Europavei 6 (Norge)/veiliste N

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Veiliste for E6 i Nord-Norge.

Kommuner og knutepunkter[rediger | rediger kilde]

Finnmark våpen.svg Finnmark fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 6 (Finnmark)

Sør-Varanger
E 6 på Prestøyveien i Kirkenes
Kirkenes

Kaiveien

  • ferge Hurtigruten via Stamvei E75.svg Vardø mot Tromsø, biler kan tas med.
  •  
Fv8120 Prestøyveien fra Prestebukta til Kirkenes sykehus (0,3 km)

Prestøyveien

  •  
Fv8122 Hans Væggers vei fra Småbåthamna mot Wesselborgen (1,3 km)

Arbeidergata
Johan Knudtzens gate

  •  
Kv Meieribakken til Kirke Kirkenes kirke

Lønboms plass
Storgata
Solheimsveien

  •  
Fv8122 Pasvikveien fra Wesselborgen mot Småbåthamna

Uten navn

  • Rundkjøring
Kv Kristen Nygaards gate mot Jomfrulia
Privat vei til Lokstallen
  • Rundkjøring
Kommunal vei mot Prestvasslia
  • Rundkjøring
Stamvei E105.svg Bjørkheimveien fra Bjørkheimkrysset mot riksgrensen ved StorskogP21-RUS.svg Russland
Hesseng
  • Rundkjøring
Kv Hessengveien ringvei gjennom Hesseng
  •  
Fv8850 Sandnesveien fra Hesseng mot severdighet Øvre Pasvik nasjonalpark

Maggadalen

E 6 ved Neiden.
Veiplan2x.png  Utbedret og ny vei Hesseng–Høybuktmoen planlegges med en tunnel og en ny bru over Langfjordstrømmen

Uten navn

  •  
Arm Garnisonsbakken fra Høybuktmoen til Norwegian-road-sign-771.0.svg Kirkenes lufthavn
  • info Buholmen
  • bru Munkelv bru (Munkelva, 41 m, to kjørefelt)
  • info Bordevarre
  •  
Riksvei 92.svg Uten navn fra Skoltefossen til riksgrensen → 92 Finland
  • info Neidenelv
  •  
Fv8108 Uten navn fra Nedre Neiden veidele til Neiden (2,0 km)
  • info Neiden
  • info Nordmannsbekken
  • info Ferdesmyra
  • info Sukkerberget
  • info Nyrud
  • bru Klokkerelv bru (Klokkarelva, 42 m)
  • info Grundvik
  • info Haukeberget
  • info Hauksjøen

Nesseby

Uten navn

  • info Brannsletta
  •  
Fv8112 Uten navn fra Brannsletta til Bugøynes i Sør-Varanger (19,7 km)
  • info Åpenvik
  • bru Nyelv bru (Nyelva, 28 m)
  • info Sirdagoppi
  •  
Fv8086 Uten navn fra Sirddagohppi via Karlebotn til Karlebotnhøgda (2,8 km)
  •  
Fv8086 Uten navn fra Karlebotnhøgda 
  • bru Vesterelv bru (Reppenelva, 33 m)
  • Rundkjøring
Stamvei E75.svg Uten navn fra Varangerbotn til Vardø, felles trasé til Roavvegieddi

Tana

Várjjatgeaidnu

  •  
895 Polmakveien fra Skiippagurra til finsk vei 970 Riksgrensen
  • info Tana bru
  •  
890 Austertanaveien fra Tana bru mot 890 Berlevåg
Veiarbeid 
  • bru Ny Tana bru bygges (klar 2019)

Deanugeaidnu

Tana bru
  •  
98 Tanafjordveien fra Tana bru til Lakselv i Porsanger
  • info Gassanjárga
  • info Goavddesgurnjárga
  • info Goavddesgurnjárga
  • info Storfossen
  • bru Lavsejohka bru (Lavsejohka, 38 m)
  • info Sirbmá
  •  
Fv8084 Skuvlageaidnu til Sirma skole
  •  
Fv8084 Skuvlageaidnu fra Sirma skole
  •  
Stamvei E75.svg Uten navn fra Roavvegieddi til riksgrensen ved Samelandsbrua4 Tabliczka E75.svgEuropavei 75 Finland
  • info Roavvegieddi
  • info Biretjunsavu
  • bru Borssejohka bru (Borssejohka, 20 m)
  • info Leavvajohka
  • bru Leavvajohka bru (Leavvajohka, 39 m)

Karasjok

Deanugeaidnu

  • bru Baíšjohka bru (Baíšjohka, 24 m)
  • info Valjohka bru
  • info Váljohka
  • bru Valjohka bru (Valjohka, 83 m)
  • info Vuolitnjárga
  • info Jávrrašmuottkenjárga
Karasjok
  • Rundkjøring
Riksvei 92.svg Uten navn fra Karasjok til riksgrensen → 92 Finland, felles trasé ca. 300 m

