Storsteinnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Storsteinnes
Storsteinnes
Land Norge Norge
Fylke Troms
Kommune Balsfjord
Areal 1.12 km²
Befolkning 1 017[a] (2014)
Bef.tetthet 908 innb./km²
Postnummer 9050 Storsteinnes

Storsteinnes er et tettsted og administrasjonssenteret i Balsfjord kommune i Troms. Tettstedet har 1 017 innbyggere per 1. januar 2014[1], og ligger innerst i Sørkjosen i Balsfjorden. Tettstedet er det største i kommunen, foran Nordkjosbotn.

Stedet[rediger | rediger kilde]

Storsteinnes var tidligere et veiknutepunkt i fylket, men etter omgripende forandringer av veinettet ble stedet liggende utenfor E6, som er hovedferdselsåren gjennom Troms.

Mange av arbeidsplassene som i dag finnes på Storsteinnes er tilknyttet kommunal service og administrasjon. Landbruket står også for en vesentlig del av arbeidsplassene i kommunen, både primærproduksjon og tjenesteyting. Tine har et stort meieri (osteproduksjon) og geitysteri på Storsteinnes, og det er også bedrifter som produserer fôr til husdyr og fisk.

I kommunesenteret finnes også handels- og servicebedrifter innenfor ulike bransjer; hus- og byggeleverandører (Maxbo og Byggmakker), flere elektriske firmaer (JM Hansen, Euronics), rørleggerforretninger, klær og sko, gavebutikk, Sparebank 1 Nord-Norge, vinmonopol, sportsbutikk, optiker, frisører, Prix, Rema 1000, bilverksteder og traktorsverksted. I tillegg både offentlig og privat tannlege, kommunalt legesenter, apotek, veterinærkontor. Storsteinnes sentrum har også et utvalg av kafeer, spisesteder og pub.

I idrettsparken på Moan ligger Balsfjordhallen, som er gjenreist etter storbrannen i 2010. Her finnes også Moan Kunstgress, skiskytteranlegg, lysløype og Storsteinnes skole. Midt-Troms Museums avdeling Fjordmuseet ligger her, og viser sine besøkende naturhistorie.

Tettstedet har også en fotballklubb som spiller i 5. divisjon, avd. 2 i Troms, Storsteinnes IL

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (9. april 2015). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 11. april 2015.