Brukerdiskusjon:Vidariv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
  • Arkiv 1 (desember 2008–juni 2011)

Kjellaug Steinslett[rediger kilde]

Jeg så at en-wp hadde dødsdato, men kunne ikke finne noen bekreftelse på det. Er derfor nysgjerrig, hvor har du funnet det? Haros 19. jun 2011 kl. 23:00 (CEST)

Her: Presentasjon hos Schibsted forlag. Kunne kanskje ha lagt den inn som referanse eller kalt den lenken for «Nekrolog hos hos Schibsted forlag». Vidariv 20. jun 2011 kl. 12:26 (CEST)
Takk for den. Nekrologen er dessverre ikke brukbar til å utvide artikkelen spesielt mye, til det er den for subjektiv og med for mange ikke-leksikalske opplysninger. Haros 20. jun 2011 kl. 19:35 (CEST)
Jeg tror den nekrologen sto i Aftenposten i forrige uke. Mvh --M Haugen 20. jun 2011 kl. 20:05 (CEST)
Ja, det har vært en nekrolog i Aftenposten. --Vidariv 20. jun 2011 kl. 21:17 (CEST)


Takk for bidrag til dugnaden! Mvh Ooo86 17. okt 2011 kl. 10:53 (CEST)

Posisjonskart[rediger kilde]

Hei.

Får du tak i bedre posisjonskart for fylkene? Kartet i artikkelen «Nygardsmyrene naturreservat» er veldig dårlig, med verken topografi eller grenser, bare omriss.

Med vennlig hilsen Siffuor Kuzmuus 23. nov 2011 kl. 03:04 (CET).

Nei, jeg finner dessverre ikke noe bedre fylkeskart å sette inn. Vidariv 23. nov 2011 kl. 09:31 (CET)

Slaget ved Arras[rediger kilde]

Hei, jeg tenkte å si i fra at jeg pusset litt på artikkelen du skrev om Slaget om Arras. Planen er å legge artikelen til hendelser på Portal:Første verdenskrig. Hvis du har noen forslag til artikler som kunne passet i portalen så ikke nøl med å si i fra eller legg til artiklene på portalen. Eller enda bedre om du får inspirasjon av den til å fylle inn de gapene hullene vi har i dekningen om første verdenskrig så hadde det vært flott :).

mvh Profoss (diskusjon) 14. des 2011 kl. 22:43 (CET)

Hei, fint du har tatt en gjennomgang av denne artikkelen. Det var nok en litt haltende oversettelse, men synes den har blitt langt bedre nå. 1. verdenskrig er et interesseområde og jeg skal forsøke å bidra der. Vidariv 22. des 2011 kl. 12:33 (CET)

Spørsmål til bibliotekarene[rediger kilde]

Du skulle vel ikke vite om denne prisen har et etablert navn på norsk? Et naturlig norsk navn ville være noe slikt som «Noma-prisen for publikasjoner fra Afrika» eller noe lignende. Jeg ser at andre versjoner av Wikipedia har oversatt navnet til slike ting, eller valgt det engelske navnet. Dette er jeg usikker på om er riktig, da det også virker som det er et fransk navn ute og går, og sikkert også et japansk. Jeg har valgt navnet artikkelen ligger på nå siden det er dette SNL kaller prisen. Mvh 3s (diskusjon) 5. mar 2012 kl. 20:02 (CET) Postet både på diskusjonssiden til Vidariv og Orland)

Enig med Haugen, jmf. Goncourt-prisen. Kjenner ikke til et mer innarbeidet navn enn det som SNL har valgt. Vidariv (diskusjon) 6. mar 2012 kl. 08:56 (CET)

Hei. Du kan streke ut denne på lista di. Hilsen GAD (diskusjon) 23. apr 2012 kl. 19:06 (CEST)

Brillefint! Flott artikkel du har laget. Vidariv (diskusjon) 1. mai 2012 kl. 22:10 (CEST)[svar]
Og der var Palassteatret på plass. Hilsen GAD (diskusjon) 26. jul 2013 kl. 21:07 (CEST)

Grete Prydtz Kittelsen[rediger kilde]