Ávjovargeaidnu

  • Rundkjøring
Riksvei 92.svg Ávjovargeaidnu fra Karasjok til Stamvei E45.svg Gievdnejávri i Kautokeino

Leavnnjageaidnu

  •  
Kv Mari Boine geaidnu til Museum De Samiske Samlinger
  • info Jussajeaggi
  • info Jussajeaggi
  • info Doaresjávri

Porsanger
I nærheten av Porsangmoen.
  • info Lávkkajávri
  • info Laukkavann
  •  
Kommunal vei til Luostejok kraftverk
  • bru Luostejohka bru (Luostejohka, 47 m)
  • info Luostejohka
Lakselv
  • Rundkjøring
98 Uten navn fra Lakselv til Stamvei E75.svg Tana bru i Tana (210,5 km)
Arm Uten navn til Lakselv lufthavn (1,2 km)
  •  
Kv Arne M. Holdens vei mot Stasjonsgruppe Banak
  •  
Fv8062 Uten navn fra Smørstad til Holmen (3,6km)
  • info Bjørnnes
  •  
Fv8064 Uten navn fra Kolvik vegkryss til Kolvik (2,6 km)
  • bru Salletjohka bru (Salletjohka, 24 m)
  • info Veidnes
  •  
Stamvei E69.svg Uten navn fra Olderfjord til Nordkapp
Norwegian-road-sign-104.1.svgGuorrovággi / Hatter (Olderfjord bom – Skaidi bom), 19,6 km
  • stengt Olderfjord bom for høyfjellsovergang
  • info Olderfjorddalen
  • info Olderfjorddalen

Kvalsund
  • info Guorrujohka bru
  • bru Guorrujohka bru (Guorrujohka, 20 m)
  • stengt Skaidi bom for høyfjellsovergang

Skaidiplassen

  •  
Riksvei 94.svg Uten navn fra Skaidi til Hammerfest (Stamvei E6.svg svinger i krysset)

Uten navn

  • bru Skaidielv bru (Skaidielva, 53 m)
  • bru Doggelv bru (Doggelva, 23 m)
  • info Knottheim
  • info Trangdalen
  • info
  • info Repparfjordselva
E 6 over Sennalandet
Norwegian-road-sign-104.1.svgSennalandet (Fossen–Leirbotnvatn), 35,3 km
  • stengt Fossen bom for høyfjellsovergang
  • info Veslemoen
  • info Áisaroaivi
  • bru Gjetkanas bru (Voggenesselva, 23 m)
  • bru Okselv bru (Okselva, 23 m)

Alta

Stokkedalsveien

  • info Lauvås
  • stengt Leirbotnvatn bom for høyfjellsovergang
  • info Leirbotnvannet
  •  
Fv8830 Nyvollveien fra Lauvås mot Lerresfjord

Sarvesveien

  •  
Fv8006 Russeluftveien fra Rafsbotn til Russeluft (7,9 km)

Rafsbotnveien

  • bru Sørelv bru (Sørelva, 20 m)
  • info Rafsnes
  • info Transfarelvmoen

Transfarelvmoen

  • bru Transfarelv bru (Transfarelva, 54 m)

Altaveien

Altaveien i Bossekop.
Alta
  •  
Fv8002 Tverrelvdalsveien fra Tørrfossen til Bjørnstad bru (8,2 km)
  • bru Tørrfossen bru (Tverrelva, 30 m)
  •  
Fv7990 Kjosveien fra Kronstad til Stamvei E45.svg Leirbakken (8,8 km)
  • Rundkjøring
870 Aronnesveien fra Alta bru til Granshagen (5,1 km)
  • Rundkjøring
Kv Skippertorget, Ishavstorget 
  • Rundkjøring
Kv Rishaugmoen, Ringveien 
  • Rundkjøring
Kv Altagårdsveien mot Kirke Elvebakken kirke
Arm til Alta lufthavn (0,3 km)   
  •  
Kv Altagårdskogen fra Norwegian-road-sign-771.0.svg Alta lufthavn til Alta havn
  • Arm til Bukta havn (0,5 km)
Betongveien
  •  
ferge Hurtigbåt fra Alta hurtigbåtterminal via Fv8830 Storekorsnes til 871 Hammerfest[2]
ferge Hurtigbåt via Fv8830 Storekorsnes mot Kvalfjord
  •  
Fv7984 Buktaveien fra Bukta til Amtmannsnes (3,0 km)
  • Rundkjøring
Kv Skoleveien, Komsaveien 
  • Rundkjøring
Fv8004 Bossekopveien fra Kvilekrysset, Alta til Stamvei E45.svg Gakori (Kautokeinoveien) (3,5 km)
  • Rundkjøring
Kv Markveien, Maskinsvingen 
  • Rundkjøring
870 Aronnesveien fra Granshagen til Alta bru
  •  
Stamvei E45.svg Kautokeinoveien fra Bossekop/Bossogohppi til riksgrensen ved Geadgejávri93 Finland

