Erik Hillestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Erik Hillestad (født 12. desember 1951) er en norsk plateprodusent og tekstforfatter. Han er sønn av prest og salmedikter Olaf Hillestad (1923–1974) og dattersønn av salmedikteren Sigvard Engeset fra Ørsta. Hillestad vokste opp i Oslo og Bergen, og er utdannet ved Universitetet i Oslo. Han spiller piano, bass, fløyte, gitar og trommer.

Hillestad etablerte i 1974 plateselskapet og kulturtiltaket Kirkelig Kulturverksted, der han har vært produsent for brorparten av utgivelsene. Hans engasjement for å integrere kirke og musikalsk kultur har i tidligere år[når?] ledet til enkelte konflikter.[trenger referanse]

Internasjonalt har han arbeidet med musikk og musikksamarbeid som fokuserer på urfolksrettigheter, andre menneskerettigheter og solidaritet, blant annet i Palestina (1992), Sør-Afrika, Aserbajdsjan, Andesfjellene, i forbedring av forholdet mellom Sør-Korea og Nord-Korea, og til ære for Dalai Lama (1998). Han har oversatt et utvalg av den persiske dikteren Hafiz' tekster til norsk med tittelen I vinens speil, 2010.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ musikkfondene.no: «Tekstforfatterfondets ÆRESPRIS 2015 går til Erik Hillestad»


Forrige mottaker:
 Egil Svartdahl 
Vinner av Petter Dass-prisen
Neste mottaker:
 Kjell Magne Bondevik