Liste over undergrunnsbaner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over undergrunnsbaner over hele verden. Listen er sorterbar.

Liste[rediger | rediger kilde]

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Land Sted Navn Åpnet Stasjoner Lengde (km)
Algerie Algerie Alger Algers metro 2011 10 9,2
Argentina Argentina Buenos Aires Buenos Aires’ undergrunnsbane 1913 76 55,6
Armenia Armenia Jerevan Jerevans metro 1981 10 13,4
Aserbajdsjan Aserbajdsjan Baku Bakus metro 1967 23 34,6
Belgia Belgia Brussel Brussels metro 1969 69 43,7
Brasil Brasil Belo Horizonte Belo Horizontes metro 1986 19 28,2
Brasil Brasil Brasília Brasílias metro 2001 29 46,5
Brasil Brasil Porto Alegre Porto Alegres metro 1985 20 33,8
Brasil Brasil Recife Recifes metro 1985 28 39,5
Brasil Brasil Rio de Janeiro Rio de Janeiros metro 1979 35 47,0
Brasil Brasil São Paulo São Paulos undergrunnsbane 1974 58 65,9
Brasil Brasil Teresina Teresinas metro 1989 9 14,5
Bulgaria Bulgaria Sofia Sofias metro 1998 14 17,9
Canada Canada Montreal Montreals metro 1966 68 66
Canada Canada Toronto Torontos undergrunnsbane 1954 69 68,3
Canada Canada Vancouver SkyTrain 1985 47 68,7
Chile Chile Santiago Santiagos metro 1975 108 119,3
Chile Chile Concepción Biotrén 1999 16 48
Chile Chile Valparaíso Valparaísos metro 2005 20 43,3
Colombia Colombia Medellín Medellins metro 1995 34 32
Danmark Danmark København S-tog 1934 85 155
Danmark Danmark København Københavns metro 2002 22 21
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk Santo Domingo Santo Domingos metro 2009 16 14,5
Egypt Egypt Kairo Kairos metro 1987 53 65,5
Filippinene Filippinene Manila Manilas bybane 1984 32 34,5
Filippinene Filippinene Manila Manilas undergrunnsbane 1999 13 17,0
Finland Finland Helsingfors Helsingfors metro 1982 17 21,1
Frankrike Frankrike Lille Lilles metro 1983 60 45,2
Frankrike Frankrike Lyon Lyons metro 1978 42 30,5
Frankrike Frankrike Marseille Marseilles metro 1977 30 22
Frankrike Frankrike Paris Métro de Paris 1900 368 214
Frankrike Frankrike Rennes Rennes' metro 2002 15 9,4
Frankrike Frankrike Toulouse Toulouses metro 1993 37 27,5
De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater Dubai Dubais metro 2009 47 75
Georgia Georgia Tbilisi Tbilisis metro 1966 22 26,4
Hellas Hellas Athen-Pireus ISAP 1904 24 25,6
Hellas Hellas Athen Athens metro 2000 27 46,6
Hviterussland Hviterussland Minsk Minsks metro 1984 25 30,3
India India Bangalore Bangalores metro 2011 16 16,7
India India Delhi Delhis metro 2002 107 125,67
India India Kolkata Kolkatas metro 1984 23 25,5
Iran Iran Mashhad Mashhads metro 2013 6 6,1
Iran Iran Teheran Teherans metro 2000 80 120
Italia Italia Catania Catanias metro 1999 6 3,8
Italia Italia Genova Genovas metro 1990 8 7,1
Italia Italia Milano Milanos metro 1964 101 92
Italia Italia Napoli Napolis metro 1925 69 73,0
Italia Italia Palermo Palermos metro 1990 18 39,0
Italia Italia Roma Romas metro 1955 49 38
Italia Italia Torino Torinos metro 2006 20 13,2
Japan Japan Fukuoka Fukuokas undergrunnsbane 1981 35 29,8
Japan Japan Kobe Kobe Rapid Railway 1968 10 7,6
