Liste over Beatles-konserter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Beatles-konserter omfatter samtlige kjente Beatles-konserter 1961-1969.

Avvik fra den vanlige besetningen (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, og Ringo Starr) er bemerket. Det gjelder for eksempel med tidligere trommeslager Pete Best og turneen med Jimmy Nicol som vikar for Ringo. Betydningsfulle gjesteartister som Billy Preston under The Rooftop Concert på taket av Applebygningen) er også spesielt merket i teksten.

1961[rediger | rediger kilde]

Alle med Pete Best fram til 18. august 1962

Dato Tettsted Land Lokale
5. januar Litherland England Town Hall
6. januar Bootle St John's Hall
7. januar Aintree Aintree Institute
Seaforth Lathom Hall
8. januar Liverpool The Casbah Coffee Club
14. januar Aintree Aintree Institute
15. januar Liverpool The Casbah Coffee Club
18. januar Aintree Aintree Institute
19. januar Crosby Alexandra Hall
20. januar Seaforth Lathom Hall
21. januar
25. januar Huyton Hambleton Hall
26. januar Litherland Town Hall
27. januar Aintree Aintree Institute
28. januar Seaforth Lathom Hall
29. januar Liverpool The Casbah Coffee Club
30. januar Seaforth Lathom Hall
1. februar Huyton Hambleton Hall
2. februar Litherland Town Hall
3. februar Bootle St John's Hall
4. februar Seaforth Lathom Hall
5. februar Walton Blair Hall
6. februar Seaforth Lathom Hall
7. februar Liverpool Merseyside Civil Service Club
8. februar Aintree Aintree Institute
9. februar Liverpool The Cavern Club
27. mars - 2. juli Hamburg Vest-Tyskland The Top Ten Club
1. november Liverpool England The Cavern Club
3. november
4. november
7. november Merseyside Civil Service Club
The Cavern Club
8. november
9. november
10. november Town Hall
Wallasey Tower Ballroom
Liverpool Village Hall
11. november Aintree Aintree Institute
12. november Liverpool Hambleton Hall
13. november The Cavern Club
14. november Merseyside Civil Service Club
The Cavern Club
15. november
17. november Village Hall
The Cavern Club
18. november
19. november The Casbah Coffee Club
21. november Merseyside Civil Service Club
The Cavern Club
22. november
23. november
24. november The Casbah Coffee Club
Wallasey Tower Ballroom
26. november Liverpool Hambleton Hall
27. november The Cavern Club
28. november Merseyside Civil Service Club
29. november The Cavern Club
1. desember Wallasey Tower Ballroom
Liverpool The Cavern Club
2. desember
3. desember The Casbah Coffee Club
5. desember The Cavern Club
6. desember
8. desember
Wallasey Tower Ballroom
9. desember Aldershot Palais Ballroom
London The Gardenia Club
10. desember Liverpool Hambleton Hall
11. desember The Cavern Club
13. desember
15. desember 1961 Wallasey Tower Ballroom
Liverpool The Cavern Club
16. desember
17. desember
18. desember
19. desember
20. desember
21. desember
23. desember
26. desember Wallasey Tower Ballroom
27. desember Liverpool The Cavern Club
29. desember
30. desember

1962[rediger | rediger kilde]

Dato Tettsted Land Lokale
3. januar,
lunsjtid
Liverpool England The Cavern Club
3. januar,
kveldsshow
5. februar,
kveldsshow
31. mars Stroud Subscription Rooms
13. april -
31. mai
Hamburg Vest-Tyskland Star-Club
14. juli Rhyl Wales Regent Dansette Ballroom
17. juli Swindon England McIlroys Ballroom
20. juli Warrington England Bell Hall
18. august Port Sunlight Hulme Hall
Ringos første opptreden etter at Pete Best ble sparket
25. august Fleetwood Marine Hall
31. august Lydney Lydney Town Hall
9. september Liverpool The Cavern Club
12. september
28. september The Royal Iris (Cruise)
16. oktober Runcorn La Scala Ballroom
1.-14. november Hamburg Vest-Tyskland Star-Club
9. desember Liverpool England The Cavern Club
11. desember Runcorn La Scala Ballroom
18.-31. desember Hamburg Vest-Tyskland Star-Club
Tatt opp og sluppet under Live! at the Star-Club in Hamburg, Germany; 1962


1963[rediger | rediger kilde]

