Medellín

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Medellín ligger nord i Colombia
Medellín

Medellín er den nest største byen i Colombia med rundt 2,3 millioner innbyggere.[1] Med omliggende områder er befolkningen rundt 3,3 millioner, og dermed en av verdens 100 største byer. Byen er også hovedstad i provinsen Antioquia. Bykjernen preges av skyskrapere, kjøpesentre og et hektisk natteliv. Lenger ut fra bykjerne finner man fattigkvarterer, der det blant annet bor folk som har vært nødt til å flykte fra de væpnede konfliktene andre steder i landet.

Byen ligger 1500 m.o.h. i den sentrale delen av Andesfjellene. Byen har et temperert klima, hvor temperaturen ligger på om lag 24°C, noe som har gitt byen kallenavnet «den evige vårens by.» Årstidene består av to regnperioder (vinter) og to tørrperioder (sommer) per år.

Medellín var lenge kjent som kokainhandelens hovedstad, med påfølgende vold og terror. Etter at flere av de største narkotikakongene (hvor Pablo Escobar var den mest kjente) ble myrdet, har sikkerheten i byen øket. Disse dagene er langt forbi nå som byen opplever sterk økonomisk vekst og kriminaliteten er nå lavere enn tidligere.

Personer født i Medellin[rediger | rediger kilde]

Eksterne koblinger[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Medellín – bilder, video eller lyd

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Helders, Stefan. World Gazetteer: Colombia: largest cities: calc 2006. Arkivert fra originalen 1. oktober 2007. Besøkt 15. juni 2006.