Universitetssykehuset Nord-Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 69°40′57,752″N 18°58′54,016″Ø

Universitetssykehuset Nord-Norge HF
Universitetssykehuset Nord-Norge HF
TypeHelseforetak
Org.nummer983 974 899[1]
Stiftet18. desember 2001
HovedkontorTromsø
Adm. dir.Tor Ingebrigtsen[2]
TjenesterSpesialisthelsetjenester
AnsatteCa. 5 700[3]
EierHelse Nord RHF
Nettstedwww.unn.no

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er en del av Helse Nord RHF. Sykehuset har rundt 6000 medarbeidere fordelt på mange klinikker og avdelinger fra Longyearbyen i nord til Narvik i sør, 4500 av disse jobber i avdelingen på Tromsøya. Dette gjør helseforetaket til landsdelens største arbeidsplass. Sykehusdirektør er Tor Ingebrigtsen.

Sykehusets historie går tilbake til grunnleggelsen av Senjen og Tromsø Sygehus ved kongelig resolusjon i 1851. Da Troms ble eget amt skiftet sykehuset navn til Tromsø Amts Sygehus i 1866. I 1922 åpnet det nye Troms og Tromsø sykehus etter en seksårig byggeperiode. Bakgrunnen for navnet var at byen Tromsø ikke ble en del av fylkeskommunen Troms før i 1964, og sykehuset var eid av Troms fylkeskommune og Tromsø kommune i fellesskap. I 1964 ble sykehuset i sin helhet overtatt av fylkeskommunen og skiftet navn til Sentralsykehuset i Tromsø. I 1975 ble navnet endret til Regionsykehuset i Tromsø (RiTø). Navnet ble endret til Universitetssykehuset Nord-Norge i forbindelse med sykehusreformen 2001/2002.

Pasientbehandling, opplæring, forskning og diagnostisk utredning foregår i elleve klinikker mens driftssentre. UNN har sin virksomhet spredd på ulike steder med sykehus i Tromsø, Harstad, Narvik og Longyearbyen. Foretaket har psykiatriske klinikker i Tromsø, med integrert rusbehandling og flere distriktspsykiatriske sentre i Ofoten, Sør-Troms, Midt-Troms og Tromsø.

UNN betjener den regionale akuttmedisinske kommunikasjonssentral (AMK) og drifter en rekke ambulansestasjoner i Nordland og Troms. UNN bemanner også luftambulansen med helsepersonell.

I tillegg til å være universitetssykehus for den nordnorske befolkning, har UNN noen nasjonale og regionale funksjoner.

UNNs sykehus og avdelinger[rediger | rediger kilde]

Tilbud innen spesialpsykiatri er lokalisert til Åsgård i Tromsø (tidligere Åsgård sykehus).

Sykehus: Tromsø, Harstad, Narvik og Longyearbyen (Svalbard)

Distriktsmedisinske senter: Finnsnes, Nordreisa og Bardu

Distriktspsykiatriske senter: Narvik, Harstad, Sjøvegan, Silsand, Tromsø, Storsteinnes og Storslett

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]