Mange takk for korreksjonen til dekoren til kaffekjelen, og jeg beklager at jeg har vært litt for rask her! Jeg har funnet det best å slette bildet i artikkelen om Kittelsen. Det er jo en lite egnet illustrasjon når hun selv ikke likte at at det ble satt dekor på hennes designprodukter, og illustrasjonen vil også kunne være med på å styrke den utbredte feiloppfatningen om at hun også har stått for dekoren. Jeg har latt bildet bli stående i artikkelen om kaffekjele. Har du noen dokumentasjon jeg kan vise til for Arne Clausen som opphavsmann til dekoren? Jeg ser at han er nevnt på side 129 i boken til Gilje, men jeg har ikke funnet noe eksplisitt der om hvilke dekorer han har laget. --Jon Birger Østby (diskusjon) 24. aug 2012 kl. 12:01 (CEST)

Hei, det er synd at Gilje/Kittelsen ikke krediterer Clausen i boka fra 2008. Firmaet Lucie Kaas i Danmark har tatt opp produksjonen av Lotus-bollene og har klarert bruken av mønsteret med Clausens familie. De redegjør for Clausens innsats på sine hjemmesider. Temaet har også vært omtalt i Halden Arbeiderblad, men noen kunsthistorisk kilde har jeg ikke akkurat funnet. Vidariv

(diskusjon) 24. aug 2012 kl. 12:20 (CEST) Hei igjen og mange takk for grei kilde og gode og interessante opplysninger!--Jon Birger Østby (diskusjon) 25. aug 2012 kl. 07:54 (CEST)


Ressurspersoner innen GLAM-feltet[rediger kilde]

Hei, det er en melding på Torget som etterlyser ressurspersoner innen GLAM-feltet, du er vel en av de? Om du legger en uforpliktende melding hos vedkommende bidragsyter som arbeider med saken hos Norsk kulturråd så er han oppmerksom på deg. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 28. sep 2012 kl. 15:34 (CEST)

Hei, takk for tipset. Jeg la inn en melding hos Bruker:Tomklev. Vidariv (diskusjon) 28. sep 2012 kl. 15:41 (CEST)

Norsk kunstnerleksikon - lenke[rediger kilde]

Hei, jeg ville bare si: Takk for at du fullførte lenken til Norsk kunstnerleksikon i Bokhylla.no! Jeg la ikke merke til at jeg kuttet lenken litt i tidligste laget ... :) mvh Kjersti L. (diskusjon) 27. jan 2013 kl. 18:51 (CET)


Jeg har ett øye til deg (ett ad gangen)[rediger kilde]

Johan Matthæus Buschmann døde
Nå har du slått to arkivarer i Riksarkivet ned i støvlene. Tenk all den jobben de gjorde og så fant de ikke ut når Buschmann døde! Og sånn malapropos, jeg forsøkte å bruke takkeknappen på endringen din og nå lurer jeg fælt på hva som hendte i din ende, kom det en melding eller ikke? og om den kom hvordan så den ut?. Jeg er i det lure hjørnet i dag så ikke la deg lure, jeg bare blunker. Godt jobba!   Dyveldi    27. okt. 2013 kl. 23:05 (CET)[svar]
Dobbelt-takk! Jeg fikk din takkemelding her om dagen og den så fin ut. Bibliotekar - arkivar 1-0 i denne kampen :-). Vidariv (diskusjon) 27. okt. 2013 kl. 23:25 (CET)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Oslo
Carl Frode Tiller
Orkdal
Anders Behring Breivik
Helsfyr
Aschehoug og Gyldendals Store norske leksikon
Opprydning
Valhallveien (Oslo)
Tor Sekse
Innovasjon Norge
Trenger utvidelse
Mobil røntgen
Benådning
Lydbok
Uencyclopediske artikler
Møre og Romsdal
Adolf Hitler
Pelsdyroppdrett
Viktige stubber
Jacques Chirac
Miguel de Cervantes
Krutt
Duer
Dans
Finsk
Flere stubber
Ernst Orvil
Ola Bauer
Linn Ullmann
Fletting
New Wave
Stavangers historie
Ble sportskapell
Ufullstendige lister
Vinmonopolet
Sanatorium
Rogaland fylkeskommunes kulturpris

