-Shemal kraftverk 1400 Irak Irak olje
nr nr Pyeongtaek kraftverk[51] 1400 Sør-Korea Sør-Korea olje
nr nr Shinko Kobe kraftverk 1400 Japan Japan 2004 kull
nr nr Reihoku kraftverk 1400 Japan Japan 1995 2003 kull
nr nr Chita Daini gasskraftverk 1400 Japan Japan 1984 LNG
nr nr Yanai kraftverk 1400 Japan Japan 1996 LNG
nr nr Tatan I kraftverk 1400 Taiwan Republikken Kina 2006 LNG, olje
nr nr Huaneng Fuzhou kullkraftverk[52] 1400 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina 1999, 2009 9,00 kull
183 173 Putian gasskraftverk[5] 1400 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina 2009 naturgass, LNG
184 173 Hengmen gasskraftverk[5] 1400 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina naturgass
nr nr Zhuhai kullkraftverk 1400 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 2001 kull
nr nr Huaneng Dalian kullkraftverk[53] 1400 Kina, Liaoning Folkerepublikken Kina 1988 10,20 kull
nr nr Kaeng Khoi-2 kraftverk 1400 Thailand Thailand 2008 naturgass, olje
nr nr Jimah kullkraftverk 1400 Malaysia Malaysia 2003 2009 kull
Bidadi gasskraftverk[54] 1400 India, Karnataka India Planlagt naturgass
nr nr Carbón II kraftverk[42] 1400 Mexico Mexico 1993 kull
nr nr Miami Fort kraftverk 1378 USA, Oh USA 1949 1978 kull
nr nr Aramon kraftverk[48] 1370 Frankrike Frankrike 1977 olje
190 183 TETs-25 (Moskva-25) 1370 Russland Russland 1976 naturgass, olje (mazut)
nr nr Kazerun kraftverk 1370 Iran Iran 1990 2002 naturgass, olje
nr nr Brandon Shores kraftverk 1370 USA, Md USA 1984 1991 kull
nr nr Pleasants kraftverk 1368 USA, WV USA 1980 kull
nr nr Nebraska City kraftverk 1366 USA, Ne USA 1978 2009 kull
nr nr Gerald Gentleman kraftverk 1365 USA, Ne USA kull
nr nr Centralia kraftverk 1360 USA, Wa USA 1973 kull, naturgass
nr nr Joliet kraftverk 1358 USA, Il USA kull, naturgass
nr nr St Johns kraftverk 1358 USA, Fl USA 1988 kull
nr nr Jorf Lasfar kraftverk 1356 Marokko Marokko 1994 kull
nr nr Chesterfield kraftverk 1353 USA, Va USA 1963 1992 kull, naturgass, olje
nr nr Colbert kullkraftverk 1350 USA, Al USA 1965 kull
nr nr Taketoyo oljekraftverk 1345 Japan Japan 1972 olje
nr nr TermoRio gasskraftverk (Leonel Brizola) 1344 Brasil Brasil 2005 naturgass
nr nr Tambak Lorok kraftverk (Semarang) 1338 Indonesia Indonesia 4,5 naturgass, olje
nr nr Fars kraftverk 1335 Iran Iran 1990 2002 naturgass, olje
nr nr Gezer kraftverk 1332 Israel Israel 1995 2008 naturgass, olje
nr nr Hemweg kraftverk 1330 Nederland Nederland 1980 1993 kull, naturgass, olje
nr nr Ho-ping kraftverk 1330 Taiwan Republikken Kina 2002 kull
nr nr Huaneng Yuyang kraftverk[55] 1325 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1988 2006 6,75 kull
nr nr Vojany kraftverk 1320 Slovakia Slovakia 1974 kull, naturgass, olje
nr nr Sugozu kullkraftverk 1320 Tyrkia Tyrkia 2003 kull
nr nr Mount Piper kraftverk 1320 Australia Australia 1996 kull
nr nr Vales Point kraftverk 1320 Australia Australia kull
201 196 Changshan kraftverk[56] 1320 Kina Folkerepublikken Kina 2008 naturgass , kogenerasjon
nr nr Ningxia Shizuishan kraftverk[57] 1320 Kina, Ningxia Folkerepublikken Kina 2012 kull
nr nr Guohua Zhunge'er kraftverk 1320 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 2009 5,93 kull
nr nr Hanfeng kullkraftverk 1320 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 2001 kull (antrasitt)
nr nr Huadian Wuhu kullkraftverk[58] 1320 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2008 kull
nr nr Sidi Krir kraftverk (1-4) 1320 Egypt Egypt 2001 naturgass, olje
203 196 Egbin gasskraftverk 1320 Nigeria Nigeria 1986 naturgass
nr nr Kincaid kraftverk 1320 USA, Il USA 1967 kull, biomasse
nr nr Compostilla II kraftverk 1312 Spania Spania 1961 1984 kull
nr nr Intercession City gasskraftverk 1312 USA, Fl USA 1970 2000 naturgass
205 200 TETs-22 (Dzjerzjinsk TETs) 1310 Russland Russland 1960 8,73 kull, naturgass
nr nr Tomj-Usinsk kullkraftverk 1310 Russland Russland kull
nr nr Genesee kraftverk 1310 Canada, Ab Canada kull
nr nr Gilan kraftverk 1305 Iran Iran 1997 naturgass, dieselolje
E. B. Harris gasskraftverk 1304 USA, Al USA naturgass
nr nr Clifty Creek kraftverk 1303 USA, In USA 1956 kull
nr nr Lagisza kraftverk (I-III) 1300 Polen Polen 1967, 2009 2,81 kull
207 202 La Spezia kraftverk[59] 1300 Italia Italia 1965 kull, naturgass
nr nr La Spezia kraftverk[59] 1300 Italia Italia 1965 kull, naturgass
nr nr Takehara kraftverk[7] 1300 Japan Japan 2000 kull
nr nr Beijing varmekraftverk 1300 Kina, Beijing Folkerepublikken Kina 2008 2,42 kull
nr nr Huaneng Shang'an kullkraftverk[60] 1300 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 1997, 2009 7,90 kull
nr nr Shazand kraftverk (Arak) 1300 Iran Iran 2002 naturgass, olje
Port Everglades kraftverk 1300 USA, Fl USA olje
nr nr William H. Zimmer kraftverk 1300 USA, Oh USA 1991 kull
nr nr Mountaineer kraftverk 1300 USA, WV USA 1980 kull
nr nr Sual kullkraftverk 1294 Filippinene Filippinene 1999 kull
nr nr Hub Chowki oljekraftverk 1292 Pakistan Pakistan 1997 olje
210 205 Vitry-Arrighi kraftverk[48] 1290 Frankrike Frankrike 1971, 2008 steinkull, olje
nr nr Brasov kraftverk 1290 Romania Romania kull
nr nr Belovo kraftverk 1290 Russland Russland 1968 kull, olje
nr nr Nevinnomyssk gasskraftverk 1290 Russland Russland 1960 1972 naturgass
