Per Oddvar Hildre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Per Oddvar Hildre
Født23. apr. 1950[1]Rediger på Wikidata (73 år)
BeskjeftigelseDirigent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserOle Vig-prisen (1984)
Petter Dass-prisen (1998)

Per Oddvar Hildre (født 23. april 1950) er en norsk sangkordirigent og korpedagog. I kormiljøet går han under kallenavnet «Prots». Han har vokst opp i Haram. Han er gift og har tre barn.

Hildre har grunnlagt korene SKRUK og Det Norske Kammerkor. Han er fortsatt dirigent for SKRUK. Hildre var dirigent for Det Norske Kammerkor fra det oppstod i studentmiljøet ved Volda Lærarhøgskule på slutten av 1970-tallet til de avsluttet sitt virke i 1992. Med disse korene har han utgitt 27 musikkalbum, De fleste er utgitt av Kirkelig Kulturverksted. Han har også virket som musikkprodusent for blant andre Kirkelig Kulturverksted og Norsk Film.[trenger referanse]

Han har siden 1980 drevet som frilanser korinstruktør med workshops og seminarer over hele Norden.

Han har hatt oppdrag som redaktør og programleder i NRK P2 der han ledet magasinprogrammet "Tatt på koret" fra 1986 til 1992 og ukesprogrammet "trallalaprots" i TV 2 sin startfase.

Hildre har også medvirket i flere musikkprosjekter i utlandet, som for eksempel The International Music Festival of Baku i Aserbajdsjan. Siden 1994 har han også vært engasjert i et tur-konsept for reise- og musikkinteresserte (Kulturmix).

I 2006 ble boken Prots - trollmann med kor utgitt på Enter forlag. Den er et biografisk portrett, ført i pennen av Stig Nilsson.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ snl.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forrige mottaker:
Kjell Magne Bondevik
Vinner av Petter Dass-prisen
Neste mottaker:
Per Arne Dahl