Egil Bakke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Egil Bakke
Født27. september 1927 (92 år)
Beskjeftigelse Embetsmann
Nasjonalitet Norge

Egil Bakke (født 27. september 1927 i Horten) er tidligere konkurransedirektør. Han er utdannet cand.oecon. fra Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Bakke var direktør i Konkurransetilsynet i 12 år inntil ha gikk av 30. april 1995, fra 1983 til 1994 med tittelen "prisdirektør". Han var en pådriver for en moderne konkurransepolitikk og han var en sentral deltaker i Konkurranselovutvalget som førte til at vi fikk en moderne konkurranselov, et konkurransetilsyn og en konkurransedirektør.[1]

Før dette hadde Bakke vært ekspedisjonssjef i Forbruker- og administrasjonsdepartementet og direktør i Norges Industriforbund.

Bakke kjent for sitt omfattende samfunnsengasjement, og hvor han ofte har argumentert for hvordan desentraliserte løsningner kan være til den enkeltes og det felles beste. I 1990 ble Bakke tildelt Fritt Ords honnør "for vedvarende og gledesspredende økonomisk publisistisk virksomhet". På 90-tallet hadde han fast spalte i magasinet Dine Penger der han ytret seg om økonomiske, historiske og politiske tema.

Han ble utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden i 1995.[2]

Delvis bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ : Side 14 av Knut Eggum Johansen (2005) Norsk konkurransepolitikk. Hvor var vi, hvor er vi – og hvor går vi?, Kristofer Lehmkuhl Forelesning 2005, ISSN 0452-7208
  2. ^ Aftenposten, 27. september 2012, s. 15. «Jubilanten har hatt diverse tillitsverv, bl.a. president i Polyteknisk Forening. Egil Bakke ble utnevnt til Ridder av St. Olavs Orden i 1995.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)