nr nr South Humber Bank gasskraftverk 1285 Storbritannia Storbritannia naturgass
nr nr Bergen kraftverk 1285 USA, NJ USA 2002 naturgass, kerosen
nr nr Vado Ligure kraftverk 1280 Italia Italia 1971 kull, olje
nr nr Piombino oljekraftverk 1280 Italia Italia 1989 olje
nr nr San Filippo del Mela oljekraftverk (San Felipe) 1280 Italia Italia 1965 1976 olje
nr nr Sermide kraftverk 1280 Italia Italia 1985 6,2 naturgass, olje
nr nr Tavazzano kraftverk 1280 Italia Italia 1950 1992 naturgass, olje
nr nr Turbigo Levante gasskraftverk 1280 Italia Italia 1990 1998 naturgass
nr nr Al-Mussaib kraftverk 1280 Irak Irak 1987 1988 olje
nr nr Torrens Island kraftverk 1280 Australia Australia 1967 1981 naturgass, olje
nr nr Fuyang Huaren kullkraftverk 1280 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Richmond County gasskraftverk 1280 USA, NC USA 2002 naturgass
nr nr H. L. Spurlock kraftverk 1279 USA, Ky USA 1981 kull
nr nr Claus kraftverk (Maasbracht) 1278 Nederland Nederland 1977 naturgass, biomasse
nr nr Grain gasskraftverk 1275 Storbritannia Storbritannia Under bygging naturgass
nr nr Amer kraftverk 1275 Nederland Nederland 1980 1993 kull, naturgass, olje
nr nr Carling kraftverk[48] 1274 Frankrike Frankrike 1981, 1991 kull, koks, steinkull
nr nr Altbach-Deizisau kraftverk 1270 Tyskland Tyskland 1958 1997 kull, olje
nr nr West Burton gasskraftverk 1270 Storbritannia Storbritannia 2010 naturgass
nr nr Springerville kraftverk 1270 USA, Az USA 1985 2006 kull
229 224 Rheinhafen-Karlsruhe kraftverk 1260 Tyskland Tyskland kull, naturgass
nr nr Mintia-Deva kullkraftverk 1260 Romania Romania kull, brunkull
nr nr Varna kraftverk 1260 Bulgaria Bulgaria kull
nr nr Njagansk gasskraftverk 1260 Russland Russland 2008 8,6 naturgass
nr nr Bin Qasim kraftverk 1260 Pakistan Pakistan 1980 1998 naturgass, olje
nr nr Vijayawada kraftverk 1260 India, Andhra Pradesh India 1979 1995 kull
nr nr Kolaghat kraftverk 1260 India, West Bengal India 1984 1993 kull
nr nr Haibowan kullkraftverk[39] 1260 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 2009 kull
nr nr Qingdao kraftverk[35] 1260 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1999 kull
nr nr Winyah kraftverk 1260 USA, SC USA kull
nr nr Eastlake kraftverk 1257 USA, Oh USA kull
nr nr Gallatin kraftverk 1254 USA, Tn USA 1959 kull
nr nr Krasnojarsk kullkraftverk 1250 Russland Russland 1955 1983 kull
nr nr Navol kraftverk 1250 Usbekistan Usbekistan naturgass, olje
nr nr Suratgarh kraftverk 1250 India, Rajasthan India 2003 kull
nr nr Redbud gasskraftverk 1250 USA, Ok USA 2004 naturgass
nr nr Mesquite kraftverk 1250 USA, Az USA 2003 naturgass, olje
nr nr Costanera kraftverk 1250 Argentina Argentina 1960 1985 naturgass, olje
nr nr Anan oljekraftverk 1245 Japan Japan 1960 1976 olje
nr nr Yokkaichi kraftverk[7] 1245 Japan Japan naturgass
Roseton kraftverk (Orange) 1242 USA, NY USA olje
nr nr Nicola Tesla B kraftverk 1240 Serbia Serbia 1985 kull
nr nr Linden kraftverk 1240 USA, NJ USA 2006 naturgass, kerosen
262 242 Hanging Rock gasskraftverk 1240 USA, Oh USA 2003 naturgass
262 242 Washington gasskraftverk 1240 USA, Oh USA 2003 naturgass
nr nr Rayong kraftverk 1232 Thailand Thailand 1993 naturgass
nr nr Fusina kraftverk 1230 Italia Italia 1962 1992 kull, olje
240 235 Wansley gasskraftverk (6-7) 1229 USA, Ga USA 2002 naturgass
nr nr Pleasant Prairie kraftverk 1226 USA, Wi USA 1985 kull
nr nr Yorktown kraftverk 1225 USA, Va USA 1955 1974 kull, olje
nr nr Lagoon Creek kraftverk 1224 USA, Tn USA 2002 naturgass, olje
nr nr Shidongkou-1 kullkraftverk[61] 1220 Kina, Shanghai Folkerepublikken Kina 1985 1989 7,50 kull
nr nr Paiton kraftverk (PLN) 1220 Indonesia Indonesia 1993 olje
nr nr Zuejskaja kraftverk 1220 Ukraina Ukraina 1988 kull
244 238 Greene County kraftverk[34] 1220 USA, Al USA kull, naturgass, olje
nr nr Sagunto gasskraftverk 1212 Spania Spania 2007 LNG
nr nr Oak Creek kraftverk 1211 USA, Wi USA kull
nr nr Nazarovo kraftverk 1210 Russland Russland 1968 kull (lignitt)
nr nr Acadia gasskraftverk 1210 USA, La USA 2002 naturgass
246 240 Huaneng Shanghai kraftverk[62] 1209 Kina, Shanghai Folkerepublikken Kina 2006 naturgass
nr nr Cockenzie kraftverk 1200 Storbritannia Storbritannia 1968 kull
247 241 Salt End gasskraftverk 1200 Storbritannia Storbritannia naturgass
nr nr Minsk-4 kraftverk 1200 Hviterussland Hviterussland 1974 1996 naturgass, olje
nr nr La Casella oljekraftverk[48] 1200 Italia Italia 1972 olje
nr nr Cartagena gasskraftverk 1200 Spania Spania 2006 LNG
nr nr Escombreras gasskraftverk (GN) 1200 Spania Spania 2006 naturgass
nr nr Palos de la Frontera gasskraftverk 1200 Spania Spania 2005 LNG
nr nr Sines kraftverk 1200 Portugal Portugal 1989 kull
nr nr Kardia kraftverk 1200 Hellas Hellas 1975 1981 kull (lignitt)
nr nr Hamitabat gasskraftverk 1200 Tyrkia Tyrkia 1980 1989 naturgass
nr nr Noshiro kraftverk[7] 1200 Japan Japan kull
nr nr Tsuruga kraftverk 1200 Japan Japan 2000 kull
nr nr Ako oljekraftverk[7] 1200 Japan Japan olje
nr nr Tamashima oljekraftverk 1200 Japan Japan 1974 olje
nr nr Tanagawa Daini oljekraftverk[7] 1200 Japan Japan olje
nr nr Nanao-Ohta kraftverk 1200 Japan Japan 1998 kull
nr nr Huadian Suzhou kullkraftverk[63] 1200 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2007 kull
nr nr Huainan Tianji kullkraftverk 1200 Kina, Anhui Folkerepublikken Kina 2007 kull