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 10:16 (CET)[svar]


Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:31 (CET)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Etiopia
Johan Galtung
Buddhisme
Fritz Ungersnæss
Kjell Askildsen
Norsk litteratur
Opprydning
Bekjennelser (St. Augustin)
Erik Foynland
Trøndelag
Trenger utvidelse
Mannlig omskjæring
Abwehr
Karibia
Uencyclopediske artikler
Slaget ved Wurzach
Arild Rein
Walther Aas
Viktige stubber
Saladin
No (japansk teaterform)
Rainer Maria Rilke
Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Shintōisme
Han-dynastiet
Flere stubber
Karin Gundersen
Marit Tusvik
Mohyeldeen Mohammad
Fletting
Misjonskassereren for det nordlandske kirke- og skolefond
Avis
Bibliotek- og informasjonsvitenskap
Ufullstendige lister
Teater Neuf
Skogfinner
Norges Kommunistiske Ungdomsforbund

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 15. des. 2013 kl. 10:16 (CET)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Justin Bieber
Mikael Godø
Trygve Gulbranssen
Knut Ødegård
Inghill Johansen
Kristin Tosterud Holte
Opprydning
Regnskogfondet
Unni Lindells bibliografi
Gunnar Skirbekk
Trenger utvidelse
Brakke
Sepsis
Rekommandert post
Uencyclopediske artikler
Edvard Munch
Kurdistans historie
Versaillestraktaten
Viktige stubber
Vitruvius
Luktesans
San Marino
Rocky Mountains
Gambia
Modig (film)
Flere stubber
Harald Grieg
Nordre Boksjø
Adrian Jacobsen
Fletting
Istid (1976)
Juletorsk
Villaksbestander
Ufullstendige lister
Jean-Jacques Rousseau
Jacob Jervell
WIDEX Sportsman and Sportswoman of the Year

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 13. jan. 2014 kl. 10:16 (CET)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Wolfgang Strödter
Riksmål
Tito Warnholtz
Anne-Cath. Vestly
Kristian Kristiansen (1909–1980)
Jan Mayen
Opprydning
Muammar al-Gaddafi
Enebakk
Stavanger Støberi & Dok
Trenger utvidelse
Telefonkatalog
Telefonsalg
Varsellys
Uencyclopediske artikler
Kjell Aukrust
Emilie Christensen
Nordhordland
Viktige stubber
William Butler Yeats
Silke
Mauritius
Niagarafallene
Tidsskrift
Gammastråling
Flere stubber
Geir Pollen
Harald Kryvi
Vagina
Fletting
Normann (single)
Parlør
Slusk
Ufullstendige lister
Little Norway
Robert Collett
Gullrekka

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 10. feb. 2014 kl. 10:16 (CET)[svar]

Costa Book Award[rediger kilde]

Hei, English (I know no Norsk):

Re The Costa Book Awards, I provided a good reference http://www.costabookawards.com/media/5508/past_winners_complete_list.pdf for the past winners (vinnere 1971-2011) to replace a dead reference.

"Priskategoriene har variert noe over tid. Ved den første utdelingen i 1971 ble det utdelt priser for beste roman, beste biografi og beste diktsamling. I 2005 ble det i tillegg til de foran nevnte utdelt priser i kategoriene årets bok, beste roman skrevet av en debutant og beste barnebok."

Not quite. That list of past winners http://www.costabookawards.com/media/5508/past_winners_complete_list.pdf includes notes on the prize category history.
P64 (diskusjon) 15. feb. 2014 kl. 00:02 (CET) en:User:p64 de:Benutzer:p64de[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Josef Stalin
Voldtekt
Morten Harry Olsen
Anne Hilde Rese
Slipknot
Louis Jacoby
Opprydning
Heidi Gjermundsen Broch
Otto Sverdrup Engelschiøn
Erling Borgen
Trenger utvidelse
Innvandrerbutikk
Motorsport
Begjær
Uencyclopediske artikler
René Descartes
Hemnesberget
Energisituasjonen i Japan
Viktige stubber
Geografiske koordinater
Ekvatorial-Guinea
Victoriasjøen
Molière
Senegal
Polen-Litauen
Flere stubber
Zürich
Ine Hoem
Jóhanna Guðrún Jónsdóttir
Fletting
Lyrikk
Hans Gardli Stubrud
Hans Garli Stubrud
Ufullstendige lister
Dag og Tid
Tirlittanprisen
Oliver Hazard Perry-klassen

