Liste over norske alpinanlegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over norske alpinanlegg er en ukomplett liste over slike anlegg. Lista må gjennomgås med hensyn til navn på de enkelte anleggene, i tillegg til at den må kompletteres.

Norske alpinanlegg[rediger | rediger kilde]

Høyde moh. er høyeste høyde i anlegget.

Agder[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. km trasé Geografisk posisjon
Vegårshei ski- og aktivitetssenter Vegårshei Vegårshei Agder 1 1 80 251 58°45′15″N 8°51′26″Ø
Brokke alpinsenter Brokke Valle Agder 3 5 230 780 4 59°05′38″N 7°27′00″Ø
Hovden skisenter Hovden i Setesdal Bykle Agder 8 27 420 1180 34 59°34′08″N 7°20′55″Ø
Bortelid skisenter Bortelid Åseral Agder 6 14 231 810 6 58°49′29″N 7°28′27″Ø
Eikerapen alpinsenter Eikerapen Åseral Agder 2 6 300 680 2 58°32′30″N 7°21′48″Ø
Knaben alpinanlegg Kvinesdal Kvinesdal Agder 1 3 180 705 3 58°39′59″N 6°59′07″Ø
Krågeland alpinsenter Kvinesdal Kvinesdal Agder 2 3 151 563 58°30′26″N 6°51′43″Ø
Bjørnestad skisenter Sirdal Sirdal Agder 1 2 200 584 2 58°39′43″N 6°35′37″Ø
Egersund skisenter Sirdal Sirdal Agder 58°38′06″N 6°30′40″Ø
Sirdal Skisenter Sirdal Sirdal Agder 9 22 830 58°53′00″N 6°51′00″Ø
Tjørhomfjellet/Ålsheia skisenter Sirdal Sirdal Agder 9 23 364 928 17 58°54′38″N 6°50′19″Ø
Ådneram skitrekk Sirdal Sirdal Agder 4 4 255 759 4 59°01′24″N 6°55′21″Ø
Fidjeland skitrekk Sirdal Sirdal Agder 3 3 360 981 5 58°57′41″N 6°55′51″Ø
Ljosland skisenter Ljosland Åseral Agder 2 5 293 650 2 58°47′03″N 7°19′54″Ø