nr nr Ningde kullkraftverk[24] 1200 Kina, Fujian Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Huaneng Pingliang kullkraftverk[64] 1200 Kina, Gansu Folkerepublikken Kina 2001 8,11 kull
nr nr Huaneng Shantou kullkraftverk[65] 1200 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 1997, 2009 7,41 kull
nr nr Guangdong Heyuan kraftverk[46] 1200 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina bygges kull
nr nr Chaozhou kullkraftverk[24] 1200 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Wangtan kullkraftverk[24] 1200 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 2005 kull
nr nr Hengfeng kullkraftverk[33][66] 1200 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 1996, 2004 kull
nr nr Huaneng Heggang kullkraftverk[67] 1200 Kina, Heilongjiang Folkerepublikken Kina 2009 kull
nr nr Huaneng Qinbei kullkraftverk[39] 1200 Kina, Henan Folkerepublikken Kina 7,55 kull (utvides til 2400 MW)
nr nr Shouyangshan kraftverk[33] 1200 Kina, Henan Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Xiangtan II kullkraftverk 1200 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 2007 kull (antrasitt)
nr nr Yiyang II kullkraftverk 1200 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 2007 kull
nr nr Kanshan kullkraftverk 1200 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2007 kull
nr nr Yangzhou kraftverk[33] 1200 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 1998 kull
nr nr Datang Xutang kullkraftverk 1200 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2004 kull
nr nr Changzhou kraftverk[33] 1200 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Xuzhou kullkraftverk[33] 1200 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2004 kull
nr nr Jinzhou kullkraftverk[33] 1200 Kina, Liaoning Folkerepublikken Kina 1988 kull
nr nr Yangguang kullkraftverk 1200 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina kull
nr nr Laicheng kullkraftverk[35] 1200 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 2003 kull
nr nr Lingwu kraftverk[68] 1200 Kina, Ningxia Folkerepublikken Kina kull
nr nr Shiheng kullkraftverk 1200 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1998 kull
nr nr Yuheng kullkraftverk[30] 1200 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull
nr nr Binchang kullkraftverk[30] 1200 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull
nr nr Hequ kullkraftverk 1200 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina 2005 kull
nr nr Shidongkou-2 kullkraftverk[69] 1200 Kina, Shanghai Folkerepublikken Kina 1992 7,96 kull
nr nr Wenzhou kullkraftverk[33] 1200 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina 2004 kull
nr nr Daihai kullkraftverk 1200 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Fengzhen kullkraftverk[39] 1200 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina kull
nr nr Shangdu kullkraftverk[70] 1200 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 2010 8,5 kull
nr nr Fangchenggang kullkraftverk 1200 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina 2008 kull
nr nr Yaxi kullkraftverk 1200 Kina, Guizhou Folkerepublikken Kina 2006 kull
nr nr Datang Datong kullkraftverk (Tashanhengkou) 1200 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina kull
nr Huadian ZhenXiong kullkraftverk[71] 1200 Kina, Yunnan Folkerepublikken Kina 2011 kull, antrasitt
nr nr Ilijan kraftverk 1200 Filippinene Filippinene 2002 naturgass
nr nr Nhon Trach kraftverk 1200 Vietnam Vietnam 2010 naturgass
nr nr Tuas Steam kraftverk 1200 Singapore Singapore 1999 naturgass, olje
nr Muara Tawar kraftverk 1200 Indonesia Indonesia Utbygges naturgass
nr nr Munmorah kraftverk 1200 Australia Australia 1965 1969 kull (antrasitt)
nr nr Shoaiba-3 oljekraftverk 1200 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 2011 olje
nr nr Grootvlei kraftverk 1200 Sør-Afrika Sør-Afrika 1977 kull
nr nr Richard L. Hearn kraftverk (nedlagt) 1200 Canada, On Canada kull, naturgass
262 242 Lincoln kraftverk 1200 USA, NC USA 1995 naturgass, olje
262 242 Woodsdale kraftverk 1200 USA, Oh USA 1992 naturgass, olje
nr nr Fairless gasskraftverk 1200 USA, Pa USA 2004 naturgass
nr nr Lenzie gasskraftverk 1200 USA, Ne USA 2006 naturgass
nr nr Manzanillo I kraftverk[42] (Gen. Manuel Álvarez Moreno) 1200 Mexico Mexico 1982 naturgass, olje
nr nr Rio Escondido kraftverk[42] (Carbón I, José López Prtillo) 1200 Mexico Mexico 1982 1987 kull
nr nr Irsching kraftverk 1187 Tyskland Tyskland 2010 naturgass, olje
nr nr Big Brown kraftverk 1187 USA, Tx USA kull
nr nr Franklin gasskraftverk 1185 USA, Al USA 2003 naturgass
nr nr Sredneuralsk kraftverk 1182 Russland Russland 1936 1949 6,00 naturgass, olje
nr nr Immingham gasskraftverk 1180 Storbritannia Storbritannia naturgass
259 257 Naberezjnyje Tsjelny kraftverk[36] 1180 Russland Russland naturgass, olje
nr nr Tanjung Priok kraftverk 1180 Indonesia Indonesia 1994 7,0 naturgass
nr nr Valley kraftverk 1175 USA, Tx USA 1960 1971 naturgass, olje
nr nr Canal kraftverk 1175 USA, Ma USA 1965 1976 naturgass, olje
273 266 Volga Avtozavod kraftverk 1172 Russland Russland 1967 naturgass
nr nr Shenzhen Øst kraftverk[46] 1170 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina kull