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 10. mar. 2014 kl. 09:16 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 13[rediger kilde]

Gratulerer med seieren i ukens konkurranse i uke 13 i 2014! Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 13, 2014: Norske fotografer {{UK premie|blå|uke=13|år=2014}}
Ukens konkurranse uke 13, 2014: Norske fotografer {{UK premie|brun|uke=13|år=2014}}

Husk at denne ukens konkurranse er Ønskelisten. Lykke til! Hilsen WMNOastrid og UKBot (diskusjon) 31. mar. 2014 kl. 10:15 (CEST)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Carl Frode Tiller
Bjørn Bjørnson
Peter Andreas Munch
Ole Bull
Filmsjanger
Trond Røed
Opprydning
Dørstokken heme
Drengstu'viser
Sirkus Mikkelikski
Trenger utvidelse
Snekker
Embedsmann
Genetisk modifisert organisme
Uencyclopediske artikler
Vestlandets kunstakademi
Kvinnebevegelsen
TONO
Viktige stubber
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Syfilis
Nordishavet
Dampskip
Radioteatret
Sør-Korea
Flere stubber
Maartje Goderie
Litteraturkritikk
Radio Hurum
Fletting
Etnisitet
Hjaling
Drammen
Ufullstendige lister
Kjell Bækkelund
Bergen Mekaniske Verksted
Skulpturer i København

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 7. apr. 2014 kl. 10:19 (CEST)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Norges Varemesse
Jehovas vitner
Mølen naturreservat
Anders Behring Breivik
Flexus
Karlstadforhandlingene
Opprydning
Lionel Messi
Christian Norberg-Schulz
Thranebevegelsen
Trenger utvidelse
Karibia
Mannlig omskjæring
Fornminne
Uencyclopediske artikler
Johan Sverdrup
Norsk kultur
Norges Kommunistiske Ungdomsforbund
Viktige stubber
Vikingtiden
Buddha
Gulfkrigen
England
Glass (materiale)
Singapore
Flere stubber
Lund + Slaatto Arkitekter
Henie Onstad kunstsenter
FC Football
Fletting
Rallar
Kulturkirken Jakob
Bildebrikke
Ufullstendige lister
Teater Neuf
Kronologisk liste over norske TV-programmer på 1950- og 1960-tallet
Kirkebranner i Norge

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 5. mai 2014 kl. 10:18 (CEST)[svar]

«Hvor er dette» - bilde på commons[rediger kilde]

Drodling omkring et bilde, likevel bare gjetting. Bildet som du i filen wikipedia/commons/thumb/8/87/Et_lite_tjern_-_NB_MS_G4_0906.jpg/3000px-Et_lite_tjern_-_NB_MS_G4_0906.jpg har beskrevet som «et lite tjern», er neppe fra et lite tjern. Hvis du zoomer inn i bildet, vil du se et middelstort fraktefartøy på vannet. Det er uforenlig med «lite tjern». Fraktefartøyer benyttes på sjøen. Likevel er det ingenting annet i bildet som sier saltvann. Snarere tvert imot, i høyre billedkant ligger en tømmervelt, med tømmer klargjort for fløting. Slike tømmerlagre er svært sjelden funnet ved fjorden, unntak finnes kanskje, men som oftest er fjorden endestasjon og mottaksplass for tømmer. Her er altså et sted ved ferskvann, med et sjøgående fraktefartøy i bildet. Slikt finner vi bare ved de seilbare elvene og kanalene i Norge. Tømmerstokkene forteller om skogbruk, dette kan være i mange deler av landet. Tenker vi kanal, kunne det muligens ha vært Haldenkanalen; på den annen side er et fraktefartøy av den størrelsen lite sannsynlig, da Haldenkanalen aldri har vært seilbar helt ned til havet. Terrenget i bildet, med en bratt fjellside ned mot tømmervelten, og med skogkledde åser, forteller meg at det kan være fra Telemarkskanalen, men det er altså gjetting. Jeg har ikke tilstrekkelig lokalkjennskap til kanalen til å gjette hvor, men terrengformasjonene kan muligens passe med området rundt Nomevatn. Igjen, rein gjetting, men det kunne vært interessant å få folk fra det strøket til å avkrefte, evt. bekrefte min gjetting.

