Eikerapen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Eikerapen ligger tett opptil fjellet ved enden av Ørevatn i Åseral i Vest-Agder.

Det har bodd folk på Eikerapen i over 500 år. Navnet kommer av at lia ned mot Ørevatn danner en «rap» og at det til alle tider har vokst mye eik i denne rapen.

I dag bor det sju personer og en hund på Eikerapen. I tillegg er det ca. hundre hytter. Eikerapen er Norges sydligste vinterdestinasjon med eget alpinsenter og milevis av skiløyper. Foruten alpinsenter har Eikerapen minigolfbane, turistsenter med langtidsutleie av hytter, pub, badeplasser og merkede turløyper sommer og vinter. Eikerapen ligger ved den sørligste delen av de norske langfjella og byr på naturopplevelser året rundt.

Vest i Eikerapen ligger Balnelia og Balnehommen. Stedet har fått navnet sitt fordi etter den sjeldne barlinden.

Det er ca. 10 km fra Eikerapen til kommunesenteret i Åseral, Kyrkjebygda. I Kyrkjebygd finnes bank, daglivarehandel med post, café, byggmarked, snøscooter-/atvbutikk og bensinstasjon.

Eikerapen er ett av tre hytte- og vintersportssentre i Åseral kommune. De andre er Bortelid og Ljosland, begge ca. 30 minutters kjøring fra Eikerapen.

Eikerapen Roots Festival arrangeres hvert år den første uka i august. Festivalen trekker hvert år rundt 6 000 gjester til den lille bygda.


Koordinater: 58°23′10,11″N 7°40′00,96″Ø