274 267 ShenZhen Qianwan kraftverk[5][62] 1170 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina 2007 naturgass, LNG
276 Huizhou kraftverk[62][5] 1170 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina Under bygging naturgass, LNG
nr nr Huaneng Shanghai kullkraftverk[39] 1170 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina kull
nr nr Elmer W. Stout kraftverk 1170 USA, In USA kull
nr nr Kendall County gasskraftverk 1168 USA, Il USA 2002 24,7 naturgass
nr nr Wabash River kraftverk 1165 USA, In USA kull
nr nr Northside kraftverk 1164 USA, Fl USA 1966 2002 kull, naturgass, olje
nr nr G. G. Allen kraftverk 1155 USA, NC USA kull
nr nr Thomas Hill kraftverk 1153 USA, Mo USA 1966 1982 kull
nr nr Fort Martin kraftverk 1152 USA, WV USA 1968 kull
nr nr Newton kraftverk 1151 USA, Il USA kull, naturgass
nr nr Port Washington gasskraftverk 1150 USA, Wi USA naturgass
nr nr Minami Yokohama gasskraftverk 1150 Japan Japan 1973 LNG
nr nr Inchon kraftverk 1150 Sør-Korea Sør-Korea 1978 LNG, olje
nr nr Shendong kullkraftverk 1147 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina 4,79 kull
nr nr Seabank gasskraftverk 1145 Storbritannia Storbritannia 2001 naturgass, kull
nr nr Laziska kraftverk 1140 Polen Polen 1972 kull
nr nr Shinagawa kraftverk 1140 Japan Japan 2002 LNG
nr nr Bowline kraftverk 1139 USA, NY USA 1970 1974 naturgass, olje
nr nr Decordova kraftverk 1138 USA, Tx USA 1975, 1990 naturgass, olje Utvidet fra 800 MW
nr nr Sultan Ismail gasskraftverk 1136 Malaysia Malaysia naturgass
nr nr Tolk kullkraftverk 1136 USA, Tx USA 1980 1985 kull
nr nr Tamazunchale gasskraftverk 1136 Mexico Mexico 2007 naturgass
nr nr Crist kraftverk 1135 USA, Fl USA 1945 1973 kull
289 281 Oneta gasskraftverk 1134 USA, Ok USA 2002 naturgass
nr nr Pittsburg gasskraftverk 1131 USA, Ca USA 1955 1972 naturgass
nr nr Heilbronn kraftverk 1130 Tyskland Tyskland 1955 1985 kull
291 282 Hay Road gasskraftverk 1130 USA, De USA 1989 naturgass, olje
nr nr Aioi oljekraftverk[7] 1125 Japan Japan olje
nr nr Ras Abu Fontas kraftverk 1120 Qatar Qatar 1996, 2004 naturgass, olje
nr nr Hudson kraftverk 1115 USA, NJ USA kull, naturgass
nr nr Anclote kraftverk 1112 USA, Fl USA 1978 naturgass, olje
nr nr Senboku kraftverk 1110 Japan Japan 2003 2009 LNG
nr nr Philip Sporn kraftverk 1106 USA, WV USA 1960 kull
nr nr Hermiston kraftverk 1104 USA, Or USA 2002 naturgass, olje
298 287 Bethlehem Energy gasskraftverk 1103 USA, Pa USA 2003 naturgass
nr nr Ingolstadt kraftverk 1100 Tyskland Tyskland 1974 olje
nr nr Herne Baukau kraftverk (GKW) 1100 Tyskland Tyskland 1962 1989 kull
nr nr Drakelow kraftverk 1100 Storbritannia Storbritannia 1960 1967 kull, naturgass
nr nr Litoral de Almeria kullkraftverk 1100 Spania Spania 1980 1984 kull
nr nr Sjatura kraftverk 1100 Russland Russland 1925 1986 kull, olje
nr nr Kot Addu kraftverk 1100 Pakistan, Punjab Pakistan 1980 1996 naturgass, LPG, olje
nr nr Huaneng Huaiyin kullkraftverk[39] 1100 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 8,54 kull
nr nr Tanner's Creek kraftverk 1100 USA, In USA 1951 1964 kull
nr nr Sioux kraftverk 1100 USA, Mo USA 1968 kull
nr nr Coal Creek kraftverk 1100 USA, ND USA 1981 kull (lignitt)
nr nr Hays County gasskraftverk 1100 USA, Tx USA 2002 naturgass
nr nr Columbia kullkraftverk 1100 USA, Wi USA 1978 kull
Tenaska Georgia kraftverk 1099 USA, Ga USA olje
nr nr Big Sandy kraftverk 1097 USA, Ky USA kull
Lawrenceburg gasskraftverk 1096 USA, In USA naturgass
nr nr Will County kraftverk 1092 USA, Il USA 1955 1963 kull
nr nr George Neal North kraftverk 1092 USA, Ia USA 1964 1975 kull, naturgass
nr nr Kyger Creek kraftverk 1086 USA, Oh USA 1955 kull
nr nr Merom kraftverk 1080 USA, In USA 1983 kull
nr nr Novosibirsk-5 kraftverk 1080 Russland Russland 1982 2003 kull, olje
nr nr Koradi kraftverk 1080 India, Maharashtra India 1974 1983 kull
nr nr Kudamatsu oljekraftverk 1075 Japan Japan 1960 1979 olje
nr nr Jeollanam-do gasskraftverk (K-Power) 1074 Sør-Korea Sør-Korea 2006 LNG
nr nr Iwakuni oljekraftverk 1070 Japan Japan 1962 1981 olje
nr nr Ingå kraftverk 1064 Finland Finland 1978 kull, olje
nr nr Cayuga kraftverk 1062 USA, In USA 1972 kull
nr nr Petsjora gasskraftverk 1060 Russland Russland 1975 1991 naturgass
311 299 TETs-27 (Moskva-27) 1060 Russland Russland 1971 1992 naturgass, biomasse
nr nr Redhawk gasskraftverk 1060 USA, Az USA 2002 naturgass, olje
nr nr Morro Bay kraftverk 1056 USA, Ca USA 1950 1963 naturgass, olje
nr nr Gilbert kraftverk 1055 USA, NJ USA 1965 1996 naturgass, olje
nr nr Mountainview gasskraftverk 1054 USA, Ca USA 2006 naturgass
nr nr Mělník kraftverk (I-III) 1050 Tsjekkia Tsjekkia 1970 1980 brunkull
nr nr Gusinozersk kraftverk 1050 Russland Russland 1976 1992 kull, olje
nr nr Oi oljekraftverk 1050 Japan Japan 1973 olje
317 306 ShenZhen Øst gasskraftverk[5] 1050 Kina, Guangdong Folkerepublikken Kina naturgass
nr nr Huaneng Xindian kraftverk[72] 1050 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1973 1977 4,78 kull
318 306 Hangzhou Banshan gasskraftverk[5] 1050 Kina, Zhejiang Folkerepublikken Kina naturgass
nr nr Unchahar kraftverk 1050 India, Uttar Pradesh India 1988 1999 kull
nr nr Bakreswar kraftverk 1050 India, West Bengal India 2007 kull
nr nr Coleson Cove kraftverk 1050 Canada, NB Canada 1977 olje
nr nr Kota kraftverk 1045 India, Rajasthan India 1983 2004 kull
