Vefsn folkehøgskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vefsn folkehøgskole
Mosjoen vinter 2005.JPG
Halsøy med Mosjøen i bakgrunnen. Til venstre ses den oppfylte Kulstadsjøleira, i midten Vefsn Folkehøgskole - Toppen. En kan også se pålgården som tidligere er brukt til tømmeroppsamling.
KommuneVefsn
Beliggenhet

Vefsn folkehøgskole
65°51′44″N 13°11′09″Ø

Stiftelsen Vefsn folkehøgskole – Toppen er en frilynt folkehøgskole som ligger på Halsøya i Mosjøen. Skolen ble grunnlagt i 1899 som den første folkehøgskolen i Nord-Norge, og den har vært i drift siden. Vefsn folkehøgskole mottar årlig vel 90 elever fra hele landet. Skolen driver også med kursvirksomhet, sommer som vinter.

Skolens målsetning er å være en oase for egenutvikling, faglig fordypning og rom til å tenke over hva man vil bruke resten av livet sitt på. Den tilbyr et spennende og utfordrende miljø, der man hele tiden er på vei mot nye opplevelser og nye mål. Vefsn Folkehøgskole fokuserer på en bærekraftig utvikling i ord og handling. Vefsn Folkehøgskole Toppen skal være et trygt sted for alle.

Skolen ligger sentralt ved E6 i Mosjøen. Det er god buss-, tog- og flyforbindelse. Vefsn folkehøgskole har en tosidig profil og følgende linjer: E-sport, Friluftsliv LETT, Fjellsport og Kajakk New Zealand, Idrett ALT, Fotball, Skuespiller - film og teater, Nettserie og Film, Sceneproduksjon, Laptopmusiker og Band. Skolen har et bredt spekter valgfag. Noen valgfag går gjennom et semester og avslutter for eksempel til jul. Storvalgfag går gjennom hele året og krever noen flere timer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]