Innlandet[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. km trasé Geografisk posisjon
Liertoppen skisenter Ingeberg Hamar Innlandet 1 6 100 60°52′35″N 11°07′17″Ø
Tørudbakken skisenter Brumunddal Ringsaker Innlandet 60°52′44″N 10°57′55″Ø
Øvernløypa alpinbakke Stavsjo Ringsaker Innlandet 1 2 131 60°48′52″N 10°49′30″Ø
Budor skitrekk Løten Løten Innlandet 2 5 108 3 60°57′01″N 11°17′17″Ø
Renåfjellet skitrekk Rendalen Rendalen Innlandet 1 4 215 61°42′55″N 11°17′32″Ø
Fjellsyn skitrekk Dalholen Folldal Innlandet 2 2 106 62°10′48″N 9°48′34″Ø
Fulufjellet alpinsenter Fulufjellet Trysil Innlandet 2 9 230 730 9 61°23′27″N 12°44′45″Ø
Sjusjøen skisenter Sjusjøen Ringsaker Innlandet 3 8 250 950 7 61°09′08″N 10°39′17″Ø
Trysilfjellet Trysil Trysil Innlandet 32 65 685 1130 71 61°18′29″N 12°14′05″Ø
Digeråsen skisenter Rena Åmot Innlandet 2 5 218 700 5,5 61°10′18″N 11°17′32″Ø
Røros alpinsenter Hummelfjell Os Os Hedmark 4 7 210 660 6
Savalen skiheiser Savalen Tynset Hedmark 4 7 200
Nordseter skisenter Lillehammer Lillehammer Innlandet 850 1 61°10′57″N 10°37′09″Ø
Grotli skiheiser Skjåk Skjåk Innlandet 2 5 62°01′02″N 7°37′51″Ø
Galdhøpiggen sommerskisenter Bøverdalen Lom Innlandet 1 1 350 2200 2 61°40′22″N 8°22′14″Ø
Fefor skisenter Vinstra Nord-Fron Innlandet 61°32′21″N 9°38′31″Ø
Mysusæter skianlegg Otta Sel Innlandet 61°48′24″N 9°40′54″Ø
Wadahl skiheiser Gålå Sør-Fron Innlandet 3 6 200 61°30′19″N 9°47′05″Ø
Ringebufjellet skisenter Ringebu Ringebu Innlandet 2 3 143 61°40′24″N 10°05′17″Ø
Skjerdingen skiheis Ringebu Ringebu Innlandet 850 61°42′30″N 10°34′13″Ø
Dalseter skiservice Espedalen Gausdal Innlandet 1 2 140 1 61°23′04″N 9°36′55″Ø
Jomfruslettheisen Etnedal Etnedal Innlandet 1 3 108 61°01′53″N 9°41′35″Ø
Brattstølen skisenter Tisleidalen Nord-Aurdal Innlandet 60°51′55″N 9°11′43″Ø
Beitostølen skisenter Beitostølen Øystre Slidre Innlandet 7 13 200 1030 12 61°14′58″N 8°54′25″Ø
Beito alpinsenter Beitostølen Øystre Slidre Innlandet 2 8 360 61°13′40″N 8°49′24″Ø
Bjorli alpinanlegg Bjorli Lesja Innlandet 6 11 650 1260 20 62°15′55″N 8°12′42″Ø
Dombås skiheiser Dombås Dovre Innlandet 2 4 350 1110 62°04′35″N 9°08′43″Ø
Tyin-Filefjell skisenter Filefjell Vang Innlandet 5 14 450 1230 17 61°11′19″N 8°13′05″Ø
Gålå skiarena Gålå Sør-Fron Innlandet 8 15 315 1150 19 61°39′00″N 9°48′00″Ø
Hafjell alpinsenter Hafjell Øyer Innlandet 18 33 864 1059 44 61°14′15″N 10°28′31″Ø
Kvitfjell Alpinanlegg Fåvang Ringebu Innlandet 14 24 854 1039 39 61°28′12″N 10°09′39″Ø
Lemonsjø Jotunheimen alpinsenter Lemonsjøen Vågå Innlandet 3 5 400 1200 10 61°45′20″N 9°04′15″Ø
Skeikampen alpinsenter Skeikampen Gausdal Innlandet 10 17 350 1130 21 61°20′32″N 10°05′23″Ø
Spåtind Nordre Land Nordre Land Innlandet 2 2 150 1100 3 61°07′12″N 9°53′29″Ø
Valdres alpinsenter Aurdal Nord-Aurdal Innlandet 4 11 360 1060 10 60°56′09″N 9°25′09″Ø
Vaset skiheiser Vaset Vestre Slidre Innlandet 2 3 1050 7 60°59′11″N 8°58′00″Ø

Møre og Romsdal[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. km trasé Geografisk posisjon
Ørsta skisenter Bondalseidet Ørsta Møre og Romsdal 4 7 550 8 62°09′04″N 6°17′13″Ø
Tusten skiheiser Molde Molde Møre og Romsdal 4 15 560 15 62°45′59″N 7°15′44″Ø
Hjelset skisenter Molde Molde Møre og Romsdal 1 1 62°47′29″N 7°30′59″Ø
Freikollheisen Kristiansund Kristiansund Møre og Romsdal 1 179 0,7 63°02′53″N 7°46′52″Ø
Spjelkavikheisen Spjelkavik Ålesund Møre og Romsdal 1 1 300 313 62°27′37″N 6°22′54″Ø
Volda skisenter Volda Volda Møre og Romsdal 2 3 335 320 11 62°09′17″N 6°09′05″Ø
Stordal alpinsenter Stordal Fjord Møre og Romsdal 4 5 343 7 62°24′31″N 7°12′44″Ø
Ørskogfjell skisenter Vestnes Vestnes Møre og Romsdal 2 4 300 6 62°32′18″N 6°57′55″Ø
Rauma skisenter Rauma Rauma Møre og Romsdal 1 3 300 4 62°35′49″N 7°38′52″Ø
Solbjøra skileikanlegg Eidsvåg i Romsdal Molde Møre og Romsdal 1 62°46′38″N 8°02′05″Ø
Børsetlia alpinanlegg Alvundeid Sunndal Møre og Romsdal 62°46′29″N 8°32′39″Ø
Surnadal alpinsenter Sæterlia Surnadal Møre og Romsdal 1 7 62°57′54″N 8°40′47″Ø
Strandafjellet Stranda Stranda Møre og Romsdal 7 12 800 1230 25 62°17′25″N 6°50′24″Ø
Sunnmørsalpane Skiarena Fjellseter Sykkylven Sykkylven Møre og Romsdal 5 14 495 865 16 62°20′13″N 6°45′51″Ø

