Tora Augestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Tora Augestad
Tora Augestad.jpg
Født10. desember 1979 (38 år)
Bergen
Mor Kate Augestad
Beskjeftigelse Sanger, dirigent og skuespiller
Nasjonalitet Norge
SjangerJazz, musikkteater, moderne musikk og kabaret

Tora Augestad (født 10. desember 1979 i Bergen) er en norsk sanger, dirigent og skuespiller. Hun fokuserer på jazz, musikkteater, moderne musikk og kabaret. Sin scenedebut fikk hun med hovedrollen i Annie i 1994, men allerede i 1993 kom hun til finalen i TV 2s talentkonkurranse.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tora Augestad har fått sin utdanning ved Norges musikkhøgskole i Oslo og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og har studert sang med blant andre Torsten Föllinger og Ståle Ytterli, både klassisk stil og jazz. Hun har master i kabaretsang ved Norges musikkhøgskole med særlig vekt på Hanns Eisler, Kurt Weill og amerikansk kabaret.

Tora Augestad sang i Det Norske Solistkor fra 2000-2005 og vokalgruppen Pitsj fra 1999-2006. Hun er vokalist i ensemblet Music for a while som gav ut platen Weill Variations høsten 2007 (Grappa). Høsten 2012 kom de med albumet «Graces that refrain» som ble omfavnet av norsk presse. Hun har vært solist på juleturneen til The Source, medvirket i ulike kabareter og operaer og vært skuespiller/sanger ved Teater Ibsen i Skien samt ved Riksteatret. Hun dirigerte Norges ungdomskor i 2004 – 2006. Synger i trioen BOA. Hun har vært solist med diverse orkestre og ensembler, blant annet med Oslo Sinfonietta under Oslo Kammermusikkfestival.

Augestad flyttet til Berlin våren 2007 og arbeider for tiden med noen av Europas fremste ensembler for moderne musikk blant annet Ensemble Modern og Klangforum Wien.

15. oktober 2010 var Tora Augestad gjest i Beat for beat, et TV-program på NRK1.

Siden 2009 har Augestad arbeidet med den sveitsiske stjerneregissøren Christoph Marthaler. Hun har medvirket i følgende av hans produksjoner ved operaen i Basel: som solist i «Wüstenbuch» (opera av Beat Furrer), i «Meine faire Dame – ein Sprachlabor» (2010-), «Lo Stimolatore Cardiaco» (2010/11) og i den svært suksessrike forestillingen «King Size - eine enharmonische Verwechslung» (2013).

I 2012 debuterte Tora Augestad ved operaen i Zürich i en ny produksjon av Christoph Marthaler med blant andre Anne Sofie von Otter.

I 2013 sang Augestad i Marthalerforestillingen «Letzte Tage, ein Vorabend» ved Wiener Festwochen.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album

Pitsj[rediger | rediger kilde]

Singler/EP-er
  • Voi Voi/Splitter pine (2006)
  • Den du veit (2006)

Music for a While[rediger | rediger kilde]

Karuzela[rediger | rediger kilde]

BOA[rediger | rediger kilde]

Deltar på

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]