Kåfjordveien

  • bru Kvenvikelva bru (Kvenvikelva, 53 m)
  •  
Fv7996 Kvenvikmoen fra Kvenvik/Covošluovta mot Møllnes (9,3 km) (gamle E 6)
  • info Kvenvik
  • info Langstrømnes
  •  
Fv7996 Kåfjordbotn fra Møllnes mot Kvenvik
  • bru Møllnes bru (Møllneselva, 32 m)
  • info Smørnes

Kråknesveien

  • bru Halselv bru (Halselva, 29 m)

Talvikbukta

Langnesveien

  • info Svahella
  • bru Fornesvik bru (Forneselva, 21 m)

Langfjordveien

  • info Storberget
  • info Langnes
  •  
Arm Storsandnes gammelveien til Storsandnes, Isnestoften og Langnes
  • info Saraset
  • bru Indreelv bru (Ristenjohka, 21 m)
  • info Kjerringdal
  • bru Kjerringdalelv bru (Kjerringelva, 23 m)
  • bru Melkelv bru (Melkelva, 20 m)
  • tunnel 4,0 m Skredoverbygg ved Stålneset[3] (112 m)
  • info Ytre Oldernes
  • bru Bognelv bru (Bognelva, 38 m)
  • info Langfjordbotn
  •  
882 Tappeluftveien fra Langfjordbotn til Hasvik

Troms våpen.svg Troms fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 6 (Troms)

Kvænangen

Kvænangsveien

  • info Fjellstad
  •  
Fv7966 Jøkelfjordveien fra Alteidet til Gulpenjárga kai (13,2 km)
  • info Kirstenstykket
Burfjord
  •  
Fv7964 Strandveien fra Burfjord til Burfjord kai (0,3 km)
  •  
Fv7962 Stajordveien fra Burfjord til Laukeng (8,9 km)
  • info Toppen
  •  
Fv7960 Jafet Lindebergs vei fra Undereidet til Dorras (5,4 km)
  • bru Badderen bru (Badderelva, 37 m)
  •  
Fv7968 Kvænangsbotnveien fra Sekkemo til Karvik
  •  
Fv7958 Nordstraumveien fra Nordstraumen til Fv7968 Kjøllefjord (5,2 km)
  •  
Fv7968 Kvænangsbotnveien fra Karvik til Sekkemo
Veiplan2x.png Utbedring planlegges Karvik–Oksfjordhamn[4][5]
Delstrekning 3: Karvik–Sandneselva
  • info Bukta
Norwegian-road-sign-104.1.svg Kvænangsfjellet (Sandneselv bom - Oksfjordvannet bom)
  • stengt Bom for fjellovergang, Rakkeneslia
Veiplan2x.png Delstrekning 2: Sandneselva–Tverrelva, byggestart planlegges 2020
  • bru Sandneselv bru (Sandneselva, 21 m)
  • info Storsvingen

Nordreisa

Oksfjordveien

  • info Eidet
Veiplan2x.png Delstrekning 1: Tverrelva–Oksfjordhamn
  • stengt Bom for fjellovergang, Oksfjordvannet
  •  
Fv7956 Øvergårdveien fra Mettevoll til Øvergård (4,6 km)
  •  
Fv7954 Storengveien fra Oksfjordhamn til Storeng (6,7 km)
  • bru Oksfjord bru (Fiskelva, 65 m)
  • info Straumen

Straumfjord øst

  • info Tretten
  •  
Fv7950 Straumfjord vest fra Tretten til Indre Storvik (20,4 km)

Straumfjordeidet
Hovedveien nord

Storslett

Sentrum

  •  
Fv8650 Høgeggvegen fra Storslett til Bilto

Hovedvegen

  •  
Fv7948 Skarpsno fra Storslett til Kildal (7,6 km)
Sørkjosen
  •  
Fv7946 Flyplassvegen fra Sørkjosen til Norwegian-road-sign-771.0.svg Sørkjosen lufthavn (0,3 km)

Jubelen
Uten navn

  • info Langslettkrysset
  •  
866 Ravelseidet Indre fra Langslett mot Skjervøy

Rotsundveien

  • bru Rotsundelv bru (Rotsundelva, 26 m)
  •  
Fv7952 Uten navn mot ferge Rotsund–Havnnes–UløybuktUløya

Kåfjord

Uten navn

  • info Djupvik
  • bru Nordmannvik bru (Storelva, 20 m)

Olderdalsveien

Olderdalen
  •  
91 Uten navn mot ferge Olderdalen–Lyngseidetferge Svensby–BreivikeidetStamvei E8.svg Fagernes i Tromsø