Nordland[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. km trasé Geografisk posisjon
Ankenes alpinanlegg Ankenes Narvik Nordland 2 8 320 407 5 68°24′48″N 17°23′23″Ø
Narvikfjellet skisenter Narvik Narvik Nordland 6 13 878 1003 20 68°25′18″N 17°28′56″Ø
Skillevollen alpinsenter Båsmoen Rana Nordland 3 4 270 310 3 66°20′16″N 14°05′32″Ø
Vestvatn alpinanlegg Bodø Bodø Nordland 3 5 311 486 6 67°04′14″N 14°58′26″Ø
Kjemsåsen alpinsenter Vefsn Vefsn Nordland 3 8 270 550 65°50′17″N 13°21′30″Ø
Glomfjord alpinsenter Glomfjord Meløy Nordland 2 4 372 515 1,5 66°49′13″N 13°57′30″Ø
Lofoten alpinsenter Vestvågøy Vestvågøy Nordland 2 2 303 325 68°08′00″N 13°49′10″Ø
Sulitjelma Fjellandsby Sulitjelma Fauske Nordland 1 7 138 558 7 67°05′28″N 16°03′47″Ø
Ånstadblåheia skitrekk Sortland Sortland Nordland 1 1 268 503 2 68°43′16″N 15°22′31″Ø
Kongstind Alpinsenter Svolvær Vågan Nordland 5 280 302 68°14′58″N 14°31′51″Ø
Lødingen Slalombakke Lødingen Lødingen Nordland 1 1 38 92

Oslo[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. Geografisk posisjon
Jerikobakken Lindeberg Oslo Oslo 2 2 37 197 59°55′56″N 10°53′16″Ø
Leirskallen skisenter Leirskallen Oslo Oslo 1 2 57 155 59°51′36″N 10°49′45″Ø
Lia skisenter Liastua Oslo Oslo 1 1 37 234 59°57′56″N 10°55′54″Ø
Oslo skisenter Grefsenkollen Grefsenåsen Oslo Oslo 4 6 144 371 59°57′32″N 10°48′25″Ø
Oslo vinterpark Tryvann Tryvannshøgda Oslo Oslo 11 18 381 530 59°59′25″N 10°37′56″Ø
Sloreåsen Skibakke Ljan/Nordstrand Oslo Oslo 1 1 66 90 59°50′48″N 10°47′37″Ø

Rogaland[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. km trasé Geografisk posisjon
Stavtjørn alpinsenter Bjerkreim Bjerkreim Rogaland 4 4 250 6 58°42′14″N 6°21′47″Ø
Gilja skiheis Gjesdal Gjesdal Rogaland 1 3 180 2 58°49′14″N 6°17′46″Ø
Gullingen skisenter Suldal Suldal Rogaland 1 3 137 2 59°24′54″N 6°27′54″Ø
Sauda skisenter Saudasjøen Sauda Rogaland 6 11 500 850 13 59°37′28″N 6°14′43″Ø

Troms og Finnmark[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh km trasé Geografisk posisjon
Målselv fjellandsby Bardufoss Målselv Troms og Finnmark 4 9 435 543 13 69°04′45″N 18°43′25″Ø
Sollifjellet alpinsenter Harstad Harstad Troms og Finnmark 1 2 320 531 7 68°48′07″N 16°24′14″Ø
Tromsø alpinsenter Kroken Tromsø Troms og Finnmark 3 6 550 4 69°40′37″N 19°04′15″Ø
Steilia alpinsenter Setermoen Bardu Troms og Finnmark 1 2 284 371 3 68°51′11″N 18°23′58″Ø
Sandviklia alpinanlegg Finnsnes Senja Troms og Finnmark 1 2 222 334 69°14′23″N 18°01′57″Ø
Lyngseidet skitrekk Lyngseidet Lyngen Troms og Finnmark 1 2 151 213 1 69°34′39″N 20°11′58″Ø
Alta ski- og alpinsenter Alta Alta Troms og Finnmark 2 6 210 270 6 70°02′08″N 23°32′12″Ø
Nordkapp Alpinklubb Honningsvåg Nordkapp Troms og Finnmark 1 2 202 230 70°59′25″N 26°02′00″Ø
Sandnes alpinsenter Sandnes (Sør-Varanger) Sør-Varanger Troms og Finnmark 1 2 123 125 1 69°40′19″N 29°55′42″Ø
Hammerfest Alpinklubb Hammerfest Hammerfest Troms og Finnmark 1 1 160 300 1
Skaidi Alpin Skaidi Hammerfest Troms og Finnmark 2 4 235 290 5