nr nr Neishabur kraftverk 1044 Iran Iran 1995 2003 naturgass, dieselolje
nr nr Weston kraftverk 1042 USA, Wi USA 1954 2008 kull
nr nr Lauderdale kraftverk 1042 USA, Fl USA 1990 1993 naturgass, olje
nr nr Herbert A. Wagner kraftverk 1040 USA, Md USA kull, naturgass, olje
nr nr Maasvlakte kraftverk 1040 Nederland Nederland 1975 kull, olje, biomasse
nr nr Pha Lai kraftverk (1 + 2) 1040 Vietnam Vietnam 2001 5,18 kull (antrasitt)
nr nr Tilbury kraftverk 1038 Storbritannia Storbritannia 1972 kull, olje (stenges 2015)
nr nr Craiova-Isalnita kraftverk 1035 Romania Romania 1988 kull (lignitt), naturgass
nr nr Ferrera Erbognone gasskraftverk 1030 Italia Italia 2004 naturgass
nr nr Hagit kraftverk 1030 Israel Israel 1992 2007 naturgass, olje
nr nr Sanford kraftverk (3-5) 1028 USA, Fl USA 1955 1973 naturgass, olje
nr nr Clay Boswell kraftverk 1025 USA, Mn USA 1958 1980 kull
nr nr La Paloma gasskraftverk 1024 USA, Ca USA 2003 naturgass
nr nr Cholla kraftverk 1021 USA, Az USA 1962 1981 kull
331 Thor Cogen gasskraftverk 1020 Storbritannia Storbritannia 2012 naturgass
nr nr Cassano d'Adda kraftverk 1015 Italia Italia 1955 1984 naturgass, olje
nr nr Jack Watson kraftverk 1015 USA, Ms USA 1961 kull
nr nr Joppa kraftverk 1014 USA, Il USA kull, naturgass
nr nr GRDA kullkraftverk 1010 USA, Ok USA 1986 kull
nr nr Rugeley kraftverk 1006 Storbritannia Storbritannia 1970 kull
nr nr Rodemacher kraftverk 1004 USA, La USA 1982 kull, naturgass
nr nr Ambes kraftverk[48] 1000 Frankrike Frankrike naturgass, olje
nr nr Blenod kraftverk 1000 Frankrike Frankrike 1969 kull, olje
nr nr Martigues oljekraftverk 1000 Frankrike Frankrike 1974 olje
nr nr Setubal kraftverk 1000 Portugal Portugal 1983 naturgass, olje
nr nr Počerady kraftverk 1000 Tsjekkia Tsjekkia 1977 brunkull
nr nr Ekibastus GRES-2 kraftverk 1000 Kasakhstan Kasakhstan kull
nr nr Shahid Rajaee kraftverk 1000 Iran Iran 1994 naturgass, olje
340 324 AlBa kraftverk[73] 1000 Bahrain Bahrain naturgass, olje
nr nr Sohar Port kraftverk 1000 Oman Oman 2008 naturgass, olje
nr nr Shin-Onoda kraftverk 1000 Japan Japan 1987 kull
nr nr Misumi kraftverk 1000 Japan Japan 1998 kull
nr nr Matsushima kraftverk[7] 1000 Japan Japan 2000 kull
nr nr Buzen oljekraftverk[7] 1000 Japan Japan olje
nr nr Kawasaki gasskraftverk[11] 1000 Japan Japan LNG
nr nr Sendai oljekraftverk[7] 1000 Japan Japan olje
nr nr Hitachinaka kraftverk 1000 Japan Japan 2003 kull
nr nr Taichung IPP kraftverk 1000 Taiwan Republikken Kina kull
nr nr Simhadri kraftverk 1000 India, Andhra Pradesh India 2002 kull
500 Indramayu kullkraftverk 1000 Indonesia Indonesia Utbygges kull
nr nr Wallerawang kraftverk 1000 Australia Australia 1980 kull (antrasitt)
nr nr Komati kraftverk 1000 Sør-Afrika Sør-Afrika 1966 kull
nr nr Sanhe kullkraftverk 1000 Kina, Hebei Folkerepublikken Kina 2000 kull
nr nr Zhengzhou Xinli kullkraftverk[74] 1000 Kina, Henan Folkerepublikken Kina 1990 2007 kull
nr nr Leiyang kullkraftverk 1000 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1984 2004 kull (antrasitt)
nr nr Freestone gasskraftverk 1000 USA, Tx USA 2000 naturgass
nr nr Guadalupe gasskraftverk 1000 USA, Tx USA 2001 naturgass
nr nr Odessa gasskraftverk 1000 USA, Tx USA 2001 naturgass
nr nr Monterrey III gasskraftverk (Dulces Nombres) 1000 Mexico Mexico 2002 naturgass
nr nr Huntington kullkraftverk 996 USA, Ut USA 1977 kull
nr nr Tapada do Outeiro kraftverk 990 Portugal Portugal 1999 naturgass, olje
nr nr Bugok gasskraftverk 990 Sør-Korea Sør-Korea 1995 2008 LNG
nr nr T. H. Allen kullkraftverk 990 USA, Tn USA 1959 kull
nr nr AES Huntington Beach kraftverk 986 USA, Ca USA 1961 naturgass, olje
nr nr Ruien kraftverk 980 Belgia Belgia 1958 1974 kull, naturgass, olje
nr nr Hai Fu gasskraftverk 980 Taiwan Republikken Kina 1999 naturgass
nr nr Sun Ba kraftverk 980 Taiwan Republikken Kina 2004 LNG
nr nr Ironbridge kraftverk 970 Storbritannia Storbritannia 1970 kull
nr nr Magnolia gasskraftverk 969 USA, Ms USA 2003CR naturgass
nr nr Khanooj kraftverk 968 Iran Iran 2007 naturgass
nr nr Aghada kraftverk 963 Irland Irland 1981, 2010 naturgass
nr nr Ballylumford-B kraftverk 960 Storbritannia Storbritannia 1965 1975 naturgass, olje
357 345 Fiume Santo kraftverk 960 Italia Italia 1983 1993 kull, olje
358 345 Monfalcone kraftverk 960 Italia Italia 1965 1984 kull, olje, biomasse
359 345 Brǎila kullkraftverk 960 Romania Romania kull, naturgass
nr nr Burrard gasskraftverk 960 Canada, On Canada 1962 1975 naturgass
nr nr Michoudo kraftverk 960 USA, La USA 1957 1967 naturgass, olje
nr nr Rowan County kraftverk 960 USA, NC USA 2002 naturgass, olje
nr nr Isfahan kraftverk 954 Iran Iran 2007 naturgass, dieselolje
nr nr Sandow kullkraftverk 954 USA, Tx USA 1953 1981 kull (lignitt)
nr nr Hammond kraftverk 953 USA, Ga USA kull
364 353 Ghorasal kraftverk 950 Bangladesh Bangladesh 1971 1999 naturgass, olje
nr nr Al Ezzel kraftverk 950 Bahrain Bahrain 2007 naturgass, olje
nr nr Bull Run kraftverk 950 USA, Tn USA 1967 kull
nr nr Laibin kullkraftverk 950 Kina, Guangxi Folkerepublikken Kina 1989 2000 kull
346 344 Nizjnekamsk-1 kraftverk[36] 940 Russland Russland naturgass, olje
nr nr Northeastern gasskraftverk (1-2) 940 USA, Ok USA 1960 2001 naturgass
nr nr River Rouge kraftverk 933 USA, Mi USA 1958 kull, naturgass, biomasse
