Marte Wulff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Marte Wulff
Født Marte Helene Wulff
10. juni 1980 (37 år)
Yrke Sanger, musiker, gitarist
Nasjonalitet Norge
Instrument vokal, gitar, piano
Aktive år
Plateselskap It's Definitely Records
Nettsted www.martewulff.com

Marte Helene Wulff (født 10. juni 1980 i Oslo) er en norsk låtskriver og soloartist. Hun er født i Oslo, men flyttet tidlig til Kristiansand der hun vokste opp.

Wulff startet som korist og duettpartner i Thom Hells tidligere backingband ‘‘The Love Connection’’, og har bidratt på flere av hans plater. Hun har også samarbeidet med John Erik Kaada, Erik Faber, Frank Hammersland og danske Nicolai Funch på deres plater. Som soloartist har hun spilt over 300 konserter over hele Norge med og uten band, og i løpet av 2009 og 2010 var hun på tre lengre turneer for Rikskonsertene med sin egen musikk. Hun har både spilt solokonserter i intime settinger, og med eller uten band på store festivaler som Norwegian Wood, Quart, Stavernfestivalen, Spot i Danmark og South By Southwest i Texas.I tillegg har hun varmet opp for bl.a. Katie Melua, Kim Larsen og Heather Nova på deres konserter i Norge.

Wulff har som soloartist gitt ut platene ”Jacket” (2006), ”Safety Pins” (2007), ”Handler i selvforsvar” og "Utlengsel" (2014); de to siste på norsk. Alle platene er utgitt på hennes eget selskap ‘‘It’s definitely Records’’ og distribuert gjennom Sonet/Universal Norge. Wulff skriver selv all tekst og musikk, samt synger og spiller piano.

Hun ble nominert til Spellemannprisen 2006 som årets nykommer med albumet Jacket og Spellemannprisen 2016 i klassen viser for Marte Wulff.

Verksliste[rediger | rediger kilde]

Jacket[rediger | rediger kilde]

Marte og ”Jacket” fikk voldsom medieoppmerksomhet til debutant å være. Wulff ble med denne platen nominert til Spellemann i kategorien ”årets nykommer”. ”Jacket” inneholdt tre sanger som gikk meget bra på radio: ”Carousel of love”, ”Run” og ”Lady”.

”Carousel (Of Love)”: Sangen ble brukt i en massiv Cubus-reklame sommeren 2004, er med på McMusics ”She ́s fabulous”, A-listet på NRK P1 og Radio 102, brukt som signaturlåt – inkludert TV-Spot – for filmen Marias Menn. I 2011 ble låten brukt I den Amerikanske komedieserien “Cougar Town”.

”Run”: B-listet NRK P1 og Kanal 24

”Lady”: A-listet på NRK P1, Petre og Kanal 24 og Radio 102. Var med på McMusic Hits 2006. Inne på Hit 40.

”Song To Save You”: med i filmen Venus og Mars.

Safety Pins[rediger | rediger kilde]

”Accident”: Skrevet sammen med Nicolai Funch. A-listet på NRK P1. Topp 10-hit i Norge. Med på McMUsic Hits 2007 og McMusic hits 34.

”Last Dance”: B-listet NRK P1, inne på Hit 40.

"Racing"

”Racing”: er en duett med Erik Faber. Sangen er hentet fra hans album ”Passages”. Sangen gikk til nr. 1 i Norge i 2009. Med på Mc. Music 38. Wulff har skrevet teksten.

"Amatører" Den første sangen Wulff skrev på norsk, i samarbeide med danske Nicolai Funch. Med på ‘‘Postkort fra livet’’, et plateprosjekt i regi av P1, som ble utgitt av Universal i 2008. Andre medvirkende på platen er Anne Grete Preus, Henning Kvitnes, Sigvart Dagsland, Halvdan Sivertsen og Hellbillies.

Handler i selvforsvar[rediger | rediger kilde]

"Opptakt": Jevnlig spilt på i P1 programmet Norsk på Norsk, og på NRK Sørlandet.

"Versus": C-Listet på NRK P1.

Soloalbum[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stein Østbø (1. april 2014) Plateanmeldelse: Marte Wulff - «Utlengsel» VG.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]