Portal:Harry Potter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

   Harry Potter
Bøkene om Harry Potter en serie fantasy-romaner skrevet av den britiske forfatteren J.K. Rowling. Alle de syv planlagte bøkene er utgitt. Bøkene handler om et magikersamfunn, der hovedkarakteren er en ung magiker ved navn Harry Potter. Den første romanen, Harry Potter og de vises stein ble lansert i 1997 i engelsk versjon og i 1999 i norsk versjon, og den siste boken, Harry Potter og dødstalismanene, ble lansert i Juli 2007 i engelsk versjon, og i norsk versjon 1. desember samme år. Alle de syv bøkene er filmatisert.
   Profilert artikkel mai 2024

Albus Humlesnurr (født ca. 1840, død juni 1997) er en fiktiv person fra J.K. Rowlings bokserie om Harry Potter. Han regnes som en av de to mektigste trollmennene i Rowlings Harry Potter-univers (den andre er hans største fiende, fyrst Voldemort).

Siden ca. 1956 har Humlesnurr vært rektor på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Før dette underviste han ved skolen i en årrekke, i faget transfigurasjon.

Det sies at Humlesnurr var den eneste trollmannen Voldemort fryktet da sistnevnte var på toppen av sin karriere i tiden før 1981. Humlesnurr startet Føniksordenen for å kjempe mot Voldemort, og da denne gjenoppstod i 1995, samlet han atter en gang ordenen. Første gang ordenen var aktiv var også Humlesnurrs bror Abriam med.

   Spøkelser i Harry Potter-bøkene
   Kategorier
   Skuespillere
   Nyheter

Nyheter fra Harry Potter-verdenen:

   Visste du…?
   Artikler som trengs
   Utgivelser