Jeg ser ellers på det forstørrede bildet at det ligger et stort bygg oppe på åsen. Det kan være et holdepunkt for noe, dersom folk med kjennskap til industrihistorie kan komme på banen.

En tredje innfallsvinkel er folk med god kjennskap til båtbyggingstradisjoner. Både fraktefartøyet og robåten på vannet kan gi holdepunkter for lokalbestemmelse. Selv synes fraktefartøyet å ligne en jekt fra Vestlandet, men tømmeret og skogen i bildet gjør likevel den tanken umulig for meg. Mvh TorSch (diskusjon) 24. mai 2014 kl. 08:36 (CEST)[svar]

Jeg mener å ha funnet posisjonen for et annet bilde, med langt sikrere gjetting en det forrige. Det dreier seg om et fjellbilde, File:Fjellbilde_-_NB_MS_G4_0869.jpg. Bildet er tatt i Austmannalia på vei nedover fra Haukeli mot Røldal og Odda. Vanskeligheten med sikker identifikasjon er at det "gamle" bildet er speilvendt, men etter å ha vendt bildet riktig, er det rimelig greit å gjenkjenne fjellformasjonene foran Folgefonni i det fjerne, selv om de to bildene jeg har sammenliknet ikke er tatt på nøyaktig samme sted. Hvis du vil ha bildene jeg sammenliknet, så gi meg en epostadresse, ellers kan du jo lete fram og snu bildet og sammenlikne sjøl.

Sammenlikningsfotoet er hentet fra Google maps, og det er postet på fildelingstjenesten Panoramio. Rettighetene til bildet holdes av bruker 229802, som tilsynelatende er portugisisk. Se siden http://www.panoramio.com/user/229802/tags/Noruega%201965 , høyre bilde i annen rekke. TorSch (diskusjon) 24. mai 2014 kl. 19:32 (CEST)[svar]

Hei, takk for et interessant innspill på motivet «et lite tjern». Beskrivelsen av bildet stammer fra Marthinius Skøiens egen protokoll og ser unektelig rar ut. Du kommer med gode betraktninger om skipet og stedet, så dette hadde det vært morsomt å finne ut av. Haldenkanalen kjenner jeg relativt godt, så den er nok utelukket. Det er noe "telemarkst" over bildet, men andre plasseringer er selvsagt mulige.

Jeg er enig at det andre «Fjellbilde» er fra Austmannalia og er speilvendt. Bra sett! Vidariv (diskusjon) 27. mai 2014 kl. 16:06 (CEST)[svar]

Uenig med meg selv her. Bildet er ikke speilvendt. Det er riktig vei og er fra Seljestadjuvet. Bildet på Panoramio er feilvendt. Vidariv (diskusjon) 2. jun. 2014 kl. 10:19 (CEST)[svar]
Beklager da mine feiltakelser. Men halv hjelp var kanskje bedre likevel, enn ingen hjelp? TorSch (diskusjon) 2. jun. 2014 kl. 13:41 (CEST)[svar]
Halv hjelp var til hjelp. Du hadde funnet et bilde som var tatt fra samme sted, men vi ble forledet av vår venn fra Portugal som hadde speilvendt sitt bilde og plassert det feil på Panoramio, men dog i riktg kommune. Vidariv (diskusjon) 2. jun. 2014 kl. 23:19 (CEST)[svar]

