Vardåsen skisenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vardåsen skisenter
KommuneAsker
FylkeViken
EierAsker kommune
Lokale klubberAsker Skiklubb, Frisk Asker
Etablert1968
NettstedNettside
Løypefakta
Høyeste punkt300
Laveste punkt160
Høydeforskjell140
Antall heiser2
Antall nedfarter2
Lengde alpinløyper600
Kart
Vardåsen skisenter
59°48′40″N 10°25′44″Ø

Vardåsen skisenter, på østsiden av Vardåsen, er det eneste større alpinanlegget i Asker. Foruten en bred nedfart på 600 meter med tallerkenheis, har det også en liten barnebakke med tautrekk. I 2013 ble anlegget kraftig oppgradert, og fikk nye snøkanoner med egen vannforsyning fra Bondivann. Skisenteret har en kafe med enkel servering, som drives av de lokale idrettslagene Frisk Asker og Asker Skiklubb. Det eies av kommunen, men driften er satt bort til et privat driftsselskap.

Vardåsen skisenter åpnet i 1968, og ga den voksende alpingruppen til Asker Skiklubb bedre treningsmuligheter. Flere norske alpinister på nasjonalt toppnivå har trent i Vardåsen. Blant disse er Karine Hesle, Stine Lise Hattestad, Tom Stiansen og Espen Lysdahl.

Skisenteret kan nås med buss fra Asker stasjon til endestoppet Barlindbekken, hvorfra det er 300 meter å gå til bakken. Det kan også nås fra Gullhella stasjonSpikkestadlinjen, hvorfra det er 600 meter å gå opp til bakken på en turvei gjennom skogen. Det er parkeringsplass i Trettestykket, 200 meter fra bakken.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]