Ane Sofie Tømmerås

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Ane Sofie Tømmerås (født 18. februar 1966 i Halden, Østfold) er en norsk politiker (Ap). Hun ble innvalgt på Stortinget fra Østfold i 1993 og møtte fast fram til valget i 2001. Hun var vararepresentant i perioden 2001–2005. Hun er utdannet juris, og jobber nå som advokat.

Thorbjørn Jagland fikk i 1999 den pinlige oppgaven å måtte unnskylde stortingsrepresentant Ane Tømmerås oppførsel, etter at hun løy om uttalelser fra høyesterettsjustitiarius Carsten Smith. Smith var svært kritisk til Ap-kvinnenes såkalte tipshefte til de partiutnevnte kvinnelige lekdommerne. Han kalte dette for «et klart overtramp overfor domstolene».

Saken ble tatt opp på Arbeiderpartiets gruppemøte, hvor Ane Sofie Tømmerås skal ha fortalt at hun selv hadde snakket med Carsten Smith og at han hadde nyansert kritikken sin. I ettertid benektet hun overfor TV 2 å ha sagt dette.

Partileder Thorbjørn Jagland sa at man ikke skulle misbruke en tredjeperson - eller sitere en tredjeperson feilaktig i et internt gruppemøte. "Med en gang jeg ble klar over at den opplysningen Tømmerås ga i stortingsgruppen ikke var riktig, så tok jeg initiativ til at dette skulle bli rettet opp i forhold til stortingsgruppen slik at misforståelsen ikke skulle leve videre" sa Jagland til TV 2 i et intervju. Jagland skal deretter selv ha tatt kontakt med Carsten Smith for å beklage det inntrufne.[1]

Stortingskomitéer[rediger | rediger kilde]

Ane Sofie Tømmerås har skrevet en bok om billighetserstatning og tilgrensede erstatningsordninger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)