File:En_fjell_vei_en_mann_med_hest_og_kjerre_-_NB_MS_G4_0865.jpg er fra Røldal i Hordaland. Fossen er Novlefoss, som ligger et par kilometer sør for Austmannalia. Bildet er tatt mot sør, og veien er rimeligvis den nåværende Europavei 134, i en meget tidlig utgave. Mvh Geanixx (diskusjon) 3. jun. 2014 kl. 20:30 (CEST)[svar]

Takk for hjelpen. Skøien reiste en del mellom Odda og Kristiania over Røldal og Haukeli, så det passer godt inn. Vidariv (diskusjon) 3. jun. 2014 kl. 21:44 (CEST)[svar]

Commons:File:Av en skogsvei - NB MS G4 0612.jpg er fra Vestfjorddalen ved Rjukan i Telemark. Fjellet i bakgrunnen er Gaustatoppen, og hvis man sammenligner med dette bildet ser man at snøflekkene på fjellet er identiske i de to bildene, så de er sannsynligvis fra samme tur. Mvh Geanixx (diskusjon) 14. jul. 2014 kl. 13:17 (CEST)[svar]

Takk for hjelpen! Dette er nok fra samme tur ja. Vidariv (diskusjon) 29. jul. 2014 kl. 15:34 (CEST)[svar]

Dessverre ikke stemmeberettiget[rediger kilde]

Du oppfyller dessverre ikke kravene til å være stemmeberettiget ved det pågående administratorvalget - der et av kravene er minst 30 redigereringer siste 2 måneder. Jeg har derfor slettet stemmen din. Det ser heldigvis ikke ut til at det skal bli utslagsgivende for resultatet.

Mens jeg er inne her vil jeg igjen spørre deg om du kan tenke deg å bli patruljør? Det forplikter deg ikke til ekstra arbeid, men er et effektivt verktøy mot vandalisme og for å kunne godkjenne endringer fra nye brukere. - mvh 4ing (diskusjon) 15. aug. 2014 kl. 13:37 (CEST)[svar]

Wow, da har jeg hatt en skikkelig sommerferie :-). Jeg står over nominasjonen som patruljør, jeg får heller gjøre en innsats på andre felter. Vidariv (diskusjon) 17. aug. 2014 kl. 22:57 (CEST)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Friedrich August Reissiger
Jahn Otto Johansen
Jostein Molden
Carl Frode Tiller
Peter Andreas Munch
Bjørn Olaf Bratz
Opprydning
Eastman Kodak
Erling Borgen
OL-medaljører i skyting
Trenger utvidelse
Genetisk modifisert organisme
Snekker
Bygdeborg
Uencyclopediske artikler
Filmsjanger
Datalagringsdirektivet
Romantisk musikk
Viktige stubber
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Nordishavet
Rubin
Sør-Korea
Dampskip
Duer
Flere stubber
Gunnar Wærness
Indre Østfold
Louis Kloster
Fletting
Drammen
Hjaling
Banneord
Ufullstendige lister
Holtet videregående skole
Kjell Bækkelund
Vinmonopolet

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 26. aug. 2014 kl. 10:17 (CEST)[svar]

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Anders Behring Breivik
Anne-Cath. Vestly
Lionel Messi
Flexus
Kristin Tosterud Holte
Norge under andre verdenskrig
Opprydning
Hans Børli
Norges Varemesse
Justin Bieber
Trenger utvidelse
Fornminne
Karibia
Mannlig omskjæring
Uencyclopediske artikler
Norsk kultur
Vestlandets kunstakademi
Kjell Aukrust
Viktige stubber
England
Buddha
Oseania
Vikingtiden
Singapore
Vest-Sahara
Flere stubber
FC Football
Slavasshøgda
Østre Borgesyssel prosti
Fletting
Hattfjelldal
Rallar
Slaget ved Ebeltoft
Ufullstendige lister
Teater Neuf
Porsgrunns Dagblad
Skulpturer i København

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 24. sep. 2014 kl. 10:23 (CEST)[svar]

WLM 2014 nærmer seg slutten![rediger kilde]

Hei! Nå nærmer vi oss avslutningen på årets WLM, men det er fortsatt noen dager igjen! Bruk de herlige høstfargene og ta noen flotte bilder! Fine premier!

Hilsen Tor Arne, Wikimedia Norge.

