Hafjell Alpinsenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 61°14′04″N 10°26′56″Ø

Hafjell Alpinsenter
Hafjell Alpinsenter
KommuneØyer
FylkeOppland
EierAlpinco
Løypefakta
Høyeste punkt1 030
Høydeforskjell835
Antall heiser15
Antall nedfarter30
SkiutleieJa

Hafjell Alpinsenter ligger i Øyer kommune omtrent 15 kilometer nord for Lillehammer. Det er et av Norges største alpinanlegg. Øverste startpunkt ligger 1 030 meter over havet og det har en fallhøyde på 835 meter. Under Vinter-OL 1994 ble det arrangert slalåm og storslalåm i anlegget. Etter OL ble Hafjell riksanlegg for slalåm og storslalåm. Anlegget ble åpnet i 1988 og i 1991 var anlegget ferdig utbygd for OL i 1994. Etter OL har anlegget blitt ytterligere utbygd og består i dag av 30 løyper som betjenes av en gondolbane, 3 stolheiser og 11 skitrekk. Terrengparken i Hafjell heter Hafjellparken og i 2013 ble den kåret til Norges beste terrengpark av DN. Hafjellparken består av Main Park, Frontyard og Backyard som retter seg mot ulike ferdighetsnivå for twintip og snowboard.

Hafjell Alpinsenter er i dag eid av Alpinco som også eier Kvitfjell Alpinanlegg, og det går gratis[trenger referanse] skibuss som tar ca 30 minutter mellom disse to skianleggene. Sammen danner de Norges største skidestinasjon med 73 km nedfarter. Et samarbeid med Skeikampen, Sjusjøen og Gålå innebærer at samme heiskort kan brukes i alle de 5 skianleggene, noe som betyr i alt over 117 km nedfarter og 45 heiser å velge mellom. Hafjell Alpinsenter er også tilknyttet et løypenettverk for langrenn på 600 km med spor som prepareres. Sesongstarten for Hafjell Alpinsenter er normalt medio november.

Det er mange alpinklubber som trener i anlegget, bl.a Lillehammer Skiklub og ØTI Hafjell Alpint.

Hafjell Bike Park er åpen vår, sommer og høst, og er et tilbud til downhillsyklister.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

OpplandstubbDenne Opplandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.