Rein Alexander

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rein Alexander
Rein Alexander Hauge Korshamn
Født28. november 1971 (47 år)
Beskjeftigelse sanger og artist
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Rein Alexander Hauge Korshamn (født 28. november 1971 i Bergen) er en sanger og artist.

Musikalsk oppvekst[rediger | rediger kilde]

Rein Alexander vokste opp i en musikalsk familie, hovedsakelig med sin mor og bror, i Oslo. Hans mor og far trakterer flere instrumenter, og hans bror er også en habil sanger. Hans far arbeidet blant annet som lærer ved Elverum folkehøgskule, politisk journalist i Oslo, og senere som kultursjef i Stryn kommune. Allerede i ung alder begynte Rein Alexander å synge, og han var i en rekke år med i NRKs guttekor, Sølvguttene. Som elleveåring fikk han en rolle i Den Norske Operas oppsetning av Tryllefløyten.

Han har vunnet flere internasjonale konkurranser og stipender, og han har sunget i flere sceneoppsetninger i Norge, Island og London. I 2003 vant han Kjempesjansen på NRK. Våren 2009 flyttet Rein Alexander tilbake til Oslo etter å ha bodd flere år på Sunnmøre, der han ætter fra, og en gård i Hagfors i Värmland i Sverige.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Rein Alexander har gått på musikklinjer ved videregående skoler i Oslo og i New York, Toneheim Folkehøgskole, ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og Søngskolinn i ReykjavíkIsland. I tyveårs alder ble det først konstatert at han hadde dysleksi. Fra 1996 til 2000 gikk han på Royal Academy of Music i London. Han tok så arbeid som fisker i Barentshavet, flyttet til Italia, og kom siden hjem og jobbet som sikkerhetsassistent i en hotellkjede i flere år. Etter det hadde han planer om å reise til Tyskland som operasanger, men etter han fikk hovedrollen i Les Misérables (De elendige) satt opp av Bømlo Musikallaug, ble planene forandret og han bestemte seg for å bli artist.

Musikaler[rediger | rediger kilde]

I 2003 og 2004 hadde Rein Alexander hovedrollen som Jean Valjean i Les MisérablesMoster Amfi, og i 2006 var han Anatoly i musikalen Chess på Moster. Fra 2006 fremførte han enmannsmusikalen Terje Vigen med musikk av Kjell Ole Haune, rundt om i Norge. Han har også opptrådt som Anton Fugger i musikalen Which Witch. Han sang rollen som Kristoffer Rustung i Henning Sommerros opera Olav Engelbrektsson sommeren 2014 på Stenvikholmen slott i Trondheim. Videre har han gjort rollen som Gaston i Skjønnheten og udyret i Oslo og Stavanger, Shere Kahn i JungelbokaChateau Neuf i Oslo 2017 og fortelleren i ToråsspeletTorås fortTjøme sommeren 2019.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
Singler/EP-er

Gli Scapoli[rediger | rediger kilde]

Album
Singler/EP-er
Deltar på

Utvalget av sanger er tilpasset stemmen hans, blant annet filmmusikk fra fem filmklassikere; Romeo og Julie, Gudfaren, Cinema Paradiso, A Pure Formality og The Mission. Rein har også tolket både Griegs «Jeg elsker deg» og Evert Taubes «Så skimrande var aldrig havet». På albumet Terje Vigen fremfører han hele diktet med musikk av Kjell-Ole Haune. Det siste albumet Song For You er et romantisk album med en samling coverlåter. Rein skriver også egne sanger, tekst og musikk.

Julekonserter[rediger | rediger kilde]

Rein Alexander opptrer i offisielle og private sammenhenger,[klargjør] samarbeider med korps, kor og orkestre, og har turnert landet rundt hvert år siden 2004 med sine julekonserter i kirker og kulturhus. I 2008 og 2009 dro han på juleturné sammen med Elisabeth Andreassen, og han deltok også på årets Julegalla med Kurt Nilsen, Wenche Myhre, Espen Lind og Raske menn. I 2011 og 2012 turnerte han med tenoren Mads Belden, så med sopranen Christine Guldbrandsen med følge i 2013 og 2014. Julen 2015 reiste Rein Alexander og Christine Guldbrandsen på turné alene. Så fulgte tre år med Anita Skorgan.

Annet[rediger | rediger kilde]

I 2009 deltok han i Zebra Grand PrixTV 2 Zebra, hvor han sammen med lagkamerat Anette Bøe kom på 2.-plass.

I 2011 deltok han i Camp SenkveldTV 2, hvor han var lagkamerat på Team Harald sammen med Henriette Bruusgaard, Vinni og Line Verndal og lagkaptein Harald Rønneberg. Han har deltatt i norske underholdningsprogrammer på tv og radio en rekke ganger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]