Sigvart Dagsland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sigvart Dagsland
Sigvart.jpg
Født18. oktober 1963 (55 år)
Stavanger
Ektefelle Karoline Krüger
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Spellemannprisen i pop (1990)
Musikalsk karriere
Sjangerpop
Instrumentpiano
PlateselskapKirkelig Kulturverksted
Nettstedhttp://dagsland.no

Sigvart Dagsland (født 18. oktober 1963 i Stavanger) er en norsk sanger, pianist, komponist, tekstforfatter og arrangør. Han skriver og fremfører musikk i en melodiøs popstil. Han har utgitt 20 soloalbum, og har solgt over 500 000 plater. Dagsland er blitt nominert til Spellmannspris tre ganger i pop-klassen og vant Spellemannprisen 1990 for albumet Alt eg såg. I 1994 fikk han NOPA-prisen Årets verk for «Stup» og i 2009 fikk han Prøysenprisen. Han har også blitt nominert til Hitawards.

I starten av karrieren var det særlig Erik Hillestad som skrev tekstene, med bidrag også fra Gunnar Roalkvam. Siden tusenårsskiftet har han skrevet tekstene selv sammen med Mike McGurk.

Han turnerer jevnlig over hele landet, ofte med stort band og tidvis i intimformat.

Han vokste opp på Stokka i Stavanger. Som 12-åring ble han med i Stavanger Domkor som guttesopran, og gikk i 1978 over som tenor i Sentralkoret for Stavanger-skolene. Han har storfag i juss (1. og 2. avdeling) og grunnfag i nordisk litteratur og språk fra Universitetet i Bergen. Sigvart Dagsland startet bandet Tor og Liv i 1980. Han bor i Bergen, er gift med musikeren Karoline Krüger og far til døtrene Sophie og Emma. Han er fadder til Emma Tallulah Behn.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

I tillegg medvirker Sigvart på blant annet disse platene:

I tillegg har Dagsland skrevet teatermusikk.

Flere artister har spilt inn låter av Dagsland, deriblant Sissel Kyrkjebø, Bjarne Brøndbo, Maria Solheim, Maria Arredondo og Lill Lindfors.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]