J. T. Deely kullkraftverk 932 USA, Tx USA 1975 1978 kull
nr nr Abu Qir kraftverk 930 Egypt Egypt 1980 1991 naturgass, olje
nr nr Nanjing Banqiao kullkraftverk[33] 930 Kina, Jiangsu Folkerepublikken Kina 2005 kull
nr nr Tengzhou kraftverk[75] 930 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina kull
nr nr Clover kraftverk 930 USA, Va USA 1995 1996 kull
nr nr Stanton kraftverk 930 USA, Fl USA 1987 1996 kull
nr nr Lake Hubbard kraftverk 928 USA, Tx USA 1973 naturgass, olje
nr nr Grati kraftverk (Tanjung-Perak) 924 Indonesia Indonesia 1990 1997 2,0 olje
nr nr Aboño kraftverk 922 Spania Spania 1974 1985 kull, naturgass, olje
nr nr Heydenn kraftverk 920 Tyskland Tyskland kull
nr nr Hwange kraftverk 920 Zimbabwe Zimbabwe 1987 kull
nr nr Macae gasskraftverk 920 Brasil Brasil 1995 2001 naturgass
nr nr Santurce oljekraftverk 919 Spania Spania 1972, 2004 olje
nr nr Moneypoint kraftverk 915 Irland Irland 1987 kull
nr nr Arthur Kill kraftverk 912 USA, NY USA 1969 naturgass, olje
nr nr Goreway gasskraftverk 905 Canada, On Canada 2009 naturgass
nr nr Al Hidd kraftverk (1-2) 902 Bahrain Bahrain 1999, 2004 naturgass, olje
nr nr Schkopau kraftverk 900 Tyskland Tyskland kull
nr nr Maritsa Iztok 3 900 Bulgaria Bulgaria 1978 1980 brunkull, lignitt
378 367 Severo-Zapadnaja gasskraftverk («Nord-Vest») 900 Russland Russland 1997 2006 naturgass
nr nr Ilsan gasskraftverk 900 Sør-Korea Sør-Korea 1990 1996 LNG
nr nr Maizuru kraftverk 900 Japan Japan 2003 kull
Lanzhou Aluminium kullkraftverk[2] 900 Kina, Qinghai Folkerepublikken Kina Utbygges kull
463 Huangtai kullkraftverk[76][10] 900 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina 1955 1987 kull, Utvides
nr nr Muara Karang kraftverk 900 Indonesia Indonesia naturgass, olje
470 Norocholai kullkraftverk 900 Sri Lanka Sri Lanka 2010 1,66 kull
nr nr Ataka kraftverk (Suez) 900 Egypt Egypt 1989 naturgass, olje
nr nr Coffeen kraftverk 900 USA, Il USA kull
nr nr Antelope Valley kraftverk 900 USA, ND USA 1986 kull (lignitt)
nr nr Coyote kraftverk 900 USA, ND USA 1981 kull (lignitt)
nr nr Connaught Bridge gasskraftverk 895 Malaysia Malaysia naturgass
nr nr Mountain Creek gasskraftverk 893 USA, Tx USA 1938 2003 naturgass
nr nr Frank M. Wilkes gasskraftverk 891 USA, Tx USA naturgass
nr nr Walter Scott jr kraftverk 890 USA, Ia USA 2007 kull
nr nr Langage gasskraftverk 890 Storbritannia Storbritannia 2009 naturgass
nr nr Zhangqiu kraftverk[77] 890 Kina, Shandong Folkerepublikken Kina kull
385 373 Lansing Smith kraftverk[78] 890 USA, Fl USA kull, naturgass, olje
nr nr Tenaska Virginia kraftverk 885 USA, Va USA 2004 naturgass, olje
nr nr Tenaska Central Alabama kraftverk 885 USA, Al USA 2003 naturgass, olje
nr nr Juzjnouralsk kraftverk (Tjumen-1, TETS-1) 882 Russland Russland 1959 kull, naturgass, olje
nr nr Riverside kraftverk 882 USA, Ok USA 1976 naturgass, olje
nr nr Robert W. Scherer kraftverk 880 USA, Ga USA kull
nr nr Veltheim kraftverk 880 Tyskland Tyskland kull, naturgass, olje
nr nr Termini Imerese gasskraftverk 880 Italia Italia 1996 naturgass
nr nr Gresik kraftverk 880 Indonesia Indonesia naturgass, olje
nr nr Owase Mita kraftverk[79] 875 Japan Japan 1964 1987 olje
nr nr Poletti kraftverk 875 USA, NY USA 1977 naturgass, olje
nr nr Jasper gasskraftverk 875 USA, SC USA 2004 naturgass
nr nr Santan gasskraftverk 875 USA, Az USA 2006 naturgass
nr nr Boundary Dam kraftverk 874 Canada, Sk Canada kull
nr nr Enecogen gasskraftverk 870 Nederland Nederland 2010 naturgass
Hillabee gasskraftverk 870 USA, Al USA naturgass
nr nr Caledonia CC gasskraftverk 870 USA, Tn USA 2003 naturgass
nr nr Salamanca kraftverk[42] 866 Mexico Mexico 1971
nr nr Swanbank kraftverk 865 Australia Australia 1965 1973 kull, naturgass, olje
nr nr Lares gasskraftverk 862 Portugal Portugal 2009 naturgass
nr nr Spalding gasskraftverk 860 Storbritannia Storbritannia naturgass
nr nr Tisza-2 kraftverk 860 Ungarn Ungarn 1978 naturgass, olje
nr Brazi gasskraftverk 860 Romania Romania 2009 2011 naturgass, under bygging
395 392 Delta gasskraftverk 857 USA, Ca USA 2002 naturgass
nr nr Muja kraftverk 854 Australia Australia 1965 1985 kull
nr nr Dickerson kraftverk 853 USA, Md USA 1962 kull, naturgass, olje
nr nr Nordjyllands kraftverk 851 Danmark Danmark kull, naturgass, olje, biomasse
397 395 Lingen gasskraftverk (Emsland) 850 Tyskland Tyskland 1975, 2010 naturgass
nr nr Megalopolis kraftverk 850 Hellas Hellas 1970 1991 kull
nr nr Cape Canaveral kraftverk 850 USA, Fl USA 1969 naturgass, olje
nr nr Morgan Energy gasskraftverk 850 USA, Al USA 2003 naturgass
nr nr Broad River gasskraftverk 850 USA, SC USA 2004 naturgass
nr nr Millmerran kraftverk 850 Australia Australia 2003 kull
nr nr Ukai kraftverk 850 India, Gujarat India 1976 1985 kull
nr nr Zhuzhou II kullkraftverk 850 Kina, Hunan Folkerepublikken Kina 1993 2004 kull (antrasitt)
nr nr Kawasaki Energy kraftverk 848 Japan Japan 2008 LNG
684 William F. Wyman kraftverk 846 USA, Me USA olje
nr nr Velsen kraftverk (NUON)[48] 845 Nederland Nederland 1970 1986 naturgass, olje
nr nr Huaneng Beijing kullkraftverk[39] 845 Kina, Beijing Folkerepublikken Kina 1999 kull
nr nr Tenaska Lindsay Hill kraftverk 845 USA, Al USA 2002 naturgass, olje
nr nr Baytown gasskraftverk 845 USA, Tx 2006 naturgass
