Harry Potter og Ildbegeret (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Harry Potter og Ildbegeret
UtviklerYuke's Media Creations
UtgiverElectronic Arts
DistributørWarner Bros. Interactive Entertainment
Basert påHarry Potter og ildbegeret
PlattformPC (Windows), GBA, Xbox, GameCube, PS2, Nintendo DS, Sony PSP
Utgivelse11. november 2005
SjangerTredjepersons eventyrspill
ModusEnspiller og flerspiller
AldersgrenseAlle
Del av serien Harry Potter

Harry Potter og Ildbegeret er et videospill som ble lansert 8. november 2005,[1] få dager før filmen med samme navn ble lansert. Både spillet og filmen er lansert på J.K. Rowlings fjerde bok i Harry Potter-serien, Harry Potter og Ildbegeret.

Spillet følger de tre hovedpersonene fra bøkene, Harry Potter, Hermine Grang og Ronny Wiltersen i tredjeperson. Datamaskinen kontrollerer de gjenværende karakterene. Spillet følger hendelsene og karakterene fra boken og filmen. Forbedret grafikk betyr at karakterene ligner mer på karakterene fra filmen, enn fra tidligere spill. Spillet er delt opp i bestemte nivåer, snarere enn å vandre like fritt rundt over hele Galtvort-slottet, som i tidligere spill i serien.

Deler av romanen som spillet var basert på, inneholder blant annet Quidditch World Cup, prefektens bad og urtologi-drivhuset. Spillet er også delt inn i en forskjellige nivåer, hvorav enkelte nivåer er låst i begynnelsen av spillet - frem til spilleren har samlet nok produkter til å låse opp enkelte nivåer.

Spilleren er nødt til å gjennomføre en rekke action-scener og løse forskjellige gåter, samt fullføre de tre oppgavene i Triwizard-turneringen og møte Lord Voldemort. Hver karakter har magiske trollformler, og enda flere trollformler som kan læres underveis i spillet. Noen ganger må alle tre karakterene arbeide sammen for å fullføre en oppgave, for eksempel å flytte et spesielt stort objekt eller beseire en tøff motstander. I løpet av spillet kan spilleren også komme over «Bertie Botts Every-Flavor Beans» som kan samles for å blant annet skaffe ytterligere magiske krefter. I tillegg, mot slutten av hvert nivå, kan disse bønnene brukes til å kjøpe samlekort. Disse samlerkortene kan brukes til å øke spillerens evner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Harry Potter and the Goblet of Fire». GameSpot. Besøkt 5. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]