Harrisongs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harrisongs Ltd.
Org.formLimited
BransjeMusikkpublisering
Etablert1964
Hovedkontor27 Ovington Square i London
Grunnlegger(e)George Harrison
NøkkelpersonerGeorge Harrison

Harrisongs Ltd. er et musikkpubliseringsselskap, stiftet i 1964 av musiker og låtskriver George Harrison, et medlem av The Beatles.[1] Hovedkvarteret ligger i 27 Ovington Square i Londons Knightsbridge distrikt, i den samme bygningen som huser Apple Corps.

Harrisons tidligste komposisjoner (blant annet «Don't Bother Me», hans første, som kom ut på albumet With The Beatles og på Meet the Beatles!) ble publisert av Northern Songs. Dette selskapet ble stiftet i 1963 av Dick James og Brian Epstein på vegne av John Lennon og Paul McCartney, som sto for den største delen av låtskrivingen i the Beatles. Harrison og Ringo Starr hadde begge signert kontrakter med Northern Songs, men ingen var særlig fornøyd med de rettigheter de fikk og deres lave status i selskapet. Harrison skrev «Only a Northern Song» som en kommentar til hvordan Northern Songs pleide å behandle hans sanger. Harrison og Starr lot deres kontrakt med Northern Songs gå ut i 1968, og det var først da at Harrison aktiviserte selskapet Harrisongs.

Harrisons nye selskap utga hans siste Beatles-sanger, blant annet «Here Comes the Sun» og «Something» og hans første sanger fra tiden etter the Beatles, blant annet sangene fra All Things Must Pass. I 1973 tildelte Harrison utgiverrettighetene til albumet Living in the Material World til Material World Charitable Foundation, en veldedighetsorganisasjon han hadde stiftet for å hjelpe sultrammede land.

Harrisons album fra 1974, Dark Horse og senere utgivelser ble først utgitt av Ganga Publishing, B.V. i USA, og av Oops Publishing i Storbritannia og andre deler av verden. De er nå utgitt av Umlaut Corporation som er kontrollert av hans enke Olivia.

Harrisongs Limited utgir nå sangene til Harrisons sønn Dhani og hans musikalske prosjekt thenewno2.

Referanser[rediger | rediger kilde]