Trøndelag[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. km trasé Geografisk posisjon
Knyken skisenter Orkdal Orkland Trøndelag 2 4 3 63°15′44″N 9°44′41″Ø
Løkken alpinbakke Løkken Verk Orkland Trøndelag 1 1 110 220 63°05′48″N 9°41′34″Ø
Vassfjellet skisenter Klæbu Trondheim Trøndelag 5 11 460 15 63°15′56″N 10°24′04″Ø
Ålen skisenter Ålen Holtålen Trøndelag 1 5 336 720 8 62°50′12″N 11°18′04″Ø
Tydal skisenter Tydal Tydal Trøndelag 2 3 190 600 3 62°57′47″N 11°47′23″Ø
Nerskogen skisenter Rennebu Rennebu Trøndelag 3 5 352 5 62°46′24″N 9°36′36″Ø
Oppdal skisenter Oppdal Oppdal Trøndelag 18 39 715 1300 56 62°36′05″N 9°41′08″Ø
Gråkallen skisenter Trondheim Trondheim Trøndelag 2 385 4 63°25′07″N 10°16′00″Ø
Steinan skitrekk Trondheim Trondheim Trøndelag 1 2 45 150 63°24′07″N 10°26′28″Ø
Grong skisenter Grong Grong Trøndelag 4 15 475 700 10 64°23′40″N 12°19′12″Ø
Meråker alpinsenter Meråker Meråker Trøndelag 4 12 240 8 63°26′39″N 11°40′49″Ø
Blakkhaugen alpinsenter Overhalla Overhalla Trøndelag 1 3 180 64°30′16″N 12°02′54″Ø
Lierne skisenter Lierne Lierne Trøndelag 1 2 143 64°26′47″N 13°43′11″Ø
Torsbustaden alpinsenter Skogn Levanger Trøndelag 2 3 175 230 3 63°41′09″N 11°18′21″Ø
Sæli skisenter (nedlagt) Steinkjer Steinkjer Trøndelag 63°54′29″N 11°37′09″Ø
Børgefjellsenteret Limingen Røyrvik Trøndelag 2 5 123 583 3 64°53′19″N 13°31′07″Ø

Vestfold og Telemark[rediger | rediger kilde]

Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. Geografisk posisjon
Svarstad skisenter Lågendalen Larvik Vestfold og Telemark 4 7 240 400 59°23′47″N 9°55′53″Ø
Høgåsbakken Alpinsenter Botne Holmestrand Vestfold og Telemark 2 2 59°30′50″N 10°13′40″Ø
Svanstul skisenter Skien Skien Vestfold og Telemark 1 2 45 59°23′19″N 9°25′36″Ø
Siljan skisenter Siljan Siljan Vestfold og Telemark 2 4 230 59°16′53″N 9°40′37″Ø
Vierli skisenter Vierli Vinje Vestfold og Telemark 5 9 180 1000 59°44′43″N 8°10′12″Ø
Gausta skisenter Gaustablikk Tinn Vestfold og Telemark 13 35 550 1250 59°52′53″N 8°44′09″Ø
Gaustabanen Gaustatoppen Tinn Vestfold og Telemark 1 650 1800
Gautefall alpinsenter Gautefall Drangedal Vestfold og Telemark 7 17 200 700 59°03′38″N 8°43′35″Ø
Hallbjønnsekken Dalen Tokke kommune Vestfold og Telemark 2 4 330 1100 59°27′17″N 7°58′49″Ø
Haukelifjell skisenter Haukelifjell Vinje Vestfold og Telemark 4 6 305 1150 59°46′51″N 7°20′09″Ø
Lifjell Bø i Telemark Midt-Telemark Vestfold og Telemark 3 5 220 810 59°28′21″N 9°01′38″Ø
Rauland skisenter Rauland Vinje Vestfold og Telemark 9 26 245 1130 59°44′19″N 8°08′10″Ø
Raulandsfjell alpinsenter Raulandsgrend Vinje Vestfold og Telemark 2 4 360 1000 59°43′17″N 8°00′02″Ø
Vrådal panorama skisenter Vrådal Kviteseid Vestfold og Telemark 5 15 473 740 59°18′35″N 8°26′22″Ø