Dato Tettsted Land Lokale
Skottlandsturneen med Johnny Gentle
3. januar Elgin Skottland Two Red Shoes
4. januar Dingwall Two Red Shoes
5. januar Bridge of Allan Museum Hall
4. januar Aberdeen Beach Ballroom
Englandsturneen
10. januar Liverpool England Grafton Rooms
11. januar Liverpool Cavern Club
11. januar Old Hill Plaza Ballroom
12. januar Chatnam Invicta Ballroom
14. januar Wirral Civic Hall
17. januar Liverpool Cavern Club
17. januar Birkenhead Majestic Ballroom
18. januar Morecambe Floral Hall
19. januar Whitchurch Town Hall
20. januar Liverpool Cavern Club
23. januar Liverpool Cavern Club
24. januar Flintshire Assembly Hall
25. januar Darwen Co-operative Hall
26. januar Macclesfield El Rio Club
26. januar Stoke-on-Trent King’s Hall
27. januar Manchester Three Coins Club
28. januar Newcastle Majestic Ballroom
30. januar Liverpool Cavern Club
1. februar Tamworth Assembly Rooms
1. februar Sutton Coldfield Maney Hall
Turneen med Helen Shapiro
2. februar Bradford England Gaumont
3. februar Liverpool Cavern Club (pause i turneen)
4. februar Liverpool Cavern Club (pause i turneen)
5. februar Doncaster Gaumont (turneen fortsetter)
6. februar Bedford Granada
7. februar Kirkgate Regal
6. februar Carlisle ABC
9. februar Sunderland Empire, siste stopp i første del
Pause i Shapiro-turneen
12. februar Oldham England Astoria Ballroom
13. februar Hull Majestic Ballroom
14. februar Liverpool Locarno Ballroom
15. februar Birmingham Ritz
16. februar Oxford Carfax Assembly
18. februar Windness Queen’s Hall
19. februar Liverpool Cavern Club
20. februar Doncaster Swimming Baths
21. februar Birkenhead Majestic Ballroom
22. februar Manchester Oasis Club
Turneen med Helen Shapiro, andre del
23. februar Mansfield England Granada
24. februar Coventry Coventry Theatre
26. februar Taunton Gaumont
27. februar York Rialto
28. februar Shrewsbury Granada
1. mars Southport Odeon
2. mars Sheffield City Hall
3. mars Hanley Gaurnont
Englandturné
4. mars St. Helens England Plaza Ballroom
7. mars Nottingham Elizabethan Ballroom
8. mars Harrogate The Royal Hall
Turneen med Tommy Roe og Chris Montez
9. mars East Ham England Granada
10. mars Birmingham Hippodrome
12. mars Bedford Granada
13. mars York Rialto
14. mars Wolverhampton Gaumont
15. mars Bristol Colston Hall
16. mars Sheffield City Hall
17. mars Peterborough Embassy
18. mars Gloucester Regal
19. mars Cambridge Regal
20. mars Romford ABC
21. mars Croydon ABC
22. mars Doncaster Gaumont
23. mars Newcastle-upon-Tyne City Hall
24. mars Liverpool Empire
26. mars Mansfield Granada
27. mars Northampton ABC
28. mars Exeter ABC
29. mars Lewisham Odeon
30. mars Portsmouth Guildhall
31. mars Leicester De Montfort Hall
Englandturné, våren 1963
2. april Sheffield England Azena Ballroom
4. april Stowe Roxburgh Hall
5. april Leyton, London Swimming Baths
6. april Buxton Pavilion Gardens
7. april Portsmouth Savoy Ballroom
9. april Kilburn, London Gaumont State Cinema
10. april Birkenhead Majestic Ballroom
11. april Middleton Co-operative Hall
12. april Liverpool Cavern Club
15. april Tenbury Wells Riverside Dancing Club
17. april Luton Majestic Ballroom
18. april London Swimming Sound ’63, Royal Albert Hall
19. april Stoke-on-Trent King’s Hall
20. april Warrington Mersey View Pleasure Grounds
21. april Wembley NME Poll Winners Concert, Empire Pool
21. april Piccadilly, London Pigalle Club
23. april Southport Floral Hall
24. april Finsbury Park, London Majestic Ballroom
25. april Croydon Fairfield Hall
26. april Shrewsbury Music Hall
27. april Northwich Memorial Hall
11. mai Nelson Imperial Ballroom
14. mai Sunderland Rink Ballroom
15. mai Chester Royalty Theatre
17. mai Norwich Grosvenor Rooms
Turneen med Roy Orbison
18. mai Slough England Adelphi
19. mai Hanley Gaumont
20. mai Southampton Gaumont
22. mai Ipswich Gaumont
23. mai Nottingham Odeon
24. mai Walthamstow Granada
25. mai Sheffield City Hall
26. mai Liverpool Empire
27. mai Cardiff Wales Capitol Theatre
28. mai Worcester England Gaumont
29. mai York Rialto
30. mai Manchester Odeon
31. mai Southend-on-Sea Odeon
