Kirkelig Kulturverksted

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kirkelig Kulturverksted er et norsk plateselskap, med en fløy for kunstformidling (spes. til kirker og sakrale rom) etablert av Erik Hillestad m.fl. i 1974.

Etter økonomiske problemer overtok Aschehoug forlag som eier i 1987. Kirkelig Kulturverksted (KKV) har per 2008 forestått over 400 plateutgivelser innen folkemusikk, visesang, kirkemusikk, jazz, pop, world music og i grensesnittene mellom disse genrene. KKV har etter hvert gjort det til et spesialområde å jobbe fram tverrkulturelle prosjekter, og etter utgivelsen "Lullabies from the Axis of Evil" (2004) har musikkens mulighet som brobygger på tvers av dagens politiske og religiøse konfliktlinjer kommet i selskapets fokus.

I 2005 ble KKV solgt til Kirkens Bymisjon (40%), Opplysningsvesenets fond (40%) og Erik Hillestad (20%).

Kulturkirken Jakob i Oslo ble etablert i 2000 i Jakob kirke som ble stengt i 1985 som menighetskirke og sto tom til Kirkelig Kulturverksted overtok bygningen som permanent leietaker. I Kulturkirken driver KKV med konsertvirksomhet, teateroppsetninger, utstillinger og en egen fast ukentlig spesiallaget gudstjeneste, Jakobmessen, skrevet av Karoline Krüger (musikk) og Erik Hillestad (tekst).

KKV fikk Brobyggerprisen i 1988. Musikkforlaget og Hillestad ble tildelt Bjellesauprisen fra FONO da den ble delt ut for første gang i 1994. Forlaget fikk prisen for deres innsats for norsk musikk gjennom mange år.

Daglig leder var Erik Hillestad til 2008, da Ole Edvard Wold-Reitan tok over.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
Liv Rosmer Fisknes
Brobyggerprisen
Neste mottaker:
Svein Erik Brodal