Vestland[rediger | rediger kilde]

– i tabellen betyr at verdien mangler
Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. Geografisk posisjon
Fjellhaugen skisenter Kvinnherrad Kvinnherad Vestland 1 2 174 59°51′04″N 6°03′56″Ø
Folgefonn sommarskisenter Jondal Ullensvang Vestland 2 3 250 1450 60°13′36″N 6°26′02″Ø
Sysendalen skisenter Eidfjord Eidfjord Vestland 1 3 210 60°24′47″N 7°20′12″Ø
Haugsåsen skisenter Granvin Voss Vestland 1 1 90 60°32′44″N 6°44′54″Ø
Oppheimsheisen Vossestrand Voss Vestland 2 2 250 60°47′37″N 6°34′32″Ø
Bygdastølen skiheis Fusa Bjørnafjorden Vestland 60°15′45″N 5°49′02″Ø
Stordalen skisenter Masfjorden Masfjorden Vestland 1 1 496 60°57′06″N 5°41′00″Ø
Eikedalen skisenter Eikedalen Samnanger Vestland 8 13 470 920 60°23′44″N 5°54′46″Ø
Finse skisenter Finse Ulvik Vestland 1 1 200 1222 60°36′14″N 7°30′13″Ø
Kvamskogen ski-eldorado Kvamskogen Kvam Vestland 3 7 205 580 60°22′16″N 5°58′03″Ø
Røldal skisenter Røldal Ullensvang Vestland 6 13 500 1300 59°49′24″N 6°44′25″Ø
Voss Fjellandsby Myrkdalen Voss Vestland 7 16 600 1060 60°50′00″N 6°27′00″Ø
Voss resort fjellheisar Bavallstunet Voss Vestland 12 14 750 990 60°37′45″N 6°36′03″Ø
Siplo skisenter Høyanger Høyanger Vestland 2 3 272 61°13′40″N 6°02′40″Ø
Kleppa skisenter Leikanger Sogndal Vestland 1 1 120 61°11′41″N 6°49′01″Ø
Hodlekve skisenter Sogndal Sogndal Vestland 2 5 315 500 61°17′25″N 6°59′09″Ø
Sunnfjord skisenter Førde Sunnfjord Vestland 2 4 200 61°28′31″N 5°44′19″Ø
Breimsbygda skisenter Gloppen Gloppen Vestland 4 5 250 600 61°45′56″N 6°30′19″Ø
Stryn sommarskisenter Stryn Stryn Vestland 2 8 520 61°57′19″N 7°21′37″Ø
Stryn skisenter Stryn Stryn Vestland 4 5 350 1000 61°55′58″N 6°45′22″Ø
Harpefossen skisenter Nordfjordeid Stad Vestland 5 9 700 780 61°57′27″N 5°55′52″Ø
Jølster skisenter Vassenden Sunnfjord Vestland 4 4 230 780 61°28′56″N 6°05′28″Ø
Sogn skisenter Hafslo Luster Vestland 2 5 550 880 61°20′09″N 7°12′59″Ø

Viken[rediger | rediger kilde]

