Elever i Ravnklo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Elever i Ravnklo er en oversikt over elever bosatt i internathuset Ravnklo på den fiktive Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom i J.K. Rowlings bokserie om Harry Potter samt i filmene som bygger på disse bøkene.

Cho Chang[rediger | rediger kilde]

Cho Chang
KjønnKvinne
HusRavnklo
LojalitetUkjent (tidligere Humlesnurr-legionen)
Introdusert ved navnHarry Potter og Fangen fra Azkaban
Introdusert ved opptredenHarry Potter og Fangen fra Azkaban
Originalt navnCho Chang
Portrettert av i filmeneKatie Leung

Cho Chang er en fiktiv person i J.K. Rowlings romanserie om Harry Potter. Hun er et år eldre enn Harry Potter, og blir beskrevet som veldig pen og populær. Chang er speider for Ravnklos rumpeldunklag, og hennes favorittrumpeldunklag er Tutshill Tornadoene. Navnet hennes tyder på at hun er av østasiatisk opprinnelse, sannsynligvis fra Korea eller Kina.

Chang ble spilt av Katie Leung i den fjerde Harry Potter-filmen, Harry Potter og Ildbegeret.

Chang er Harrys første forelskelse, selv om ting til slutt skjærer seg mellom dem.

Harry møter Chang for første gang i løpet av sitt tredje år ved Galtvort, på en rumpeldunkkamp. Han legger merke til at hun er en «veldig pen jente», noe som får magen hans til å «oppføre seg merkelig». Bortsett fra et par små bemerkninger i løpet av kampen har de lite med hverandre å gjøre.

I løpet av Harrys fjerde år utvikler forelskelsen hans seg. De sier hei til hverandre under VM i rumpeldunk, og senere spør han henne om hun vil være dansepartneren hans på juleballet. Fredrik Djervell, en av de andre konkurrentene i Tretrollmannsturneringen, har imidlertid kommet ham i forkjøpet, og Chang og Djervell ender opp med å gå ut sammen inntil Djervell blir myrdet av Petter PittelpyttFyrst Voldemorts ordre mot slutten av boken. Selv om Chang og Djervell går ut sammen, er Chang fortsatt hyggelig mot Harry: For eksempel nekter hun å gå med merkene Draco Malfang har laget, som veksler mellom å vise «Støtt Fredrik Djervell, den ekte Galtvort forkjemperen» og «Potter er en dritt», et faktum Harry Potter er veldig takknemlig for.

I begynnelsen av Harrys femte år ved skolen, overrasker Chang ham ved å lete ham opp flere ganger og forsøke å starte konversasjoner. Uheldigvis for Harry er ikke disse forsøkene særlig vellykkede. Den første gangen hun kommer bort til ham, er han dekket med stinksaft fra Nilus Langballes Gufsulus gufsletonia. Den andre gangen hun forsøker å prate med Harry, ender hun opp med å krangle med Ronny Wiltersen om rumpeldunklag isteden. Da hun blir invitert til å være med på møtene til Humlesnurr-legionen, tar hun med seg Marietta Eggelkam og blir med, selv om foreldrene deres anbefaler dem å være på Venke Dolorosa Ufferts side. Chang blir med fordi Harry er læreren, og fordi hun er fast bestemt på å sloss mot Voldemort etter det som hendte med Fredrik Djervell året før. Som legion-medlem har hun imidlertid både oppturer og nedturer. Hun greier å frambringe en ekte skytsverge, formet som en svane, men hun blir også nervøs og har en slem vane med å rote til trylleformlene sine når Harry er i nærheten. Harry og Chang deler et kyss under en misteltein kort tid før jul, og på Valentindagen har de en date i Galtvang, men Harrys udugelighet med å takle Changs sorg over det som hendte med Djervell, hennes sjalusi over Harrys vennskap med Hermine Grang og hans generelle uerfarenhet i kjærlighetsanliggende forsurer opplevelsen.

Etter at Marietta sviker Humlesnurr-legionen, blir hun påvirket av forbannelsen Hermine har plassert på pergamentet der alle medlemmene av legionen har signert. Hun får kviser på panna som staver «Snik», og de viser seg å være umulige å fjerne. Da Harry håner Marietta for at hun svek legionen, forsvarer Chang henne, irritert over det hun ser på som Hermines «skitne triks». Dette kjølner forholdet mellom Harry og Chang vesentlig.

Etter Sirius Svaarts død, innser Harry at hans følelser for Chang har avtatt, muligens på grunn av hans endrede verdenssyn. Mot slutten av Harrys femte år, avslører Gulla Wiltersen at Chang går ut med Gullas eks-kjæreste, Mikkel Kroken. Harrys eneste reaksjon er at han innser at det ikke er vondt i det hele tatt.