Japan Japan Kobe Kobes undergrunnsbane 1977 25 30,6
Japan Japan Kyoto Kyoto undergrunnsbane 1981 29 28,8
Japan Japan Nagoya Nagoya undergrunnsbane 1957 83 89,1
Japan Japan Osaka Osaka undergrunnsbane 1933 101 137,8
Japan Japan Sapporo Sapporo undergrunnsbane 1971 46 48
Japan Japan Sendai Sendai undergrunnsbane 1987 17 14,8
Japan Japan Tokyo Tokyos undergrunnsbane 1927 179 195,1
Japan Japan Tokyo Toei undergrunnsbane 1960 106 121,5
Japan Japan Tokyo Tokyo Waterfront Area Rapid Transit 1996 8 12,2
Japan Japan Yokohama Yokohama undergrunnsbane 1972 32 40,4
Japan Japan Yokohama Minatomirai Linjen 2004 6 4,1
Kasakhstan Kasakhstan Almaty Almatys metro 2011 7 8,56
Kina Kina Beijing Beijings undergrunnsbane 1969 147 228,0
Kina Kina Changsha Changshas metro 2014 19 22,3
Kina Kina Chengdu Chengdus metro 2010 43 49,7
Kina Kina Chongqing Chongqings metro 2005 18 19,1
Kina Kina Dalian Dalians metro 2003 20 63,0
Kina Kina Foshan Foshans metro 2010 14 20,4
Kina Kina Guangzhou Guangzhous metro 1997 80 154,7
Kina Kina Harbin Harbins metro 2013 18 17,5
Kina Kina Hangzhou Hangzhous metro 2012 31 48,0
Kina Kina Hongkong Hongkongs undergrunnsbane 1979 82 174,4
Kina Kina Kunming Kunming Rail Transit 2012 14 40,1
Kina Kina Nanjing Nanjings metro 2005 55 85,0
Kina Kina Shanghai Shanghais metro 1995 282 420
Kina Kina Shenyang Shenyangs metro 2009 18 22,2
Kina Kina Shenzhen Shenzhens metro 2004 22 25,2
Kina Kina Suzhou Suzhou Rail Transit 2012 46 52,3
Kina Kina Tianjin Tianjins metro 1984 26 31,6
Kina Kina Wuhan Wuhans metro 2004 10 10,2
Kina Kina Zhengzhou Zhengzhous metro 2013 20 26,3
Nord-Korea Nord-Korea Pyongyang Pyongyangs undergrunnsbane 1973 17 22
Sør-Korea Sør-Korea Busan Busans undergrunnsbane 1985 94 95,8
Sør-Korea Sør-Korea Daegu Daegus undergrunnsbane 1997 56 53,9
Sør-Korea Sør-Korea Daejeon Daejeons undergrunnsbane 2006 22 22,7
Sør-Korea Sør-Korea Gwangju Gwangjus undergrunnsbane 2004 20 20,1
Sør-Korea Sør-Korea Incheon Incheons undergrunnsbane 1999 29 29,4
Sør-Korea Sør-Korea Seoul Seouls undergrunnsbane 1974 293 317
Malaysia Malaysia Kuala Lumpur Kuala Lumpurs undergrunnsbane 1996 48 56
Mexico Mexico Mexico by Mexico bys metro 1969 175 176,4
Mexico Mexico Monterrey Monterreys metro 1991 32 32,0
Nederland Nederland Amsterdam Amsterdams metro 1977 33 32,7
Nederland Nederland Rotterdam Rotterdams metro 1968 38 55,3
Norge Norge Oslo T-banen i Oslo 1966 101 84,2
Panama Panama Panama City Panamas metro 2014 14 13,7
Peru Peru Lima Limas metro 2003 7 11,7
Polen Polen Warszawa Warszawas metro 1995 21 23,1
Portugal Portugal Lisboa Lisboas metro 1959 46 37,7
Romania Romania Bucureşti Bucureştis metro 1979 52 67,3
Russland Russland Kazan Kazans metro 2005 6 8
Russland Russland Moskva Moskvas metro 1935 182 301,2
Russland Russland Nizjnij Novgorod Nizjnij Novgorods metro 1985 13 15,3
Russland Russland Novosibirsk Novosibirsks metro 1986 12 14,3
Russland Russland St. Petersburg St. Petersburgs metro 1955 63 110,2
Russland Russland Samara Samaras metro 1987 9 10,2
Russland Russland Jekaterinburg Jekaterinburgs metro 1991 7 8,6
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Mekka Mekkas metro 2010 9 18,1
