St. Hallvard-guttene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Korets logo.png

St. Hallvard-guttene er et norsk guttekor som ble stiftet i 1962 av tidligere dirigent Øystein Vogt. Dagens dirigent er Hans Martin Molvik som har dirigert koret siden 2007. Koret holder til i Grønland kirke i Oslo. Frem til våren 2015 holdt koret til i St. Hallvard kirke.

Koret synger i sine karakteristiske burgunderrøde munkekapper. Kappene er inspirert av de brune kappene til Fransiskanerne som holdt til i klosteret tilknyttet St. Hallvard kirke. Deler av repertoaret har sin forankring i katolsk kirketradisjon fra middelalderen. St. Hallvard-guttene har et bredt repertoar som spenner fra gregoriansk kirkemusikk, middelaldermusikk, renessansemusikk, mindre klassiske korverk, folkemusikk – fra Norge og andre land – til mer moderne korverk. St. Hallvard-guttene er kjent for å være spesielt gode på gregoriansk sang.

Koret har stående invitasjon til å synge i Vatikanet og har sunget i St. Peters-kirken hvert år siden 2016.[trenger referanse]

St. Hallvard-guttene har sunget på Slottet og under åpningsseremonien for Vinter-OL 1994. Koret feiret i 2012 sitt 50-årsjubileum med konsert på Scene 2 i operaen i Bjørvika.

CD-utgivelser[rediger | rediger kilde]

Tidligere dirigenter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]