Artikler du med glede kan redigere, fra AnbefalingsBot[rediger kilde]

AnbefalingsBot tenker at du kan komme til å like å redigere noen av disse artiklene.

Trenger kilder
Oslo
Søvik (Haram)
Magnus Carlsen
Aschehoug og Gyldendals Store norske leksikon
Hjørundfjorden
Karlstadforhandlingene
Opprydning
Valg i Norge
Haram
Christian Norberg-Schulz
Trenger utvidelse
Ulovlig innvandring og opphold
Mobbing
Valgdeltakelse
Uencyclopediske artikler
Edvard Munch
Fremskrittspartiet
Brødrekrigen (1155–1162)
Viktige stubber
Sør-Amerika
Mikroøkonomi
Guernsey
Germaine Greer
Elektromagnetisk stråling
Svart
Flere stubber
Lea Ahlborn
Operasjon Offspring
Heggen og Frøland tingrett
Fletting
Kondensator (damp)
Trivialiteter
Old Sparky
Ufullstendige lister
Rogaland fylkeskommunes kulturpris
Kronologisk liste over norske TV-programmer på 1950- og 1960-tallet
Kirkebranner i Norge

AnbefalingsBot plukker artikler basert på andre artikler du har redigert, og kan benytte seg av likheter i artiklenes tekst, linker mellom artikler, og hvordan dine redigeringer passer med redigeringsmønstrene til andre Wikipedianere. Boten forsøker å kun anbefale artikler som andre Wikipedianere har lagt i kategorier som indikerer at artiklene har et klart forbedringspotensiale. Dine bidrag gjør Wikipedia bedre -- takk for at du hjelper til!

Hvis du har tilbakemeldinger om hvordan AnbefalingsBot kan gjøre en bedre jobb, vær så snill å legge igjen en kommentar på AnbefalingsBots diskusjonsside. Med vennlig hilsen Nettrom, AnbefalingsBots vaktmester. -- AnbefalingsBot (diskusjon) 23. okt. 2014 kl. 10:19 (CEST)[svar]


Wikimedia Norges julebord[rediger kilde]

Tradisjonen tro blir Wikimedia Norges julebord også i år avholdt i andre etasje på Gamle Rådhus i Oslo, og det skjer 8. desember kl 18.00. Det blir premiering av vinnerne av Wiki Loves Monuments, og styret vil i tillegg markere valget av Årets Wikipedianer.

Det er valg mellom pinnekjøtt og lutefisk på Gamle Rådhus, og prisen for juletallerken per person er kr 400 for ikke-medlemmer, og kroner 200 for medlemmer. Drikke betales av hver enkelt. Påmelding kan skje innen 23. november enten ved å bruke skjemaet her (innlogget), eller ved å sende en mail til erlend@wikimedia.no.

Husk å oppgi navn og ønsket meny. Betaling skjer enten på forhånd (konto 1503 08 00866) eller kontant ved ankomst på Gamle Rådhus.

Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 16:00 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 3-6[rediger kilde]

Siden boten ikke har kommet så langt får du herved en stor takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 3-6 i 2016. Konkurransen ble en stor suksess, der over 11 000 kildeløse artikler fikk kilder, noe som var ca tre ganger så mye som jeg hadde håpet på. Håper du fortsetter arbeidet med kildeløse artikler fremover. Med vennlig hilsen konkurransearrangør Løken (diskusjon) 16. feb. 2016 kl. 21:40 (CET)[svar]

#Faktajakt[rediger kilde]

Hei!

Jeg heter Sabine er bibliotekarstudent og jeg har praksisplass her på Wikimedia. Nå er vi i gang med prosjektet #Faktajakt. Et prosjekt du som bibliotekar er spesielt egnet til å delta i.

Artiklene på Wikipeia er ikke bedre enn kildene den er bygd opp av, derfor er det viktig at alle påstander har gode referanser. Det er i dette øyemed vi trenger din hjelp.