1. juni Tooting Granada
2. juni Brighton Hippodrome
3. juni Woolwich Granada
4. juni Birmingham Town Hall
5. juni Leeds Odeon
7. juni Glasgow Skottland Odeon
8. juni Newcastle-upon-Tyne England City Hall
9. juni Blackburn King George's Hall
Englandsturneringen, juni-september
10. juni Bath England Pavilion
12. juni Liverpool Grafton Rooms
13. juni Cheshire Palace Theatre Club
13. juni Manchester Southern Sporting Club
14. juni New Brighton Tower Ballroom
15. juni Salisbury City Hall
16. juni Romford Odeon kino
21. juni Guildford Odeon kino
22. juni Abergavenny Wales Town Hall
25. juni Middlesbrough England Astoria Ballroom
26. juni Newcastle-upon-Tyne Majestic Ballroom
28. juni Leeds Queen’s Hall
30. juni Great Yarmouth ABC Cinema
5. juli Old Hill Plaza Ballroom
6. juli Northwich Memorial Hall
7. juli Blackpool ABC Theatre
8-13. juli Margate Winter Gardens
14. juli Blackpool ABC Theatre
19-20. juli Rhyl Wales Ritz Ballroom
21. juli Blackpool England Queen’s Theatre
22.-27. juli Weston-super-Mare Odeon Theatre
28. juli Great Yarmouth ABC kino
31. juli Nelson Imperial Ballroom
2. august Liverpool Grafton Rooms
3. august Liverpool Cavern Club
4. august Blackpool Queen’s Theatre
5. august Urmston Abbotsfield Park
6-7. august Jersey Kanaløyene The Springfield Ballroom
8. august Guernsey Candie Gardens
9-10. august Jersey The Springfield Ballroom
11. august Blackpool England ABC Theatre
12.-17. august Llandudno Wales Odeon kino
18. august Torquay England Princess Theatre
19.-24. august Bournemouth Gaumont
25. august Blackpool ABC Theatre
26.-31. august Southport Odeon
4. september Worcester Gaumont
5. september Taunton Gaumont
6. september Luton Odeon
7. september Croydon Fairfield Hall
8. september Blackpool ABC Theatre
13. september Preston Public Hall
14. september Northwich Memorial Hall
15. september London Great Pop Prom, Royal Albert Hall
Miniturné til Skottland
5. oktober Glasgow Skottland Concert Hall
6. oktober Kircaldy Carlton
7. oktober Dundee Caird Hall
Englandsturné
11. oktober Trentham England Trentham Gardens
13. oktober London London Palladium
15. oktober Southport Floral Hall
19. oktober Buxton Pavilion Gardens Ballroom
Sverigeturné
25. oktober Karlstad Sverige Sundsta-aulan
26. oktober Stockholm Kungliga Hallen
27. oktober Göteborg Circus
28. oktober Borås Boråshallen
29. oktober Eskilstuna Sporthallen
Høstturné
1. november Cheltenham England Odeon
2. november Sheffield City Hall
3. november Leeds Odeon
Brudd i turneen
4. november London England Royal Variety Show, Prince of Wales Theatre
«Will the people in the cheaper seats clap your hands? And for the rest of you, if you'll just rattle your jewelry»
Turneen fortsatte
5. november Slough England Adelphi
6. november Northampton ABC
7. november Dublin Irland Adelphi
8. november Belfast Nord-Irland Ritz
9. november East Ham England Granada
10. november Birmingham Hippodrome
13. november Plymouth ABC
14. november Exeter ABC
15. november Bristol Colston Hall
16. november Bournemouth Winter Gardens
17. november Coventry Coventry Theatre
19. november Wolverhampton Gaumont
20. november Ardwick ABC
21. november Carlisle ABC
22. november Stockton-on-Tees Globe
23. november Newcastle-upon-Tyne City Hall
24. november Hull ABC
26. november Cambridge Regal
27. november York Rialto
28. november Lincoln ABC
29. november Huddersfield ABC
30. november Sunderland Empire
1. desember Leicester De Montfort Hall
2. desember London Grosvenor House Hotel
3. desember Portsmouth Guildhall
7. desember Liverpool Empire Theatre
7. desember Liverpool Odeon
8. desember Lewisham Odeon
9. desember Southend-on-Sea Odeon
10. desember Doncaster Gaumont
11. desember Scarborough Futurist Theatre
12. desember Nottingham Odeon
13. desember Southampton Gaumont
14. desember London Wimbledon Palais
The Beatles 1963 Christmas Shows
21. desember Bradford England Gaumont
22. desember Liverpool Empire Theatre
24. desember London Finsbury Park Astoria Theatre
26.-28. desember London Finsbury Park Astoria Theatre
30.-31. desember London Finsbury Park Astoria Theatre