Uten navn

  • bru Olderelv bru (Olderdalselva, 23 m)
  • info Grønvoll
  • info Skádjaorrit
Birtavarre
  •  
Fv7936 S. Pettersens veg fra Birtavarre til Kåfjorddalen (7,7 km)
  • info Isfjellgrunnen
  •  
Fv7932 Løkvollvegen fra Løkvoll mot Dalen
  • bru Manndalen bru (Manndalelva, 95 m)
  •  
Fv7934 Uten navn fra Samuelsberg til Fv7932 Sommervoll (3,1 km)
  •  
Arm Uten navn gammel E6 via Nordnesodden til Fv7934 Samuelsberg
  • info Nordnesodden
  • info Bjørkelva
  • info Indre Nordnes
  • info Gattel
  • info Flosteinan

Storfjord

Skibotsveien

  • info Innerelva
  • info Larsbergneset
  • info Larsbergbukta
  • info Aspenesbukta
  •  
Stamvei E8.svg Nordlysveien fra Skibotn til riksgrensen → 21 Tabliczka E8.svgEuropavei 8 (Finland), felles trasé til Nordkjosbotn

Nordlysveien

  • info Nallavuopia
  • info Grasnes
  • info Faddasnes
Veiplan2x.png Utbedring planlegges. Nytt kryss E6 og E8 Skibotn.[7]
  •  
Kv Hattengveien til Fv7930 Hatteng
  • info Hatteng
Veiplan2x.png Utbedring, delvis ny vei planlegges Hatteng–Nordkjosbotn, 21 km.[8]
  • bru Kitdal bru (Kitdalselva, 23 m)
  •  
Fv7930 Hattengveien fra Lássegieddi mot Søreng (8,2 km)
  •  
868 Vestersidaveien fra Oteren til 91 Lyngseidet i Lyngen

Balsfjord
Nordkjosbotn med E 6 øverst til venstre

Øvergårdveien

  •  
87 Tamokveien fra Øvergård mot Elverumskrysset i Bardu
  • bru Bomstad bru (Bomstadelva, 21 m)
Nordkjosbotn
  •  
Stamvei E8.svg Uten navn fra Nordkjosbotn til 862 Norwegian-road-sign-771.0.svg Tromsø lufthavn i Tromsø (Stamvei E6.svg svinger i krysset)

Uten navn

  • info Halvorneset
  •  
Fv7904 Uten navn fra Fossberg til Bergneset (8,6 km)
  • info Fossberg
  •  
Fv7904 til Fossberg Uten navn fra Bergneset 
  •  
858 Sørkjosveien fra Tømmerelv til 862 Eidkjosen i Tromsø
  • info Dale
  •  
Fv7888 Åsveien fra Sætervang til 858 Sagelv (5,1 km)
  •  
Fv7906 Sagelvvassveien fra Fossum til 858 Storsteinnes (12,8 km)
  • info Heia, (234 moh.)
  • info Heia
  •  
Fv8570 Takvassveien fra Heia til 87 Øverbygd i Målselv

Målselv

Takelvveien

  • Veikryss Privat vei til Mauken-Blåtind skytefelt
Moen
  • bru Olsborgfossen bru (Takelva, 30 m)
  •  
854 Målsnesveien fra Olsborg til Målsnes, felles trasé ca. 150 m

Målselvveien

  •  
854 Mellombygdveien fra Bukta til 87 Rundhaug
  • info Takelvneset
  •  
855 Karlstadveien fra Buktamoen mot 86 Finnfjordbotn i Lenvik
  • info Veltamoan
Andslimoen
  • Rundkjøring
Kv Fagerlidal fra Andslimoen mot Fv8530 Andselv
Kv Industriveien mot Veltamoan og Haraldvollen
  • bru Litje Krokbekken bru (Litje Krokbekken, 31 m)
  • bru Krokbekkbrua (Krokbekken, 38 m)
  • Rundkjøring
Arm fra Andselv til Bardufoss lufthavn (1,8 km)
Fossmoveien
  • Rundkjøring
Fv8530 Steinhusveien til Andselv (0,3 km)
Andselv (Stormoen)
  •  
Fv7830 Fossmoveien til 87 Nytrøa (5,3 km)

Flyplassveien

Rustahøgdveien

  • bru Andselvbrua sør (Andselva, 22 m)
  • Rundkjøring
86 Andsvatnveien fra Andselv mot Torsken
  • bru Andselv bru (Andselva, 21 m)
Heggelia
  •  
Kv Kapellveien via Istindportalen til Rusta leir og Bardufoss flystasjon
  • bru Andselv bru (Andselva, 21 m)

Sundliveien

Bardu
Bardudalen med Barduelva og E 6 mellom Setermoen og Elverumskrysset.

Sundliveien

  • bru Sundli bru (Skoelva, 68 m)
  •  
87 Beredskapsveien fra Elverumskrysset til Stamvei E8.svg Øvergård i Balsfjord

Tromsøveien

  • info Stormostøa
  • info Barduelva
Setermoen

Fogd Holmboes gate

  • Rundkjøring
Fv8470 Altevannsveien fra Setermoen mo Altevatnet

Nyveien

Narvikveien

  •  
851 Kistefossveien fra Brandvoll til 84 Sjøvegan i Salangen
  • severdighet Bardu bygdetun
  • info Jordamo
  • info Koielia
  •  
Fv7816 Bonesveien fra Skogstad til Storjorda (12,1 km)
  • bru Skogstad bru (Salangselva, 45 m)
  • info Salangselva
  • info Kolbranskaret

Lavangen
Minnebauta ved Lapphaugen, Lavangen.

