Ragnar Bjerkreim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ragnar Bjerkreim
Født19. apr. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
BeskjeftigelseKomponist Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
NasjonalitetNorge
UtmerkelserKardemommestipendiet (1993)
Musikalsk karriere
InstrumentPiano
Aktive år1988
IMDbIMDb

Ragnar Bjerkreim (født 19. april 1958 i Bjerkreim[1]) er en norsk komponist med film- og tv-musikk som spesialitet. Bjerkreim har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hovedfagsoppgaven het «Filmmusikkens funksjon». I tillegg har Bjerkreim eksamen i teologi, candidatus theologiæ fra VID vitenskapelige høgskole i Stavanger.

Filmmusikk[rediger | rediger kilde]

Bjerkreims første suksess var musikken til filmene om «Kamilla og tyven». Han er en av våre mest produktive komponister innen film og fjernsyn. Eksempelvis har han komponert introer til programmer som Redaksjon 21, Til debatt og Utenriksmagasinet.

Bjerkreims internasjonale gjennombrudd kom med musikken til TV-serien om Thor Heyerdahl, «The Kon-Tiki Man». Serien ble vist i 50 land og musikken ble utgitt på BBC Records, en CD som høstet mange lovord. Bjerkreim har siden laget musikk til flere større TV-serier.

Missa Caritatis[rediger | rediger kilde]

Han har også komponert for konsertsalen, for det meste vokalmusikk. Hans største verk er Missa Caritatis, en kirkemusikalsk reise, inspirert av det kristne kjærlighetsbudskap. Messen forener gregoriansk sang, kor, gospel, rock, samtidsmusikk og jazz.

Til FNs 50-årsjubileum ble «Musikk til en klode» laget, en TV-produksjon hvor Bjerkreims musikk for solister og symfoniorkester ble satt sammen med bilder fra verdensorganisasjonens historie.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Bjerkreim har en rekke CD-utgivelser. Mange av dem er lydspor fra film og TV-serier, som har høstet til dels svært gode kritikker. Også innspillingen av Missa Caritatis og hans kor-CD Gå heim og kyss din kvardag til tekster av poeten Helge Torvund har fått god mottakelse. I tillegg har Bjerkreim skrevet teatermusikk og barnemusikaler.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler

SEKA[rediger | rediger kilde]

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Han ble tildelt Kardemommestipendiet i 1993.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]