Motorsport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En Unimog under Dakar-løpet i 2006

Motorsport er all motorisert sportsvirksomhet, det vil si bilsport, motorsykkelsport, motorbåtsport og motorflysport.

I Norge[rediger | rediger kilde]

Motorsport i Norge styres av to forbund. Norges Bilsportforbund for bilsport og Norges Motorsportforbund for resten. Norsk bilsport har i alle disse årene vært, og er fortsatt, organisert gjennom Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), KNA startet dette og senere kom NAF og NMK med i 1932 MA. Nevnden for Automobilsport kom i 1932, mens man i 1984 tok man navnet Norges Bilsportforbund. KNA sammen med NAF har i dag en bemyndigelse fra FIA til å håndheve internasjonale regler for Touring delen med bil i Norge.

Motorsykkelsporten startet i 1916 da Norsk Motorcycle-Club ble stiftet. Dette skiftet etter hvert navn til Norsk Motor Klubb da avdelingene og ønske å bedrive bilsport.[1] NMK søkte i 1977 om å få motorsykkelsporten inn i Idrettsforbundet og NMK stiftet da sammen med de andre motorsykkelklubbene Norges Motorsykkelforbund. I 2001 ble Motorsykkelforbundet slått sammen med Båtsportforbundet, og man fikk dagens Motorsportsforbund.

Grener[rediger | rediger kilde]

Konkurranser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Checkered flags-fr.svgDenne motorsportrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.