Åssiden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Drammen VGS

Åssiden er Drammens nest største bydel med 11 497 innbyggere (1. januar 2011)[1], og grenser mot Solbergelva i vest og Drammenselva i sør. Bebyggelsen på Åssiden består av eneboliger, rekkehus og blokker. I tillegg er det en del forretnings- og industrilokaler. Langs elva ligger Elveparken, en sammenhengende turvei med plenområde, lekeplass og ballslette. I åsen ligger det turløyper og Aronsløypa skisenter(Drammen skisenter). På Åssiden ligger også Drammen Travbane, to barneskoler (Aronsløkka barneskole og Åssiden barneskole), en ungdomsskole (Kjøsterud ungdomsskole) og Åssiden videregående skole.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hele Bragernes tilhørte tidligere Lier kommune.

Drammen hadde to store byutvidelser mot området som ble kalt Åssiden. Den første var i 1870, og omfattet gårdene Hamborgstrøm, Hotvet, Øren og Holse-Landfall; i 1951 ble resten av Åssiden en del av Drammen. Da ble det igangsatt en kraftig utbygging av Åssiden, og befolkningstallet steg fra ca. 2 000 til 10 000 på noen få tiår.

Åssiden fikk Åssiden kirke i 1967, Kjøsterud ungdomsskole i 1969, Aronsløkka skole i 1974. Senere har også Åssiden videregående skole (Buskeruds største videregående skole), Drammen tekniske fagskole og Drammen Opplæringssenter (DROPS) kommet på plass.

Kjente folk fra Åssiden[rediger | rediger kilde]

Kjente Åssiden-folk inkluderer fotballspillerne Arne Dokken, Odd Johnsen og forfatteren Tom Henning Dalbakog billedkunstner Roar Henning Jørgensen.

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 4. mai 2012. Besøkt 3. mars 2012.