Portal:Alternativ behandling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
  rediger Alternativ behandling
Brama Livs Elixir.png

Alternativ behandling er en samlebetegnelse på medisinske behandlingsformer som ikke er etablert på et vitenskapelig grunnlag.

Som motsetning til alternativ behandling brukes gjerne betegnelsene konvensjonell behandling, evidensbasert medisin eller skolemedisin. Når alternativ behandling benyttes som supplement til konvensjonell behandling brukes ofte benevnelsen komplimentær behandling.

De fleste alternative behandlingsformer praktiseres utenfor det etablerte helsevesen, men i noen land er enkelte av disse tatt inn i det regulære helsetilbudet. Dette gjelder f.eks. kiropraktikk i Norge eller homøopati i Storbritannia.

Les mer...

  rediger Utvalgt artikkel
Reiki-Treatment.jpg

Reiki er en alternativ behandlingsmetode som stammer fra Japan. Den ble oppdaget av og formidlet videre av den japanske healeren Mikao Usui. Reiki betyr «universell livsenergi». Ordet består av to ledd, Ki betegner den livskraften som finnes i alle levende vesener, mens Rei betegner det universelle, ubegrensede aspekt ved denne energien. Det finnes ingen vitenskapelige undersøkelser som viser at det er grunnlag for påstandene bak eller effekten av denne behandlingsformen.

Les mer...

  rediger Visste du at…
Nuvola apps filetypes.svg
  rediger Eksterne ressurser
  rediger Utvalgt biografi
Tjomlid.jpg

Gunnar Roland Tjomlid er en norsk blogger, foredragsholder og forfatter. Han ble født i Dar-es-Salaam i Tanzania, hvor han bodde til han var to år gammel. I 2013 ga han ut boka Placebodefekten som handler om alternativ behandling, og hvor lett det er å lure seg selv. Tjomlid har kommet med krass kritikk av påstander fra den norske alternativbevegelsen som har reagert med trusler om søksmål.

Les mer...

  rediger Kategorier
PICOL-category.svg
Alternativ behandling(11 kategorier, 110 sider)
Alternative diagnoser(9 sider)
Folkemedisin(1 kategori, 9 sider)
Kosttilskudd(11 sider)
Naturlegemidler(6 sider)
NLP(6 sider)
Personer innen alternativ behandling(2 kategorier, 93 sider)
Yoga(8 sider)
  rediger Du kan bidra på Wikipedia
Ambox warning green construction.svg

Det er mange artikler om alternativ behandling som trenger betydelige forbedringer. Noen artikler mangler referanser, noen konsentrerer seg mest om norske forhold, noen er dårlig formaterte, og noen kan ha en belærende eller skjønnmalende ordlyd. Det er også et stort underskudd av bilder i artiklene, om du ønsker å bidra med dine egne bilder kan du laste dem opp via Wikipedia Commons. Om du ønsker å opprette nye artikler kan kategoritreet på den engelske utgaven være et sted å starte.

I 2013 ble det opprettet et underprosjekt om alternativ behandling, her finner du oversikt over artikler som mangler eller som trenger utbedring.