Portal:Star Wars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Star Wars Yellow Logo.svg
Star Wars-portalen

Velkommen til Star Wars-portalen!
Her skal du kunne finne spennende Star Wars-relaterte sider,
og bidra ytterligere med artiklene våre om den mye omtalte stjernekrigen.

I II III IV V VI VII VIII IX
   Star Wars

Star Wars (SW) omfatter, utover seks filmer, også dataspill, romaner, tegneserier, fanfiksjon, m.m. Selve Star Wars-sagaen og -miljøet er grunnlagt av filmskaperen George Lucas, men fenomenet er så utbredt at mange fans og forfattere på egen hånd har utvidet dette i form av noveller, hjemmelagde filmklipp m.m. Det er til og med opprettet en wiki, Wookieepedia, for å dekke alt dette stoffet.

George Lucas planla ni filmer, og i 2015 kom den syvende filmen (The Force Awakens), produsert av Disney. De kjøpte opp rettighetene for Star Wars-filmene for 23 milliarder norske kroner. Det finnes også en animasjonsserie, Star Wars: Clone Wars, som handler om begivenhetene mellom episodene 2 og 3. Star Wars: The Clone Wars er både tittelen på filmen og den følgende TV-serien, begge utgitt 2008.

I tillegg til filmer har det blitt laget utallige leker, bøker, tegneserier, brettspill og dataspill om Star Wars. Forbes Magazine har estimert totalinntektene fra alle Star Wars-relaterte produkter til nesten 20 milliarder amerikanske dollar, dette gjør det til den mest lønnsomme filmfranchisen noen sinne.

   Utvalgt artikkel
Trantor-Coruscant.jpg

Coruscant (uttales /'kʊ.ɹə.sɑnt/) er navnet på en fiktiv planet i Star Wars universet. Planeten ligger i hjertet av galaksen, og var høysete for Den Galaktiske Republikken. Gjennom tusener av år hadde planeten blitt en eneste stor by som dekket hele overflaten, med ragende skyskrapere. Planeten var også hjemstedet for den mektige Jediordenen, som bevarte freden i galaksen. Dette opphørte da Det Galaktiske Imperiet tok over planeten og senere resten av galaksen. Det er også erkjent at Coruscant er den viktigste planeten i galaksen, bevist av det faktum at kordinatene er (0,0,0).

Les mer

   Star Wars-filmer
   Star Wars: The Clone Wars