Tonje Unstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tonje Unstad
TonjeUnstad.jpg
Tonje Unstad
Født4. jan. 1981Rediger på Wikidata (41 år)
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Willy Oftedals Ærespris (2013), Spellemannprisen i visesang (2009), Spellemannprisen for årets barneplate (2011)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Visesang
InstrumentSang
Aktive år2006-
PlateselskapKirkelig kulturverksted, NOVISE

Tonje Unstad (født 4. januar 1981) er en nordnorsk viseartist og låtskriver fra Liland i Evenes kommune i Nordland Fylke.

Arbeid[rediger | rediger kilde]

Laquote.svg«Mygga & flua» henvender seg til folk med barnlig og åpent sinn i aldersklassen fra 2 til 102 år omtrent. (...) Det lekne, spretne musikkfølget hever sangene langt over middels nivå, likeså Unstads nære, gledesfylte, ømme, pene, morske, hviskende syngemåte – alt ettersom det passer.Raquote.svg

Anmeldelse i Østlendingen 2011[1]
Visesangeren Tonje Unstad 2010

Unstad debuterte med musikkalbumet Sett i april 2006. Hun har siden etablert seg som visekunstner med et tett konsertprogram. Hun har også blitt brukt som musiker og tekstforfatter i blant TV- og filmproduksjoner. Etter barneplata Mygga og flua i 2011 har hun også holdt konserter for barn. Tonje Unstad har gjort plateinnspillinger og turnéer med Jan Eggum og andre artister, samt besøkt en rekke barne- og ungdomsskoler gjennom Rikskonsertene. Hun har mottatt flere priser for arbeidet sitt.

I tillegg har Tonje Unstad i flere år vært instruktør i låtskriving for ungdom under NUK++ under Festspillene i Nord-Norge. Festivalen var også stedet der hun hadde noen av sine første sceneopptredener. Hun var i 15 år tilknyttet festivalen som deltaker, ledsager eller instruktør. I 2013 mottok hun Willy Oftedals Ærespris for dette arbeidet.

Utgivelsene Æ ror aleina, Mygga og flua og Svermere er gitt ut på Tonje Unstads eget selskap NOVISE.

Tonje Unstad kommer fra Liland i Evenes nord i Nordland. Hun bor nå i Tromsø.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Medvirkning på plate, film, i TV-produksjoner og spill

Priser og stipender[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]