Kjell Inge Torgersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kjell Inge Torgersen
Født19. mars 1969 (50 år)
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge

Kjell Inge Torgersen (født 19. mars 1969) er en norsk musiker fra Stavanger. Han har blant annet gjendiktet tekster av Sting til nynorsk. «Aks av gull» («Fields of Gold»), «Skjøre» («Fragile») og «Andedrag» («Every Breath You Take») er noen eksempler på sanger av Sting som er gjendiktet av Torgersen. Albumet ble innspilt på Utstein kloster oktober 2005 med Helge Tjelta som tekniker. Produsenter var Torgersen/Schøld og mikset av Håkon Iversen.

I 2007 om DVD-en Aks av gull på Utstein kloster, en samproduksjon mellom NRK og West Audio. En tv-spesial fra denne konserten ble sendt på NRK1 påsken 2007 og i reprise senere. NRK Rogaland hadde på denne tiden et samarbeid med Lyse og sendte konserten i loop på sin Lyse-kanal.

I 2008 kom albumet Gnist, der han sammen med gitarist og arrangør Aril Schøld hadde skrevet tolv helt nye sanger. Tekstforfatterne Odd Ragnar Waade og Emil Skartveit bidrog. På albumet deltok Ole Paus i duett på «Fugl av fred», og Jan Ingvar Toft på duetten "Dag blir natt". Albumet ble innspilt i Musiclab på Randaberg, med tekniker Kjell A. Westby. Det ble produsert av Torgersen/Schøld og mikset av Håkon Iversen.

I 2011 kom albumet Julelegender, som inneholdt en samling nye gjendiktinger av anglo-amerikanske julesanger samt tradisjonelle norske julesanger. I tillegg hadde Torgersen skrevet to nye sanger, hvorav den ene, Stjernenatt, var skrevet sammen med Aril Schøld. Stjernenatt ble A-listet på NRK P1, julen 2012. «Gled deg, allverd» («Joy to the world»), «Song om jul» (�«The Christmas Song») og «Desse gylne dagar» («Have Yourself A Merry Little Christmas») er eksempler på gjendiktinger av Torgersen på dette albumet.

Torgersen vant finalen i Stjerner i sikte i 1997 og kom på tredjeplass i den europeiske finalen. I finalen fremførte han Sting sin låt «Englishman in New York».

Musikkalbum[rediger | rediger kilde]

DVD[rediger | rediger kilde]

  • Aks av gull - Kjell Inge Torgersen på Utstein kloster (2007)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.