Harry Potter og Fangen fra Azkaban (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Harry Potter og Fangen fra Azkaban
Orig. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Utvikler KnowWonder (PC)
Electronic Arts (konsoller)
Griptonite Games (GBA)
Utgiver Electronic Arts
Plattform PC (Windows), GBA, Xbox, GameCube, PS2
Utgivelse 2. juni 2004
Sjanger Tredjepersons actioneventyr
Modus Enspiller
Aldersgrense Alle

Harry Potter og Fangen fra Azkaban er et videospill som ble lansert i 2004, omtrent samtidig med filmen Harry Potter og Fangen fra Azkaban, den tredje filmen i Harry Potter-serien. Både spillet og filmen var basert på J.K. Rowlings bok Harry Potter og Fangen fra Azkaban. Merk at denne artikkelen omhandler PC-versjonen av spillet, selv om noen deler av artikkelen også passer for konsollversjonene.


Figurer[rediger | rediger kilde]

Spillbare[rediger | rediger kilde]

  • Harry Potter: Hovedpersonen. Spilleren kontrollerer Harry i mesteparten av spillet, unntatt i forsvar mot svartekunster og transfigurasjonsoppgavene og de avsluttende eksamenene.
  • Hermine Grang: En av Harrys beste venner. Spilleren kontrollerer Hermine i transfigurasjonsoppgavene, de avsluttende eksamenene og utvalgte ganger gjennom spillet.
  • Ronny Wiltersen: Harrys andre bestevenn. Spilleren kontrollerer Ronny i forsvar mot svartekunster-oppgaven og de avsluttende eksamenene, samt i en kort periode i begynnelsen av spillet.

Ikke-spillbare[rediger | rediger kilde]

Handling[rediger | rediger kilde]

For en mer komplett oversikt, se Harry Potter og Fangen fra Azkaban

Harry Potter får vite at en farlig mann, Sirius Svaart, har rømt fra magikerfengselet Azkaban, og er angivelig på jakt etter Harry. Sammen med vennene Ronny Wiltersen og Hermine Grang lærer Harry seg de trylleformlene han trenger for å møte Svaart. Svaart er imidlertid ikke helt som Harry tror, han ble dømt for drapet av tretten personer for nesten tretten år siden, men den virkelige morderen, Petter Pittelpytt, gjemmer seg forkledd som Ronnys kjælerotte, Skorpus. Sammen med professor Lupus og Svaart, avslører Harry, Ronny og Hermine Pittelpytt, bare slik at han senere kan rømme da Lupus forvandles til en varulv. Ved å bruke Hermines Tidsvender kan Harry og Hermine gå tilbake i tiden og redde Gygrids hippogriff, Bukknebb, og bruke ham til å redde Svaart.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

PC-versjonen[rediger | rediger kilde]