General Fleischers vei

  •  
84 Spansdalveien fra Fossbakken til 86 Sørreisa
Norwegian-road-sign-104.1.svgGratangsfjellet
  • stengt Bom for fjellovergang, Hesjebakken
  • info Jordbrua

Gratangen

Uten navn

  • info Fjelldalen
  • stengt Bom for fjellovergang, Langmyra
  • bru Langmyra bru (Storelva, 31 m)
  •  
825 Kystkulturveien fra Langmyra mot Stamvei E10.svg Steinsland i Skånland
Norwegian-road-sign-104.1.svg Gratangseidet
  • stengt Bom for fjellovergang, Storvatnet
  • info Veines
  • info Gratangseidet

Nordland våpen.svg Nordland fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 6 (Nordland)

Narvik

Uten navn

Bjerkvik, der E 6 og E 10 møtes/skiller lag
  • stengt Bom for fjellovergang, Sæter

Nordmoveien

Bjerkvik
  • Rundkjøring
Fv7576 Vassdalsveien fra Bjerkvik til Vassdalen (8,0km)
  • Rundkjøring
Stamvei E10.svg Trollvikveien fra Bjerkvik mot Riksvei 83.svg Hamna i Harstad felles trasé til Stormyra

Medbyveien

  • info Koftvika
  • Rundkjøring
Stamvei E10.svg Uten navn fra Stormyra via Trældal mot riksgrensen → Vänster - grön.svgE - grön.svg1 - grön.svg0 - grön.svgHöger - grön.svg (Sverige) mot Vänster - grön.svgE - grön.svg4 - grön.svg5 - grön.svgHöger - grön.svg Svappavaara

Uten navn

  • bru (over Øyjordveien, 125 m)
  • Rundkjøring
Arm fra Orneset til Trældal
Rombaksveien
Narvik (Ornes)
  •  
Kv Straumsnesveien til Norwegian-road-sign-774.0.svg Straumsnes stasjon
  • bru Nygårdselv bru (Storelva, 38 m)
  •  
Stamvei E10.svg Uten navn fra Trældal mot Stormyra, og mot riksgrensen → Vänster - grön.svgE - grön.svg1 - grön.svg0 - grön.svgHöger - grön.svg (Sverige) mot Vänster - grön.svgE - grön.svg4 - grön.svg5 - grön.svgHöger - grön.svg
Narvik
  • bru Taraldsvik overgangsbru (over Ofotbanen, 26 m)
  •  
Arm Stasjonsveien til Norwegian-road-sign-774.0.svg Narvik stasjon

Kongens gate

  • Lyskryss
Kv Tøttaveien 
  • Lyskryss
Torgsvingen gangfelt nord 
  • Rundkjøring
Kv Brugata fra Narvik sentrum mot Narvik vest
  • Lyskryss
Torgsvingen gangfelt sør 
  • Lyskryss
Kv Verkstedbakken 
  • Lyskryss
Kv Kongens gate 
Veiplan2x.png 
  • tunnel Ny tunnel under Narvik sentrum under planlegging, bygging omtrent 2030[9][10]

Uten navn

  • Rundkjøring
Arm Skarvenesveien til Fagernes havne- og jernbaneterminal (0,9 km)
  • Rundkjøring
Fv7570 Fagernesveien fra Fagernes til Beisfjord (9,9 km)
Håkvik
  •  
Fv7574 Håkvikdalveien fra Håkvika til Klefterelv bru (3,9 km)
  • info Skjomnes
  •  
Fv7572 Skjomenveien fra Trong-Skjomneset til Grønnvoll (28,5 km)
  • info Skjombrua

Ballangen
Efjorden, med Kjerringstraumen bru helt til høyre
Ballangen

Sentrumsveien

  • Rundkjøring
Kv Sjøbakken til Finnvika
  •  
819 Kjeldebotnveien fra Ballangen til Fv7562 Kjeldebotn

Markeveien

  •  
Fv7566 Storfjellveien fra Ballangen til Fv7564 Storfjell (1,0 km)

Uten navn

  •  
Fv7560 Uten navn fra Dyrhaug til Nerhaug (9,2 km)
  •  
Fv7564 Uten navn fra Melkedalskrysset til 819 Balsnes (7,6 km)
  •  
Fv7562 Uten navn fra Djupdalsåsen til 819 Kjeldebotn (14,3 km)
  • info Vårset
  • info Kjerringvika
  •  
Fv7568 Uten navn fra Kjerringvika til Skarstad (15,9 km)
Fergekaia på Skarberget
  • info Storøya Efjord
  •  
Riksvei 827.svg Uten navn fra Sætran mot ferge Kjøpsvik–Drag → Sommarset i Tysfjord
  • info Efjorddalen

