Portal:Alternativ behandling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
  rediger Alternativ behandling
Brama Livs Elixir.png

Alternativ behandling er en samlebetegnelse på medisinske behandlingsformer som ikke er etablert på et vitenskapelig grunnlag.

Som motsetning til alternativ behandling brukes gjerne betegnelsene konvensjonell behandling, evidensbasert medisin eller skolemedisin. Når alternativ behandling benyttes som supplement til konvensjonell behandling brukes ofte benevnelsen komplimentær behandling.

De fleste alternative behandlingsformer praktiseres utenfor det etablerte helsevesen, men i noen land er enkelte av disse tatt inn i det regulære helsetilbudet. Dette gjelder f.eks. kiropraktikk i Norge eller homøopati i Storbritannia.

Les mer...

  rediger Utvalgt artikkel
Acupuncture chart 300px.jpg

Akupunktur er en gammel behandlingsmetode som sammen med blant annet kinesisk urtemedisin og Qi Gong utgjør «den tradisjonelle kinesiske medisinen». Metoden består i å sette tynne akupunkturnåler inn i bestemte punkter på kroppen eller å brenne moxa på punktene for å påvirke kroppens energi (qi) og på den måten kurere sykdom og frembringe helse.

Les mer...

  rediger Visste du at…
Nuvola apps filetypes.svg
  rediger Eksterne ressurser
  rediger Utvalgt biografi
RobertOYoung.jpg

Robert O. Young er en amerikansk forfatter og forretningsmann innen alternativ medisin. Han er mest kjent for sine bøker om pH-mirakelet, og beskriver seg selv som naturmedisiner. Han etablerte i 1994 selskapet Innerlight som distribuerer produktene hans gjennom multi-level marketing (MLM). Youngs hovedteori er at all sykdom hos mennesket er forårsaket av feil pH-verdi i blodet, og at hans kosttilskudd basert på basiske matvarer vil gjenopprette pH-balansen hos pasienten.

Les mer...

  rediger Kategorier
PICOL-category.svg
Alternativ behandling(11 kategorier, 113 sider)
Alternative diagnoser(11 sider)
Folkemedisin(1 kategori, 9 sider)
Kosttilskudd(12 sider)
Naturlegemidler(6 sider)
NLP(6 sider)
Personer innen alternativ behandling(2 kategorier, 100 sider)
Yoga(8 sider)
  rediger Du kan bidra på Wikipedia
Ambox warning green construction.svg

Det er mange artikler om alternativ behandling som trenger betydelige forbedringer. Noen artikler mangler referanser, noen konsentrerer seg mest om norske forhold, noen er dårlig formaterte, og noen kan ha en belærende eller skjønnmalende ordlyd. Det er også et stort underskudd av bilder i artiklene, om du ønsker å bidra med dine egne bilder kan du laste dem opp via Wikipedia Commons. Om du ønsker å opprette nye artikler kan kategoritreet på den engelske utgaven være et sted å starte.

I 2013 ble det opprettet et underprosjekt om alternativ behandling, her finner du oversikt over artikler som mangler eller som trenger utbedring.