Mal Evans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mal Evans
Født27. mai 1935[1]Rediger på Wikidata
Liverpool
Død5. jan. 1976[1]Rediger på Wikidata (40 år)
Los Angeles
BeskjeftigelseRoad manager, personlig assistent, plateprodusent, selvbiograf, komponist, ingeniør, manager, produsent, næringslivsleder Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

Malcolm Frederick «Mal» Evans (født 27. mai 1935 i Liverpool, Storbritannia, død 5. januar 1976 i Los Angeles, USA) var The Beatles' roadie og personlige assistent, i tillegg til en pesonlig venn av medlemmene. Evans ble beskrevet som en snill ung mann med et skremmende utseende av en av Epsteins ansatte. Mal Evans var 1,97 høy, og med en kraftig kropp.

Evans' rolle begrenset seg ikke til jobbeskrivelsen, og han hjalp til under innspillingene og deltok i enkelte av filmene i svært korte klipp (Han bærer en bass mens John Lennon prater med en dame som synes han ser litt ut som John Lennon i «A Hard Day's Night», og dukker opp som forvirret svømmer to ganger i «Help!» og magiker i «Magical Mystery Tour»). Enda The Beatles stoppet turneringen i 1966, fortsatte Evans å jobbe som assistent fram til bruddet i 1970.

Evans hadde også enkelte sideprosjekter, blant annet som plateprodusent for blant andre Badfinger. I 1976 ble han drept da politiet i Los Angeles fikk høre av kjæresten at han var forvirret og hadde et skytevåpen. Våpenet var en luftpistol, men politiet tok feil og skjøt og drepte ham. Han etterlot seg to barn, Gary (født 1961) og Julie (1966) Evans.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, Find a Grave-ID 13761879, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]