St. Hallvard-guttene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

St. Hallvard-guttene er et norsk guttekor som ble stiftet i 1962 av tidligere dirigent Øystein Vogt. Koret er oppkalt etter Oslos skytshelgen[1]. Dagens dirigent er Hans Martin Molvik som har dirigert koret siden 2007. Koret holder til i Grønland kirke i Oslo. Frem til våren 2015 holdt koret til i St. Hallvard kirke.

Koret synger i sine karakteristiske burgunderrøde munkekapper. Kappene er inspirert av de brune kappene til Fransiskanerne som holdt til i klosteret tilknyttet St. Hallvard kirke. Deler av repertoaret har sin forankring i katolsk kirketradisjon fra middelalderen. St. Hallvard-guttene har et bredt repertoar som spenner fra gregoriansk kirkemusikk, middelaldermusikk, renessansemusikk, mindre klassiske korverk, folkemusikk – fra Norge og andre land – til mer moderne korverk. St. Hallvard-guttene er kjent for å være spesielt gode på gregoriansk sang.

Koret har stående invitasjon til å synge i Vatikanet og har sunget i St. Peters-kirken hvert år siden 2016[2].St. Hallvard-guttene har sunget på Slottet og under åpningsseremonien for Vinter-OL 1994. Koret har også sammarbeidet med artister som Bigbang, Terje Isungset og beatboxer Michael Sundby[3]. I flere år deltok koret på Seljumannamessa i ruinene etter Selje kloster[4].

Jubileumskonserten i 2002 til 40-års jubileet ble hold i Oslo Domkirke hvor flere andre deltok, inkludert Iver Kleive, Sandefjord Jentekor, Paola Vinaccia, Stefan Brandt Hansen og Toralv Maurstad[5]. Koret feiret i 2012 sitt 50-årsjubileum med konsert på Scene 2 i operaen i Bjørvika.

CD-utgivelser[rediger | rediger kilde]

Tidligere dirigenter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Baden, Torkil Olav (20. juli 2021). «St. Hallvard-guttene». Store norske leksikon. Besøkt 29. november 2021. 
  2. ^ Hovl, Av Henrik; Belgaux, Forfatter og Christian; journalist, Fotograf og. «Kulere enn Marcus og Martinus». Morgenbladet (norsk). Besøkt 29. november 2021. 
  3. ^ Røiland, Gro Birgitte (26. november 2013). «St. Hallvard-guttene møter beatboxing i Kolbotn kirke». Østlandets Blad (norsk). Besøkt 29. november 2021. 
  4. ^ Kolseth, Siri (10. juli 2013). «Ei heilt spesiell messe». fjt.no (norsk nynorsk). Besøkt 29. november 2021. 
  5. ^ «Vil bli Oslos eget guttekor». www.aftenposten.no. Besøkt 29. november 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]