Portal:Harry Potter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

   Harry Potter
Magical books.jpg
Bøkene om Harry Potter en serie fantasy-romaner skrevet av den britiske forfatteren J.K. Rowling. Alle de syv planlagte bøkene er utgitt. Bøkene handler om et magikersamfunn, der hovedkarakteren er en ung magiker ved navn Harry Potter. Den første romanen, Harry Potter og de vises stein ble lansert i 1997 i engelsk versjon og i 1999 i norsk versjon, og den siste boken, Harry Potter og dødstalismanene, ble lansert i Juli 2007 i engelsk versjon, og i norsk versjon 1. desember samme år. Alle de syv bøkene er filmatisert.
   Profilert artikkel august 2022
Fans står i kø utenfor en Borders-butikk i Delaware og venter på at boken skal lanseres ved midnatt
Harry Potter og Halvblodsprinsen er den sjette romanen i J.K. Rowlings populære Harry Potter-serie. Handlingen er satt til Harry Potters sjette år ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, og forbereder leseren på hans siste kamper mot Fyrst Voldemort, hvis fortid blir utforsket mer i detalj enn i de tidligere bøkene i serien, og den omhandler også en del romantiske forhold mellom diverse elever. Da bokens engelske utgave ble lansert den 16. juli 2005, var den den første boken i Storbritannia som ble utgitt samtidig i normal tekststørrelse, stor tekststørrelse og blindeskrift.

I løpet av 24 timer solgte boken i 6,9 millioner utgaver i USA alene, rundt regnet omtrent 250 000 bøker i timen, noe som førte til at boken var den raskest solgte i historien. Den solgte for over $100 millioner, noe som gjør at den går forbi de mestselgende filmene[1].


   Spøkelser i Harry Potter-bøkene
   Kategorier
   Skuespillere
   Nyheter
Harry Potter VI boxes.jpg

Nyheter fra Harry Potter-verdenen:

   Visste du…?
   Artikler som trengs
   Utgivelser