Dag Sørli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dag Sørli
Født10. sep. 1940Rediger på Wikidata
Død15. jan. 2012Rediger på Wikidata (71 år)
Beskjeftigelse ForleggerRediger på Wikidata
Embete
  • Ordfører i Værøy Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Kongens fortjenstmedalje i sølv (2010)Rediger på Wikidata

Dag Andreas Sørli (født 10. september 1940, død 15. januar 2012Værøy) var en norsk lokalpolitiker, rådmann, forlegger og lokalhistoriker.

Han kom fra Kragerø til Værøy som lærer i 1963. En periode var han ordfører i Værøy, og senere rådmann. I 1976 skrev og ga han ut boka Øyfolket om Værøys historie, i to bind. Han var redaktør for årboka Lofotboka, med lokalhistoriske artikler fra hele Lofoten, utgitt årlig siden 1978 på Lofotboka Forlag, som Sørli etablerte og drev. Forlaget har også utgitt en rekke andre bøker, hovedsakelig av lokalhistorisk art.

Sørli var aktiv fotograf, og dokumenterte i senere år også Værøys historie på film (DVD). Han redigerte i mange år Kirkeblad for Værøy og Røst. Han ble i 2011 igjen innvalgt i kommunestyret for Felleslista for Værøy.

Dag Sørli var tildelt Værøy kommunes kulturpris. I 1985 fikk han Nordland fylkeskommunes kulturpris, og samme år fikk han prisen Fritt Ords honnør «for sin innsats for det trykte ord i vår nordligste landsdel». I 2010 ble han tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]