Alpinanlegg Sted Kommune Fylke Heis Trasé Fallhøyde moh. km trasé Geografisk posisjon
Vardåsen skisenter Borgen Asker Viken 2 2 130 59°48′40″N 10°25′51″Ø
Søndre Bjanes alpinsenter (nedlagt) Fetsund Lillestrøm Viken 1 1 35 140
Kirkerudbakken skisenter Kirkerud Bærum Viken 3 2 120 59°54′19″N 10°28′51″Ø
Kolsås skisenter Kolsås Bærum Viken 3 2 150 59°56′11″N 10°31′19″Ø
Lommedalen skisenter Lommedalen Bærum Viken 2 2 141 59°57′19″N 10°28′53″Ø
Hurdal skisenter Hurdal Hurdal Viken 4 10 285 7 60°27′53″N 11°04′04″Ø
Varingskollen Hakadal Nittedal Viken 5 5 400 60°06′13″N 10°50′34″Ø
Nylendlia skianlegg Kjeller Lillestrøm Viken 1 1 63 172 59°58′58″N 11°01′05″Ø
Nannestad skisenter Maura Nannestad Viken 1 2 150 60°15′48″N 11°01′25″Ø
Kniplia skisenter Gjerdrum Gjerdrum Viken 1 1 86 308 60°03′51″N 11°00′33″Ø
Bjørkelangen skisenter Bjørkelangen Aurskog-Høland Viken 59°53′11″N 11°32′43″Ø
Marikollen skisenter Fjerdingby Rælingen Viken 2 3 146 340 59°55′20″N 11°03′29″Ø
Ingierkollen slalåmsenter Kolbotn Nordre Follo Viken 2 3 115 59°48′08″N 10°47′36″Ø
Trolldalen skisenter (stengt) Siggerud Nordre Follo Viken 59°47′13″N 10°52′31″Ø
Brattbakken Nesodden Nesodden Viken 1 1 70 172 59°50′19″N 10°39′17″Ø
Vikersund alpinsenter Vikersund Modum Viken 2 1 555 59°58′02″N 10°01′04″Ø
Haglebu skisenter Haglebu Sigdal Viken 4 4 200 60°20′41″N 9°11′28″Ø
Bergerbakken alpinanlegg Hvittingfoss Kongsberg Viken 1 3 160 59°29′50″N 10°00′25″Ø
Ringkollen alpin Ringkollen Ringerike Viken 1 2 60°09′54″N 10°23′03″Ø
Nystølen skitrekk Nesbyen Nesbyen Viken 1 3 50 980 60°30′51″N 8°57′48″Ø
Ranten skitrekk Nesbyen Nesbyen Viken 1 2 130 1000 60°32′06″N 8°47′00″Ø
Liatoppen skisenter Liatoppen Ål Viken 1 2 110 60°40′11″N 8°37′18″Ø
Skarslia ski- og akesenter Bergsjøområdet Ål Viken 2 2 185 900 60°40′56″N 8°17′10″Ø
Dagali Fjellpark Dagali Hol Viken 2 5 220 900 60°23′44″N 8°25′23″Ø
Lia skisenter Geilo Hol Viken 850 60°27′48″N 8°21′52″Ø
Slaatta skisenter Geilo Hol Viken 4 7 140 60°32′20″N 8°12′42″Ø
Tempelseter skiheis Eggedal Sigdal Viken 1 3 60°16′22″N 9°24′40″Ø
Blefjellheisen Blefjell Flesberg Viken 1 3 130 59°48′11″N 9°23′45″Ø
Fagerfjell skisenter Blefjell Flesberg Viken 3 7 145 650 59°49′50″N 9°18′42″Ø
Vegglifjell skisenter Veggli Rollag Viken 1 3 160 1000 60°03′08″N 9°00′26″Ø
Drammen Skisenter Åssiden Drammen Viken 3 4 280 350 59°45′46″N 10°07′33″Ø
Geilo Geilo Hol Viken 20 40 378 800 34 60°32′24″N 8°12′00″Ø
Gol skisenter/Skagahøgdi Gol Gol Viken 3 6 699 1150 9 60°42′29″N 8°54′51″Ø
Storefjell ski- og akesenter Golsfjellet Gol Viken 2 1 699 10 60°48′18″N 8°57′00″Ø
Hallingskarvet skisenter Sudndalen Hol Viken 3 7 510 1244 14 60°38′47″N 8°01′41″Ø
Hemsedal skisenter Hemsedal Hemsedal Viken 22 48 810 1440 44 60°51′36″N 8°31′01″Ø
Kongsberg skisenter Kongsberg Kongsberg Viken 5 10 330 600 59°39′45″N 9°37′12″Ø
Nesbyen alpinsenter Nesbyen Nesbyen Viken 5 11 370 1100 13 60°32′12″N 9°01′41″Ø
Norefjell skisenter Norefjell Krødsherad Viken 11 22 1010 1190 25 60°13′14″N 9°35′55″Ø
Uvdal Alpinsenter Uvdal Nore og Uvdal Viken 3 9 620 1209 20 60°17′53″N 8°31′50″Ø
Ål skisenter Votndalen Ål Viken 7 6 475 1040 60°40′08″N 8°31′59″Ø
Kjerringåsen alpinsenter Sarpsborg Sarpsborg Viken 3 5 128 210 59°23′31″N 11°05′47″Ø
Middagsåsen sportssenter Våler i Østfold Våler i Østfold Viken 3 3 80 110 59°29′50″N 10°50′23″Ø
SNØ Lørenskog Lørenskog Viken 2 3 80 240
Solveiglia Turbofjølabakken Flateby Enebakk Viken 1 1 50 301

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]