1964[rediger | rediger kilde]

Dato Tettsted Land Lokale
The Beatles 1963 Christmas Shows (fortsetter)
1.-10. januar London England Finsbury Park Astoria Theatre
Vintershow i London
11. januar London England Palladium
Vintershow i Frankrike
15. januar Versailles Frankrike Cinema Cyrano
16. januar-
4. februar
Paris Olympia Theatre
Første USA-turné
The Beatles på John F. Kennedy internasjonale lufthavn, 7. februar 1964.
9. februar New York by USA The Ed Sullivan Show, CBS Studio 50
11. februar Washington Washington Coliseum
12. februar New York by Carnegie Hall
16. februar Miami The Ed Sullivan Show, Deauville Hotel
23. februar New York by The Ed Sullivan Show, CBS Studio 50
Innspilt 9. februar
Våren 1964, Storbritannia
19. april London England Around The Beatles TV spesial, IBC Studios
26. april Empire Pool
29. april Edinburgh Skottland ABC
30. april Glasgow Odeon
31. mai London England Prince of Wales Theatre
Første verdensturné
4. juni København Danmark K.B. Hallen (med Jimmie Nicol)
5. juni Hillegom Nederland Treslong. TV-opptreden for VARA (med Jimmie Nicol)
6. juni Amsterdam Rundtur på kanalene (med Jimmie Nicol)
6. juni Hoorn Veilinghallen (med Jimmie Nicol)
10. juni Hongkong Hongkong Princess Theatre (med Jimmie Nicol)
12. juni Adelaide Australia Centennial Hall (med Jimmie Nicol)
13. juni
15. juni Melbourne Festival Hall (Ringo Starr tilbake)
16. juni
17. juni
18. juni Sydney Sydney Stadion
19. juni
20. juni
22. juni Wellington New Zealand Wellington Town Hall
23. juni
24. juni Auckland Auckland Town Hall
25. juni
26. juni Dunedin Dunedin Town Hall
27. juni Christchurch Majestic Theatre
29. juni Brisbane Australia Brisbane Festival Hall
30. juni
12. juli Brighton England Hippodrome Theatre
19. juli Blackpool ABC Cinema
23. juli London London Palladium
26. juli Blackpool Blackpool Opera House
28. juli Stockholm Sverige Johanneshovs Isstadion
29. juli
2. august Bournemouth England Gaumont
9. august Scarborough Futurist Theatre
16. august Blackpool Blackpool Opera House
Andre USA-turné (+ Canada)
19. august Daly City USA Cow Palace
20. august Las Vegas Convention Hall
21. august Seattle Seattle Center Coliseum
22. august Vancouver Canada Empire Stadium
23. august Los Angeles USA Hollywood Bowl
26. august Morrison Red Rocks Amphitheatre
27. august Cincinnati Cincinnati Gardens
28. august New York by Forest Hills Stadium
29. august
30. august Atlantic City Convention Hall
2. september Philadelphia Convention Hall
3. september Indianapolis Indiana State Fairgrounds
4. september Milwaukee Milwaukee Arena
5. september Chicago International Amphitheatre
6. september Detroit Olympia Stadium
7. september Toronto Canada Maple Leaf Gardens
8. september Montreal Montreal Forum
11. september Jacksonville USA Gator Bowl Stadium
12. september Boston Boston Garden
13. september Baltimore Baltimore Civic Center
14. september Pittsburgh Civic Arena
15. september Cleveland Public Auditorium
16. september New Orleans City Park Stadium
17. september Kansas City Municipal Stadium
18. september Dallas Memorial Auditorium
20. september New York by Paramount Theater
Høstturné
9. oktober Bradford England Gaumont
10. oktober Leicester De Montfort Hall
11. oktober Birmingham Birmingham Odeon
13. oktober Wigan ABC
14. oktober Manchester ABC
15. oktober Stockton-on-Tees Globe
16. oktober Hull ABC
19. oktober Edinburgh Skottland ABC
20. oktober Dundee Caird Hall
21. oktober Glasgow Odeon
22. oktober Leeds England Odeon
23. oktober Kilburn Gaumont State Cinema
24. oktober Walthamstow Granada
25. oktober Brighton Hippodrome
28. oktober Exeter ABC
29. oktober Plymouth ABC
30. oktober Bournemouth Gaumont
31. oktober Ipswich Gaumont
1. november Finsbury Park Astoria
2. november Belfast Nord-Irland King's Hall
4. november Luton England Ritz
5. november Nottingham Odeon
6. november Southampton Gaumont
7. november Cardiff Wales Capitol Centre
8. november Liverpool England Liverpool Empire Theatre
9. november Sheffield City Hall
10. november Bristol Colston Hall
The Beatles 1964 Christmas Shows
24.-26. desember London England Hammersmith Odeon
28.-31. desember