Singapore Singapore Singapore Singapores undergrunnsbane 1987 78 118,9
Spania Spania Barcelona Barcelonas metro 1924 156 116
Spania Spania Bilbao Bilbaos metro 1995 36 38,2
Spania Spania Madrid Madrids metro 1919 294 284
Spania Spania Palma de Mallorca Palma de Mallorcas metro 2007 9 8,3
Spania Spania Sevilla Sevillas metro 2009 22 18,2
Spania Spania Valencia Valencias metro 1988 169 175
Storbritannia Storbritannia Glasgow Glasgows undergrunnsbane 1896 15 10,4
Storbritannia Storbritannia London Londons undergrunnsbane 1863 270 408
Storbritannia Storbritannia London Docklands Light Railway 1987 40 34
Storbritannia Storbritannia Newcastle/Sunderland Tyne & Wears metro 1980 60 77,7
Sverige Sverige Stockholm Stockholms tunnelbane 1950 100 110,0
Sveits Sveits Lausanne Lausannes metro 2008 28 15,0
Republikken Kina Republikken Kina Taipei Taipeis undergrunnsbane 1996 80 92,9
Republikken Kina Republikken Kina Kaohsiung Kaohsiungs undergrunnsbane 2008 36 40,4
Thailand Thailand Bangkok Bangkok Skytrain 1999 25 28,7
Thailand Thailand Bangkok Bangkoks metro 2004 18 20
Tyrkia Tyrkia Adana Adanas metro 2009 13 13,5
Tyrkia Tyrkia Ankara Ankaras metro 1997 23 23,4
Tyrkia Tyrkia Bursa Bursas metro 2003 22 24
Tyrkia Tyrkia Istanbul Istanbuls metro 1989 62 82,2
Tyrkia Tyrkia Istanbul Tünel 1875 2 0,6
Tyrkia Tyrkia Izmir Izmirs metro 2000 10 11,6
Tsjekkia Tsjekkia Praha Prahas metro 1974 57 59,3
Tyskland Tyskland Berlin Berlins undergrunnsbane 1902 173 147
Tyskland Tyskland Berlin Berlins forstadsbaner 1924 166 331
Tyskland Tyskland Frankfurt Frankfurts undergrunnsbane 1968 85 58,6
Tyskland Tyskland Hamburg Hamburgs undergrunnsbane 1912 89 100,7
Tyskland Tyskland München Münchens undergrunnsbane 1971 98 100,8
Tyskland Tyskland Nürnberg Nürnbergs undergrunnsbane 1972 44 34,6
Ungarn Ungarn Budapest Budapests metro 1896 40 31,7
Ukraina Ukraina Dnipropetrovsk Dnipropetrovsks metro 1995 6 7,8
Ukraina Ukraina Kharkiv Kharkivs metro 1975 28 35,4
Ukraina Ukraina Kiev Kievs metro 1960 46 59,9
USA USA Atlanta Atlantas undergrunnsbane 1979 38 77
USA USA Baltimore Baltimores undergrunnsbane 1983 14 24,5
USA USA Boston MBTA 1897 51 61
USA USA Chicago Chicagos undergrunnsbane 1892 144 173
USA USA Cleveland RTA Rapid Transit (Red Line) 1955 18 31
USA USA Los Angeles Los Angeles' undergrunnsbane 1993 16 28,0
USA USA Miami Miamis undergrunnsbane 1984 22 36
USA USA New York City New Yorks undergrunnsbane 1870 468 369
USA USA New York/New Jersey PATH 1908 13 22,2
USA USA Philadelphia SEPTA 1907 53 40,06
USA USA Philadelphia PATCO Speedline 1936 13 22,9
USA USA San Francisco BART 1972 43 167
USA USA San Juan San Juans undergrunnsbane 2004 16 17,2
USA USA Washington, D.C. Washingtons metro 1976 86 171
Usbekistan Usbekistan Tasjkent Tasjkents metro 1977 29 37,5
Venezuela Venezuela Caracas Caracas' metro 1983 47 54,2
Venezuela Venezuela Los Teques Los Teques' metro 2006 2 9,5
Venezuela Venezuela Maracaibo Maracaibos metro 2006 6 6,5
Venezuela Venezuela Valencia Valencias metro 2006 7 7,0
Østerrike Østerrike Wien Wiens undergrunnsbane 1976 95 69,8