Chang er såvidt med i Harry Potter og Halvblodsprinsen da Harrys får øye på at hun gjemmer seg for ham på Galtvortekspressen, og senere nevner i en konversasjon med Ronny at de har falt litt fra hverandre. Siden Chang er et år eldre enn Harry, og derfor forlater Galtvort etter Harrys sjette år ved skolen, er det tvilsomt at hun har noen stor rolle i bok 7, om noen i det hele tatt. Likevel kommer hun inn gjennom portalen fra Abriams ( Humlesnurrs bror) sin pub til nødvendighetsrommet for å kjempe ved Harrys side. Da Harry spør sine venner fra ravnklo om de vet noe om Ravklos diadem og Lulla svarer at det er borte tilbyr Cho seg å vise Harry statuen av Rasla Ravnklo på deres oppholdsrom til sterke protester fra Gulla. Lulla viser Harry veien, og det står ikke mer om Cho.

Rowling bekreftet i et TV-intervju at Cho giftet seg med en gomp

Kilder[rediger | rediger kilde]

Lilly R. Mercury[rediger | rediger kilde]

Lilly Runcorn Mercury
KjønnKvinne
HusRavnklo
LojalitetUkjent (tidligere Humlesnurr-legionen)
Introdusert ved navnHarry Potter og Fangen fra Azkaban
Introdusert ved opptredenHarry Potter og Fangen fra Azkaban
Originalt navnLilly Runcorn Mercury
Portrettert av i filmeneUkjent

Hun er datter av Albert Runcorn(Harry Potter and the Deathly Hallows).

Marietta Eggelkam[rediger | rediger kilde]

Marietta Eggelkam
KjønnKvinne
HusRavnklo
LojalitetMagidepartementet
Introdusert ved navnHarry Potter og Føniksordenen
Introdusert ved opptredenHarry Potter og Føniksordenen
Originalt navnMarietta Edgecombe
Portrettert av i filmeneIngen

Marietta Eggelkam er en fiktiv person fra bokserien om Harry Potter, som er skrevet av J.K. Rowling. Hun er datter av madam Eggelkam som arbeider i Magidepartementet. Hun var med i Humlesnurr-legionen, men svek gruppen ved å fortelle Professor Venke Dolorosa Uffert om gruppen. Dette resulterte i lilla kviser over hele ansiktet som formet ordet "Snik" grunnet en våde Hermine Grang la på pergamentet alle som var med i Humlesnurr-legionen skrev under på. Marietta var på kontoret til Albus Humlesnurr for å sladre på legionen, noe som ville ført til at Harry Potter ville blitt utvist fra Galtvort, men Nestor Bindebolt sendte en misminneformel på henne slik at Harry ble reddet. Humlesnurr tok på seg ansvaret for gruppen, og ble forsøkt tvunget til Azkaban.

Roger Davidsen[rediger | rediger kilde]

Roger Davidsen
KjønnMann
HusRavnklo
LojalitetUkjent
Introdusert ved navnHarry Potter og Ildbegeret
Introdusert ved opptredenHarry Potter og Ildbegeret
Originalt navnRoger Davies
Portrettert av i filmeneHenry Lloyd-Hughes

Roger Davidsen er en fiktiv person i Harry Potter-bøkene, skrevet av J.K. Rowling. Han er kaptein, og jager, på Ravnklos rumpeldunklag. Han hadde den misunnelsesverdige oppgaven å få følge Fleur Delacour til juleballet som ble arrangert i forbindelse med Tretrollmannsturneringen, men han var så opptatt med å stirre på henne at han neppe fikk nytt særlig mye av opplevelsen.

Roger spurte speideren på laget sitt, Cho Chang, om hun ville gå ut med ham året etterpå, men hun takket nei til fordel for Griffingspeideren Harry Potter. Roger fikk en annen date, og ba henne med seg på den samme caféen som Harry og Cho dro til, og Cho forsøkte å bruke Rogers tilbud mot Harry for å gjøre ham sjalu.

Tom Blom[rediger | rediger kilde]

Tom Blom
KjønnMann
HusRavnklo
LojalitetHumlesnurr-legionen
Introdusert ved navnHarry Potter og De vises stein
Introdusert ved opptredenHarry Potter og De vises stein
Originalt navnTerry Boot
Portrettert av i filmeneIngen

Tom Blom er en fiktiv person i Harry Potter-bøkene av J.K. Rowling. Han går i Harry Potters årskull ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, i huset Ravnklo, og han er kompis med Michael Corner og Antonius Goldstein. Han ble medlem av Humlesnurr-legionen i Harry Potter og Føniksordenen. Tom var ganske imponert over Hermine Grangs utførelse av en Variformel som egentlig er Ø.G.L.E.-nivå, og spurte henne om hvorfor hun ble sortert inn i Griffing og ikke i Ravnklo av Valghatten. Ombord i Galtvortekspressen ved slutten av sitt femte skoleår, er Tom en av elevene som hjelper Harry da Draco Malfang og vennene hans forsøker seg på et bakholdsangrep.