Med verktøyet Referansejakt (finnes både på nynorsk og bokmål) er det enklere enn noen gang å finne Wikipedia-artikler som mangler referanse. Verktøyet plukker ut påstander andre bidragsytere på Wikipedia har merket med «trenger referanse». Får du lyst til å ta på deg utfordringen, trykker du «Den fikser jeg!» og du vil bli omdirigert til artikkelen det gjelder. Deretter er det bare å leke detektiv og prøve å finne kilden for påstanden. Husk å bruke taggen #Faktajakt i redigerinsforklaringen slik at vi kan spore innsatsen.

For mer info om prosjektet: #Faktajakt

Har du spørsmål, send gjerne en mail til faktajakt@wikimedia.no

Lykke til og god jakt!

Vennlig hilsen --Sabinitus (diskusjon) 17. jan. 2017 kl. 12:26 (CET)[svar]

Hunnfeltene[rediger kilde]

Hei. Kunne du legge inn bildene dine fra Gravfeltene ved Hunn også i artikkelen Hunnfeltene? Førstnevnte er vel en duplikat og bør bli omdirigering? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 18. jul. 2017 kl. 14:03 (CEST)[svar]

Det er gjort. Behersker ikke fletting. Vidariv (diskusjon) 7. aug. 2017 kl. 13:33 (CEST)[svar]

Bokhylla-bibliografiske metadata ved "Angi kilde"[rediger kilde]

Har du noen forslag hvem som bør kontaktes for å sørge for at nettsidene i de nye nb.no-boksøket inneholder fornuftige bibliografiske metadata som fungerer når en setter inn referanser i Wikipedia-sider fra Bokhylla-nettsider? H@r@ld (diskusjon) 9. okt. 2017 kl. 21:34 (CEST)[svar]

Kan du være litt mer spesifikk på hva som feiler? Vidariv (diskusjon) 10. okt. 2017 kl. 09:44 (CEST)[svar]

Georges Bernanos[rediger kilde]

Fint om du tar en ekstra gjennomlesning av Georges Bernanos. Det står blant annet «ham» litt for mange ganger. --Avilena (diskusjon) 23. jan. 2018 kl. 23:11 (CET)[svar]

Skal gjøre det. Testet oversetterverktøyet i Wikipedia. Vidariv (diskusjon) 24. jan. 2018 kl. 09:23 (CET)[svar]

ISIL Wikkidataverdi P791[rediger kilde]

God kveld! Jeg prøver å finne ISIL ISIL (P791) (International Standard Identifier for Libraries and Related Organizations (ISO 15511)) for norske biblioteker, vet du om noe sted? Er du forresten obs på dette Egenskapsforslaget https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Property_proposal/Authority_control#Archives_Portal_Europe_ID_(en)_–_(Please_translate_this_into_norsk_bokmål.) Mvh Pmt (diskusjon) 25. nov. 2019 kl. 20:30 (CET)[svar]

Hei, du finner det i Base Bibliotek. Der heter det biblioteknr og er bygget opp av NB-7 siffer. Interessant med Archives Portal Europe. Vidariv (diskusjon) 26. nov. 2019 kl. 09:24 (CET)[svar]
Takk for svar. Det jeg da lurer på er hvordan man kan søke/finne lenke med dette nummeret. URL ser ut til å være et "løpenummer" så jeg finner https://www.nb.no/BaseBibliotekSearch/get.jsf?rid=1029 for Haram folkebilbliotek. Hvilken URL-format (P1630) skal jeg da bruke? På Larvik bibliotek (Q19379017) får jeg ikke resultat med å legge inn NO-2070900. Har du noen forslag? Mvh Pmt (diskusjon) 27. nov. 2019 kl. 21:25 (CET)[svar]

10-årsklubben[rediger kilde]

Hei Vidar! 10-årsklubben er en uformell gruppe av brukere som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

Klubben er en norskspråklig del av Ten Year Society.

Medlemskapet er frivillig og åpent for alle som har bidratt på Wikipedia i minst ti år.

Den som ønsker å markere sitt medlemskap på brukersiden sin kan gjøre det med malen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmer med denne malen på brukersiden vises også i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben.

Velkommen! --2A02:587:B946:8D35:6D4C:A33C:869E:11E5 22. apr. 2021 kl. 20:42 (CEST)[svar]