Tysfjord
  • info Sjellesvikskaret
  • info Skarberget
  • ferge til Bognes (25 min., 1-2 turer/time)
  • info Bognes
  •  
Riksvei 85.svg Uten navn mot ferge Bognes–LødingenStamvei E10.svg i Lødingen (60 min., 12 turer/dag)
  •  
Fv7534 Uten navn fra Boghøgda til Korsnes (4,9 km)
  •  
Fv7538 Uten navn fra Botn til Kalviksjøen (4,8 km)

Hamarøy
E 6 like ved Tømmernes i Hamarøy
Kråkmotinden (924 moh.) i Hamarøy er lett synlig fra veien
  • info Ulvsvåg
  •  
81 Uten navn fra Ulvsvåg mot ferge Skutvik–Skrova–Svolvær ( → Stamvei E10.svg Svolvær, bare i sommermånedene)

Tysfjord
  •  
Riksvei 827.svg Uten navn fra Sommarset mot ferge Drag–Kjøpsvik → Sætran i Ballangen

Hamarøy
  • Rundkjøring
Fv7526 Uten navn fra Innhavet til Finnøya (24,2 km)
  • info Innhavet
  • 4,2 m De fleste tunneler Innhavet–Fauske har 4,2 m skiltet høyde[11]
  •  
835 Uten navn fra Tømmerneset mot Steigen
  • bru Femtvasselva 2 bru (Femtvasselva, 79 m)
  • info Kråkmofjellet (380 moh)

Sørfold
  • stengt Bom for fjellovergang, Mørsvik
  •  
Fv7500 Uten navn fra Sildhopen via Bonnådalen til Elvekroken (25,4 km)
  • bru Sildhopen bru (Sildhopelva, 30 m)
  • info Kobbskarmoen
  • bru Kobbelveid bru (Kobbelva, 120 m)
  •  
Fv7500 Uten navn fra Elvekroken til Sildhopen
  • bru Sørfjordmo bru (Sørfjordelva, 47 m)
  • info Kjelvikelva
  • info Kjelvika
  • info Kjeldvikvatnet
  • info Bjørnhaugen
  •  
Fv7506 Uten navn fra Lisj-Sommerset til Sommerset fergekai (0,8 km)
  • info Kalvika
  • info Torkeleng
  •  
Fv7504 Uten navn fra Finnvika til Nordfjord (3,6 km) → Rago nasjonalpark
  •  
Fv7478 Langstranda via Straumen til Solvoll i Fauske (7,1 km)
  •  
Fv7502 Uten navn fra Dalselv til 826 Djupvika (4,8 km)

Fauske

Stemmarka

  • info Vallvatnet
  •  
Fv7478 Grønåsveien fra Solvoll mot Dalselv i Sørfold
  •  
826 Røsvikveien fra Vargåsen mot Røsvika i Sørfold

Åsgårdveien

  • info Åseng
  •  
Fv7476 Nedre Tortenli fra Medås til 826 Kvitblikk (9,6 km)

Follaveien

Fauske «midt på E6»
Fauske
  •  
Arm Terminalveien nordfra til Fauske godsterminal (0,7km)

Follaveien

  •  
Arm Jernbanegata sørfra til Norwegian-road-sign-774.0.svg Fauske stasjon (0,5 km)
  • Rundkjøring
Riksvei 80.svg Storgaten fra Fauske via Bodø mot ferge Bodø–MoskenesStamvei E10.svg i Moskenes

Storgaten

  • Rundkjøring
Sjøgata 

Vikaveien

  • Brekke

Kleiva

  • Kleivhammaren

Saltdalveien

  •  
830 Vatnbygdveien fra Finneid mot Fv7482 Sulitjelma
  •  
Fv7480 Leivsetveien fra Vestgård til Leivset (1,1 km)
  • info Gylskjer
  • 4,2 m Tunnelene fra Kvænflågtunnelen til Saltnestunnelen har 4,2 m skiltet høyde[13]