Tom ble først introdusert i Harry Potter og De vises stein som den første eleven i Harrys årskull som ble sortert i Ranklo, og han virket til å være godt likt siden alle klappet og flere av dem reiste seg og håndhilste på ham da han satte seg. Han var tilstede i duelleringsklubben med Gyldeprinz Gulmedal i sitt andre år, og endte opp med en blodig nese. I det første møtet i Humlesnurr-legionen avslørte Tom at han var inne på kontoret til Humlesnurr året før, og at et portrett hadde fortalt ham at Harry Potter hadde tatt livet av en basilisk ved hjelp av et sverd som nå var på kontoret. Harry Potter bekreftet at det var sant, til gruppens store forbauselse. Tom blir også nevnt en gang i Harry Potter og Halvblodsprinsen, da han spør professor Snilehorn hvorfor folk ikke drikker Felix Felicis-eliksiren hele tiden. Man får således vite at Tom Blom tar faget eliksirerØ.G.L.E.-nivå. Han skal også være Prefekt for Ravnklo. I en av skolebøkene J.K. Rowling skrev for Comic Reliefs veldedighet kan man se Toms navn som en av elevene som tidligere har lånt Rumpeldunk gjennom tidene fra biblioteket ved Galtvort. Hans navn og familielinje kan også sees i intervjuspesialen med Rowling, «Harry Potter and Me».

Padma Patil[rediger | rediger kilde]

Padma Patil
KjønnKvinne
HusRavnklo
LojalitetHumlesnurr-legionen
Introdusert ved navnHarry Potter og fangen fra Azkaban
Introdusert ved opptredenHarry Potter og Ildbegeret
Originalt navnPadma Patil
Portrettert av i filmeneAfshan Azad

Padma Patil er en person fra Harry Potter-bøkene. Hun er Parvati Patils eneggede tvillingsøster, og går på Galtvort i samme årskull som Harry Potter, i huset Ravnklo. I Harry Potter og Ildbegeret deltok hun på juleballet som Ronny Wiltersens følge, etter at Harry hadde tryglet Parvati (som var Harrys følge) om at hun skulle finne en partner til Ronny. Padma var ikke veldig glad for at Ronny var partneren hennes, siden Ronny ikke ville danse med henne. Klassekameraten deres, Tommy Ding, var svært imponert over at Harry og Ronny hadde greid å få med seg de to peneste jentene i deres årskull på dansen, et utsagn Jokum Finnimann sa seg helt enig i.

I Harry Potter og Føniksordenen blir Padma prefekt for Ravnklohuset. Hun blir også med i Humlesnurr-legionen sammen med søsteren Parvati.

Navnene deres, og utseendet i filmene, tilsier at søstrene er av indisk opprinnelse. Patil er et vanlig etternavn i staten Maharashtra i India. På sanskrit betyr padma lotusblomst, som symboliserer renhet fordi den vokser i møkkete vann.

Pernille Klarvang[rediger | rediger kilde]

Pernille Klarvang
KjønnKvinne
HusRavnklo
LojalitetUkjent
Introdusert ved navnHarry Potter og Mysteriekammeret
Introdusert ved opptredenHarry Potter og Mysteriekammeret
Originalt navnPenelope Clearwater
Portrettert av i filmeneGemma Padley

Pernille Klarvang er en fiktiv person som gjør sin første opptreden i Harry Potter og Mysteriekammeret da Harry Potter og Ronny Wiltersen løper inn i henne mens de sniker seg rundt på Galtvort forkledt som Vincent Krabbe og Grylius Gurgel. Hun blir beskrevet som en mørkhåret prefekt fra Ravnklo, selv om hun er blond i filmen. Hun ikke blir spesifikt identifisert før senere i boken, etter at hun og Hermine Grang blir forsteinet av monsteret som er løst på skolen.

Det blir senere antydet at Pernille vandret rundt på skolen den natten Harry møtte på henne for at hun skulle møte sin hemmelige kjæreste, Perry Wiltersen, en prefekt fra Griffing. Perry hadde låst seg inn på rommet sitt hele sommeren for å skrive brev til Pernille, noe søsknene hans moret seg stort over.

Pernille Klarvang ble såvidt sett i filmen Harry Potter og Mysteriekammeret da Nesten-Hodeløse Nikk hilser på henne og Perry i gangen, og omtaler henne som «Frøken Klarvang». Pernille ble spilt av Gemma Padley i denne scenen.