Liste over norske kommuneslagord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ordsky av ord brukt i kommuneslagord.
Blant de vanligste slagordene er kommune, trivsel, vekst, gode/godt, framtid/framtida, mangfold, utvikling, sammen, skaper, midt, muligheter, historisk, trygghet, grønne, foran, frisk, livet, miljø, alle, best, sted.

Liste over norske kommuneslagord er en liste over kommuneslagord og kommunevisjoner som er vedtatt eller offisielt markedsført av norske kommuner.

Avisen Nationen avholdt en avstemning i 2011 over det beste kommuneslagordet, hvor Rauma med: «Verdens beste kommune for naturglade mennesker» vant med 39 prosent av stemmene.[1]

Enkelte kommuner omtaler sitt kommuneslagord som kommunens «visjon», eller har «visjon» i stedet for kommuneslagord.

Enkelte kommuner har byvåpen som inneholder slagordlignende inskripsjoner, gjerne på latin.

Ifølge journalist Jens Kihl som har skrevet reisebok fra besøk i alle Norges kommuner, kunne Grongs kommunevisjon, «Et aktivt og robust regionsenter med livskvalitet og mangfold» vært kandidat til å vinne floskelpris.[2]

Liste kommuneslagord og -visjoner[rediger | rediger kilde]

Tidligere norske kommuners kommuneslagord[rediger | rediger kilde]

En av de sørgelige konsekvensene av kommuenereformene 2017-2020 var at mange språklige perler i denne sjangeren ble overflødige.

Referanser[rediger | rediger kilde]

W som referanse angir at slagordet eller visjonen vises i overskrift på kommunens nettsted.

