Innhavet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Se også Innhavet (fjord) og begrepet innhav.
Innhavet
Strávnjunnje
Innhavet Strávnjunnje
Innhavet før 1955.
67°57′48″N 15°55′55″E
LandNorge Norge
FylkeNordland
KommuneHamarøy
Postnummer8260 Innhavet

Innhavet
67°57′48″N 15°55′55″E

Innhavet (lulesamisk: Strávnjunnje) er et sted i Hamarøy kommune i Nordland. Stedet ligger ved Straumsnesvika i Sagfjorden, og har blant annet barne- og ungdomsskole, barnehage, dagligvareforretning, hotell og frisør.

Innhavet ligger langs europavei 6, mellom Fauske og Bognes. Fylkesvei 662 går fra Innhavet til Finnøya. Bussene mellom Fauske og Narvik, Harstad og Sortland tar gjerne en kort pause på Innhavet.

Polarbanen, som tyskerne planla og startet byggingen av under 2. verdenskrig, var planlagt å ha stasjon på Innhavet.[1] Hamarøy Krigsminnemuseum ligger på Innhavet, og har blant annet jernbanebyggingen med sovjetiske krigsfanger som tema. Flere steder i området ved Innhavet og Tømmerneset lengre sør finnes rester etter jernbanebyggingen og fangeleire i tilknytning til den.

Sagfjord IL driver lysløype og skitrekk ved Innhavet, og har også planer om å bygge ut skitrekket til et større alpinanlegg. Idrettslaget har også aktivitet innen fotball og andre ballidretter, barneidrett, ski og fjelltrim.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nordland Fylkes Jernbanekomité og Troms Jernbanekomité: Stambanen gjennom Nord-Norge. Bodø Boktrykkeri 1949.
    Kapittel Nordlandsbanen Fauske – Korsnes, av overingeniør H. Øverland, s. 246-258

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]