Saltdal
Togtraseen går like ved E 6 på Saltfjellet
E 6 passerer Polarsirkelen på Saltfjellet, Nordland
  • bru Jubbeneset viadukt (over dalsøkk, 30 m)
  • info Jubbeneset
  • info Galten
  • bru Saksenvikelv bru (Soksenvikelva, 25 m)
  • bru Botn bru (over strandområde, 100 m)
  • bru Botnelv bru (Botnelva, 24 m)
  •  
Fv7468 Uten navn fra Botn til Stormyra krigskirkegård (0,7 km)
  • Veikryss Blodveien til Rognan, bare fra nord
  •  
Fv7466 Uten navn fra Kvalnes til Fv7460 Potthus bru (13,7 km)
  •  
Fv7464 Uten navn fra Osøyra, Rognan til Skipmannvik (13,7 km)
  • info Osøyra
  •  
812 Uten navn fra Medby til 17 Tuv i Bodø
  •  
Fv7466 Uten navn arm Brenne
  • info Nes
  •  
Fv7466 Uten navn arm Røkland
  • info Borkamo
Veiplan2x.png Ny vei fra Borkamo og opp til Saltfjellet planlegges[14]
  •  
Riksvei 77.svg Uten navn fra Storjord til riksgrensen → Vänster - blå.svg9 - blå.svg5 - blå.svgHöger - blå.svg (Sverige) til Vänster - grön.svgE - grön.svg4 - grön.svgHöger - grön.svg Skellefteå
  • info Viskiskoia
  •  
Fv7458 Lønsdal til Lønsdal stasjon (1,1 km)
Norwegian-road-sign-104.1.svgSaltfjellet (Sørelva brøytestasjon - Bolna bom, ca. 25 km)
  • stengt Sørelva bom for fjellovergang
  • info Sørelva
  • info Golanhøgda
  • info Annas plass
  • bru Stormdalselv bru (Namnlauselva, 24 m)
  • bru Stoe Semskaelv bru (Semska, 21 m)
  • info Semska

Rana

Saltfjellveien

  • info Stokkabekken stengt Bolna bom for fjellovergang
  • info Randalselv bru
Veiarbeid Som del av vegprosjektet "E6 Helgeland nord", skal mesteparten av E6 mellom Bolna og Fallheia bygges om, 62 km, hvorav 15 km ny vei og 47 km forbedring. Byggestart september 2015, planlagt ferdig i oktober 2019
  • bru Krokstrand bru (Ranelva, 51 m, 5,5 m bredde)
  • info Raufjellforsen
  • bru Messingåga bru (Messingåga, 21 m)
  • info Storvoll
  •  
Fv7376 Dunderlandsveien fra Messingsletta gjennom Dunderlandsdalen til Dunderland (3,7 km)
  • bru Messingslett bru (Ranelva, 48 m, 5,5 m bredde)
  •  
Rt6 Gamle E6 fra Stor-Nilsmobekken til Mangholmheia (6,0 km)
  •  
Fv7374 Grønfjelldalsveien fra Brennmoen til Østerdal (16,5 km)
  •  
811 Uten navn fra Heibakkheia til Fv7366 Norwegian-road-sign-771.0.svg Mo i Rana lufthavn, Røssvoll (416 m)
  •  
Fv7372 Røvassdalveien fra Røssvoll mot Fv7364 Langfjellet (8,2 km)
  • Fallheia
Mo i Rana
  • Rundkjøring
Kv Selforsveien til 810 Selforssjøen
(E6 svinger i krysset)

Uten navn

  • Rundkjøring
Kv Vokterveien fra Tverrånes til Huberget
  • Rundkjøring
Stamvei E12.svg Uten navn fra Mo i Rana mot riksgrensen ved UmbuktaVänster - grön.svgE - grön.svg1 - grön.svg2 - grön.svgHöger - grön.svg (Sverige) mot Vänster - grön.svgE - grön.svg4 - grön.svg5 - grön.svgHöger - grön.svg Storuman
Stamvei E12.svg Nesnaveien mot Toraneset kai → 810
  • Lyskryss
Kv Svenskveien til Stamvei E12.svg Dammyra
  • Rundkjøring
Kv Skansen mot Langmoheia

Svortdalen

  • Rundkjøring
Kv Industriparkveien mot Mo industripark
Øvre Idrettsvei mot sentrum
  • Rundkjøring
Prestegardsjordet
  • Rundkjøring
Kv Mobekkbrua mot Mobekkleira
Arm mot Mo i Rana stasjon (0,5 km)
(E6 svinger i krysset)
Sørlandsveien
  • Rundkjøring
Kv Sørlandsveien 

Ole Tobias Olsens gate

  • Rundkjøring
Kirkegata fra Norwegian-road-sign-774.0.svg Mo i Rana stasjon mot Mo kirke

Sørlandsveien

  • Rundkjøring
Kv Verkstedveien 
  • bru Andfiskå bru (Andfiskåga, 21 m)
  •  
Fv7362 Øverdalsveien fra Dalsgrenda via Storbruforsen til Litlforsen (9,0 km)
  • bru Dalselv bru (Dalselva, 41 m)
  • bru Skamdalen bru (Skamdalselva, 57 m)

Hemnes

Europavegen

  • bru Urlandså bru (Urdlandåga, 81 m)
  •  
808 Hemnesvegen fra Varpen, Finneidfjord, mot Hemnesberget
  • info Finneidfjord
  • bru Bjerka nye bru (Bjerkaelva, 69 m)
Bjerka
  •  
Fv7358 Bjerkadalsvegen fra Bjerka til Forsen (8,1 km)
  •  
Kommunal vei til Norwegian-road-sign-774.0.svg Bjerka stasjon
  •  
Fv7350 Mulvikveien fra Valla til 806 Korgen (10,3 km)
  • bru Leirelva bru (Leirelva, 61 m)
Korgen
  •  
Fv7352 Leirskarveien fra Olderneset til Tverråga (13,6 km)
  •  
806 Parkveien fra Korgen til Fv7340 Bleikvasslia (Villmarksveien)