nr nr Tenaska Gateway gasskraftverk 845 USA, Tx USA 2001 naturgass
405 403 Marchwood gasskraftverk 842 Storbritannia Storbritannia 2009 naturgass
406 404 Stenungsund oljekraftverk 840 Sverige Sverige 1955 1969 olje
nr nr Dadri kullkraftverk (NCTPP)[80] 840 India, Delhi India 1994 kull
nr nr Escombreras Iberdrola gasskraftverk 840 Spania Spania 2006 naturgass
nr nr Gardabani gasskraftverk 840 Georgia Georgia 1991 naturgass
nr nr Barnaul kraftverk (1-3) 837 Russland Russland 1936 1985 kull, naturgass, olje
nr nr Craig kraftverk 836 USA, Co USA 1984 kull
nr nr Doswell kraftverk 834 USA, Va USA 2001 naturgass, olje
nr nr München Süd kraftverk 833 Tyskland Tyskland 1975 2005 naturgass, olje
nr nr Paka gasskraftverk 832 Malaysia Malaysia 1994 naturgass
nr nr AES Red Oak gasskraftverk 832 USA, NJ USA 2002 naturgass
nr nr Tenaska Frontier gasskraftverk 830 USA, Tx USA 2000 naturgass
nr nr Zeeland gasskraftverk 830 USA, Mi USA 2002 naturgass
nr nr Provence kraftverk (Gardanne) 830 Frankrike Frankrike 1984 1995 brunkull
nr nr Huaneng Xinhua kullkraftverk[81] 830 Kina, Heilongjiang Folkerepublikken Kina 2009 kull
nr nr Manuel Belgrano kraftverk 830 Argentina Argentina 2000 2009 naturgass, olje
nr nr Rabigh-2 kraftverk 826 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 1985 1993 olje
nr nr Sam Bertron gasskraftverk 826 USA, Tx USA 1960 naturgass
262 242 Rockingham kraftverk 825 USA, NC USA 2000 naturgass, olje
nr nr Green Country gasskraftverk 825 USA, Ok USA 2001 naturgass
nr nr Ventanas kraftverk 825 Chile Chile 1966 1974, 2010 kull, olje utvides fra 338/558 MW
nr nr Franken kraftverk (1-2, Gebersdorf) 822 Tyskland Tyskland 1965 1974 naturgass, olje
nr nr Kosovo A kraftverk 820 Kosovo Kosovo 1962 1975 kull (lignitt)
nr nr Avedøre kraftverk 820 Danmark Danmark kull, naturgass, olje, biomasse
nr nr Mures kraftverk (Ludus-Iernut) 820 Romania Romania 1965 1977 naturgass, olje, utvides til 1200 MW
nr nr Fore River kraftverk 820 USA, Ma USA 2003 naturgass, dieselolje
nr nr Coronado kraftverk 820 USA, Az USA 1980 kull
nr nr Shuangyashan kullkraftverk 820 Kina, Heilongjiang Folkerepublikken Kina 1992 kull
nr nr Dadri kraftverk 818 India, Uttar Pradesh India 1994 naturgass, olje
Turkey Point kraftverk 817 USA, Fl USA olje
nr nr Quachita gasskraftverk 816 USA, La USA 2002 naturgass
nr nr Pulau Sakra kraftverk 815 Singapore Singapore 2001 naturgass
nr nr Harculo kraftverk[48] 811 Nederland Nederland naturgass, olje
nr nr Xinjiang Wujiaqu kraftverk 810 Kina, Xinjiang Folkerepublikken Kina kull (6 turb)
nr nr Bokaro kraftverk 810 India, Jharkhand India 1953 1993 kull
nr nr Southaven gasskraftverk 810 USA, Ms USA 2003 naturgass
nr nr Inland Empire gasskraftverk 810 USA, Ca USA 2008 naturgass
nr nr Morgan Creek kraftverk 810 USA, Tx USA 1950 1966 naturgass, olje
nr nr Kuala Langat kraftverk 808 Malaysia Malaysia 1996 naturgass, olje
nr nr Dave Johnston kraftverk 808 USA, Wy USA 1958 1972 kull
nr nr Salem Harbor kraftverk 806 USA, Ma USA 1969 kull, olje
nr nr Walton gasskraftverk 806 USA, Ga USA 2000 naturgass
nr nr Council Bluffs kraftverk (1-3) 804 USA, Ia USA 1954 1979 kull
435 422 Sutton Bridge gasskraftverk 800 Storbritannia Storbritannia 1999 naturgass
nr nr DK6 gasskraftverk (DK6) 800 Frankrike Frankrike 2005 naturgass
nr nr Hamm-Üntrop gasskraftverk 800 Tyskland Tyskland 2007 naturgass
nr nr Knapsack gasskraftverk 800 Tyskland Tyskland 2007 naturgass
nr nr Altomonte gasskraftverk 800 Italia Italia 2006 naturgass
nr nr Scandale gasskraftverk 800 Italia Italia 2010 naturgass
nr nr Livorno Ferraris gasskraftverk 800 Italia Italia 2008 naturgass
nr nr Gissi gasskraftverk 800 Italia Italia 2008 naturgass
nr nr Arrubal kraftverk 800 Spania Spania 2004 naturgass, olje
nr nr Castelnou gasskraftverk 800 Spania Spania 2006 naturgass
nr nr Bahia de Bizkaia gasskraftverk 800 Spania Spania 2003 LNG
nr nr Plana del Vent kraftverk 800 Spania Spania 2007 naturgass, gassolje
nr nr Campo de Gibaltar kraftverk 800 Spania Spania 2004 naturgass
nr nr San Roque gasskraftverk 800 Spania Spania 2002 naturgass
nr nr Chvaletice kraftverk 800 Tsjekkia Tsjekkia 1978 brunkull
nr nr Dětmarovice kraftverk 800 Tsjekkia Tsjekkia 1976 steinkull, svartkull
nr nr Tušimice 2 kraftverk 800 Tsjekkia Tsjekkia 1975 brunkull
nr nr Slovianska kraftverk 800 Ukraina Ukraina 1971 kull
nr nr Juzjnaja kraftverk («Sør») 800 Russland Russland 1978 olje, naturgass
nr nr Al-Hartha kraftverk 800 Irak Irak olje Utvides fra 400 MW
nr Kudu gasskraftverk 800 Namibia Namibia 2013 naturgass
nr nr Pinelawn gasskraftverk 800 USA, NY USA 2005 naturgass
nr nr John Sevier kraftverk 800 USA, Tn USA 1957 kull
nr nr Rolling Hills gasskraftverk 800 USA, Oh USA 2003 naturgass
nr nr Tongliao kullkraftverk 800 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 1997 kull
nr nr Wulashan kullkraftverk[39] 800 Kina, I.M. Folkerepublikken Kina 2009 kull
nr nr Shaanxi Qinling kraftverk[30] 800 Kina, Shaanxi Folkerepublikken Kina kull
nr nr Huaneng Yushe kullkraftverk[82] 800 Kina, Shanxi Folkerepublikken Kina 1994, 2002 5,69 kull

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ HollySys pressemelding: «HOLLiAS MACS DCS to be utilized in China Largest 1000MW Ultra-Supercritical Coal-fired Power Generating Units», 29. september 2008, besøkt 16. juni 2010.
