Arnhild Lauveng

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arnhild Lauveng
Født13. januar 1972 (48 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Psykolog, skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Åse Gruda Skards pris (2007), Schizofreniprisen (2008), Åpenhetsprisen (2010), Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern (2004), Fritt Ords honnør (2008)

Arnhild Lauveng (født 13. januar 1972) er en norsk psykolog som er utdannet ved Universitetet i Oslo og hadde tidligere diagnosen schizofreni. Hun er bosatt i Lørenskog i Akershus og jobber som doktorgradsstipendiat på FoU-avdelingen, divisjon psykisk helsevern, AHUS. Hun er en aktiv foredragsholder, og mottok i 2004 «Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern». Hun har skrevet to selvbiografier om veien inn og ut av psykoser med faglig resonnement omkring ulike tilstander og mulige årsaker til personlighetsutviklingen.

Bokrettighetene til I morgen var jeg alltid en løve er solgt til Nederland, Danmark (Akademisk Forlag), Sverige (Sivart Forlag), Tyskland (Random House), Polen, Island, Russland, Litauen, Finland og Spania.

I 2008 tildelte Stiftelsen Fritt Ord Arnhild Lauveng Fritt Ords Honnør, en påskjønnelse som deles ut for verdifullt virke i det frie ords tjeneste. I 2010 fikk hun Åpenhetsprisen.

Arnhild Lauveng har undersøkt om livskvaliteten til de med alvorlige og langvarige psykiske helseutfordringer blir stimulert av et skolemiljø sammenlignet med et tradisjonelt behandlingsmiljø. 21. august 2017 disputerte hun for doktorgraden.

Se https://www.napha.no/content.ap?thisId=21720

Bøker[rediger | rediger kilde]

Selvbiografier
Faglitteratur

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]