Vefsn

Luktvassvegen

  • bru Andbakkelv bru (Storelva, 33 m)
  • bru Geitforselv bru (Geitforselva, 33 m)
  •  
Kv Korgfjellveien fra Rabben gamle E6 over Korgfjellet (560 moh.) til 806 Korgen
  • info Knutlia
  •  
Fv7316 Elsfjordvegen fra Osen til Elsfjord
Veiarbeid Prosjekt Helgeland sør. Ny, bedre vei under bygging, Osen-Håkali-Angermoen-Mjåvatn-Åkvik-Kulstad, 23 km, bompenger siden 2017, startet mai 2017[16], klar 2021[17]
  • Inkludert tre tunneler og to bruer
  •  
78 Uten navn fra Ømmervatnet til Drevjemoen og videre til Leirfjord eller Mosjøen
  • info Kaldåga
  • bru Strauman bru (Straumanelva, 39 m)
  • stengt Bom for værutsatt strekning, Mjåvatnet nord
  • stengt Bom for værutsatt strekning, Sandvik
  •  
Fv7332 Tverlandsvegen fra Straum til Brekken (4,7 km)
Veiarbeid tunnel tunnel bygges
  • info Baågneset
  •  
Fv7330 Brattbakkvegen fra Baåga til Forsmoen ved Drevjaelva (9,4 km)
Veiarbeid tunnel tunnel bygges
  • bru Forsmo bru (Fusta, 60 m)
  •  
Fv7328 Herringvegen fra Forsmoen ved Fusta til Almdalsbrua (Herringen) (16,7 km)
Veiarbeid tunnel tunnel bygges
  •  
Fv7326 Markvegen fra Skotsmyra til Remma (7,1 km)
Mosjøen
  •  
78 Fjordvegen fra Kulstad Veiarbeid til 17 Stormoen i Leirfjord

Vollanvegen

  •  
Fv7272 Uten navn fra Baustein mot ferge Mosjøen–Hundåla–DagsvikHusvika
  • Rundkjøring
Kv Havnegata fra Dolstad kirke til Fv7272 Mosjøen havn
(E6 svinger i krysset)

Uten navn

  • Rundkjøring
779 Mathias Bruns gate fra Nyrud mot Norwegian-road-sign-771.0.svg Mosjøen lufthavn, Kjærstad (6,4 km)
(E6 svinger i krysset)
  •  
Fv7324 Uten navn fra Kippermoen til Skjåmoen
  • info Storbjønnvatn

Grane
Veiplan2x.png Ny, bedre vei under planlegging, Lien-Svenningelv bru(Svebakken), 12 km, oppstart muligtvis 2020, bompenger siden 2017
  • Det skal bygges tunnel tunnel ved Trofors stasjon (1500 m) og bro Svenningelv bru

Uten navn

  • info Laksforsnesset
  • bru Gluggvasselv bru (Gluggvasselva, 59 m)
  •  
Kv Turmovegen fra Grane til Laksfors stasjon (7,4 km)
Trofors
  •  
Riksvei 73.svg Troforsvegen fra Trofors mot riksgrensen → Lv1116 til Vänster - grön.svgE - grön.svg1 - grön.svg2 - grön.svgHöger - grön.svg Västansjö
73 Troforsvegen til Norwegian-road-sign-774.0.svg Trofors stasjon

Svenningdalsvegen

Veiarbeid Ny, bedre vei under bygging, Svenningelv bru(Svebakken)-Brattåsen-Kappskarmo, 12 km, klar sommer 2020 [18][19]
  •  
Kv Josefinegata fra Strendene til Norwegian-road-sign-774.0.svg Svenningdal stasjon
  • bru Båfjellelva betongbru (Båfjellelva, 20 m)
  •  
76 Tosenvegen fra Vasselv mot 17 i Brønnøy
  • info Brenna
Veiplan2x.png Ny, bedre vei under planlegging, Brenna-Lille Majavatn, 18 km. Reguleringsplan vedtatt. [trenger oppdatering]

Litl-Majavassvegen

  • info Bertilfossen
Veiplan2x.png Ny, bedre vei under planlegging, Kappfjellia-Flym og Majahaugen-fylkesgrensen, 10 km. Reguleringsplan vedtatt. [trenger oppdatering]
  •  
Fv7336 Sørfiplingdalsvegen fra Bjortjønna til Leira (Villmarksveien) (30,4 km)
  • info Kappfjell-lia

Majavassvegen

  • bru Nye Tomasvasselvbrua (Tomasvasselva, 22 m)
Porten til Nord-Norge passeres på grensen mellom Nord-Trøndelag og Nordland
  • info Nordlandsporten

Referanser[rediger | rediger kilde]