1965[rediger | rediger kilde]



1-2. januar Another Beatles Christmas Show, Odeon Cinema, London
4-9. januar Another Beatles Christmas Show, Odeon Cinema, London
11-16. januar Another Beatles Christmas Show, Odeon Cinema, London
SLUTT

11. april NME Poll Winners Concert, Empire Pool, Wembley

Europaturné 1965[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: The Beatles 1965 European Tour


20. juni Palais De Sports, Paris
22. juni Palais d'Hiver, Lyon
24. juni Velodromo, Milano
25. juni Palazzo dello Sport, Genève
27-28 . juni Teatro Adriano, Roma
30. juni Palais des Fetes, Nice
2. juli Plaza de Toros de Madrid, Madrid
3. juli Plaza de Toros Monumental, Barcelona
TURNÉSLUTT

1. august ABC Theatre, Blackpool

USA-turnéen 1965[rediger | rediger kilde]

. august 15 Shea Stadium, New York City
. august 17 Maple Leaf Gardens, Toronto
. august 18 Atlanta Stadium, Atlanta
. august 19 Sam Houston Coliseum, Houston
. august 20 Comiskey Park, Chicago
. august 21 Metropolitan Stadium, Bloomington
. august 22 Memorial Coliseum, Portland
. august 28 Balboa Stadium, San Diego
. august 29 Hollywood Bowl, Los Angeles
. august 30 Hollywood Bowl, Los Angeles
. august 31 Cow Palace, San Francisco

Englandsturnéen 1965[rediger | rediger kilde]


3. desember Odeon, Glasgow
4. desember City Hall, Newcastle
5. desember Empire, Liverpool
7. desember Apollo, Ardwick, Manchester
8. desember City Hall, Sheffield
9. desember Odeon, Birmingham
10. desember Odeon Hammersmith
11. desember Astoria, Finsbury Park
12. desember Capitol, Cardiff

1966[rediger | rediger kilde]



1. mai NME Poll Winners Concert, Empire Pool, Wembley

TYSKLAND OG JAPAN, 1966
24. juni Circus-Krone-Bau, München, Tyskland
25. juni Grugahalle, Essen, Tyskland
26. juni Ernst Merck Halle, Hamburg, Tyskland
30. juni – 2. juli Nippon Budokan, Tokyo, Japan
4. juli Rizal Memorial Football Stadium, Manila, Philippinene

NORD-AMERICA, 1966
12. august International Amphitheatre, Chicago
13. august Olympia Stadium, Detroit
14. august Municipal Stadium, Cleveland
15. august D.C. Stadium, Washington D.C.
16. august Philadelphia Stadium, Philadelphia
17. august Maple Leaf Gardens, Toronto
18. august Suffolk Downs Racetrack, Boston
19. august Mid-South Coliseum, Memphis
21. august Crosley Field, Cincinnati
21. august Busch Stadium, St Louis
23. august Shea Stadium, New York
25. august Seattle Coliseum, Seattle
28. august Dodger Stadium, Los Angeles
29. august Candlestick Park, San Francisco

1969[rediger | rediger kilde]

30. januar 1969 Rooftop Concert, Apple Corps, London, (med Billy Preston).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  • Tom Schultheiss: The Beatles. A Day in the Life. The Day-by-Day Dairy 1960-1970. Omnibus Press. London 1980. ISBN 0-86001-809-1