  2. ^ a b c d Outstanding Achievements. Northwest Electric Power Design Institute (2007). Besøkt 16. juni 2010.
  3. ^ China Guodian - «Power Generation Industry», udatert, besøkt 23. januar 2010.
  4. ^ Daqo Group - «Success stories», udatert, besøkt 23. januar 2010.
  5. ^ a b c d e f g h i Power and Energy. China National Technology Import & Export Corp. (2004). Besøkt 16. juni 2010.
  6. ^ a b c d e Subsidiaries and Power Plants - Huaneng Power International. Besøkt 23. januar 2010.
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø Principal Thermal Power Plants (1,000MW or greater). FEPC (udatert). Besøkt 23. januar 2010.
  8. ^ Daqo Group - «Success stories», udatert, besøkt 23. januar 2010.
  9. ^ Subsidiaries & power plants. Huadian Power International Co (udatert). Besøkt 23. januar 2010.
  10. ^ a b c Power Plants completed by SEPCO. SEPCO (2009). Besøkt 14. juni 2010.
  11. ^ a b TEPCO.
  12. ^ a b Electricity Restructuring in China: The Elusive Quest for Competition. Russell Pitman og Vanessa Zhang, USAs justisdepartement (April 2008). Besøkt 31. august 2010.
  13. ^ a b c d e f g h i j k Power Stations and Pumped Storage Schemes. Eskom (udatert). Besøkt 23. januar 2010.
  14. ^ CLP Group - «Assets». Besøkt 14. juni 2010.
  15. ^ Chubu Electric Power. Pressemelding (8. november 2001) besøkt 23. januar 2010.
  16. ^ Doosan - «Hadong Thermal Power Plant Units 7, 8 Completed», juli 2009.
  17. ^ KoWePo Fast Facts, Jae Hwan Kim: «Korean ICCC Technology Development Status» (7. juli 2009), slide 4, besøkt 23. januar 2010.
  18. ^ Ontario Power Generation. «Nanticoke Generating Station» (2009), besøkt 23. januar 2010.
  19. ^ Citic Pacific - «Ligang Electric Power».
  20. ^ Krishnapatnam project - Reliance Power. Besøkt 25. august 2010.
  21. ^ Tilaiya project - Reliance Power. Besøkt 25. august 2010.
  22. ^ Sasan project - Reliance Power. Besøkt 25. august 2010.
  23. ^ a b c EGAT Power Plants. EGAT (2009). Besøkt 9. mars 2010.
  24. ^ a b c d e f g h DIPG Co Business under Operation.
  25. ^ Texas Flyer. «W. A. Parish Electric Generating Station», besøkt 15. januar 2010.
  26. ^ a b Georgia Power - Facts & Figures.
  27. ^ Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn DIPG
  28. ^ PT Indonesia.
  29. ^ a b «Sichuan Coal Group Introduced GE Unit for CBM/CMM Power Generation» - Coal Info, 24. februar 2009.
  30. ^ a b c d e f g h i j Major Power Projects Constructed. Shaanxi Northwest Power Construction Corp. (31. mai 2009). Besøkt 23. januar 2010.
  31. ^ Xishan Coal Electricity Group, «Synergy Power Plant», beskrivelse av Guijao Power Plant (udatert), besøkt 23. januar 2010.
  32. ^ Shanxi provins - Shentou Power Plant.
  33. ^ a b c d e f g h i j k Power Plants. China Resources Power (udatert). Besøkt 23. januar 2010.
  34. ^ a b Alabama Power - Plants.
  35. ^ a b c HDPI Com.
  36. ^ a b c Tatenergo - oversikt over produksjon og kraftverk.
  37. ^ Power Technology - «Dangjin Coal-Fired Power Plant».
  38. ^ Shaanxi-regjeringen - «The overview of Tongchuan». 5. juni 2008.
  39. ^ a b c d e f g h i Huaneng
  40. ^ Effekt av kullkraftverket, det er i tillegg en atomreaktor ved kraftverket som yter 838 MW.
  41. ^ Wien Energie - presentasjon av kraftmarkedet i Wien (21. april 2009), besøkt 25. januar 2010.
  42. ^ a b c d e f g Statsselskapets varmekraftverk - CFE, 2009. Besøkt 23. januar 2010.
  43. ^ Industcards - «CCGT Plants in Southern Mexico».
  44. ^ HDPI Co.
  45. ^ Installert kapasitet 1 020 MW ved Ravenswood 1, 2 og 4, pluss 980 MW ved Ravenswood 3 («Big Allis»).
  46. ^ a b c Shenzhen Energy.
  47. ^ Fast Facts - KoWePo, slide 4. Besøkt 23. januar 2010.
  48. ^ a b c d e f g h European fossil fuel power station database. SEI, New York (1996). Besøkt 25. januar 2010.
  49. ^ BOT - «PGE Elektrownia Opole SA», besøkt 22. februar 2010.
  50. ^ Huaneng
  51. ^ KoWePo - «Fast Facts», slide 4.
  52. ^ Huaneng
  53. ^ Huaneng
  54. ^ «Bidadi Combined Cycle Power Plant» - Karnataka Power.
  55. ^ Huaneng
  56. ^ Chinese Utility Plans - samples - McIlvane's Co, 2006. Besøkt 23. januar 2010.
  57. ^ NWPGC.
  58. ^ HDPI Co.
  59. ^ a b Aqua Tech Project ENEL La Spezia, besøkt 25. januar 2010.
  60. ^ Huaneng
  61. ^ Huaneng
  62. ^ a b c China Energy Data, Statistics and Analysis - «China, Electricity». Besøkt 16. juni 2010.
  63. ^ HDPI Co.
  64. ^ Huaneng
  65. ^ Huaneng
  66. ^ China Resource Power, Hengshui trinn 2.
  67. ^ Huaneng - 600 MW utbygd, 600 MW under bygging.
  68. ^ HDPI Co.
  69. ^ Huaneng
  70. ^ Huaneng - Under bygging.
  71. ^ Control Global - «Emerson to install expert control system at new Chinese thermal power plant», 25. mars 2010.
  72. ^ Huaneng
  73. ^ Referanselste - Innospin AG, besøkt 1. juli 2010.
  74. ^ Citic Pacific - «Zhengzhou Xinli».
  75. ^ HDPI Co.
  76. ^ CC China - «Replace Small Unit with Large One - City Heating Supply Project in Huang Tai Thermal Power Plant», mulighetsstudie 2008, besøkt 23. januar 2010 (word).
  77. ^ HDPI Co.
  78. ^ Gulf Power - Plants.
  79. ^ Chuden.
  80. ^ Dadri kraftverk er et annet, olje- og gassdrevet kraftverk i Uttar Pradesh.
  81. ^ Huaneng - 500 MW utbygd, 330 MW under bygging.
  82. ^ Huaneng

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]