  1. ^ Nationen – Rauma-slagord til topps i kåring[død lenke]
  2. ^ Aune, Oddvin (6. oktober 2019). «Visjon Norge». NRK. NRK. Besøkt 6. oktober 2019. «– Det slagordet til Grong vinner floskelprisen hvilken dag som helst.» 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø «Her er slagordene til Kommune-Norge». Nationen. 12. juni 2011. Arkivert fra originalen 20. august 2011. 
  4. ^ a b c d e f g h i «Dropper visjonen «Den romslige kommunen» – se hva det nye forslaget er». Indre Akershus Blad. 16. mai 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  5. ^ «Aukra kommune». 
  6. ^ [1]
  7. ^ Drammen kommune. «Drammen bystyres visjon». www.drammen.kommune.no. Besøkt 23. juli 2019. 
  8. ^ Drangedal kommune. «Forslag til Kommuneplanens samfunnsdel 2019 - 2029» (PDF). 
  9. ^ Elverum kommunes kommuneplan[død lenke]
  10. ^ «-Me gjere dè i Etne- landets beste kommuneslagord? - Etne kommune». www.etne.kommune.no (norsk nynorsk). Arkivert fra originalen 1. mars 2017. Besøkt 28. februar 2017. 
  11. ^ «Folkehelsekommunen - Fauske kommune». www.fauske.kommune.no (norsk). Besøkt 24. mai 2020. 
  12. ^ «Samfunnsplan 2014-2025». Issuu (engelsk). Besøkt 24. mai 2020. 
  13. ^ «Informasjonsstrategi for Folldal kommune 2015» (PDF). 
  14. ^ «Færder kommune grafisk profil» (PDF). Færder kommune. «Slagordet illustrerer en kommune med store ambisjoner og god fremdrift, samtidig som det setter fokus på kommunens maritime tradisjoner» 
  15. ^ «Å eg veit meg eit land! Gildeskål - Elias Blix sitt rike.». 
  16. ^ Giske kommune. «Giske kommune - infobrosjyre». 
  17. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 31. januar 2018. Besøkt 31. januar 2018. 
  18. ^ Gratangen kommune (19. juni 2008). «Et sted å bli glad i ...». 
  19. ^ Kommuneplan for Grimstad[død lenke]
  20. ^ «Velkommen til Grong - En presentasjon» (PDF). Grong kommune. 2016. «Visjon: Et aktivt og robust regionsenter med livskvalitet og mangfold» 
  21. ^ Kommunal rapport. Rolf Steffensen (arkivert side). Besøkt 5. januar 2017.
  22. ^ «Herøys kommuneslagord ligger «ei båtlengd føre»». Nationen. Arkivert fra originalen 2. desember 2016. Besøkt 2. desember 2016. 
  23. ^ «Fakta om kommunen». Arkivert fra originalen 24. september 2017. Besøkt 23. september 2017. 
  24. ^ «Lunner kommune». 
  25. ^ Meløy kommune Kommuneplan
  26. ^ Nord Fron kommune (27. mai 2019). «Visjon og verdiar». 
  27. ^ «Visjon og verdier». Ringerike kommune. Besøkt 15. oktober 2019. 
  28. ^ Rødøy kommune (18. desember 2019). «Rødøy kommune - kommuneplanens samfunnsdel». «Visjonen for Rødøy kommune: «Skape det gode liv – sammen for kystfolket under polarsirkelen» - er en drøm og et kontinuerlig mål for Rødøy. Visjonen sier både hva vi vil oppnå, og hvordan vi skal jobbe for å oppnå det – sammen. «Det gode liv» har forskjellige betydning fra person til person, men det er en del felles forutsetninger som de fleste av oss trenger for å ha det godt. Det er disse tingene denne planen fokuserer på, og mange av dem løses best gjennom samskaping. Samskaping innebærer at politikere, kommuneadministrasjonen, næringslivet, og innbyggerne samarbeider for å finne de gode løsningene. En av rollene til kommuneorganisasjonen er å være en demokratisk samarbeidsarena for oss som bor her. Denne rollen må stadig utvikles og er spesielt viktig for Rødøy med de utfordringene vi forventer når det gjelder for eksempel befolkningsutvikling og inntektsutvikling.» 
  29. ^ «dokumenter». Senja kommune. Besøkt 24. november 2019. 
  30. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 18. februar 2015. Besøkt 5. mars 2015. 
  31. ^ Steinkjær kommune. «Steinkjerprofilen - Åpen, lys og glad». Steinkjerprofilen. Besøkt 6. oktober 2019. «Slagordet “Åpen, lys og glad” er hentet fra Steinkjersangen av Olav Hougen. “Åpen, lys og glad” er ord som kan brukes for å beskrive landskapet i Steinkjer. Dessuten er det en ambisjon for hvordan Steinkjers innbyggere møter omverdenen og sine medmennesker.» 
  32. ^ «Tysnes kommune - lokalhistoriewiki.no». lokalhistoriewiki.no. Besøkt 3. januar 2018. 
  33. ^ «Der barn ler». www.tb.no (norsk). 30. juli 2019. Besøkt 8. oktober 2019. 
  34. ^ «Vanylven Kommune». 
  35. ^ Åsnes kommune (27. juni 2011). «Åsnes – inkluderende og miljøbevisst - kommuneplanens samfunnsdel 2010-2022» (PDF). 
  36. ^ «Eide kommunes helse- og omsorgsplan» (PDF). Eide kommune. 23. november 2017. «Eide kommunes visjon: «Med innbyggerne i fokus»» 
  37. ^ «Slagord som får slagside i Fræna». rbnett.no. 9. februar 2010. Besøkt 9. februar 2020. «Slagord som får slagside i Fræna. Forfatter Øystein Hauge mener at en må lete lenge for å finne verre slagord enn «mulegheitenes kommune». Også folk fra språkrådet er kritiske.» 
  38. ^ Vangsnes, Ella Marie Brekke. «Visjon og slagord - Fusa kommune». www.fusa.kommune.no (norsk nynorsk). Besøkt 3. januar 2018. 
  39. ^ «Jeg velger meg Nesset» Arkivert 2. april 2015 hos Wayback Machine.. nesset.kommune.no (besøkt 5. mars 2015)
  40. ^ «Ski kommune - akershus.no». akershus.no. Besøkt 12. oktober 2018. 

Siteringsfeil: <ref>-taggen med navnet «oslidre» definert i <references> brukes ikke i teksten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]