A Hard Day's Night (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
A Hard Day's Night
Nasjonalitet Storbritannia
Språk Engelsk
Sjanger komedie
Regissør Richard Lester
Manus Alun Owen
Produsent Walter Shenson
Medvirkende The Beatles
Musikk The Beatles
George Martin
Sjeffotograf Gilbert Taylor
Klipp John Jympson
Filmselskap United Artists
Utgitt 6. juli 1964 (Storbritannia)
11. august 1964 (USA)
Lengde 87 minutter min
Budsjett ~NOK1,632,000
Totalomsetning ~NOK20,400,000
Oppfølger Help!

A Hard Day's Night er en britisk film fra 1964, skrevet av Alun Owen og regissert av Richard Lester, med gruppemedlemmene i The Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr) i hovedrollene. Filmen er originalt utgitt av filmselskapet United Artists.

Til tross for at samtiden så på dette som en lettere underholdningsfilm, er den tatt med i filmutvalget i den amerikanske boka 1001 Movies You Must See Before You Die fra 20043.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter en lengre sekvens hvor medlemmene av The Beatles klarer å rømme fra sine fans, kommer de ombord på toget til London, hvor deres neste konsert skal finne sted. På toget møter de Pauls bestefar, som tar følge med dem på resten av turen.

Framme i London blir de alle sammen plassert i et hotellrom, som de av manageren sin får forbud mot å forlate før konserten. Som følge av dette sniker de seg ut og besøker istedenfor et casino. Her klarer Pauls bestefar å havne i trøbbel, men gruppen blir i siste liten hentet til teateret hvor konserten skal foregå. Forberedelsene til forestillingen tar så lang tid at bestefaren klarer å overbevise Ringo om at det han trenger er litt tid for seg selv. Ringo drar dermed ut på en ensom spasertur gjennom byen. Da de andre bandmedlemmene oppdager dette, blir de fortvilet og begynner å lete etter ham. Imens blir Paul og bestefaren hans arrestert ved en misforståelse, men slipper unna idet resten av bandet oppdager dem og får dem med tilbake til teateret akkurat tidsnok.